Erkek arkadaşım benden para istedi, ne yapacağım kızlar :(

yaa pardon ama askerde zaten az da olsa harçlık veriyor devlet. bizim ailemizde de o kadar askere giden oldu hiç biri ayda 200-300tl harcamadı. birde neymiş arkadasından borc yapmıs. borç yapacak kadar neye harcamız ki bu ailesinden aldıgı para yetmiyor da üstüne senden 300tl istiyor.üstelik o kadar utanacak olan insan o ayı 50tl ile geçirebilir.hem utan hem de 300 tl harca. çok saçma :63:

Son düzenleme:
Benim eski erkek arkadaşımda askerdeyken bazen ailesinden para isteyemiyordu,durumları gayet iyiydi ve evin tek oğluydu.Hem pısırıklığından hemde babasının cimriliğinden.Askerlere belli bir miktar maaş bağlanıyor ya onunla ve evden yollananlarla idare etmeye çalışıyordu.Bazen bende onun ağzından duyuyordum borç yaptığını.Askerde para harcanırmı demeyin,cidden harcanıyor.Yemekleri kötü oluyor yiyemiyorlar derken ciddi ciddi paraları gidiyor ve bazen arkadaşlarından alıyorlar bazen kantine yazdırıyorlar.Kendisinden duyduklarımdı bunlar ama askerlik süresi boyunca benden hiç para istemedi,hatta o dönem ben çalışmıyorum diye o bana ara ara para gönderirdi istemediğim halde.Ben çalışmaya başladığımda defalarca ısrar ettiğim halde kabul etmedi para göndermemi.Bir keresinde söylemeden gönderdim ve kavga ettik,geri yolladı.Sonuçta benim ilişkim bitti 4 yıldan sonra.İnsanları para istedi yada istemedi diye iyi yada kötü olarak değerlendiremeyiz.Bazen insan öyle çaresiz kalır ki ne yapacağını bilemez.
Eğer para göndermek seni zora sokmayacaksa istediği miktarın yarısını gönder ve bu parayı bir nedene bağla.Şuan onun niyetini bilmediğimizden dolayı kırıcı olmadan;iş yada okul durumundamısın bilemiyorum ama kurs param,okul harcım,kart taksitim vs... biriktirmiştim ancak bu kadar var gibi bir neden belirt.Zaten samimi ise sana karşı ya senden bu parayı almayı red eder yada alırsa ödemek için çok zaman geciktirmez.Duruma göre zaten en iyi kararı sonra sen kendin verirsin canım:61:

şu an zaten askerde sevgilin
demek zor durumda kaldı.eğer durumun müsaitse neden yollamayasınki?
yalnız senin böyle bir şüphen varsa,buraya böyle bir konu bile açtıysan bence zaten yollama
çocuk hayrınıda görmez o paranın:27:

Ben de böyle düşünüyorum tatlım...
İhtiyacı olmasa istemezdi, sen bilirsin tabi...

merhaba kızlar benım 2-3 aylık bır bırlıktelıgım var ve erkek arkadasımla askerden ızıne geldıgınde tanısmıstık askerlıgının bıtmesıne 3 ay kalmıs vs vs neyse ıste kızlar 2-3 aydır cok ıyıyız asker olmasına karsın cok ılgılı vs derken bu bugun benden utana sıkıla para ıstedı evden para ıstemıs ama borc yapmıs orda ona vermıs elınde kalmamıs sımdı evden ısteyemıyormus onumuzdekı ay bana yolladıklarında ben sana yollarım borc olarak bana para yollayabılırmısın dıye sordu ne yapsam kı ya yanı para sorun degılde aramızda yasanmıslık vs yok 2-3 aydır konusuyoruz dıye bu tavrı normalmı kafam karıstı yorumlarınızı beklıyorum:26:

sakın verme!!! Benden sana tavsiye nişanlın, kocan olmadığı sürece hiç bir erkeğe para verme. Başıma geldide konuşuyorum. Eski erkek arkadaşım ilk başta utana sıkıla istediği parayı sonradan çok olagan birşeymiş gibi istemeye başladı... He paraları geri verdi mi tabikide vermedi. Bende üstüne 1 bardak soguk su içtim... Herkesin bana bu olaydan sonra söylediği erkek adam kızdan para istemez bunun kendi erkek arkadaşları eşi dostu yok mu gitsin onlardan istesin dediler. Haklılarda gururlu bir erkek asla bir kızdan para istemez

Yaşanmışlık yok diyorsun ama telefonda konuşurken "seni özledim, seviyorum" gibi özel duygular söylenirken birbirinize ve çocuk da askerde zorda kalmışken sevgilisinden para istemesinin nesi yanlış ki?
Bence bu tarz düşünmen bile yanlış, "güvenmiyorum bir şeyler hissediyorum" desen anlarım ama böyle bir durumda ben olsam parayı gönderirdim. Gerçekten zordaysa ve askerken yardım etmiş olacağım, gün gelir devran döner, bir gün o sana yardım eder.

gönder bence. 300 çoksa şimdilik 150-200 buldum diyip öyle gönder.

Askerdeyken para isteyen erkekten bir cacık olmaz o ilerki sivil hayatta başarısız olacağın işaretidir evlenirse sorumsuzdur evlemez ise annasından sürekli para isteyeceğin işaretidir hiç bir zorluğu göğüslemeyemeceği açıkca kabul etmesidir bunada zaten erkek denmez zavallıdır asalaktır

Askerdeyken para isteyen erkekten bir cacık olmaz o ilerki sivil hayatta başarısız olacağın işaretidir evlenirse sorumsuzdur evlemez ise annasından sürekli para isteyeceğin işaretidir hiç bir zorluğu göğüslemeyemeceği açıkca kabul etmesidir bunada zaten erkek denmez zavallıdır asalaktır

:60::60::60::60::60::60::60: (askerdeyken para isteyen erkekten bir cacik olmaz) sen cok yasa emi hic gülecegim yoktu aksam aksammm ....yazdiklarina aynen katiliyorumm hem para isteyecegi hic mi kimse kalmamis benimkide askerde cok parasiz kaldigi gün oldu bi kere bile benden istemedi...

Valla kızlar onu bunu bilmem.Daha sevgiliyken ne kadar samimi ol veya olma ASLA ne erkeklere para ver nede onlardan para al.Evlenene kadar herkes herkes için ELdir.Durum bir resmiyete girince o başka tabi.Siz siz olun ne para verin nede 5 kuruş alın sevgiliniden.:52:

Valla kızlar onu bunu bilmem.Daha sevgiliyken ne kadar samimi ol veya olma ASLA ne erkeklere para ver nede onlardan para al.Evlenene kadar herkes herkes için ELdir.Durum bir resmiyete girince o başka tabi.Siz siz olun ne para verin nede 5 kuruş alın sevgiliniden.:52:

çok doğru ben sonuna kadar katılıyorum:46::46::46::46::46::46:

miktar cok değilse senın maddi durumuna göre bence ver. en azından onu tanımış olursun ne kadar sözünde duran biri olduğunu anlarsın.seni kendine yakın görüpte istemiş olabilir. yada :(

miktar cok değilse senın maddi durumuna göre bence ver. en azından onu tanımış olursun ne kadar sözünde duran biri olduğunu anlarsın.seni kendine yakın görüpte istemiş olabilir. yada :(

yollamadım zzten konuyu acalı bayagı oldu taksıt yatırmam lazım dedı oda bende vazgectım hayatım ıcıme sınmedı ozur dılerım dedı falan fılan neyse halı tavrı degısmedı aksıne dahada guzellestı yanı suan ıcın aramız ıyı sorunlarımızıda cozduk (1 hafta oluyor ) sorun yok yanı umarım boyle gıder ,

Back
X