Erkek arkadaşım ve arkadaşları

Tabi ki konuşmalar olacak. Bizler de arkadaşlarımızın sevgililerini eşlerini ilk etapta tanımadan yorumlanıyor muyuz? Hatta arkadaşımızı üzünce arkasından kızıyoruz da.
Niye cephe alıyorsunuz ki eğer arkadaş çevresini yaşam tarzı olarak beğenmiyorsan sevgiliniz de o çevreden. Böyle düşünüp yol çizin. Değiştiremezsiniz.

Selam yollayan kişi arkamdan atan kişiydi. Ama sevgilime göre çok iyi niyetli biri falan. Bana selam yollamasina bile katlanıyorum. Geçen gün sevgilim biryere gidecekti peri sana güvenmez bence oraya gidemezsin demiş. Ya sen beni ne kadar tanıyorsun da bence güvenmez falan diyorsun. Cidden bir kaşık suda boğasim geliyor.
Acaba görüştüğünde arkadaşlarına soğuk mu davrandın da böyle konuşuldu kimse arkadaşının sevgilisine yanında konuşmaz durup dururken ya siz soğuk davrandınız bir şey konuşulurken ters cevaplar verdiniz öyle bi izlenim bırakmışsınız ikinci seçenek erkek arkadaşınız sizin hakkında konuşuyor ki peri göndermez diyebiliyor yoksa sizi tanımayan biri böylesine konuşmaz sevglınız konuşmuştur

Sevgilin onların dolduruşuna gelip senden ayrılacak. Eminim. Ayrıca onları susturması gereken sevgilin yani sevgilinde suç var. Arkadaşları da saygısız. Böyle yapmak yerine neden arkamdan konuştunuz siz beni daha ne kadar tanıyorsunuz diye sorabilirsiniz

Bende arkadaşımın sevgilisi hakkında kötü konuştum. Sadece görüntüsüne bakarak yargıladım. Ama arkadaşımın koşa koşa bunu kıza yetiştirdiğini düşünmüyorum. İleride tanışsak belki seveceğim kızı fikrim değişecek. Benim ki ilk izlenimdi. Arkadaşlarının yaptığı da bu. Ama sevgilinizin size bunu yetiştirmesi çocukça. Sizden puan almaya çalışmış ama geniş çaplı düşünememiş.

Selam yollayan kişi arkamdan atan kişiydi. Ama sevgilime göre çok iyi niyetli biri falan. Bana selam yollamasina bile katlanıyorum. Geçen gün sevgilim biryere gidecekti peri sana güvenmez bence oraya gidemezsin demiş. Ya sen beni ne kadar tanıyorsun da bence güvenmez falan diyorsun. Cidden bir kaşık suda boğasim geliyor.
Bunları sevgilinizden duyuyorsunuz ama niye size söylüyor?

Bu arada beni ne kadar tanıyor da yorum yapıyor demişsiniz arkadaşı için. Gidip tanışın. İlk elden izlenimizini yaratın. Nasıl biri olduğunuzu görmüş olurlar hem.

Bende bilmiyorum ki tam tersine ben sevgilimi kısıtlayan biri değilim,olmadım her istediği yere gider bende giderim o da bana karışmaz. İşte sinirlendigim nokta zaten bu beni tanımıyorlar ama çok afedersiniz her bka yorum yapıyorlar.
Bence eşiniz size anlatarak yanlış yapmış.Eşim öyle bir şeyi bana hayatta söylemezdi ki bende öyle söylemezdim niye cephe aldırayım arkadaşlarıma karşı.Eşim erkek arkadaş mevzusuna çok sıcak bakan biri değil.Düğünlerde karsılaşırız erkek arkadaşlarımla eşim merhaba deyip fazla konuşmaz hatta arkadasıma kesin saydırmışındır içinden eşime dedim o da beni iyi tanıyosun demiş.Eşime bunu dicek halim yok.Bu arada o arkadaşımla çok yakındık ailelerimizde görüşür

Abartmışsın. Bence genelleme yapmış arkadaşı. Seni hiç görmeden bile "bence kız arkadaşın izin vermez" diyebilir. Kişisel algılanacak bi şey değil. Öyle de olsa bu kadar nefret duyulacak ne var anlamadım. Kız da boyunuzu sormuş sadece nasıl bi art niyet bulabildiniz bunda ?

Bence siz onlar tarafından sevilmemekten korktuğunuz için kendinizce savunma geliştirmişsiniz. Onları sevmeyerek, hiç bi şans tanımayarak kabul görülmeme ihtimalini sıfırlıyosunuz. Nereye kadar ? Yarın öbür gün ailesiyle, akrabalarıyla tanışınca onlara da mı böyle davrancaksınız ?

Bence sorun arkadaşları değil sevgiliniz. Onların sizinle ilgili konuştuğu her olumsuzluğu size anlatıp, birde onlarla vakit geçirmenizi bekliyorsa, muhtemelen sizin her olumsuz tavrınızı da onlara anlatıyordır. Erkek arkadaşınız kesinlikle olgun biri değil ve insan idaresinden bi haber, bakın ilişkilerde biz kadınların yaptığı en büyük hatalardan biri ilişkideki sıkıntının yükünü üçüncü kişiye atmaktır. Evliliklerde de bu böyledir. Sizde asıl sorunu görmüyorsunuz, sorun onun arkadaşları değil sorun erkek arkadaşınız. Herkes herkesi sevecek diye birşey yok, ya da ilk görüşte herkes karşısındaki insanla ilgili bir yargıda bulunabilir. Dedikoducu teyzeler gibi laf taşıyıp iki insanın arasını düzelmeyecek kadar açmak neden. Mantıklı makul bir adam arkadaşı sevdiği kadın hakkında olumsuz birşey söylediğinde haksız görüyorsa cevabını verir, gerekli uyarıları yapar. Konuyu kapatır. Zira o kızla ciddi birşey hissediyorsa arkadaşı ile onun arasında sorun istemez. Sizin sevgiliniz şimdiden böyleyse ben bunun kaynana versiyonunu düşünmek bile istemiyorum. Bence hatayı yanlış yerlerde aramayın. Sorun arkadaş değil sorun insan idaresi bilmeyen sevgiliniz bence

Benim aşmam gereken bir sorun var kızlar erkek arkadaşımin arkadaşlarını sevmiyorum. Aslında birkaçının hakkımda birşeyler dediğini duydum ve çok kırıldım. Benim karakterime laf etmişlerdi. Ve daha yeni tanışmıştık o zamanlar. Beni yargılamaları ve etiketlemeleri beni çok etkiledi. Bu olaydan sonra hepsine tavır aldım. Yani hakkımda konuşanda konuşmayana da hatta eşlerine kadar sevmiyorum. En basiti geçen bir kız arkadaşı benim boyumu fln sormuş beni çok begeniyormuş (ki beni hiç görmedi bende onu hayatım boyunca hiç görmedim) mesela bu tavır bana sempatik gelmiyor aksine gıcık oluyorum,sanane boyumdan. Başka örnek geçenlerde x abi sana selam söyledi dedi bende çok lazımdı dedim.
Nasıl aşabilirim? Aramızda problem oluyor çünkü herkese surat asmaya başladım. Ona söyledim arkadaşlarınla ilgili konuşmak istemiyorum ve kendin görüş ben görüşmek istemiyorum diye ama yok hala diyorki Xlere gidelim mi. Yaptığım kötü bişey ama içimden onları sevmek inanın gelmiyor.
Biraz uzun oldu ama içimi döktüm rahatladım.

Öncelikle tavrınız yanlış ama bunun hiç önemi yok bence, erkek arkadaşınız dedikoducu biri ve böyle birini ben olsam hayatımda tutmam

Önce ailesini sonra da arkadaşlarını sevmediğiniz birisinden uzak durum derim; çünkü ailesi her şekilde ve arkadaşları bir şekilde sizin de hayatınıza giriyorlar. Tecrübe ile sabittir bu söylediklerim.

Açıkçası bende de benzeri bir durum var. Arkadaşları hep şaka adı altında erkek arkadaşımı eziyor dalga geçiyor. Erkek arkadaşım da şakalaşarak karşılık verse tersliyorlar 🙄 ama kendileri ona her türlü lafı söyleyip dalga geçiyorlar. Kendisi bana bu konudan şikayetçi olduğunu söyledi ama arkadaşlarına bir şey diyemiyor. Aynı ortamda olunca ben bakışlarımla belli ediyorum bu şakalardan hoşlanmadığımızı. Bu aslında arkadaşlarıyla kendi arasında olan bir durum benim karışmamam lazım ama bari ben varken yapamasınlar diye düşünüyorum artık. Bir de iki arkadaşı tatilde “sen buradasın MrsDelfino taa Antalya’da” deyip başka kızlarla niye görüşmüyorsun diyorlarmış. Benim akıllı da açık açık anlattı bana bunu. Bir diğeri tüm sevgililerini aldatır öteki birlikte yaşadığı mişanlısını aldatır. Ben aldatan insandan tiksiniyorum. Sevgilisini gözümün önünde aldatan insanla samimi olmam asla. Sevgilime göre bu onu ilgilendirmezmiş. Birlikte yaşadığı nişanlısını, evleneceği, donlarını yıkayan kadını aldatan adam sana neler yapmaz. Bir araya geldiğimde insanca sohbet ediyorum, bir saygısızlık yapmıyorum ama bana kalsa hiç biriyle görüşmem onun da görüşmesini istemem.

Açıkçası bende de benzeri bir durum var. Arkadaşları hep şaka adı altında erkek arkadaşımı eziyor dalga geçiyor. Erkek arkadaşım da şakalaşarak karşılık verse tersliyorlar 🙄 ama kendileri ona her türlü lafı söyleyip dalga geçiyorlar. Kendisi bana bu konudan şikayetçi olduğunu söyledi ama arkadaşlarına bir şey diyemiyor. Aynı ortamda olunca ben bakışlarımla belli ediyorum bu şakalardan hoşlanmadığımızı. Bu aslında arkadaşlarıyla kendi arasında olan bir durum benim karışmamam lazım ama bari ben varken yapamasınlar diye düşünüyorum artık. Bir de iki arkadaşı tatilde “sen buradasın MrsDelfino taa Antalya’da” deyip başka kızlarla niye görüşmüyorsun diyorlarmış. Benim akıllı da açık açık anlattı bana bunu. Bir diğeri tüm sevgililerini aldatır öteki birlikte yaşadığı mişanlısını aldatır. Ben aldatan insandan tiksiniyorum. Sevgilisini gözümün önünde aldatan insanla samimi olmam asla. Sevgilime göre bu onu ilgilendirmezmiş. Birlikte yaşadığı nişanlısını, evleneceği, donlarını yıkayan kadını aldatan adam sana neler yapmaz. Bir araya geldiğimde insanca sohbet ediyorum, bir saygısızlık yapmıyorum ama bana kalsa hiç biriyle görüşmem onun da görüşmesini istemem.
Nedir bu sosyal hayattan çektiğimiz anlamadım. Birde ayrıl-cilar var onlara Allah akıl fikir versin çünkü millete dağıtmaya bayılıyorlar

Bence hisleriniz karşılıklı. Onlara da bu şekilde davrandıysanız laf etmeleri hiç şaşırılacak bir şey değil. Aleyküm selam, benden de selam demek bu kadar zor olmamalı. Erkek arkadaşınız için bunu yapamayacak mısınız? Çok geçimsiz olduğunuzu düşündüm bem açıkcası.

Back
X