• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım kendini benim yanımda çok 'Ezik' hissediyor

ah_bu_ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
35
0
86
İstanbul
Merhaba Kızlar,yine Ben :)

Kızlar benim bu sevgilim, kendini benim yanımda çok ezik hissediyor.Sürekli benimle bi yarış içinde,bi misilleme içinde,ne bileyim işte,sürekli benimle bi mücadele içinde. Neyin mücadelesi bu, bilmiyorum.Ama sürekli benimle yarışıyor. Acaba bunun nedeni benim üniversite mezunu 1 dil biliyor olmam,ama onun ortaokul mezunu olması; benim annemin devletin en büyük kurumlarından birinde 28 yıldır hizmet veriyor olması ama onun annesinin köyde doğup büyüyüp evlendikten sonra İstanbul'a gelip ev hanımlığından öteye gitmemesi; benim babamın düzgün kişiliğe karaktere sahip olup çocuklarını koruyup kollayıp her türlü onların yanında olması ama onun babasının annesini aldatması,içkiden kumardan evlerini ailesini zamanında dağıtmış çocuklarının ve karısının hayatlarını mahvetmiş olması; benim şu anki evimin deniz manzaralı ama onun evinin bodrum katında neredeyse yer altında olması; benim çocukluğumun varlık içinde geçmesi ama onun çocukluğunun 80'lerin vasat geçinen aileleri gibi olması olabilir mi?

size bunları saydım ama inanın bunlar daha 1 saat önce falan aklıma geldi,bana erkek arkadaşımın vakti zamanında anlattıklarını kafamda şimdi birleştiğimde aklıma geldi. yani benim için yukarıda yazdığım şeylerin hiçbir önemi yok,ama acaba erkek arkadaşım için sizce önemi var mıdır?

yani zaten bu sene içinde evleneceğiz,hiçbir sorunumuz hiçbir sıkıntımız yok.birbirimizi seviyor ve saygı duyuyoruz her konuda. ama bazı görmemiş ve ezik davranışları beni şaşırtıyor.. zira annesi de öyle. annesi hele cidden çok 'görmemişler gibi' davranıyor.ki ben onları ezecek gururlarını kıracak hiçbir davranışta hiçbir sözde bulunmuyorum.tam aksine hep mütevazı olmaya çalışıyorum.ki kendi hayatımda da hep mütevazi bir tavır içindeyim ailem beni bu şekilde yetiştirdi.

sizce ileride evlendiğimde bu eziklik ne gibi sonuçlar doğurabilir? (ve bilen bilir , ben kaynanamla yaşayacağım evlendiğimde:)) )

benim için önemli değil,ben onların bu davranışlarını dinliyor ve gülüp geçiyorum(alay etmeden tabikide). anlayışlı davranıyorum.

Tecrübesi olan kızlar,bana bu konuyla ilgili verebileceğiniz tavsiyelerinz var mı??

Cevaplayan herkese çok teşekkürler :42:

arkadaşım sen buraya bunları sıraladığın gibi, ona da hissettiriyosan, tabiiiiiiiii kim olsa ezik hisseder kendini..

Belki size yarışıyor gibi geliyordur ; belkide sadece kendini daha fazla yetiştirmeye çalışıyordur.

Siz bile bu kadar ayrıntılı düşünüp kıyaslayabiliyorsanız o neler düşünüyordur bir erkek olarak.

Bu düşünce tarzınızla ya kendinize uygun bir yaşam seçin,
ya da eğer o aileye özellikle eve gelin gidecekseniz çok sıkıntılar çekersiniz hem aranızdaki farklardan hemde sizin belkide sevdiğinizin düşüncelerinden. O aileyede yazık oluyor, sizede.

Farklı hayatlar çok çok çok zor.
Özellikle bayan eğer maddı durumu çook iyiyse,
kendi yaşamından çok farklı bir yaşama geçiyorsa,
kendini çok iyi yetiştirmiş olsada, kişiliği oturmuş olsada ara ara düşüyor, yoruluyor.

İyi düşünün.

................

Birde kendinizi anlatan bu kıyaslama dolu ifadelerinizi biraz törpülemeniz gerekiyor.

Deniz manzarası yahut yerin ta altında olan o evin içindeki insanlar önemli.

Belki size yarışıyor gibi geliyordur ; belkide sadece kendini daha fazla yetiştirmeye çalışıyordur.

Siz bile bu kadar ayrıntılı düşünüp kıyaslayabiliyorsanız o neler düşünüyordur bir erkek olarak.

Bu düşünce tarzınızla ya kendinize uygun bir yaşam seçin,
ya da eğer o aileye özellikle eve gelin gidecekseniz çok sıkıntılar çekersiniz hem aranızdaki farklardan hemde sizin belkide sevdiğinizin düşüncelerinden. O aileyede yazık oluyor, sizede.

Farklı hayatlar çok çok çok zor.
Özellikle bayan eğer maddı durumu çook iyiyse,
kendi yaşamından çok farklı bir yaşama geçiyorsa,
kendini çok iyi yetiştirmiş olsada, kişiliği oturmuş olsada ara ara düşüyor, yoruluyor.

İyi düşünün.

................

Birde kendinizi anlatan bu kıyaslama dolu ifadelerinizi biraz törpülemeniz gerekiyor.

Deniz manzarası yahut yerin ta altında olan o evin içindeki insanlar önemli.

sanırım ben derdimi anlatamadım.. yada iyi ifade edemedim.. ben bu yukarıdakileri çok umursamıyorum,umursasaydım sevgilmle evlenme kararı vermezdim. hiçbir sorunumuz sıkıntımız yok, onun ailesini de seviyorum, sevgilime de aşığım,maddi durumu, eğitimi, vs vs vs benim için önemli değil, ben onu seviyorum ve evleneceğiz. zira ben de çalışan biriyim, kendi ekonomik özgürlüğüm var. ben ailemin özelliklerinden bahsederken var olanları saydım, abartarak gerinerek övünerek değil, gerçekten var olanlar bunlar.. gerçekler. onun ailesi için yazdıklarım da öyle,hepsi gerçek, ne eksik ne fazla.

benim yorumlarınızı istediğim konu, sizce bu böyle sürüp gider mi? evlendiğimde sevgilim yine benle bu tarz yarışları abartarak sürdürür mü?sürdürebilir mi? nitekim ben onunla evlenmiş olacağım,hayatımı birleştirmiş olacağım, yani onun hayatına adapte olacağım kendi arzum ve isteğimle. o yine de bu yarışa devam eder mi sizce? diye sormak istedim.. hepsi bu.

Canim bilmiyorum ama bu zamada Kaynaniyla birlikte oturmak cok zor nolursa olsun ister deniz manzarali ev olsun ister bodrum kat.
Ayri eve ciksanis???
Senin aylen ne düsünüyor bu konuda???

yazdikalrinla cok benzeyen bi hikayede bende var tabi sonu husran..
kultur farki olmaz,ben herseyi asarim,aman pembe bulutlar vs yok oyle birsey.
benim sevgilimin ailesi,sulalesi cok cok cok ii insanlardi beni el ustunde tuttular ama gel gelelim ailemle ailesi arasinda daglaar kadar fark vardi.bende kimyagerim calisacam derim yok yuksek lisans yapacam, derim yok.herseye bi kisitlama herseye bi kavga.sorun bana guvenmemesi degil kendine olan guvensizligiydi.ve en sonunda da bu iliski bitti.o alir kendine gore yonetebilecegi gozu acilmamis bi kiz.oturur baska caresi yok.
burda cok daha deneyimliler vardir evli bayanlar daha iyi bilir sadece gencler degil ailelerde evleniyor,bahsettigin seyleri dusunursek sizin ya ailelerden uzak olmaniz gerekecek (ki kaynanayla oturcm diosun) yada bu iliskinin bitmesi gerek..
gercekci ol lutfen yoksa cok uzulursun.davul bile dengi dengine....

yazdikalrinla cok benzeyen bi hikayede bende var tabi sonu husran..
kultur farki olmaz,ben herseyi asarim,aman pembe bulutlar vs yok oyle birsey.
benim sevgilimin ailesi,sulalesi cok cok cok ii insanlardi beni el ustunde tuttular ama gel gelelim ailemle ailesi arasinda daglaar kadar fark vardi.bende kimyagerim calisacam derim yok yuksek lisans yapacam, derim yok.herseye bi kisitlama herseye bi kavga.sorun bana guvenmemesi degil kendine olan guvensizligiydi.ve en sonunda da bu iliski bitti.o alir kendine gore yonetebilecegi gozu acilmamis bi kiz.oturur baska caresi yok.
burda cok daha deneyimliler vardir evli bayanlar daha iyi bilir sadece gencler degil ailelerde evleniyor,bahsettigin seyleri dusunursek sizin ya ailelerden uzak olmaniz gerekecek (ki kaynanayla oturcm diosun) yada bu iliskinin bitmesi gerek..
gercekci ol lutfen yoksa cok uzulursun.davul bile dengi dengine....

CAnım arkadaşım çok teşekkür ederim yazdıkların için... evet artık sanırım bunu önemsesem iyi olur çünkü şu yukarıda yazdıklarım artık daha da abartılmış durumda :) ne yapacağımı bilemiyorum, ayrılığı ilk defa ciddi olarak düşünüyorum

Aranızda çok uçurum var kolay bir şekilde kapanabilecek şeyler değil .Aşık olunca insan hallederim her şeyin üstünden gelirim gibi geliyor ama gerçek hayat hiç de öyle olmuyor malesef.

CAnım arkadaşım çok teşekkür ederim yazdıkların için... evet artık sanırım bunu önemsesem iyi olur çünkü şu yukarıda yazdıklarım artık daha da abartılmış durumda :) ne yapacağımı bilemiyorum, ayrılığı ilk defa ciddi olarak düşünüyorum

canim rica ederim ne demek tecrubelerimizi paylasmak icin burdayiz..en dogru karari verecegine eminim.seni ailenden daha fazla dusunecek onemseyecek kimse yoktur ben bunu gordum.kararimdan hic te pisman degilim zamani gelince gercekten anlayisli ve dengimiz insanlarla tanisacagimiza eminim..

davul bile dengi dengine derler canım...
gerisini sen hesap et artık......

Merhaba Kızlar,yine Ben :)

Kızlar benim bu sevgilim, kendini benim yanımda çok ezik hissediyor.Sürekli benimle bi yarış içinde,bi misilleme içinde,ne bileyim işte,sürekli benimle bi mücadele içinde. Neyin mücadelesi bu, bilmiyorum.Ama sürekli benimle yarışıyor. Acaba bunun nedeni benim üniversite mezunu 1 dil biliyor olmam,ama onun ortaokul mezunu olması; benim annemin devletin en büyük kurumlarından birinde 28 yıldır hizmet veriyor olması ama onun annesinin köyde doğup büyüyüp evlendikten sonra İstanbul'a gelip ev hanımlığından öteye gitmemesi; benim babamın düzgün kişiliğe karaktere sahip olup çocuklarını koruyup kollayıp her türlü onların yanında olması ama onun babasının annesini aldatması,içkiden kumardan evlerini ailesini zamanında dağıtmış çocuklarının ve karısının hayatlarını mahvetmiş olması; benim şu anki evimin deniz manzaralı ama onun evinin bodrum katında neredeyse yer altında olması; benim çocukluğumun varlık içinde geçmesi ama onun çocukluğunun 80'lerin vasat geçinen aileleri gibi olması olabilir mi?

size bunları saydım ama inanın bunlar daha 1 saat önce falan aklıma geldi,bana erkek arkadaşımın vakti zamanında anlattıklarını kafamda şimdi birleştiğimde aklıma geldi. yani benim için yukarıda yazdığım şeylerin hiçbir önemi yok,ama acaba erkek arkadaşım için sizce önemi var mıdır?

yani zaten bu sene içinde evleneceğiz,hiçbir sorunumuz hiçbir sıkıntımız yok.birbirimizi seviyor ve saygı duyuyoruz her konuda. ama bazı görmemiş ve ezik davranışları beni şaşırtıyor.. zira annesi de öyle. annesi hele cidden çok 'görmemişler gibi' davranıyor.ki ben onları ezecek gururlarını kıracak hiçbir davranışta hiçbir sözde bulunmuyorum.tam aksine hep mütevazı olmaya çalışıyorum.ki kendi hayatımda da hep mütevazi bir tavır içindeyim ailem beni bu şekilde yetiştirdi.

sizce ileride evlendiğimde bu eziklik ne gibi sonuçlar doğurabilir? (ve bilen bilir , ben kaynanamla yaşayacağım evlendiğimde:)) )

benim için önemli değil,ben onların bu davranışlarını dinliyor ve gülüp geçiyorum(alay etmeden tabikide). anlayışlı davranıyorum.

Tecrübesi olan kızlar,bana bu konuyla ilgili verebileceğiniz tavsiyelerinz var mı??

Cevaplayan herkese çok teşekkürler :42:

Yazma şekline bakarak bunu sevdiğin insana da hissettirdiğini söyleyebilirim. Sen sözle söylemesen bile hareketlerin ona kendisini ezik hissettirmesine yetiyordur. kültür düzeyi çok önemli. Bende senin gibi önemsemiyorum diyerek evlendim. O lise mezunuydu (okulu dışardan bitirdi) ben üniversite mezunuydum. Ve ailelerimiz seninki gibi, onun annesi okuma yazma bile bilmiyordu, benim ailem öğretmen. Ben bu farklılığın çok acısını çektim. Hiçbir zaman kayınvalidem bana yol gösterici anne rolünü üstlenemedi. Cehaletinden oğluyla aramıza nifak tohumları atmaya çalıştı. Ailesi aynı şekilde beni hep sindirmeye çalıştı, kendi kültür seviyelerine çekmeye çalıştı. Ve sonuç biz boşandık, hemde eşim beni aldattı (benim tırnağım bile olamıyacak kadınlarla). Onlar üzerinde kendi erkeklik egosunu tatmin etti. Aldatma sebebi olarak bana ne dedi biliyor musun??? Beni değiştirmeye çalışmış, kendi ailesine benzetemediği için aldatmış. Ben değişmediğim için suçluymuşum. İşte böyle, kendini ateşe atma, kendi kültür düzeyinde birini bul, onunla hayatını paylaş.

canım alçakgönülüyyüm diyorsun ama yazdıkların hiçde öyle değil sevdiğin insanın ailesinin başına kötü şeyler gelmiş olabilir herşey bizim için sizin aileniz düzenli olabilir sizinde sorunlarınız olabilirdi madem kendinize denk görmüyorsunuz neden evlenmek istiyorsunuz ki anlamadım ben kimse size zorla evlen demiyordur heralde bir insanı seviyorsak herşeyiyle kabul etmemiz gerekir kendimden örnek vereyim ben mesela benim ailemde istanbulda doğmuş büyümüş insanlar ama benim sevdiğim erkek köyden gelmişti annesi babasıda öyleydi hatta şiveli konuşuyorlardı benim ailemle hiç uyuşmuyordu ama ben onu çok svdim hiç sorun yapmadım gel köyde yaşayalım dese bile giderdim yani annesiyle bile yaşardım hiç sorun etmezdim çünkü çok seviyordum ama o ne yaptı hiç kıymet bilmedi beni üzdü ağlattı bıraktı beni .erkeklere iyi yaramıyor kendini ezik gibi hissetirince sana daha çok bağlanıyor bence sende de öyle olmuş denilecek birşey yok .

Anladigim kadariyla harika bir kadina benziyorsun, universite mezunu, kendi ayaklari uzerinde duran, mutevazi.. Anlamadigim bir sey var neden sevgilinin annesiyle birlikte yasayacaksin ki? Ayri eve cikin..

Back
X