canım bu onun bileceği bişey kendisi bilir..benim eşim de ders konusunda vurdum duymazdı..kpss ye çalışsın diye neler yaptım sevgiliydik o zaman , hocalar ayrladım ,testler aldım , beraber çalışaalım diye çok sıkıştırdım , küsütğüm zamanlar oldu , kadroya geçene kadar evlenmem senle diye bile tehdit ettim ama olmayınca olmuyor..adam sıkılmış çalışmak istemiyorum diye tuttururdu nitekim kadroya da geçemedi sözleşmeli çalışıyor hala..ama bana karşı asla sorumsuzluk yapmazdı,çok ilgiliydi,herşeyime koştururdu,ne istersem ikiletmezdi ve velendik hala ders çalışma konusunda aynı ama başka hertürlü sorumluluğunu yerine getirir..ama senin anlattığın şeylerde adamın dünyadan elini eteğini çektiğini anlıyorum ben..böyle bi adamla da ömür geçermi bilemiyorum..şimdi daha hazırlıkta okuyor yerinden kalkamıyor..40 yaşına geldiğinde onu düşünemiyorum ben..kaldıki sağlığını bukadar önemsemeyen başka bi insan daha duymadım..ilerde çok zor olabilir diye tahmin ediyorum..sana davranışlarına dikkat et ama aynı sorumsuzluk ilişkinizde de varsa iyi düşün derim..