Erkek arkadaşım ona aldığım hediyelere sahip çıkmıyor

Sizin asil sorununuz bu , ailesi tarafindan somurulen bir es adayi. Evlilik düşünüyorsanız vazgecın derim
R runnip
Aslında abisi hariç kimse sömürmüyor kardeşlerine abilik yapmasında bir sey yok ama abisine abilik yapınca çok sinir oluyorum, geçen yıllarda abisi erkek arkadaşıma göre daha ucuz bi şekilde üniversite okumasına rağmen her ay birkaç defa 300-400 borç isterdi sürekli. Güya geri ödüyormuş ama ben hiç inanmıyorum. Allahtan mezun olup döndü de o çilemiz bitti. Daha sonra abisi iki sene boş gezdi, erkek arkadaşım çalıştı ihtiyacı olduğunda para verdi. Yaşlar ilerledikçe borç alma verme durumu en aza indi, ama abisinin asalaklığı bitmedi işte. Almış götürmüş hediye ettiğim kazağı başka şehre.

R runnip
Aslında abisi hariç kimse sömürmüyor kardeşlerine abilik yapmasında bir sey yok ama abisine abilik yapınca çok sinir oluyorum, geçen yıllarda abisi erkek arkadaşıma göre daha ucuz bi şekilde üniversite okumasına rağmen her ay birkaç defa 300-400 borç isterdi sürekli. Güya geri ödüyormuş ama ben hiç inanmıyorum. Allahtan mezun olup döndü de o çilemiz bitti. Daha sonra abisi iki sene boş gezdi, erkek arkadaşım çalıştı ihtiyacı olduğunda para verdi. Yaşlar ilerledikçe borç alma verme durumu en aza indi, ama abisinin asalaklığı bitmedi işte. Almış götürmüş hediye ettiğim kazağı başka şehre.
Bu ailenin gelini olmak istediğinize emin misiniz? Kardeşleri sizden daha değerli . Daima da öyle olacak.

Herkes davranışını yanlış bulmuş. Ama asıl soruna değinen olmamış, ben söyleyeyim.

Dikkat edin yarın evlenirseniz bu adam, sizin kazandığınız parayı da ihtiyaçları var diye kardeşlerine dağıtır. Büyük sözü, mesaj dursun burada zamanı geldiğinde açar okursunuz.

Şimdiden alışmış sizi takmamaya.

R runnip
siz benim ne demek istediğimi anlamamışıınız. adamın karakteri sıkıntılı . yarın başka sıkıntılar çıkacak , bunlar bitmeyecek . bugün kazak ayakkabı yarın kredi borç olacak . şuan sümen altı ediyorusunuz. sevginiz ağır basıyor. gerçekleri görmezden geliyorusunuz. anne baba hastalanacak diğerleri elinş cebe atmayavcak . kimse bakmayacak . eşiniz eve getirecek . kovacakmısınız.

Bu ailenin gelini olmak istediğinize emin misiniz? Kardeşleri sizden daha değerli . Daima da öyle olacak.
Kendinden çok onları düşünmesi dışında ciddi bi sorunumuz yok ☹️ ayrılığı hep son çare olarak düşündüm çünkü ailesi beni çok seviyor ben de onları. Abisini de severim ama bu huyu yüzünden haz almıyorum sadece.

Erkek arkadaşıma ne hediye alırsam alıyım kardeşlerinin kullandığını görüyorum. Kazak, gömlek, ayakkabı, saat tarzı şeyler. Senelerdir beraberiz. Rahatsız olduğumu 1 milyon defa dile getirmişimdir. Cevabı "kullanıyorlar ellerinden mi alayım onlar benim kardeşim, hevesleniyorlar/ihtiyaçları var" oluyor. Kendisinden küçük olan kardeşlerine yine de ses etmemeye çalışıyorum ama aşırı rahatsızım. Daha önce kendisine hediye aldığım orijinal (ucuz bi ayakkabı değil) spor ayakkabıyı arkadaşının durumu kötü, ayakkabısı yok diye hediye ettiğini itiraf etmişti. Az önce de abisinin attığı storyde geçen yıl aldığım kazağı giydiğini gördüm. Empati kurmaya çalışıyorum, üzerinden çıkarıp almasını beklemiyorum ama en başta uyarsa "bunu benim kız arkadaşım aldı kullanmayın" dese hatta benim rahatsız olduğumu da belirtebilir, çok mu bencil düşünüyorum? Siz eşinize/sevgilinize aldığınız hediyeyi kardeşlerinin üzerinde (devamlı olarak) görseniz buna takılır mısınız? Şuan telefonu kapalı, bana ulaştığında kavga etmeden önce sizlere sorayım dedim.
Hediye hediye edilmez. Saygısızlık. Arkadaşına, kardeşine üzülüyorsa kendi cebinden harcayıp alsın. Hediyeyle iyilik mi yapılır? Yerinizde olsa daha hediye falan almazdım. Hem ihtiyacı yokmuş hem kıymet de vermiyor bell ki.

Herkes davranışını yanlış bulmuş. Ama asıl soruna değinen olmamış, ben söyleyeyim.

Dikkat edin yarın evlenirseniz bu adam, sizin kazandığınız parayı da ihtiyaçları var diye kardeşlerine dağıtır. Büyük sözü, mesaj dursun burada zamanı geldiğinde açar okursunuz.

Şimdiden alışmış sizi takmamaya.
Asıl sorunu herkes anladı bence. Ailenin kazancını da verir . Araba alınsa ver 1 ay binelim de derler. Maaşımız yetmiyor diye durmadan borç alıp ödemezler.fragmanları ortada filmin.

Öyle de yaptım hediye almayı bıraktım ama beğendiğim bir şeyi o aldığında veya bu olmasa bile bir şeye ihtiyacı olduğunu gördüğümde almam gerek diye hissediyorum. Çalışıyor gelirini kardeşlerinin ihtiyaçlarına harcıyor, abisi dururken her şeyi kendi üstleniyor abisine bile abilik yapıyor böyle olunca kendine harcayacak para bulamıyor. Geçen sene eli çok dardaydı kışlık ihtiyacı vardı alışverişini ben yaptım 7 8 tane kazak aldığımı hatırlıyorum, bugün birini abisinin üstünde gördüm. Abisi başka şehirde bu arada, giderken götürmüş boğazlayasım geliyo düşündükçe
En son evlenilecek adam tipi yalnız. Ailenin enayisi tabir edilenlerden. Kusura bakmayın ama evlenirseniz de sizin maaşınız kardeşlerin “ihtiyaçlarına” gidecek şimdiden haberiniz olsun.

Asıl sorunu herkes anladı bence. Ailenin kazancını da verir . Araba alınsa ver 1 ay binelim de derler. Maaşımız yetmiyor diye durmadan borç alıp ödemezler.fragmanları ortada filmin.
O zaman ne diyoruz kızlar.

Yedisinde neyse yetmişinde de odur. Konu sahibi sal sen bu çocuğu.

Bir daha hediye falan almazdım. Erkek arkadaşıma mı hediye alıyorum çevresine mi yani. Aldıklarınız da anladığım kadarıyla kaliteli, pahalı şeyler. Ben olsam ben de rahatsız olurdum.

Kendinden çok onları düşünmesi dışında ciddi bi sorunumuz yok ☹️ ayrılığı hep son çare olarak düşündüm çünkü ailesi beni çok seviyor ben de onları. Abisininde severim ama bu huyu yüzünden haz almıyorum sadece.
Sizin adama duygularınız var görememeniz normal. Elbette size iyi davranacak ailesi. Sorunsuz fedakar sevecen birisiniz. Ama manipüle ede ede 20 30 yıl böyle sürer. Vardı böyle bir arkadaşım. Sonunda boşandı. Kibar kibar sevecen sevecen sömürdüler kadını yıllarca. Eşi hep kadını suçlu sorunlu buldu ailem seni seviyor sen yakın değilsin dedi. İyi düşünün derim hediye başkalarına verilmez. Beni sevdi değer verdi seçti aldı diye severek giyilir kullanılır.

Kendinden çok onları düşünmesi dışında ciddi bi sorunumuz yok ☹️ ayrılığı hep son çare olarak düşündüm çünkü ailesi beni çok seviyor ben de onları. Abisini de severim ama bu huyu yüzünden haz almıyorum sadece.
Çok naif bir adam maşallah..yavrum sen neden kendi ihtiyaçlarını almıyorsun senden hediye mediye istemiyorum..bir daha alırsan bozuşuruz demiyor da senin aldıklarında robinsonculuk oynuyor

Konu sahibi sizin gibi gelin adayını kim sevmez. Geleceğe yatırım sonuçta.

Aht ettim bu kızı bu çocuktan ayıracağım. :rolleyes:

En son evlenilecek adam tipi yalnız. Ailenin enayisi tabir edilenlerden. Kusura bakmayın ama evlenirseniz de sizin maaşınız kardeşlerin “ihtiyaçlarına” gidecek şimdiden haberiniz olsun.
Bu durumda tek çare ayrılık mı olur
Yani istesem bütün maaşını elime verir ben ihtiyacı olduğu kadar ona veririm buna hayır demez. Üniversite okurken de böyle yaptık bir süre. Aldığı bursu ve ailesinin yolladığı harçlığı bana verirdi parayı ben idare ederdim.

Yani istesem bütün maaşını elime verir ben ihtiyacı olduğu kadar ona veririm buna hayır demez. Üniversite okurken de böyle yaptık bir süre. Aldığı bursu ve ailesinin yolladığı harçlığı bana verirdi parayı ben idare ederdim.
Ayrılmayın ama tek birşey almayın artık. Yemek vs de ısmarlamayın o halletsin. Gözlemleyin size tavrı değinecek mi? Tek yolu bu emin olmanın

Evlenince yapmayabilir. Sizden habersiz kredi çeker yine verir ailesine. Açıkçası sizin söylediğiniz de pek normal gelmedi bana. Ben böyle uç, büyük büyük hareketleri evlilik öncesi şov gibi görüyorum. Bir yerde patlıyor hep.

Evlenince yapmayabilir. Sizden habersiz kredi çeker yine verir ailesine. Açıkçası sizin söylediğiniz de pek normal gelmedi bana. Ben böyle uç, büyük büyük hareketleri evlilik öncesi şov gibi görüyorum hep. Bir yerde patlıyor hep.
Eşime aldığım kazağı kardeşinin üstünde görsem şok olurdum galiba. Ha giyer giyer kazak eskir diğer kardeş bağ bahçe işi yapıyordur. Orda giyerim diye alır o başka.

Arkadaşlar görünen köye kılavuzluk etmişler.

Erkek arkadaşınız sizden gelen hediyelere kıymet vermiyor. Ama bunun sizinle sınırlı olduğunu sanmıyorum,şu an çıkıp ben de ona bi şey hediye etsem onu da sağa sola dağıtır.

Arkadaşının ihtiyacı varsa kendisi bi hediye alabilirdi. Ayrıca sizin aldığınız hediye için "içime sinmedi" demesi de tam bir fiyasko. Yani içine sinmedigini size söylemesi kime ne katti, kime ne faydası oldu acaba.

Kendisine verilen hediyelere kiymet vermiyor.

Erkek kardeşleri ise bu konudaki en tehlikeli nokta. Eşiniz kardeşleri söz konusu olduğunda sizi kolayca harcayacak gibi duruyor.

Asalak bir erkek kardeş hemen her evin sorunudur. Ama buna firsat veren kardeşler; eşleri için daha büyük sorundur.

Ben olsam bu gidişattan korkarım. Size tavsiyem risk almayın derim.

Ayrılmayın ama tek birşey almayın artık. Yemek vs de ısmarlamayın o halletsin. Gözlemleyin size tavrı değinecek mi? Tek yolu bu emin olmanın
Bu arada parça parça anlattığım için doğru anlaşılmamış olabilirim: ilişkide her zaman ben para harcıyorum diye düşünülmesin. Buluşmalarda elimi cebime atmam, sadece ben hediye almam, bazen mağaza mağaza gezeriz bir şey beğenip alıp almamak arasında kalırım gider kasaya öder. Bazı buluşmalarda sinema biletimizi bana söylemeden çoktan almıştır, beni evden alır sinemaya geçeriz. Kavga veya tartışma yaşanıldığında ayıcıkla, çiçekle, çikolatayla evime gelir. 6 senedir beraberiz. Hediye almasam artık almadığımın farkına bile varmaz çünkü böyle bi beklentisi yok, daha geçenlerde "bu yıl kışlık alışverişi yapacağım" dedim, kredi kartının tanımlı telefon numarasını benim numaram yapmış. Onun kartıyla alışveriş yapayım da onay kodu için bana SMS gelsin diye.
Boleyn Kizi Boleyn Kizi Eyoser Eyoser Anamnez Anamnez Susmuyorr Susmuyorr derin sularda derin sularda

Back
X