Erkek arkadaşım aşırı sorumsuz

Verite

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2006
1.132
40
358
İstanbul
Merhabalar,
Erkek arkadaşımla 1.5 yıldır birlikteyiz. Geçen sene özel bir üniversiteye yerleşti ve hazırlık okuyor.
Ailesi zengin.. Kredi kartları var, kendi istediği zaman para harcamakta çekinmiyor.

Bunun rahatlığıyla sanıyorum aşırı sorumsuz davranıyor. Okulun yurdu otel gibi, çok güzel. Fakat kendisi ne okuluna gidiyor ne derslerini çalışıyor. Atılma tehlikesi ile karşı karşıya. Bütün gün bilgisayarda oyun oynuyor. Aşırı şişmanladı. Çok sigara içiyor (ki erken doğumla doğduğundan ciğerlerinde sorun olduğu halde), aşırı alkol kullanıyor (trakyalı) ama asla sarhoş olmuyor. Bu sene hazırlıkta büyük ihtimalle çaktı. Düşünün bunlar iyi zamanları. Mühendislik dersleri çok zordur. Hazırlığı bile geçemiyor sorumsuzluktan düşünün...

Ailesi ile konuşmak istemiyorum çünkü annesi biraz önyargılı bana karşı.

Erkek arkadaşımla konuştum, arkadaşları da söylüyor bak geleceğinle oynuyorsun diye ama... tık yok herifte.

Ne yapayım ben ya?

canim endiseni anliyorum ama erkek arkadasin böyle yetismis
rahatliga alismis..
huylu huyundan vaz gecmiyor
tekrar tekrar konus vaz gecme kendi kendinin hayatini karartiyosun gelecegini
karartiyosun de..
ama en gec hatasini hayatini mahf ettiginde anlicak
buda cok gec olur malesef
dilerim hersey gönlünce olur..

bence en yakin zamanda ayril
simdiden böyleyse kusura bakma ben ilersini göremiyorum
tabiki yinede senin fikrin önemli

vur poposuna tekmeyi kendi icin bile bir sey yapmayan erkekten ne sevgili ne es olur boyle biri seninle birlikte devam etse bile yeni sorumsuzluklari seni cikmaza sokar

ohoo onun aklı başına gelinceye kadar sen kanser olursun (allah korusun)..

Hemen ayrıl derim ben. Bu kadar sorumsuz bir insandan ne koca olur nede adam olur.

ders çalışmak zorla olsaydı ,ortada diploma sahibi olmayan kalmazdı.

hazırlık olduğu için çok umursamıyordur

gelecek yıl aklı başına gelir

takılıp kalma derim

ayrıca özel üniversitelerde hazırlık 2 yıl okuyabiliyorsun. yanlış hatırlamıyorsam 3. yılında atılma tehlikesi oluyor.

daha 1. yıl değilmi?

ayyyyyyyyyy bu tip biriyle bir ömür geçermi ya
arkadaşım bakarkör olma ya

canım sen eger egıtım ogretım hayatındaysan sen canla başla derslerıne asıl
belkı oda gaza gelır o arada kendını kurtar, azımlı ol
sonra bak bakalım ne yapıyor
cogu erkek sevdıgı kıza kendını ıspatlamak ıcın ders calısıyor bunun cok ornegını gordum

bana karşı tavırları iyi... özünde de iyi biri ama... işte ailesinden gelen rahatlığı var.

beste2006, onu ben bilmiyorum.. daha 1. yıl ama derse çok az katılanları atıyorlarmış.

yapacağın bir şey yok bu adam için asla değişmez.ama bence kendin için yapacağın bir şeyler düşün bu şekilde düşüncesiz sorumsuz bir adamla sen ne yapacaksın.gerçi geleceğe yönelik planların ona karşı var mı yok mu bilmem ama bence kendini düşün sen böyle biriyle ne yapacaksın.

ben öncelikle kendimi düşünüyorum. yani kendime dair planlarım var öncelikle. kimseye endeksli bir plan yapamam, ne olur ne olmaz. dünyanın binbir türlü hali var değil mi.

erkek arkadaşınız okusa da okumasa da ailesi tarafından yeterli imkanlara sahip olduğunu biliyor ve bunu kullanıyor sanırım, bence bu ilişki sizi çok yıpratır, sorumluluk sahibi olmayan, dahası gencecik yaşında kendisini bu kadar salan bir erkekten ne köy olur ne kasaba, vazgeçiremiyorsanız siz vazgeçmelisiniz bence :1closedeyes:

okumaya niyeti yoksa okumaz.
kendini yıpratmana hiç gerek yok. benim eski sevgilimde derslerine girerdi ama sınava gelince tık yok.
3 yıldır hala aynı sınıfta okumakta.
ben yardım ediyodum filan öyle zorla bi kaç dersini geçebiliyodu ama onun stresi yeter.
bırak ailesi anası babası düşünsün sen adam etcem diye sinir stres yaşama.

bir insan yedisinde neyse yetmişyedisindede aynıdır
bence erkek arkdaşından kurtulmaya bak son karar senin tabikiii

bir müsibet bin nasihatten iyidir canım,gerisini ana babası düşünsün..
bak beni kardeşim 20 yaşında busene 3.kere öss ye girecek...
biraz tembeldir ve hayalperesttir..ki bunu kendi bana itiraf etti..2 kere dershaneye gitti olmadı ama hala çalışmıyor...açıköğretim işletmeyi kazandı, harçı ödeniyor ama boşuna,çalışmıyor ,istememde istemem diye tutturdu.. bu sene bir defa dershaneye gidecek ama kendi kazandığı parayla..biz yeterince nasihat verdik,20 yaşında tutamıyoruz malesef,babam bir duysa sorumsuzluğu yüzünden kıyamet kopacak..
annem bile dedi kendi hayatı ne yaparsa yapsın,sonunu kendi düşünsün artık diyor..eh biz neyapalım artık..ben kardeşimken çaresizim elin oğlunu hiç düşünemem şahsen..

canım bu onun bileceği bişey kendisi bilir..benim eşim de ders konusunda vurdum duymazdı..kpss ye çalışsın diye neler yaptım sevgiliydik o zaman , hocalar ayrladım ,testler aldım , beraber çalışaalım diye çok sıkıştırdım , küsütğüm zamanlar oldu , kadroya geçene kadar evlenmem senle diye bile tehdit ettim ama olmayınca olmuyor..adam sıkılmış çalışmak istemiyorum diye tuttururdu nitekim kadroya da geçemedi sözleşmeli çalışıyor hala..ama bana karşı asla sorumsuzluk yapmazdı,çok ilgiliydi,herşeyime koştururdu,ne istersem ikiletmezdi ve velendik hala ders çalışma konusunda aynı ama başka hertürlü sorumluluğunu yerine getirir..ama senin anlattığın şeylerde adamın dünyadan elini eteğini çektiğini anlıyorum ben..böyle bi adamla da ömür geçermi bilemiyorum..şimdi daha hazırlıkta okuyor yerinden kalkamıyor..40 yaşına geldiğinde onu düşünemiyorum ben..kaldıki sağlığını bukadar önemsemeyen başka bi insan daha duymadım..ilerde çok zor olabilir diye tahmin ediyorum..sana davranışlarına dikkat et ama aynı sorumsuzluk ilişkinizde de varsa iyi düşün derim..

öncelikle parantez içindeki trakyalı diye özellikle yazmanı anlamış değilim...
Sanki trakyada yaşayan insanları alkolik olarak tanımlıyor gibi bi izlenim oluştu bende...
Neyse konu bu değil ama dikkatimi çekti söylemek istedim!
Sorununa gelincede emin ol ki onu adam ederim diye düşünüyorsan yanılıyorsun...
Çünkü ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın bu tür kişiler sorumluluk almaktan hep kaçar...
Olan senin emeğine ve ve geçirdiğin zaman yazık olur...
Yol yakınken dönmelisin.
Ha ben uğraşırım denerim dersende hayatın boyunca seni bekleyen çok zor bi yol var ve kolay gelsin derim.

Trakyalı diye özellikle yazdım fakat bunda onlar alkoliktir demeye getirmek istemedim. Genellikle oranın insanları daha toleranslı oluyor o konuda. Hiç sarhoş olduğunu görmedim mesela...

Ondan ayrılabileceğimi sanmıyorum, çünkü bu özellikleri dışında gerçekten çok iyi biri, bana değer veriyor, sevdiğini hissettiriyor, ilgileniyor ve gerçek aşkı onda bulduğuma inanıyorum. Ama başında annesi olsa böyle şeyler yapamaz. Acaba biraz otoriter mi davranmalıyım, beni çok mu yumuşak buluyor, ailesinden ayrı diye mi saldı bu kadar kendini diye düşünmeden edemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…