• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşım ve evlilik

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
Selam kızlar,

Yine bir dertle karşınızdayım. Ne zamandır kendime bile itiraf edemiyorum ama sanırım ben bu evlilik konusunu çok kafaya taktım. Erkek arkadaşımla yaklaşık 1 yıllık ilişkimiz var. çok seviyoruz birbirimizi herşey yolunda gidiyor. aynı yaştayız aynı meslekteyiz kendisiyle..İlişkinin başında evlilik konusu pek olmuyordu ama zaman ilerledikçe benimle evlenmeyi düşüdüğünü ima etti ve 2 sene içinde evleniriz diyordu. Sonra gelecekle ilgili planlarımızdan sürekli bahsetmeye başladık. etrafımızda da bizden daha sonra çıkmaya başlayıp evlenen birçok arkadaşımız oldu bu süreçte..hala da oluyor.arkadaşlarımızın çoğu evli. onları gördükçe ben iyice hevesleniyorum, başta bu kadar hevesli değildim, bir gün gelecek olacak diyordum ama zaman geçtikçe artık buluşmalarımız zorlaşmaya başladıkça, birarada daha sık olmak istedikçe .. çünkü aileler ne kadar anlayışlı olursa olsun görüşürken zorluk çekiyoruz.
ben her akşam eve gittiğimde onu görmek istiyorum..çok büyük bir aşkla bağlıyız birbirimize. artı toplum baskısı da var tabi evlenip rahat etmek istiyorum. ondan bahsederken nişanlım, eşim demek istiyorum ''erkek arkadaşım'' demek istemiyorum..kaldı ki babamla tanışsa nişan yapsak hiç rahat edemeyeceğiz. sürekli soracaklar düğün ne zaman diye. her dışarı çıkmam sorun olacak. o yüzden nişanı evliliğe çok yakın yapmak istiyorum.
ayrıca belli bir yaştan sonra hala anne babayla yaşamak zor geliyor yaşım oldu 28. o da 28 yaşında.. Fakat kendisi şuan da maddi olarak yetersiz olduğunu düşünüyor. evlenirken ailesinden yana herhangi bir desteği olmayacağı için, ve etraftan sürekli bu işin ne kadar maliyetli(beklentileri asgaride bile tutulsa) olduğunu duydukça iyice bu fikirden uzaklaşmaya başladı. geçen gün ben artık açıkça boşuna beklediğimizi, istersek herşeyin altından kalkabileceğimizi söyledim. ama yok yine de konu geçiştiriliyor kavgaya dönüşüyor ve üzülen ikimiz oluyoruz. o da çok istiyor buna eminim ama maddi sorumluluktan kaçıyor. halbuki ben yapabileceğimizi düşünüyorum, biraz zorlanarak da olsa..ne yapmam gerek bilmiyorum. artık inada mı bindi acaba,
bi yandan biran önce evimi yuvamı eşimi bilmek istiyorum, bi yandan da zamana bırakıp baskı yapmamak var. ama bu sabırsızlık beni çok tüketiyor, sürekli hesap kitap yapıp hayal kuruyorum. yeterince belli ettiğimi de düşünüyorum bu isteğimi ama kendisi çok inatçı dediğim dedik biri. süreci kısaltma konusunda nasıl ikna olur nasıl bu işin altından kalkarız bilmiyorum.

valla üzgünüm arkadaşım ama bu evlilik olayları nedense sadece erkekler istediğinde oluyor.
onlar bizim sürekli buna hazır olduğumuzu onlar istediği anda canım diyip havalara uçmamızı bekliyorlar.
ama biz istediğimiz anda baskıcı cartçı curtçu oluyoruz.
bilmiyorum napabilirsin ama ters psikoloji dene bi de..
birisi sorduğunda daha çok var bizim de, onun duyabileceği bir şekilde..
ne bileyim evlilik mi bilmem düşünmüyorum de..
erkekler bunlara bozuluyor (bazıları yani)..

aynı şeyi bizde adım atın gerisi gelir nasıl oldu anlamazsınız Allah yardımcınız olur vs demişlerdi ama işin aslı öyle olmuyor. sözlendik şimdi nişan için bekliyoruz neden altın uçtu çünkü ailelerden destekte yok para koymaya çalışıyoruz kenara. inan hayallerdeki gibi olmuyo hiçbişey. içine girince sende anlıcaksın o yüzden ne kadar acele edersen o kadar borca boğulursunuz. bence en güzeli oturup ortak hesap yapın neyin altından nasıl kalkarız adım atarsak pişman olurmuyuz bu süreçte sevgimiz ve biz yıpranırmıyız diye. işin içine girince herşeyin hayallerideki gibi olmadığını maalesef görüceksiniz. biraz karamasar oldum ama böyle....

aynı şeyi bizde adım atın gerisi gelir nasıl oldu anlamazsınız Allah yardımcınız olur vs demişlerdi ama işin aslı öyle olmuyor. sözlendik şimdi nişan için bekliyoruz neden altın uçtu çünkü ailelerden destekte yok para koymaya çalışıyoruz kenara. inan hayallerdeki gibi olmuyo hiçbişey. içine girince sende anlıcaksın o yüzden ne kadar acele edersen o kadar borca boğulursunuz. bence en güzeli oturup ortak hesap yapın neyin altından nasıl kalkarız adım atarsak pişman olurmuyuz bu süreçte sevgimiz ve biz yıpranırmıyız diye. işin içine girince herşeyin hayallerideki gibi olmadığını maalesef görüceksiniz. biraz karamasar oldum ama böyle....

haklısın canım allah yardımcınız olsun sizin de. dediklerin doğru. bir de öyle bir sektör oldu ki her şey para. heryerden bir baskı var hissediyorsun. onu almalısın bunu yapmalısın. düğün olacak gelinlik, pırlanta, takı vs...aileler nasıl yardım etmiyorsa bunları yapamıyorsun. yapamayınca da ukte kalıyor sorun oluyor inada biniyor.. iş sadece bir ev tutup imza atmaya baksa herkes sevdiğine kavuşurdu ama öyle değil işte.. ben de zaten asıl problemim sevgilimi ikna etmek değil, plan program yapmak. rotamızı çizmek. bir an önce olsun değil derdim aam planlamak bile güzel bunları insana şevk veriyor. tamamen uçuk bir hayal gibi bakılınca adım da atılamıyor buna üzülüyorum ben.

bence süreci kısaltmaya çalışmayın su akar yolunu bulur. sonra bi problem olsa iş içinden çıkılmaz bir hal alsa ki düğün arifesinde çok yaşanır sizi suçlar kırlırsınız... hem bi laf vardır nikah günü ile ecel günü bellidir diye. zamana bırakın...

evlenip borc icinde yasamakda cok zor olur
evliliginden bir sey anlayamazsin
en mantiklisi beklemek
söyle arkadasina para biriktirsinnn
parasiz hic birsey olmuyor maleseff

evet her insanın nikah gunu dogum gunu ve olum gunu kaderde sabittir bende bole biliyorum...

kaderde iradenizle yapabilceginiz değiştirebilceginiz seyler var ama nikah gunu bunlardan biri degil.. o sabit zaten dogdugun gun kimle ve nezaman nikahlanacagın belli

bizdede tam tersi bi durum var.. sözlendik ama sözlüm hemen evlenmek istiyo bense senin erkek arkadasın gibi en az 2 sene beklicez diye hesaptan kitaptan dolayı bekletiyorum

ona gore bişekilde hallolur ama bence olmaz.. yarın oburgun maddi sorun yuzunden problem yasamak istemiorum borc harc altına girip içimdede hiçbişey ukte kalmasın istiyorum

bole işlerde acleye gerek yok.. biz sozlendik, cunku sevgili olarak kalmamız biraz zordu benim cevrem yuzunden bole beklemeyi tercih ettik

eger yapamam uzun zaman sozlu nişanlı kalamam vs diyorsan bişey demeden sartların musade etmesini beklemek en iyisi

birde su var tabi.. bole diyipde hiçbişey yapmıyorsa sevgilin para biriktirmek vs adına bi cabası yoksa bilemem

tarih vermeyin dugunden bahsetmeyin ama biyandan da para biriktirip hazırlıgınız yapın bi planınız olsun sonra bakarsınız duruma

zorlanılmadan evlilik gerçekleşmiyor heleki ailerler destek çıkmassa iki kat zor oluyor.şimdi nişan yapsan evlilik hemen gerçekleşmeyecekse nişan çok zor bir süreç olarak geçeçek.zaten öylede böylede borca girceksiniz gözünüzü karartıp evlenmek gerek bence.herşeyi minimum tutarsınız bir yatak odası bir tane koltuk takımı alırsınız.beyaz eşyanın altından 3000 liraya kalkılır.çamaşır bulaşık makinesi buzdobı.tv yide illaki plazma bilmem ne almaya gerek yok 500 liraya büyük ekran bir tv tamam.ben zorunlu olarak 2 seneye yakındır bekliyorum nişanlımı işindne dolayı.ama çok zor hem borca girdik borçlar evlenincede devam etcek hemde uzun nişanlılıkla yıprandık.keşke biraz daha bekleseydim en azından borçsuz evlenirdim veya hemen evlenseydim öylede borca girdik böylede.iki kere ayrı yanmaktansa tek defada yanardım.hem uzun uzun bekle hem borç öde.en azından evliyken borç öderdim ama bu akdar yıpranmazdım uzakta.borçsuz olmuyor kenara koymakla birikmiyor çünkü herşey borçla oluyor bu devirde.sen bilirsin canım ama minimum bir plan çıkartın kendinize gözünüzü karartıp evlenin derim ben çünkü bu konuda çok dertliyim ben..

Back
X