Erkek arkadasım ve giydiklerime karışması...

Ben de nişanlımla kıyafet yüzünden kavga ettim. Eteğime karıştı kısa diye ağzıma geleni söyledim ve 3 gündür konuşmuyoruz. Yani bu konuda onu alttan almayı düşünmüyorum evlenince karışmasını engellemek için. O yüzden isterse 1 ay konuşmasın şeyimde değil istediğimi giyerim.

Ben de nişanlımla kıyafet yüzünden kavga ettim. Eteğime karıştı kısa diye ağzıma geleni söyledim ve 3 gündür konuşmuyoruz. Yani bu konuda onu alttan almayı düşünmüyorum evlenince karışmasını engellemek için. O yüzden isterse 1 ay konuşmasın şeyimde değil istediğimi giyerim.
Bende öyleyim giyiyorum gayette
Bunun için ayrılıyorsa ayrılsın
Kapalı kız çok
Bulabilir buyursun

Ben de öyle dedim evlenmemek için şansın var hala, git kapalı kız bul dedim o günden beri konuşmuyo. Ben de yazmıyorum yazmam da
Yazar bir kaç gün sonra özür diler
Başta öyle beğeniyorlar sonrada baskı yapıyorlar işte
Değiştirmeye çalışıyorlar
Çok yanlış

Değişeceğine inanmıyorum ama o değişmedi diye taviz veren siz olmayın. Bu sizin özgür tercihiniz, kimse karışamaz.Sizi ya oldugunuz gibi kabul edecek ya da edemiyorsa kendi gerçekleriyle yüzleşmesi için zaman tanıyın ona ama asla dik duruşunuzu kaybetmeyin

Değişeceğine inanmıyorum ama o değişmedi diye taviz veren siz olmayın. Bu sizin özgür tercihiniz, kimse karışamaz.Sizi ya oldugunuz gibi kabul edecek ya da edemiyorsa kendi gerçekleriyle yüzleşmesi için zaman tanıyın ona ama asla dik duruşunuzu kaybetmeyin
Kesinlikle böyle yapıyorum
Kimse için değişmem
Ben kaybederim sonunda
Kimse yolun sonunda yaptığınız fedakarlıklara bakmaz
Dönüştüğünüz kişiye bakar sadece
Bunu çok iyi biliyorum
Ufak tefek şeyler yapılır karşılıklı
Ama hayat tarzı değiştirilemez
Ben onu değiştirmiyorum
Olduğu gibi kabul ettim
Ama o başka birine dönüşmemi istiyorsa kendi bileceği iş

Bir tarafta modern kadınlar bir tarafta muhafazakarlar öyle mi 😁
Bu durumda muhafazakarsan modern değilsin. Modernlik başörtüsü veya inançla alakalı bir mevzu muymuş enteresan............

Mide bulandıran ayrımlar....

Ardebade, siz de değişmeyin adamdan da değişmesini beklemeyin, nasıl seçenek?
Madem dediklerini yapmayacaksınız (ki yapmayabilirsiniz, çok normal) bırakın adamı, o da istediği gibi birini bulsun. Çünkü o da değişmeyecek. Bugun değişse yarın değişmediğini belli eden birşey yapacak.
Demekki kafalar uyuşmuyor 😒
Onun öyle olmadıgını bence siz de biliyorsunuz. Modernlik özgür düşünceyi gerektirir. Din de tamamen dogmalar sorgulanamazlar üzerine kuruludue. Konuyla alakasız oldu ama ne dediğinizin farkındasınızdır umarım

Onun öyle olmadıgını bence siz de biliyorsunuz. Modernlik özgür düşünceyi gerektirir. Din de tamamen dogmalar sorgulanamazlar üzerine kuruludue. Konuyla alakasız oldu ama ne dediğinizin farkındasınızdır umarım
Şimdi modern muhafazakarlık diye bir şey çıktı
Buna inanıyorlar
Modernim ama muhafazakarım
Onların doğruları doğru sadece
Doğru ve dürüst olmak vicdanlı olmak herseyde önce gelir benim adıma
Vicdan insanın içindeki Tanrı dır demiş Victor Hugo
Demin yaşlı bir kadına rastladım.bana hastaneyi sordu hastaydı
Kimse onu hastaneye götürmemiş kızı da gelini de kapalı namazlı insanlar
Sorsan ben günahkarım ama alkol alıyorum mini giyiyorum
Aldım teyzeyi hastaneye ben bıraktım
Bunu sevap kazanmak için falan da yapmadım
Bir insana yardım etmenin iç huzuru çok önemli

Evet bence de konuyla alakasız oldu.
Dinimin özgürlüğünü tartışmaya açmıyorum.
İyi forumlar dilerim.

Din özgürlüğünüzü tartışmadık zaten. Dinle modernizmi bağlayabilmenize şaşırdık
Arkadaşım ben mi bağlamışım yoksa bağlayanlara mı şaşırmışım senin gibi. İyi okusaydın da öyle cevap yazsaydın keşke.
Hatta yazmayadabilirdin de.Polemikte bulunmak istemiyorum.
Hadi yine de söyleyeyim dikkatimi çeken yerleri. Daha ilk yorumdan itibaren "benim ailem modern onun ailesi muhafazakar " denmiş.
Bu tür cümleler var. Modernlikle muhafazakarlık kıyas ediliyorsa bunu dine bağlamak mı saçma?
Lütfen cevap yazmayın.
Ben konu sahibine yorum yaptım o da cevap verdi, bitti.

Arkadaşım ben mi bağlamışım yoksa bağlayanlara mı şaşırmışım senin gibi. İyi okusaydın da öyle cevap yazsaydın keşke.
Hatta yazmayadabilirdin de.Polemikte bulunmak istemiyorum.
Hadi yine de söyleyeyim dikkatimi çeken yerleri. Daha ilk yorumdan itibaren "benim ailem modern onun ailesi muhafazakar " denmiş.
Bu tür cümleler var. Modernlikle muhafazakarlık kıyas ediliyorsa bunu dine bağlamak mı saçma?
Lütfen cevap yazmayın.
Ben konu sahibine yorum yaptım o da cevap verdi, bitti.
Modern yani açık fikirli tercihlere saygı duyan anlamında yazdım
Muhafazakar dindar kesim dininin gerektirdiğinin bütün insanlar tarafından kabul edilmesini doğru olduğunu dikte eden kesimdir
Türkiye de bol miktarda vardır zaten bu da tartışmaya kapalı bir konudur
Hiçbir zaman farklı düşünceye tahammül edemezler ateist ve deist insanları islama kazandırmaya çalışır ve bununla sevap kazanacağını düşünür
Bunu yapmayanları yargılar hatta mümkünse görüşmez .bu söylediklerim ağır gelebilir böyle değilim de diyebilirsin

Modern yani açık fikirli tercihlere saygı duyan anlamında yazdım
Muhafazakar dindar kesim dininin gerektirdiğinin bütün insanlar tarafından kabul edilmesini doğru olduğunu dikte eden kesimdir
Türkiye de bol miktarda vardır zaten bu da tartışmaya kapalı bir konudur
Hiçbir zaman farklı düşünceye tahammül edemezler ateist ve deist insanları islama kazandırmaya çalışır ve bununla sevap kazanacağını düşünür
Bunu yapmayanları yargılar hatta mümkünse görüşmez .bu söylediklerim ağır gelebilir böyle değilim de diyebilirsin

Bence konunuzu dağıtmayalım.
Mesela az evvel verdiğiniz yaşlı kadını hastaneye götürme örneğinde de olduğu gibi,bunların konunuzla ilgisi yok.
Siz vicdanlıca davranmış kadına yardım etmişsiniz, bunun modernlikle ilgisi yokki. Tamamen insancıl bir yaklaşım.

Siz, bir kadın ya moderndir ya da kapalı gibi bir algı ile konuşuyorsunuz. Ben modernim beni beğenmiyorsa kapalı kız bulsun diyorsunuz erkek arkadaşınız için. Buna dikkat çekmek istedim sadece. Bu doğru bir yaklaşım değil.
Muhafazakar yaşayanlar çağın gerisinde kalmış değiller. Geride kalanlar kendini geliştirmeyenlerdir, bu da dinle ilgili değildir bana göre.
Hadi konunuza dönelim🤗
Erkek arkadaşınızla mutluluk diliyorum, samimiyim 👍 Orta yol bulabildiğiniz saygılı bir beraberlik yaşarsınız umarım.

Bence konunuzu dağıtmayalım.
Mesela az evvel verdiğiniz yaşlı kadını hastaneye götürme örneğinde de olduğu gibi,bunların konunuzla ilgisi yok.
Siz vicdanlıca davranmış kadına yardım etmişsiniz, bunun modernlikle ilgisi yokki. Tamamen insancıl bir yaklaşım.

Siz, bir kadın ya moderndir ya da kapalı gibi bir algı ile konuşuyorsunuz. Ben modernim beni beğenmiyorsa kapalı kız bulsun diyorsunuz erkek arkadaşınız için. Buna dikkat çekmek istedim sadece. Bu doğru bir yaklaşım değil.
Muhafazakar yaşayanlar çağın gerisinde kalmış değiller. Geride kalanlar kendini geliştirmeyenlerdir, bu da dinle ilgili değildir bana göre.
Hadi konunuza dönelim🤗
Erkek arkadaşınızla mutluluk diliyorum, samimiyim 👍 Orta yol bulabildiğiniz saygılı bir beraberlik yaşarsınız umarım.
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
Yok ben yaşlı teyzeye yardım ettim modernim anlamında değil vicdanlı bir insanım demek istedim
Herkes istediği hayatı mutlu şekilde Yaşar umarım
Sizede mutluluklar ....

Mini dekolte dışında dediklerinin hiçbirini yapmıyor
Bana ses yükseltmez
Şiddete meyilli bir erkek değil
Okumuş eğitimli kariyerli birş
Kadın cinayetlerini işleyenlerin profili belli .geneli eğitimsiz kaybedecek birşeyi olmayan cahil insanlar
Lütfen abartmayın ya
Benim gibi güçlü bir kadın neyin ne olduğunu bilir merak etmeyin
ABD nin ilk seri katili avukattı. Kadınlara tecavüz edip işkence yapıp sonra öldürüyordu. Eğitim bunun ölçütü değil. Aile ortamında kadına bakış açısı öğretilir.

ABD nin ilk seri katili avukattı. Kadınlara tecavüz edip işkence yapıp sonra öldürüyordu. Eğitim bunun ölçütü değil. Aile ortamında kadına bakış açısı öğretilir.
Ayyy biliyorum Ted Bundy
Avukat değil hukuk fakültesi terkti
Bunun önemi de yok
Bu kadar bilinen bir olayı kimse bilmiyormuş gibi anlatmanız da komik
Bundy nin belgesellerinin hepsini izlemişimdir

Öncelikle konu sahibine merhaba. Benimde nişanlımla -şimdi eşim- bikini, mayo sorunumuz vardı yani kıskançlık yapıyordu. Ben bunu tatlı dille çözmeyi denedim ve çok çok olumlu etkisi oldu. Örneğin bak hayatım ben şimdiye kadar hep böyleydim ve buna alışkınım sen beni ben olmaktan çıkartırsan mutsuz olurum ve bu bize yansır. Ben senin tercihlerine karışmıyorum seninde karışmaman gerekir. Sen beni en başta bu şekilde sevdin ve benim giyim tarzım ilişkimizin önüne geçmemeli vs. Bu süreçte küslük yapmadık ve ben seçimimde direttim. Sonrasında ufak ufak beraber bikini-mayo alışverişi yapmaya başladık. İlk başta mağazaya girmek istemedi sonra girmeye başladı ve ona şunu sundum sen seç. Seçmeye başladı ben denedim kendisi seçtikçe bu durum eğlenceli hale geldi. Yalnız seçtiği bikinilerde bayağı güzeldi yani :) herhalde kendisinin seçtiği bikinileri almam hoşuna gitti. Yazında uzuuun bir süre tatil yaptık ve hiçbir şekilde benim bikinim ve mayomla ilgili bir tek kelime söylemedi. Hatta sence bugün hangisini giysem dediğimde istediğini giy ama şu renk sana daha çok yakışıyor demeye bile başladı. Diğer kıyafetlerime zaten karışmıyordu tek sıkıntı bikini-mayoydu.

Tecrübeme dayanarak benim size önerebileceğim şey giyim tarzınızı değiştirmemeniz ve aynı zamanda tatlı dilliliğinizi korumanız. Bana göre bazı sıkıntılarda küsüp konuşmamak bir çözüm değil tam tersi sorunu daha da tetikleyici şeydir. Konuşup halletmek her zaman daha iyidir. Yalnız sıkıntı sınırları aşıyorsa ve değişim gözlenmiyorsa bırakmakta en iyi çözüm olabiliyor.

Öncelikle konu sahibine merhaba. Benimde nişanlımla -şimdi eşim- bikini, mayo sorunumuz vardı yani kıskançlık yapıyordu. Ben bunu tatlı dille çözmeyi denedim ve çok çok olumlu etkisi oldu. Örneğin bak hayatım ben şimdiye kadar hep böyleydim ve buna alışkınım sen beni ben olmaktan çıkartırsan mutsuz olurum ve bu bize yansır. Ben senin tercihlerine karışmıyorum seninde karışmaman gerekir. Sen beni en başta bu şekilde sevdin ve benim giyim tarzım ilişkimizin önüne geçmemeli vs. Bu süreçte küslük yapmadık ve ben seçimimde direttim. Sonrasında ufak ufak beraber bikini-mayo alışverişi yapmaya başladık. İlk başta mağazaya girmek istemedi sonra girmeye başladı ve ona şunu sundum sen seç. Seçmeye başladı ben denedim kendisi seçtikçe bu durum eğlenceli hale geldi. Yalnız seçtiği bikinilerde bayağı güzeldi yani :) herhalde kendisinin seçtiği bikinileri almam hoşuna gitti. Yazında uzuuun bir süre tatil yaptık ve hiçbir şekilde benim bikinim ve mayomla ilgili bir tek kelime söylemedi. Hatta sence bugün hangisini giysem dediğimde istediğini giy ama şu renk sana daha çok yakışıyor demeye bile başladı. Diğer kıyafetlerime zaten karışmıyordu tek sıkıntı bikini-mayoydu.

Tecrübeme dayanarak benim size önerebileceğim şey giyim tarzınızı değiştirmemeniz ve aynı zamanda tatlı dilliliğinizi korumanız. Bana göre bazı sıkıntılarda küsüp konuşmamak bir çözüm değil tam tersi sorunu daha da tetikleyici şeydir. Konuşup halletmek her zaman daha iyidir. Yalnız sıkıntı sınırları aşıyorsa ve değişim gözlenmiyorsa bırakmakta en iyi çözüm olabiliyor.
Evet yapıcı bir şekilde konuşmak lazım
Kavga ve agresiflik ilişkiyi yıpratıyor çıkmaza götürüyor

Muhafazakar ailede yetişenler genelde açık kızları tercih edip onları kapatmak peşinde. Kapatmaktan kastım türbana sokmak değil, işte eteğin daha uzun olsun, askılı giyme gibi gibi...
çünkü kendileri hep açıklara baktıkları için, herkesleri kendi gibi sanıp kızları kıskanıyorlar kendilerince
diyelimki kız bu oyuna geliyor, kapanmasa bile kılık kıyafetini değiştiriyor, daha ölçülü giyinmeye başliyor herşey toz pembe
zamanla bu istekler ilerliyebiliyor yanlız, bazı aileler kapalı gelin diye diretiyor, kapanmasa evlenemessin diyor falan. Çocukda kıza baskı yapiyor. Beni seversen kapanırsın, yada bu iş olmaz diye. Taşfırın erkeğine bak sen :KK59: Daha kendi ne istediğini bilmiyor, ailesinin sözünden çıkamiyor ama elin kızını kapatacak neymiş ailesi kapalı gelin istiyormuş. İyide sen açık seviyorsun ama
Sonra nemi oluyor kız ya kabul etmeyip ayrılıyor, yada kabul edip kapaniyor evleniyor tam çok mutlu olacakken adam birden gözü dışarı kayiyor.Tabiki açıklara kayıyor o göz. Eee ama adam zaten açık seviyor ama evdeki kapalı? o kapalı istemiyorki aslında...

Gelmeyin bu oyunlara. Ailenizin size tanıdığı özgürlüğü elin oğlu için yakmayın.
İçinden gelen kapansın o ayrı konu. Ama gerçekten yapabilecekler kapansın, oyuna çevirilmesin sonra gelip burda konu açıyorlar kapandım pişmanım yapmiyorum diye...
Ailesinin kapalı gelin diye diretiği 'adamlar'da kapalı kız bulsunlar, açık kızlardan uzak dursunlar.

Cok büyük sorun. Hayatınızdan çıkarın gitsin. Yahu ben de bunu anlamıyorum işte başta o şekilde görüp beğenir ilişkiye başlarsın sonra da değiştirmeye çalışırsın. Ben buyum önceden de buydum sen de beğenmiyorsan git tesetturlu biriyle ol demelisiniz. Bu arada kendim de tesetturluyum bana da mesela tesetturumu begenmeyen cıkarmamı isteyen gelmişti bitirdim aynı şekilde

Back
X