- 2 Temmuz 2018
- 3.504
- 4.026
- 53
- 35
Yok kuzum ya ne kapanması asla öyle birşey olmazMuhafazakar ailede yetişenler genelde açık kızları tercih edip onları kapatmak peşinde. Kapatmaktan kastım türbana sokmak değil, işte eteğin daha uzun olsun, askılı giyme gibi gibi...
çünkü kendileri hep açıklara baktıkları için, herkesleri kendi gibi sanıp kızları kıskanıyorlar kendilerince
diyelimki kız bu oyuna geliyor, kapanmasa bile kılık kıyafetini değiştiriyor, daha ölçülü giyinmeye başliyor herşey toz pembe
zamanla bu istekler ilerliyebiliyor yanlız, bazı aileler kapalı gelin diye diretiyor, kapanmasa evlenemessin diyor falan. Çocukda kıza baskı yapiyor. Beni seversen kapanırsın, yada bu iş olmaz diye. Taşfırın erkeğine bak senDaha kendi ne istediğini bilmiyor, ailesinin sözünden çıkamiyor ama elin kızını kapatacak neymiş ailesi kapalı gelin istiyormuş. İyide sen açık seviyorsun ama
Sonra nemi oluyor kız ya kabul etmeyip ayrılıyor, yada kabul edip kapaniyor evleniyor tam çok mutlu olacakken adam birden gözü dışarı kayiyor.Tabiki açıklara kayıyor o göz. Eee ama adam zaten açık seviyor ama evdeki kapalı? o kapalı istemiyorki aslında...
Gelmeyin bu oyunlara. Ailenizin size tanıdığı özgürlüğü elin oğlu için yakmayın.
İçinden gelen kapansın o ayrı konu. Ama gerçekten yapabilecekler kapansın, oyuna çevirilmesin sonra gelip burda konu açıyorlar kapandım pişmanım yapmiyorum diye...
Ailesinin kapalı gelin diye diretiği 'adamlar'da kapalı kız bulsunlar, açık kızlardan uzak dursunlar.
Söyledim zaten tabi diyor ben kapalı istemiyorum zaten demiştir
Aile derken sadece annesi var zaten bide kardeşleri yani onların da öyle birşey isteyeceklerini sanmıyorum
Belki memnun olurdu kapalı bir geline ama bu açık bunla olmaz demez
Yani anlattığın gibi değiller
Açıklara bakıyorlar demişsin de her erkek bakıyor maalesef çok açık görüşlü de olsa Türkiye de doğup büyüdüyse mini şortlu kıza hepsi bakıyor
Yani muhafazakar adam bakıyor diğerleri bakmıyor diye bir durum yok
Benim yanımda birine dikkatle baktığını hiç görmedim ama böyle paranoyak ona baktın buna baktın diyen biri değilim zaten göz bu takılır o kadar önemli değil