• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım..

daha çok var evlilik düşüncesine 5 sene var demişsin yaşında çok gençmiş.o zman keşke hiç görüşmeseydin sonradan tebrik ederdin abisini bi bahane bulurdun gitmemek için.iki arada kalmışsın aramasan saygıda kusur etmiş gibi olursun,arasan bi adım atınca onlar sana 10 adım atarlar dahada çıkılmaz hale gelirr.en azından mesafeli bi teşekkür et daha hazır olmadığını anlarlar niyetleri kötü değildir sevmişler seni belliki ama 5 yıla kadar çok dengeler değişebilir ..

Konuyu okurken kendimi gördüm resmen, benimde 10 aylık bi ilişkim var, hatta şuan askerde:72:
biz de ayrı şehirlerdeyiz ama bunun ailesinde devamlı bi tanışma merakı var, merak ediyolarmış beni, tanışmak istiyolarmış, haklılar belki de bilemiyorum. haziran ayında da ablasının düğünü var oraya davetliyim, gidicek miyim bilmiyorum ama gitmesem eminim bi sorun olur..annesi devamlı diyomuş niye beni aramıyor hiç sormuyor falan diye.. erkek arkadaşım da ara nolcaak dedi.. tanışmadığım insanı ne arayıp konuşucam allah aşkına. bizim evlenmemize en az 3 sene var, kısmet tabi belli olmaz da. şimdiden beni sülalecek gelinleri ilan ettiler. benim de onları ailem olarak görmemi bekliyolar. ben de oğlak burcuyum "duygusuzm" hemen ısınamam insanlara mesafeli davranırım, bunaltıyor bazen bu ilgi beni, bazen hoşuma gidiyor. ama her şeyin fazlası zarar en baştan mesafeyi korumak lazım sanırım. hele şu an ortada ciddi bişey yokken..

Ben annesiyle diyalog kurmadım ki hediye konusunda bir dövmediğin kalmış diyorsunuz benim sorunum erkek arkadaşımlaydı orda:61:
Ayrıca ciddiyet için en az 5 yıl var diye de defalarca belirttim :61:

canım annesıyle dıyalogta olmadıgını bılıyorum .ama erkek arkadasına bunu dıle getırsen çok çok kırılır.cıddıyet ıcın 5 yıl oldugunu söylemıssın dedıgm gıbı hıc görüşmeyeceektın o zaman.süresı uzun olan ılışkılerın cogu hüsranla sonuclanıyor genelde ılışkı yıpranıyor.ınsallah hayırlısı olur senıın ıcın...

Bu konu yüzünden ayrılmak istedim ne istiyorsan onu yap dedi.. Ya ailesine karşı tavrımı kabullenir ya da 2 senelik ilişki burada biter..
Benim 5 10 senelik hayallerimin içinde evlilik yok malesef..

caım senin 5-10 sene evlilik düşünmediğini sevgilin biliyor mu? yoksa o seninle evlenmeyi kafaya koymuş mu birkaç senede? eğer seni bu fikrinden haberi yoksa ve kendi kendine gelin güvey olmuşsa o yüzden de bu kadar ısrarcı olabilir ailesi. belki evdekilere başka türlü anlatıyo, kesin evlenicem ben bu kızla diyodur. onlar da seni çağırıp duruyodur işte daha çok kaynaşalım die.. bu da olabilir?

Cevap verenlere çok teşekkür ederim.
Evet erkek arkadaşımla bugün tekrar konuştuk nolur bırakıp gitme diyip duruyo biraz şans ver bana değiştiricem her şeyi diyo.. Ailesine de gidip duygusuzm baskı yapmanızdan rahatsız olmuş ayrıldık demiş. Hödük işte.. Ben nasıl bakıcam ailenin yüzüne diyorum o konuda sorun yok takma kafana barışmamız için bekliyorlar diyo. Her neyse bir süre zaman tanımaya karar verdim.

Ben evin büyük kızıyım anne tarafımda ilk torunum el bebek gül bebek büyüdüm kendi kararlarımı hep kendim verdim hiç de pişman olmadım hiç yüzüm kara çıkmadım. Başkasının hayatıma müdahale etmesine bana baskı yapmasına ısrarcı davranmasına dayanamıyorum dedim. Bu duygu beni öldürüyor. Senin 3 tane abin olmuş sen okumayı bırakarak büyük bir hata yapmışsın. Sana karışılmasına alışmışsın ama ben yapamam dedim. Senin hayallerindeki gibi ailenle kendi kızlarıymışım gibi samimi olamam sen istiyorsun diye onları sevmem dedim. Bilmiyorum belki çok kırıcı konuşuyorum ama içimden gelenler bunlar ve ben içimi sevdiğim insana dökemeyeceksem kimseyle konuşamam beni anlaması lazım. Ki kaybetmekten korkuyo sanırım söylediğim hiç bir şey umrunda değil gibi..

Bilmiyorum şu an sadece zaman tanıyorum ama içimde bir şeyler ölüyor resmen.. Korkularım büyüyor. Hadi şimdi bu olayı kapattık diyelim. Tercih edeceği 2 senelik okullardan birini kazansa iş bulur anında abilerinin çevresi geniş.. Ama bu bile beni korkutuyor çünkü 2 sene sonra okulu bitirmiş 1 sene içinde de işini yapmaya başlamış olacak ama bu durumda ailesi çok eminim ki en azından bir söz yapalım diyecekler. Ben 5 sene içinde söz bile istemiyorum...
Herşeyi kafama takmaya başladım ileriyi düşünmekten bugünümü mahvederek yaşıyorum...:14:

3 sene sonra bir söz olur belki, onu da mı istemiyorsun? neden peki canım, hani senin 5-10 sene sonra evlenmek kararının temeli nedir, merak ettiğimden sordum ama tabi sen bilirsin, cevap vermeyebilirsin de..

bence bu olaylara bu bakış açısıyla bakma.sevgilinin ailesine,sevgilimin ailesi gözüyle değil,teyze amca vs. gibi gör.

samimiyetlerine karşılık ver bence.ben de senin gibi soğuk bir insanım.ama insanlar yaşlandıkça işini gücünü uğraşlarını önemsemiyor,sevdikleri insanların hayatına yoğunlaşıyor.onlar da oğullarını sevdikleri için seni tanımak istiyorlar.belki de çok hevesliler böyle gelinimiz olsun yeni bi kızımız olsun iyi anlaşalım vs. onların hevesini kırma bence.laubali olma tabi ama bayramlarda özel günlerde ara,işte ne biliyim önemli bi olay olduğunda ara,en azından kız kardeşi varsa sevgilinin arkadaş ol falan...

ben eski sevgililerimin ailesiyle hep aramı iyi tutardım,onları sevgilimin ailesi olarak görmezdim.ayrıldık kaç zaman geçti,hala gördüğümde selam verir ellerini öperim.onlar da beni çok sever,yemeğe falan davet ederler benim için bişeyler yapmak isterler.çünkü geçmişte onların yetmediği yerlerde,ben oğullarına yardımcı olmuşumdur,emeklerimi bilirler.

ve ben iki yaşlı insanın gönlünü kazandım diye görüyorum bu olayı.sende böyle bakmaya çalış,size karışacaklarını boğacaklarını düşünme.zaten çok konuşsanız bile mesafeyi korumayı başarabilirsiniz

Evliliği bu kadar istemememin sebebi nedir bilmiyorum. Geçen sene şimdi evlenin deseler hayır demezdim ama şimdi o kadar isteksizim ki evlilik hiç bir şekilde hayallerimde yok.. Belki buna erkek arkadaşımın şaka niyetine de olsa ben ailemden ayrılamam bu şehirde bu mahallede yaşarız. Sen kızsın ailenden ayrılırsın ben ayrılamam ben annemsiz yapamam diyip beni sinir etmeye çalışması yüzünden oldu.. Evet gerçekten o kadar çok sinir oldum ki evlilik kelimesinden bile soğudum. Aslında ailesine karşı bu kadar tepkimin sebebi ne onu bile bilmiyorum..

Ayrıldık 2 gündür ayrıydık.. Annesinin beni arayıp aramızı düzeltmeye çalışacağını, erkek arkadaşımın ise ailesini istemiyorum diye benden uzaklaşacağını düşünmüştüm. Ama ikisi de olmadı..
Sanırım erkek arkadaşımın yaptığı yersiz şakalar espriler yada bazı olayları bana aktarış şeklindeki yanlışlıklar beni böyle düşüncelere itiyor. Annesinin her şeye burnunu sokan biri, erkek arkadaşımın ise ana kuzusu, ailesinin lafından dışarı çıkmayan biri olduğunu düşünmeye başladım.. Kafamdaki aile kurgusu beni agresifliğe itiyor galiba...

mydecember keşke söylediklerini yapabilsem.. İçimden gelse de yapsam... Çünkü ben içimden gelmeyen hiçbir şeyi yapamayan biriyim.

canım bende hemen hemen senin yaşadıklarını yaşıyorum. erkek arkadaşımla yakında 1 yıl olacak ama ben daha 5.ayda ailesiyle tanıştım. annesi falan iyi davranıyor ama insan yine de rahat olamıyor. bir de demesin mi benim yanımda rahat ol. soğuk insandan nefret ederim diye. :1::1:

Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyorum ama benim ciddi düşüncem en az 5 sene sonrası için..
Sorun yok diyorsunuz ama sorun var çünkü onlar sanki sözlenmişiz gibi resmiyet varmış gibi davranıyorlar. Ayrıca ben aramam gerektiğini de hiç düşünmedim ki yani ne gerek var daha şimdiden aileyi ilişkinin içine bu kadar sokmaya...:50:

bildiğini yap derim doğru yoldasın dipnotun süperdi:nazar::89:

tanışmış olmanda problem görmüyorum sonuçta erkek arkadaşın seni tanıştırmayı bu kadar ısrarla isteyince kabul etmemek olamıyor :)

ama düşüncelerinde çok haklısın. benimde eşim bir zamanlar sevgiliyken annesi sürekli bişeyler alıyordu. kızına alırken banada alıp gönderip duruyordu. her seferinde arayıp teşekkür mü etcem. ikide bir soruyormuş neden aramadı diye bende eşime demiştim o zamanlar ya ben o kadar yıl şehir dışında okudum o dönem bile kendi annemi babamı aramıyordum bizim öyle şeyler aklımıza gelmez ayrıca da ortada hiç birşey yokken nişan söz vs aramak öyle bana tuhaf geliyor yapamam filan dersin. yani sen net bir dille aramayacağını erkek arkadaşına söylersen o da zaten annesini uyarır. annesi sorduğunda geçiştir :)

benim kayınvalidem artık diyor bzim gelin çok gidip gelmeyi aramayı sevmiyo :60: alıştırdım yani. aman böylesi daha iyi uzak olan baldan tatlıdır:70:

ay söylemeden geçemicem. benim göğsümde bi kitle oluşmuştu doktor iyi huyu olduğunu genç kızlarda çok rastlandığını söylemişti ama yinede herşeyin kesin olması için biopsi yapılmasını istemişti. o zamanlarda daha sevgiliydik.
bizimkinide tanırım zaten hemen telaş yaptı yok hastaneye geleyim yanında olayım destek filan :) dedim gerek yok bişey olmuycak sakın annene de söyleme bişey şimdi durup dururken beni arıycak akşam vakti geçmiş olsunda nasıl oldunda filan. hatta bir günle bırakmayacak sürekli arıycak (ilgileniyor ya güya ) istemiyorum dedim ameliyata girmiyorum bir hastalıkta yok dedim. ciddi birşey olursa söylersin demiştim. oda sağolsun söylememişti. evlendikten sonra bir gün bi konu açıldı ben o biopsi maceramı anlattım kaynanacığım dedi ne zaman oldu bizim niye haberimiz olmadı filan alınganlık yapıo. dedim o zamanlar sözlü bile değildik eşime söyledim kimseye söyleme diye.
ortada bir resmyet bişiy yokken herşeyden herkesin haberi olsun istemedim. dedim bozuldu gerçi ama benim tarzım bu. hem soğuk hem yakın :51:

Ben de utanmadan bugün bana helva yapmasını istedim annesinin:1: Hem benden uzak olsunlar hem de olmasınlar istiyorum:1:

Back
X