• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşım

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.621
En iyi cevaplar
1
53.959
798
32
arkadaşlar öncelikle merhaba şimdiden okudugunuz için teşekkür ederim fikirlerinize ihtiyacım var :) erkek arkadaşım bi mağazada çalışıyor her ay aldığı maaşın bir kısmını ailesine veriyor ailesinin kredi borcunu ödemeleri için babasının emekli maaşı var ayrıca oda çalışıyor. Bu ay ailesi yeni buzdolabı alacaklarmış onun için erkek arkadaşım daha fazla para verecekmiş bende sinirlendim babası zaten çalışyor maaşıda var kendileri alsınlar istiyorum çünkü aylardır doğru düzgün cebine para koymuyor bende sinirleniyorum bu duruma seninde ihtiyacın var diyorum alışveriş yap filan diyorum sizce abartıyor muyum yani saçmalıyor muyum

arkadaşlar öncelikle merhaba şimdiden okudugunuz için teşekkür ederim fikirlerinize ihtiyacım var :) erkek arkadaşım bi mağazada çalışıyor her ay aldığı maaşın bir kısmını ailesine veriyor ailesinin kredi borcunu ödemeleri için babasının emekli maaşı var ayrıca oda çalışıyor. Bu ay ailesi yeni buzdolabı alacaklarmış onun için erkek arkadaşım daha fazla para verecekmiş bende sinirlendim babası zaten çalışyor maaşıda var kendileri alsınlar istiyorum çünkü aylardır doğru düzgün cebine para koymuyor bende sinirleniyorum bu duruma seninde ihtiyacın var diyorum alışveriş yap filan diyorum sizce abartıyor muyum yani saçmalıyor muyum

Sonucta suanda erkek arkadasiniz karsinizdaki
Onlar aile içinde kendileri anlasıp uzlaşıyorsa; durumdan herkes memnunsa mudahele etmeyin:34:
Ne kadar destek verebilecegini erkek arkadaşında biliyordur zaten
Canınıda sıkıp, sinirlenme yok yere:34:

Bence sacmaliyorsun. ailesine tabikide katkisi olucak yarin birgunde ailesi ogluyla bir olup evinide alir ogluna ,esyasinida .anlamadigin sanirim nisan falan yok aranizda neden bukadar sinirinizi bozuyo ailesine daha fazla para veriyor diye. daha dogrudu acik konusuyim. size ne oluyor.sizene.

Sonucta suanda erkek arkadasiniz karsinizdaki
Onlar aile içinde kendileri anlasıp uzlaşıyorsa; durumdan herkes memnunsa mudahele etmeyin:34:
Ne kadar destek verebilecegini erkek arkadaşında biliyordur zaten
Canınıda sıkıp, sinirlenme yok yere:34:

konuyu açarken bir anda saçmaladığımı fark ettim haklısınız ama hemen herşeye sinirleniyorum yaa nefret ediyorum bu huyumdan sanane dimi yani sus otur ama asıl korkutugum evlenincede böyle yardım etmek ister diye korkuyorum sanırım:( :)

Bence sacmaliyorsun. ailesine tabikide katkisi olucak yarin birgunde ailesi ogluyla bir olup evinide alir ogluna ,esyasinida .anlamadigin sanirim nisan falan yok aranizda neden bukadar sinirinizi bozuyo ailesine daha fazla para veriyor diye. daha dogrudu acik konusuyim. size ne oluyor.sizene.

onun iyiliğini düşünüyorum maddi skıntıya düşmesin istiyorum ne biliyim bir mağazada bir şey gördüğünde düşünmeden alsın istiyorum evet saçmalıyorum farkındayım haklısınız

iyi sadece ihtiyaç olduğunda veriyormuş...benim eşim flört ederken nerdeyse tamamını verirdi....karışmazdım...ama şimdi şöyle birşey oluyor eşim hala kendini onlara karşı sorumlu hissediyor sinir oluyorum....elinden gelse yardım edecek....ama tabiki biz zor yetiştiriyoruz ....eminim fazla kazansa hiç düşünmeden verecek....kaynımın umurunda değil bekar....verse de fazlasıyla çıkartıyor geri....bencil olmak veya olmamak doğuştan gelen birşey...değiştiremezsin oyüzden karışma derim.....

iyi sadece ihtiyaç olduğunda veriyormuş...benim eşim flört ederken nerdeyse tamamını verirdi....karışmazdım...ama şimdi şöyle birşey oluyor eşim hala kendini onlara karşı sorumlu hissediyor sinir oluyorum....elinden gelse yardım edecek....ama tabiki biz zor yetiştiriyoruz ....eminim fazla kazansa hiç düşünmeden verecek....kaynımın umurunda değil bekar....verse de fazlasıyla çıkartıyor geri....bencil olmak veya olmamak doğuştan gelen birşey...değiştiremezsin oyüzden karışma derim.....

işte bende bundan korkuyorum bana diyorki onler benim ailem vericem tabi ihtiyaçları varsa diyor senin ailenin olsa vermezmisin diyor bende veririm tabi de işte garip bir durum yaa aslında iyi bir huy diye düşünmeye başladım insancıl yani ne halleri varsa görsünler demiyor evlenince ailenin ihtiyacı olsun onlarada veririm dio

Ailesine bir kuruş geçeçek diye ödünüz kopuyor.

neden ödüm kopsunki anlayamadım ben mi çalışıyorum benim para mı mı ailesine veriyor ben onun için endişeleniyorum ister versin ister vermesin ben onun iyiliğini istiyorum

Bence de siz hiç karışmayın.. Üstelik sözlünüz bile değil.. (gerçi sözlünüz de olsa size düşmez..)
Sonuçta onun ailesi ve maddi sıkıntı olmasa bile; aynı evde yaşayan bir birey olarak, en azından giderlerde desteği olması lazım..
Aslında ailesini önemsemesi ve destek olması hoşunuza gitmeli bence..
Ne ailesine ne kendisine bakmayıp; bütün kazandığını arkadaş ortamlarında, içkide, sigarada, şurda - burda harcayanlar var..
Sorumluluk sahibi olmasını beğenmeli ve desteklemelisiniz.. İlerde ciddi düşünürseniz, kendi ailesi için daha fazlasını yapacaktır..
Hem mağazada çalışıyormuş.. Aldığı da sanırım asgari ücretten biraz fazladır.. Yani eve en fazla ne kadar verebilir ki??..
Ayrıca.. Evlenmiş olsaydınız bile; maddi gücünüz olsaydı, neden kendi öz ailesine destek olmasın ki??
İnsanın gücü varsa, arkadaşına bile destek olurken; kendi ailesine, anne-babasına-kardeşine mi olmayacak??
Bence de yanlış düşünüyorsunuz, kusura bakmayın.. Karı-Koca da olsanız, bu ailenizi geriye atmanızı gerektirmeniz..
Ne onun ailesini, ne sizin ailenizi..!!

Son düzenleme:
sözlünüz, nişanlınız değil belli ki. şimdiden böyle karısı gibi ailesiyle ilişkilerine bu kadar kafayı takarsanız, olur da evlenirseniz an-

tidepresanlardan başınızı kaldıramazsınız.

neden ödüm kopsunki anlayamadım ben mi çalışıyorum benim para mı mı ailesine veriyor ben onun için endişeleniyorum ister versin ister vermesin ben onun iyiliğini istiyorum

Ortada söz ,nişan ,nikah yok daha şimdiden bunların hesabını yapıyorsun.madem iyiliğini istiyorsun bence geri dur karışma onlar ailesi . Bir yerden sonra patlak verir erkek arkadaşına da yansır sonra sende dış kapının mandalı olursun..

sevgiline haksizlik ediyorsun
ailesi bu ya$a kadar getirmi$ onu, gokden zembille inmedi ya bu çocuk
anasi babasi nasil onu buttuyse birakda oda onlarin ihtuyaci oldugunda yaninda olsun

benim oglum var , gozunun içine bakiyorum el bebek gul bebek buyutuyorum daha 3 ya$inda ama olsun buyyecek bigun:)
senin gibi bi kiz arakada$i olursa yandik ,buyrun cenaze namazina o derece valla ..

Son düzenleme:
benim ayrıldığım nişanlım abisine har ay ev kredi borcunu ödüyordu ona kredi çekmişti abiside ticaretle uğraşıyordu
en iyi cep telefoonu ondaydı yazık benimki en dandik olanı kullanıyordu, ayrıca nişanlım ilk memur çıktığı yıllarda araba almıştı bunlara. nişanlandım memlketlerine gittim zar zor bikaç kere bindik arabaya dışarsın -18 derece soğuk kış vakti.
eski nişanlım herkese bağırmıştı ben neden kullanamıyorum hep abimde araba bu kadar anlayışsızlık olmaz demişti.
tabi huylu huyundan vazgeçermi bir kere olsun biz nasıl geçincez diye sormadım ona hep ondan cvp bekledim açıklama bekledim.
çünkü maaşından bir şey kalmıyordu hep abisinin ödemelerine gidiyordu ayrıca abisinin şirket faturalaı ayrıca abisinin dükkanındada tatil zamanları çalışıyordu vs vs.
en sonunda ben evlenince kursa yazılmaz istiyorum diyince ne kursu ödemelerimiz olucak anca geçiniriz dedi bende susmuştum ama içten ilk kez bir fırtına koptu bende biz kiradayız abisinin ev kredisini ödeyecek maaşından boğazımızdan kesecez .
abiside bir kere oturup sizede ev alıcaz demedi bana ...
bunu niye anlattım bilmiyorum canım herhalde dolmuşum :((
şimdi sevgilisiniz bir şey olmaz ama nişan olursa dikkat et canım ...

Evlilik, nişan ya da söz hazırlığın yoksa sen müdahale edemezsin.
Etmemelisin daha doğrusu.

Parasını istediği şekilde harcar, kimseye sorumlu değil diye düşünüyorum.

Aranızda resmileşmiş bir şey yok, karışmamalısın

Ama karışabildiğine göre hata erkek arkadaşının, ben konuşturmam karşımdakini bu konularda, sınırları aşmasına izin vermem ya da konuşmaya mahal verecek şekilde paramı ne yaptığımı anlatmam. Herkes kazancını ne yapacağını kendi bilir.

ben de eşimle sevgiliyken ailesine tüm maaşını verir, içinden her hafta annesi ne kadar verirse o kadar harçlık alırdı
ben hiç karışmadım
evlenmemiz için eşim aynı binadaki daireyi yapmak zorundaydı
kiraya çıkma seçeneği sunulmamıştı, ev yapılsın diye ikna edilmişti

uzun bir süre çıktık ev için hiçbirşey yapılmadı
bu sefer ben karışmaya başladım
sen bütün maaşını ailene verirsen ev nasıl bitecek nasıl evlenicez diye

her ay şu borcu bu borcu diye hiçbir şey yapılmıyordu
en sonunda kızmaya başladım
artık hiç para vermeyeceksin
baban daha çok genç çalışsın, benim babam hala çalışıyor dedim
kardeşin de çalışıyor artık biraz da o baksın eve dedim
o kadar sıkıştırmama rağmen ev yapılmadı
benim için sorun değil kirada da otururdum ama onlar kabul etmediler

2 yıldan sonra eve hala başlanmamıştı
ailem artık senin ciddiyetine inanmıyor
ben görücüleri artık geri çeviremem aileme karşı yüzüm kalmadı dedim
ya gelir istersin o evi de bitirirsin ya da bu iş burda biter dedim
üstelik yaşımızda epey vardı
ben böyle resti çekmesem daha kaç yıl yapılmazdı o ev

tamam dedi en azından evin duvarları bile tuğla daha
bir sıva yaptırayım dedi istemeye geldiğinde şunu yaptık demeye yüzümüz olsun dedi
öyle başladı evi yapmaya
sekiz ayda ev yapmaya maddiyat yeter mi yetmez tabi
boğaza kadar borçla evlendik

bir de benim eşim mühendis gayet iyi maaş alıyordu
ama annesi bir türlü yettiremiyordu

eşim şimdi çok pişman ama yapacak bişi yok
olan oldu bir kere

sonuç olarak benim sürecim bu şekildeydi
eğer sizinde bu tarz kısıtlarınız varsa karışabilirsin bence
sonuçta seni de etkileyecek

ama daha yakın tarihte ciddi birşeylere niyetiniz yoksa
yada kiraya felan çıkacaksanız
söz nişan döneminde zaten mobilya vs nedir ki alınır yapılır
yani bizim gibi bir durumda değilseniz
arkadaşlara katılıyorum adamı sıkıştırmaya hakkın yok derim

Ailesine elinden geldiği kadar yardımda bulunması gayet doğal ve güzel bir davranış bence canım.Tam aksine vurdumduymaz ailesine önemsemeyen sorumsuz bir insan da olabilir bence bu davranışı eleştirmek yerine takdir etmelisin.Bu konuda bence şu konumda karışman da doğru değil.Sonuçta onlar aile içerisinde kendi kararlarını almışlar ve bu karar doğrultusunda da hareket ediyorlar.O yüzden boştan yere sinirlenipte canını sıkma bence

Back
X