Erkek arkadaşım ona aldığım hediyelere sahip çıkmıyor

manikkk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
2.175
2.306
333
Güncelleme sayfa 6

Erkek arkadaşıma ne hediye alırsam alıyım kardeşlerinin kullandığını görüyorum. Kazak, gömlek, ayakkabı, saat tarzı şeyler. Senelerdir beraberiz. Rahatsız olduğumu 1 milyon defa dile getirmişimdir. Cevabı "kullanıyorlar ellerinden mi alayım onlar benim kardeşim, hevesleniyorlar/ihtiyaçları var" oluyor. Kendisinden küçük olan kardeşlerine yine de ses etmemeye çalışıyorum ama aşırı rahatsızım. Daha önce kendisine hediye aldığım orijinal (ucuz bi ayakkabı değil) spor ayakkabıyı arkadaşının durumu kötü, ayakkabısı yok diye hediye ettiğini itiraf etmişti. Az önce de abisinin attığı storyde geçen yıl aldığım kazağı giydiğini gördüm. Empati kurmaya çalışıyorum, üzerinden çıkarıp almasını beklemiyorum ama en başta uyarsa "bunu benim kız arkadaşım aldı kullanmayın" dese hatta benim rahatsız olduğumu da belirtebilir, çok mu bencil düşünüyorum? Siz eşinize/sevgilinize aldığınız hediyeyi kardeşlerinin üzerinde (devamlı olarak) görseniz buna takılır mısınız? Şuan telefonu kapalı, bana ulaştığında kavga etmeden önce sizlere sorayım dedim.

Son düzenleme:
Erkek arkadaşıma ne hediye alırsam alıyım kardeşlerinin kullandığını görüyorum. Kazak, gömlek, ayakkabı, saat tarzı şeyler. Senelerdir beraberiz. Rahatsız olduğumu 1 milyon defa dile getirmişimdir. Cevabı "kullanıyorlar ellerinden mi alayım onlar benim kardeşim, hevesleniyorlar/ihtiyaçları var" oluyor. Kendisinden küçük olan kardeşlerine yine de ses etmemeye çalışıyorum ama aşırı rahatsızım. Daha önce kendisine hediye aldığım orijinal (ucuz bi ayakkabı değil) spor ayakkabıyı arkadaşının durumu kötü, ayakkabısı yok diye hediye ettiğini itiraf etmişti. Az önce de abisinin attığı storyde geçen yıl aldığım kazağı giydiğini gördüm. Empati kurmaya çalışıyorum, üzerinden çıkarıp almasını beklemiyorum ama en başta uyarsa "bunu benim kız arkadaşım aldı kullanmayın" dese hatta benim rahatsız olduğumu da belirtebilir, çok mu bencil düşünüyorum? Siz eşinize/sevgilinize aldığınız hediyeyi kardeşlerinin üzerinde (devamlı olarak) görseniz buna takılır mısınız? Şuan telefonu kapalı, bana ulaştığında kavga etmeden önce sizlere sorayım dedim.
İhtiyactan mi giyiyorlar acaba cidden?Yani abisi kardesinin kazagini neden giysin mantik olarak?

Ben takılırım arıza da çıkarırım ama söylemişsiniz çözüm olmamış hediye almayın bi süre

İhtiyactan mi giyiyorlar acaba cidden?Yani abisi kardesinin kazagini neden giysin mantik olarak?
4 erkek kardeş yaşları birbirine yakın. Eşyalarını şahsileştirmiyolar hepsi birbirinin her şeyini giyiyor evvelden beri. Benim sıkıntım benim aldığım hediyeleri kullanıyor olmaları. Yoksa isteyen istediğini giysin. Hepsi giyip eskitiyor bir iki giyer anlarım. Abisi baska şehre çalışmaya gitti. Aldığım kazağı götürmüş? Ne münasebet ya.

4 erkek kardeş yaşları birbirine yakın. Eşyalarını şahsileştirmiyolar hepsi birbirinin her şeyini giyiyor evvelden beri. Benim sıkıntım benim aldığım hediyeleri kullanıyor olmaları. Yoksa isteyen istediğini giysin. Hepsi giyip eskitiyor bir iki giyer anlarım. Abisi baska şehre çalışmaya gitti. Aldığım kazağı götürmüş? Ne münasebet ya.
Bu aileye gelin gitmeyin derim😅Kac yasinda bunlar 4 erkek ayni evde mi yasiyor,hic mi evli yok?Hediye almayin bi sure.

Almayin ya da kisisel esya alin, basharfi yazili kol dügmesi, gömlek, kalem vs. Sorarsa da dersiniz boyle bir cozum buldum diye

Sizin Hediyelere yüklediğiniz anlamı karşı taraf yüklemiyor ise o kişiye gereğinden fazla hediye almayı bırakın.
Her kim olursa.

Aynı ev içerisinde kardeşlerin birbirinin kıyafetini giymesini çok abes bulmam açıkçası, olur giyilir.

Ama arkadaşının ayakkabı ihtiyacı varsa sizin aldığınizı vermek yerine kendisi alıp başka ayakkabı verseymiş.

Hayır mı yapıyor sizin üzerinizden .
Üzücü, saçma.
Nezaketsiz bir durum.

Bence haklısınız ben olsam bende rahatsız olurdum . Ilımlı bi şekilde söyleyin , kardeşlerini uyar bunu kız arkadaşım aldı istemiyorum kullanmanızı diyebilir ayriyetten aldığınız ayakkabıyı falan vermesi bence çok yanlış. Maddi olarak değilde kullanmasa bile manevi olarak saklaması gerekir bence .

Ben takılırım arıza da çıkarırım ama söylemişsiniz çözüm olmamış hediye almayın bi süre

Hediye alma🙄yapacağın hediyeler kişisel eşya filan olmasın ..birlikte yenilen yemek..birlikte gidilen sinema bileti..birlikte çıkılan tatil olsun.Niye adamın mahallesinin resmi sponsoru siz oluyorsunuz ki?!

Hediye almayi vererek cözun olayi.
Öyle de yaptım hediye almayı bıraktım ama beğendiğim bir şeyi o aldığında veya bu olmasa bile bir şeye ihtiyacı olduğunu gördüğümde almam gerek diye hissediyorum. Çalışıyor gelirini kardeşlerinin ihtiyaçlarına harcıyor, abisi dururken her şeyi kendi üstleniyor abisine bile abilik yapıyor böyle olunca kendine harcayacak para bulamıyor. Geçen sene eli çok dardaydı kışlık ihtiyacı vardı alışverişini ben yaptım 7 8 tane kazak aldığımı hatırlıyorum, bugün birini abisinin üstünde gördüm. Abisi başka şehirde bu arada, giderken götürmüş boğazlayasım geliyo düşündükçe

Bu aileye gelin gitmeyin derim😅Kac yasinda bunlar 4 erkek ayni evde mi yasiyor,hic mi evli yok?Hediye almayin bi sure.
En büyükleri 27, erkek arkadaşım bir küçüğü 25 yaşında diğer ikisi 20 ve 18 falan sanırım. Anne babasını çok seviyorum kardeşlerini de çok seviyorum ama hediyeye verilmesi gereken değer verilmediğinde deli oluyorum

Hadi kardeşler birbirinin eşyasını giyer de spor ayakkabıyı arkadaşına vermesi doğru gelmedi.ihtiyavi varmış mis da .ihtiyacı varsa kendi alsaymış, sizin spor ayakkabı almanızı mi beklemiş.bence sevgiliniz aldiklariniza onem vermiyor

O kadar yardim severse sizin hediye ettiginiz şeyi verecegine kendisi alsin. Hediye başkasina verilmemeli, verdiğim hediyeyi şöyle yapma, böyle verme diye söyleyip durmam ben ama bu şekilde sağa sola dagittiğini anladigimda bir daha hiç bir şey almazdim.

Sizin Hediyelere yüklediğiniz anlamı karşı taraf yüklemiyor ise o kişiye gereğinden fazla hediye almayı bırakın.
Her kim olursa.

Aynı ev içerisinde kardeşlerin birbirinin kıyafetini giymesini çok abes bulmam açıkçası, olur giyilir.

Ama arkadaşının ayakkabı ihtiyacı varsa sizin aldığınizı vermek yerine kendisi alıp başka ayakkabı verseymiş.

Hayır mı yapıyor sizin üzerinizden .
Üzücü, saçma.
Nezaketsiz bir durum.

Bence haklısınız ben olsam bende rahatsız olurdum . Ilımlı bi şekilde söyleyin , kardeşlerini uyar bunu kız arkadaşım aldı istemiyorum kullanmanızı diyebilir ayriyetten aldığınız ayakkabıyı falan vermesi bence çok yanlış. Maddi olarak değilde kullanmasa bile manevi olarak saklaması gerekir bence .

Ayakkabıyı birlikte gidip beğenmiştik ama kullanmaya başlayınca içine sinmediğini çok çabuk kirlendiğini, zaten nerdeyse hiç giymediğini söyledi. Arkadaşı cok beğenince ona vermiş 🤬

Çalışıyor gelirini kardeşlerinin ihtiyaçlarına harcıyor, abisi dururken her şeyi kendi üstleniyor abisine bile abilik yapıyor böyle olunca kendine harcayacak para bulamıyor.
Sizin asil sorununuz bu , ailesi tarafindan somurulen bir es adayi. Evlilik düşünüyorsanız vazgecın derim

Sizin asil sorununuz bu , ailesi tarafindan somurulen bir es adayi. Evlilik düşünüyorsanız vazgecın derim
bence de büyük sorun varken , küçük sorunla uğraşıyor. konu başlığınız buz dağının görürünen kısmı . kardeşlerini evlendirmek istecek okul harçlığı göndecek . bunları sorun etmiyorsanız evlenin . ama sorun ediyorsanız ilerde çok kavga edersiniz

Back
X