erkek arkadaşım herşey oldu bittiye gelsin istiyor

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
o iyi akşamlar bayanlar..içimi dökmek için birşeyler yazmak istedim. sizlerle dertleşmek biraz rahatlamak istiyorum... erkek arkadaşımla evlilik için konuşuyoruz bu yıl evlenelim diyoruz ama bu aralar pek sessiz bu konuyu açmıyor ben açsam cevap vermiyor. geçen gün kızdım ben seninle evlenmek için can atmıyorum istemiyorsan söyle bu kadar ilgisiz olmandan rahatsızım dedim. oda ben seninle evlenmek istemesem yanında ne işim var ne zaman istesen yanına gelirim herişine koşarım falan dedi. ben mobilya çeyiz ev eşyası derdine düştüm adam sakin. biz kendi aamızda evlilik konuşuyoruz onun ailesi beni biliyor benim babam hariç ablam annem biliyor... ilk başlarda erkek arkadaşım bu dönemde bahçe işlerinin olduğunu o yüzden ailesinin beni istemeye gelmesinin imkansız olduğunu araya ramazanda girince bizim olursa nişan-düğünüğn eylül ekimde olacağını söyledi. bende işim gereği eylülde ekimde yoğun olurum desemde onun takvimi böyle..bir de diyorki ne var evlenmeye kalsak 2 günde eşyaları seçeriz gidersin gelinlik alırsın odan toplan 1--2 gün sonra 15-20 günde heriş biter evlenirmişiz. şimdi,den kasmamalıymışız.. hayır foruma bakıyorum kızların herişe koşmaktan harap olduğu ortada. o kadar zor ki diye yazıyorlar. bende onların yazılarını kaçırmam genelde bakarım. maşallah hepside özenerek güzel nişan düğün yapıyorlar ama 15-20 günde değil aylar öncesinden hazırlanıyorlar. bende herkes gibi eksiğim az olsun herşey güzel olsun istiyorum ama kımıldayan yok. çok düşünüyorum yarın birgün şöyle demek istiyorum cnm biz evlensek bile bu yıl olmaz çünkü paltır küldür evlenmek istemiyorum yapacaklarım kısa zamanda olmaz olanda içime sinmez o yüzden bnce biz bu kafayla ancak seneye evleniriz diyeceğim ama yaşımız büyük ben 29 yaşında o 31 yaşında. onunkiler bekler belkide bu sefer benim aile evlen evde kaldın ailemi geçtim çevre baskısını size anlatamam bu konuyu hiç açmak bile istemiyorum. eve gidince talipte çok oluyor amöannn sıkıldım gece gece..

canım eger paldır kuldur bır dugun ıstemıyor ısen ,seneye erteleyın .

madem bazı seyler tam takır hazır degıl ,ve sen de paldır kuldur dugun ıstemıyor ısen

1 sene daha ertelemekten baska carenız yok .

kolu komsunun ne dedıgı cok da onemlı degıl .sonuc da sen evleneceksın

kolu komsuya laf olmasın dıye hıc bırsey hazır degılken dugun yapmak zorun da

degılsın .sonuc da onun cılesını de sen cekeceksın kolu komsun degıl

Hımm,o zaman seni sahipleneni seçersin!Ömür boyu tarlayı bekleyecek değilsin ya. :))

Hımm,o zaman seni sahipleneni seçersin!Ömür boyu tarlayı bekleyecek değilsin ya. :))

Erkekler böyle işleri hafife alırlar canım. İlk girdikleri mağzada alışverişi bitirceklerini falan sanırlar. Aileninde seninde hazırlanabilmesi açısından zamana ihtiyacın olduğunu söyle. Bu zorda olsa keyifli bir süreç, güzel heyecanlar. Al karşına konuş. İkinizede uyan bir takvim ayarla ama içine sinsin. Sonra keşkelerin olmasın

insanlarımızdan çok soğuyorum birirnin evliliği diğerişnin çocuğu falan filan baskı dedikodu laf hepsi var bizde. yaa sanane biri evlenmiyorsa dertmi ne diye laf sokuyorsunuz hadi ben takmayayımda yemin ediyorum annemi hasta ediyorlar oda cahil birisi yani saf diyelim bide lafın ortasında kalınca çok üzülüyor..

hele benim erkek arkadaşımı size anlatamam pek nazlı rüzgar esse hastalanıyor hemde nasıl hastalanma yorgan yatak yatar.. bugünlerde de böbrek taşı düşürüyor hergün bir sıkıntısı olur en önemlisi günde 12 saat uyumazsa kafası yerine gelmez varsa yoksa uyku.. allahım yaa diyorum bir insan neden bu kadar miskin ve yorgun olur uykucu olur. bende tembelimde içim içimi yer bu konularda telaşlı olurum bizimkisi rahat uykuyu ver çekil köşeye...ben zannetmiyorum beni öyle çok dolaştırıp birşeyler alacağımıza. sıkılır yorulur..kardeşi geçen yıl evlenmiş yanlış anlamayın sakında köyden bir kız almış tabi kzın dünyası iraz dar girmişler bir mağazaya almışlar herşeylerini babasıda arkadan gelmiş parasını ödemiş bizimkide öyle olur zannediyor. anlatamıyorum benim yaşantım onunla bir değil ailemiz görgümüz bir değil erkek arkadaşımlada çok farklıyız bizimkiler özenirde özenir böyle konularda inceleye inceleye cıcığınuı çıkartırlar. anne tarafım pek kusurcudur öyle gösterişsiz düğün nişan ev olsun tek yıllarca her ortamda ilk sözleri bula bula bunumu buldun ellerin şansı gelir bizimkilerin gelmez bizim kızlarda iş yok falanın kızı şöyle giyinmiş amannnn laf laf bundan nasıl kurtulurum oda bir muamma..benim hayatımda bir kararım var çevremdeki insanları kötü seçimlerinde bile incitmemek bunuda aile ortamımdaki acı tecrübelerden öğrendim.

aynı benimkii nolur halledilir uzun sürmez, nişanla düğün arası kısa sürsün tarzında konuşurdu. 2 hafta önce nişan yaptık 3 ay sonra kısmetse düğün olucak ve nasıl yetişicez ,ele güne rezil olmayalım diye diye paçaları tutuştu. Ama şimdide ben rahatım banane halletsin :)

söz nişan olaylarından yeni çokmış biri olarak ve aylar öncesınden kuaför alışveriş ve diğer telaşlara düşen biri olarakta sana söyleyebılırımkı bu kadar telaşa gerek yok ınan bana sevgılın haklı bak eylülde düğünüm var daha ne mobılya baktım ne halı ne perde doğru düzgün netten baktım kadarıyla yemin edıyorum telaş edenınkıde etmeyenınkıde aynı .ben o kadar koşturdum nişanım oldu kuzenım 2 gün içinde nişan yaptı rahat rahat onunkısıde çok güzel oldu.kız tarafının kı önceden hazırlık gerektırıyor çeyız için eğer ceyızın varsa sıkıntı yapma anlamıyorsun bıle olmuş bıtmış hersey..ağzınızın tadını bozmayın yeterkı

eger erkek arkadasının nıyet cıddıyse hersey kısa surede de olsa hallolur.ısteme soz nısan dugun hepsı 10 ay ıcınde oldu ve herseyım gercekten guzeldı hala konusulur ortamlarda.tabı buyuk bır stres ama ınan bana o stres bıle guzel.

valla bende en fazla 1 ayda hallettim herşeyi...
düğünden 1 ay öncesine kadar 1 tane kaşığım bile yoktu...
hepsini seçtik aldık eşimde kendi çapında yaptı bişeyler bitti gitti...
bu kadar stres olmaya gerek yok aylar öncesinden..

ya bu erkeklerin çoğu böyle sanırım. benim sevgilim de öyle diyo, 1 gün internetten araştırcakmışız, 2.gün gidip alcakmışız

olduuuuuuuu, yeter mi 2 gün yaa, biz bakcaz, seçicez, beğenicez, hatta dokunacaz, karar verecezz, zor iş.

Eylülde ekimde evleneceksin ama ortada fol yok yumurta yok.
İsteme olayı öyle kolay mı, aileler tanışacak vs...
Bunlar meşakkatli işler...
Düğün yapmasanız bile nikah işlemleri ev için eşyalar derken, 2 ayağınızı bir pabuca sokmaya değer mi plan-programlu hareket etmek varken?
İstemedir, nişandır, nikah tarihidir oturacağınız evdir her şeyi halletmiş olsan eşya işi paran olduktan sonra basit diyeceğim de sizin henüz her şey hayal aşamasında.
Sen bence, bu sene evlenmeyi bu kadar herşeyi basite indirgeyen biriyle unut derim, seneye Allah kerim...

Merhaba , öncelikle kolay gelsin diyorum çünkü hazırlık dönemi en stresli ve yoğun dönem.

Ben 9 ay nişanlı kaldım ve zaman nasıl aktı gitti anlamadım , eksik gedik o kadar çok oluyor ki

15 gün değil 15 ay da ancak tam anlamıyla tamamlanır Kız çeyizi daha çetrefilli oluyor çünkü..

Yaş konusu ve çevre baskısına gelince 29 ile 30 arasında bir fark göremiyorum, 1 yıl nişanlı kalıp içinize sinecek bir şekilde yuvanızı kurun derim.

bende eylülde evlenicem 1 senedir nişanlıyım hala eksiğim bitmedi ama dersenki sevgilimde para çok hemen alıp çıkar biter herşeyimiz ozman olur canım ben nişandan sonra ıvır zıvır nevresimdir yok battaniyedir yok kristaller derken dünya borç yapmıştım anca bu ay borcum bitti düşün yani bu işin en kolayı, mobilyası beyaz eşyası ayrı, hiç birşeyin içinde kalmasına müsade etme ne istiyorsan yap güzel bir planlama yapın ve yavaş yavaş çıktıkça bişilerinizi alın neden son güne kalsın ki kusura bakma ama ben öle rahat adamla olamzdım... hayırlısı olsun canım senin için...

mrb kızlar yorumlarınız şimdi okudum çünkü eve yeni geldim görevimden dolayı. evet kimisi kısa ürede halledebilirsin diyor ona katılıyorum da ne kadar güzel olur hani bazı hanımlar vardır gider en iyisini en uygun fiyata bulur alır içine de siner keşke bende öyle olsaydım ama değilim inanılmaz derece kararsızım bir alışverişe çıkarım pahalıyı bulurum bulduğum bir süre kullandıktan sonra gözümde değerini kaybeder. bende değişik biriyim bu yönlerimi hiç sevmem.erkek arkadaşım bana şunu söylemişti. bizim ev eşyalarını babam alacak yani parasını o verecek bu parada bahçeden kazanılıyor yani ortada para yokken neyi düşüneyim diyordu.. ailelerin tanışması falana gelince ben ona kaç kez dedim sen istemeye gelsen aaa bu uzak yoldan gelmiş kzıımlada anlaşmış patt ben vereyim demezler... siz gidin derler başlarlar araştırmaya bu bile bir zaman alır. seviyorum ama üzülüyorum bu konularda bugün buluşunca biraz sıkıştırayım konuşmaya çalışayım.. offf kafam ağrıyor uykum var demzse konuşurz yoksa yine kafam karışık devam ederiz..

Evliliği 15 - 20 günde yapabileceğini sanması garipmiş.
O gelinlik aylar öncesinden seçilir sağa sola koşarsın provalara gidersin vs vs
Dediğin gibi koşturmaktan harap olmadan tadı çıkmaz ki.
Sonra içinde kalanlar evliliğinde ki her tartışmada gün yüzüne çıkar.
Ya erteleyin yavaş yavaş hazırlanın ya da tavrını koy canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…