Erkek arkadaşım yıllar önce istismara uğramış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bimavibulut

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2021
4
3
1
Sırf bunun için üye oldum.
Erkek arkadaşım 8-9 yaşlarında iken evlerinde tadilat sebebi ile yakın bir akrabası kalıyormuş, o vakitler bu kişide 22 yaşındaymış. Hayal meyal hatırladıklarını bugün bana anlattı. Şok oldum, çok üzüldüm. Beraber yatıyorlarmış gece, şortum vardı onu indirdiğini hatırlıyorum diyor. Tam bir ilişki oldu mu bilmiyorum onu hatırlayamıyorum diyor. Bir günde çırılçıplak uyanmış. Utancından annesi görmeden alelacele giyinmiş.

Bu kişi hala ailesiyle görüşüyor, kimsenin haberi yok. Çocuk aklıyla kimseye anlatamamış inanmazlar diye, utanmış. Hala bana inanmaz kimse diyor. Tabi aradan rahat bir 20 sene geçmiş. O hayvan herife öyle sinirliyim öyle tiksiniyorum ki. Şuan evli çocuklu birisi.

Ne yapabilirim diye düşünüyorum. O hala susmayı tercih ediyor söylesem ne olacak bu saatten sonra yirmi sene geçti diyor. Ama ben hazmedemiyorum. Bu pisliklere karşı hep böyle susacak mıyız, rezil etmeyecek miyiz. Siz ne diyorsunuz? Ne yapılabilir?

Erkek arkadaşım 8-9 yaşlarında iken evlerinde tadilat sebebi ile yakın bir akrabası kalıyormuş, o vakitler bu kişide 22 yaşındaymış. Hayal meyal hatırladıklarını bugün bana anlattı. Şok oldum, çok üzüldüm. Beraber yatıyorlarmış gece, şortum vardı onu indirdiğini hatırlıyorum diyor. Tam bir ilişki oldu mu bilmiyorum onu hatırlayamıyorum diyor. Bir günde çırılçıplak uyanmış. Utancından annesi görmeden alelacele giyinmiş.

Bu kişi hala ailesiyle görüşüyor, kimsenin haberi yok. Çocuk aklıyla kimseye anlatamamış inanmazlar diye, utanmış. Hala bana inanmaz kimse diyor. Tabi aradan rahat bir 20 sene geçmiş. O hayvan herife öyle sinirliyim öyle tiksiniyorum ki. Şuan evli çocuklu birisi.

Ne yapabilirim diye düşünüyorum. O hala susmayı tercih ediyor söylesem ne olacak bu saatten sonra yirmi sene geçti diyor. Ama ben hazmedemiyorum. Bu pisliklere karşı hep böyle susacak mıyız, rezil etmeyecek miyiz. Siz ne diyorsunuz? Ne yapılabilir?
Kendi çocuklarına da aynısını yapma ihtimali 😔

Mesele sadece bu kişileri ifşa edip rezil etmek değil. Tacizi yaşayan kişinin bunu yapmak isteyip istememesi. Ve dahi duyacakları karşısında, sorular karşısında, tuhaf bakışlar karşısında psikolojisinin ne kadar sağlam olduğu. Sırf rezil etmek, ifşa etmek için anlatıp sonra olanları psikolojisi kaldırmaz ise bu yapılan doğru bir davranış olmayabilir. Travmasına yeni travmalar eklenir.

Benim fikrime göre taciz-tecavüz mağduru önce psikolojik destek almalı. Kendi içinde ne kadar çözebildiğine bakıp gereken gücü toplarsa ve en önemlisi kendisi de isterse birileri ile paylaşmalı.

Elbette böyle insanlar ifşa edilsin ki başkaları zarar görmesin diye düşünüyoruz. Ancak ortada bir de travma yaşamış bir insan var. Onun da psikolojisi düşünülmeli. Kişisel olarak yapabileceği, o insanla bir araya gelmemek ve görüşmemek olabilir. Bundan ötesine kendisi karar verir, vermelidir.

destek olun arkadaşınıza, bu konuda psikolojik destek alabilmesi için yüreklendirin. ondan sonra şikayetçi olacak gücü de bulacaktır.

Boyle seyler duydukca kahroluyorum. Her yapilanin bir bedeli olmali. Gitsin suc duyurusunda bulunsun. Bir sey olmasa bile cevrede duyulur huzuru kacar. Ailesi ogrenir. Yaftalansin da baskalarina yapamasin. Belki sabikasi vardir iceri alinir kimbilir.
Suç duyuru işe yarar mı?Neler serbest kalıp dolaşıyor

İfşa edin gerçekten biz yandık siz yanmayın başımdan geçeni anlatayım kuzenim erkek ve biz onu ömrünün baharında toprağa verdik, 2 sene bitti ailesi perişan geride bi mektup ve mektubun içeriği tam bilinmese de komşu oğlu tarafından tacize uğramış, bağırsak kansere çevirmiş ve intihar etti o yüzüne bakmaya kıyamadığımız her derdimize koşan ve bizim onun ne çileler çektiğini görmediğimiz kardeşim, içim okadar yanıyoki şimdi tekrar ogünlere gittim, bizim adi mahlukat bundan 1 yaş büyük komşu oğlu ve biliyomusun 10 yaşında olmuş mektupta yazdığı için ilk gece gözaltın alındı yaş küçük ve kuzenim öldüğü için delik yetersizliği hiç biley olmadı bunalıma bağlı intihar ve dosya kapandı, giden bizim canımız oldu o pislik bizim cenazeden bi hafta sonra düğünü vardı bebeği bile oldu görüyoruz yaşıyo ş....z, biz konuyu dillendiremedik genç kardeşleri var gider başını belaya sokar diye ama solan bizim gülümüz oldu evlerimize ateş düştü kim nerde varsa söylesin kaç savcıya danıştım eğer yaşasaydı beyan esastı yaşamadığı için mektup kendi rızasyla mı yazıldı o bile tartışılır diyor kanunlar

Boyle seyler yasayan o kadar cok insan var ki bizzat yakinimdan duydugun ayni evin icinde kardesleri tarafindan yakini yarafindan istismara ugrayanlar var herkes icine atmis saklamis olayi birinde OKB, duygu durum bozuklugu , panik atak vs. Gibi bi kac hastalik ortaya cikip terapiye baslayinca istismar ortaya cikmis ve digerleri de dokulmus duyduklarim karsisinda şoka girdim bi sure atlatamadim hatta ve yuz kere bin kere sukrettim aileme yakinlarima boyle seyler gorup yasamadigim için o kadar aci ki insanin hayatinin nasil mahvolduguna gozlerimle sahit olmak dusmanimin basina vermesin Allah tüm sabi sübyani muhafaza etsin boyle igrenc mahluklardan

Ayy Allahım en çok üzüldüğüm şey..

Buna benzer bir istismar olayı olmuştu
Savcılık çabuk hareket etmediği için istismara uğrayan çocuk maalesef intihar etti . O çocuğa çok ağlamıştım.

Umarım erkek arkadaşınız daha fazlasını yaşamamıştır.😪

Aile çok önemli ne demek aynı evde çocukları eve gelen adamla uyusun ne demek.

Allah hepsinin cezasını versin😤

Minicik bedeni nasıl korkmuştur kim bilir. Bir şeylerin yanlış gittiğinin hep farkında olmuş ama söze dökememiştir. Belki de pantolununu indirdikten sonra bir şey olup olmadığını hatırlamaması da beyninin bir oyunudur. Bazı durumlarda kişi bunu tamamen yok saymak istediğinde ya beynimiz yaşanılan şeyi değiştirip hafızaya kodluyor ya da tamamen olmamış sayıyor. Bizzat yaşadığım bir durum aslında benimki biraz farklı yaçadığım taciz olayını değiştirerek herkese anlatmam ve bir süre sonra anlattığım bu uydurma olaya kendimin de inanması hafızamda olay anına gittiğimde gözümün önüne gelen görüntünün gerçek yaşanılanın değil de uydurma olanın olması

Erkek arkadaşınızla sınırlı kaldığını düşünmüyorum bu olayın. Bu sebeple lütfen üstünü kapatmayın ve erkek arkadaşınızı ikna edip açıklamanız belki başka bir çocuğu kurtaracak.

Sevgiliniz travma yaşamış , EMDR tekniğini kullanan iyi bir terapist bulun . Buntravma şu andaki hayatını da etkiliyor ister istemez bunu çözmesi gerekiyor . Yuzlestirme yapıp yapmayacağını terapide gorussunler . Terapistle birlikte karar versinler

Keşke yapışabilecek birşey olsa keşke.. Böyle bir genç şikayette bulunmuştu dosya açıldı soruşturma çok yavaş ilerledi tacizci adam dışarda geziyor tacize uğrayan genç rezil olduğumla kaldım insanların yüzüne bakamıyorum deyip intihar etmişti.
Malesef durum bu. Suçlular cezasız kaldığı sürece tacize uğrayanlar kendi hayatını düzeltmeye çalışıyor. Psikolojik tedavi görmesi şart. O adamın bulunduğu ortamdan uzaklaşması şart. Eden bulur ama ne zaman bilinmez.

Keşke yapışabilecek birşey olsa keşke.. Böyle bir genç şikayette bulunmuştu dosya açıldı soruşturma çok yavaş ilerledi tacizci adam dışarda geziyor tacize uğrayan genç rezil olduğumla kaldım insanların yüzüne bakamıyorum deyip intihar etmişti.
Malesef durum bu. Suçlular cezasız kaldığı sürece tacize uğrayanlar kendi hayatını düzeltmeye çalışıyor. Psikolojik tedavi görmesi şart. O adamın bulunduğu ortamdan uzaklaşması şart. Eden bulur ama ne zaman bilinmez.
Çok üzülmüştüm o çocuğa mekanı cennet olsun ,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X