• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımdan kurtulmak istiyorum :(

incognito35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2009
162
26
98
İzmir
merhaba arkadaşlar
30 yaşımdayım, erkek arkadaşım 26.
Benim çok problemli bir ilişkim var. 8-9 ay önce falan tanıştık. Sürekli ayrılıp, barıştık.
Bu ilişkinin yanlış olduğunu biliyorum, ama bırakamıyorum bu çocuğu tamamen. Bende obsesif kişilik bozukluğu varmış. Benim gibi insanlar bağımlı olurlarmış. 2 yıldır psikolojik tedavi görüyorum. Düzelmeye çalışıyorum ama zor bir süreç.
Aşırı hassas bir insanım kıyamıyorum kimseye. Çok zor bir hayatı var. Maddi sıkıntıları var acayip. Sürekli alkol tüketiyor. Borç batağında kız kardeşi evlenecek. Borç verdim 2.400 tl. İşten ayrıldı 1 ay önce. Bu kadar sıkınıntının içinde bende problem çıkarmak istemiyorum ona. Dün gece instagram hesabına girdim bir sürü çekici kadın takibine almış yine. Benim ne kadar kıskanç bir insan olduğumu biliyor. Kim bu diye sorduğumda takibe takip yapıyorum diyor. Onlar bunu ekliyormuş güya.. bu da geri takibe alıyormuş..baktım kozlar bunu takip etmiyor.. hiçbir şekilde problemlerimizi konuşamıyoruz. Hemen tamam deyip kestirip atıyor, artık tahammülüm kalmadı benim.. kendime de çok kızıyorum niye hala iyi davranıyorum bu çocuğa diye.. canım çok sıkkın..içim daralıyor aklıma geldikçe.

Son düzenleme:
Alkolik olması senden borç alması ve daha şimdiden işsiz olması ileride maddi olarak sana bağımlı olacağını gösterir.gelecekte sen çalışacaksın ve alkolden yıpranan sinirlerinin etkisini de sen çekceksin.ne yazık ki saçlarını süpürge yapmak için bütün koşullar mevcut bu adamda

Neyi bekliyorsunuz tekmeyi basmak için?Bunun neresine kıyamadınız anlam veremedim.
Biran önce ayrılın ve verdiginiz parayı unutun. Sizi aldatmış bile olabilir, iyi niyetinizi de kullanıyor belliki.

merhaba arkadaşlar
30 yaşımdayım, erkek arkadaşım 26.
Benim çok problemli bir ilişkim var. 8-9 ay önce falan tanıştık. Sürekli ayrılıp, barıştık.
Bu ilişkinin yanlış olduğunu biliyorum, ama bırakamıyorum bu çocuğu tamamen. Bende bağımlı kişilik bozukluğu varmış. 2 yıldır psikolojik tedavi görüyorum. Düzelmeye çalışıyorum ama zor bir süreç.
Aşırı hassas bir insanım kıyamıyorum kimseye. Çok zor bir hayatı var. Maddi sıkıntıları var acayip. Sürekli alkol tüketiyor. Borç batağında kız kardeşi evlenecek. Borç verdim 2.400 tl. İşten ayrıldı 1 ay önce. Bu kadar sıkınıntının içinde bende problem çıkarmak istemiyorum ona. Dün gece instagram hesabına girdim bir sürü çekici kadın takibine almış yine. Benim ne kadar kıskanç bir insan olduğumu biliyor. Kim bu diye sorduğumda takibe takip yapıyorum diyor. Onlar bunu ekliyormuş güya.. bu da geri takibe alıyormuş..baktım kozlar bunu takip etmiyor.. hiçbir şekilde problemlerimizi konuşamıyoruz. Hemen tamam deyip kestirip atıyor, artık tahammülüm kalmadı benim.. kendime de çok kızıyorum niye hala iyi davranıyorum bu çocuğa diye.. canım çok sıkkın..içim daralıyor aklıma geldikçe.
Bağımlı kişilik bozukluğunu bilmem de bahane gibi geliyor bana. Bağını koparamama sorunu :işsiz:

Bağımlı kişilik bozukluğunun yansımalarını yaşıyorsunuz maalesef. Evet zor bir durum ve sabır gerektiriyor tedavisi o yüzden terapilerinize devam edin. Fakat bu terapiler kişisel çabayla birleşmezse bu sadece vakit kaybı olur sizin için. Siz de her şeyin farkındasınız zaten ama gördüğünüz gibi bilmek yetmiyor. Pratiğe dökmeniz lazım. Özgüveninizi arttırıp inisiyatif alma ve kendinize bir duruş edinme çabası göstermelisiniz. Yoksa her ilişkinizde bunları deneyimlemek zorunda kalacaksınız. Cesur olun, acı çekmekten bu kadar korkmayın ve aniden değil aşama aşama değişiklikler yapın. Tamamen hazır hissettiğinizde de bu ilişkiyi sağlıklı bir şekilde sonlandırın.

Gercekleri goremiyosun butun sorun bu..herkeste vardir bagimlilik hastaligi.. aliskanliktan kaynaklaniyor ama kimse vazgecilmez degildir bu da bi gercek ..

Bağımlı kişilik bozukluğunun yansımalarını yaşıyorsunuz maalesef. Evet zor bir durum ve sabır gerektiriyor tedavisi o yüzden terapilerinize devam edin. Fakat bu terapiler kişisel çabayla birleşmezse bu sadece vakit kaybı olur sizin için. Siz de her şeyin farkındasınız zaten ama gördüğünüz gibi bilmek yetmiyor. Pratiğe dökmeniz lazım. Özgüveninizi arttırıp inisiyatif alma ve kendinize bir duruş edinme çabası göstermelisiniz. Yoksa her ilişkinizde bunları deneyimlemek zorunda kalacaksınız. Cesur olun, acı çekmekten bu kadar korkmayın ve aniden değil aşama aşama değişiklikler yapın. Tamamen hazır hissettiğinizde de bu ilişkiyi sağlıklı bir şekilde sonlandırın.
Çok teşekkür ederim terapist gibi konuştunuz :KK74:

Bir sure ayri kalin.Belki o zaman bu insana bagimli olmadiginizi,hayatiniza iyi bir sey katmamak bir yana sizi daha da asagi cektigini farkedersiniz.
Belki aliskanliltan ayrilmak zor geliyor olabilir ama ben bu kisiyle bir geleceginiz olacagini sanmiyorum.Kendinize aci cektirmeyin.Guclu olan sizsiniz.Size ihtiyaci olan o.Ama kendini duzeltmek gibi bir niyeti yoksa da uzatmayin.

Çok teşekkür ederim terapist gibi konuştunuz :KK74:

Rica ederim, ben aşabileceğinizi düşünüyorum. Sizin için ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Fakat bir kez o eşikten geçebilirseniz ve zihninizin yarattığı bu hapishaneden çıkabilirseniz her şey daha güzel olacak inanın. Özgüven konusuna iyice eğilin ve bağımlılık mantığı üzerine okumalar yapın. Farkındalığınız arttıkça otokontrolünüz artacak. Bol şans:KK74:

Rica ederim, ben aşabileceğinizi düşünüyorum. Sizin için ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Fakat bir kez o eşikten geçebilirseniz ve zihninizin yarattığı bu hapishaneden çıkabilirseniz her şey daha güzel olacak inanın. Özgüven konusuna iyice eğilin ve bağımlılık mantığı üzerine okumalar yapın. Farkındalığınız arttıkça otokontrolünüz artacak. Bol şans:KK74:
Çok teşekkür ederim :KK36:

Canim bagimli kisilik bozuklugunu baska bir insan ya da evcil hayvana yonlendirsen... Bu okuzle zor cunku..

Edit: Cocugun varmis cocuguna baglan elin dallamasina, ayyasina ne diye para yediriyorsun cocugun rizkini? Ona da kendi anasi bacisi baksin.

Ben başka bir açıdan yaklaşacağım. Kızınız 10 yaşında ve hayatınızdaki sorunlu kişi 26 yaşında. Kızınızı bu problemli şahsiyetle aynı ortama sokmaya niyetiniz mi var? Çok kötü bir zamanda yaşıyoruz. Allah korusun her şey olabilir. Alkol bağımlılığı zaten çok korkutucu bir faktör.
İlerde kızınız sizden nefret etsin mi istiyorsunuz?
Ya da kızınızın hayatında çok zor iyileşecek bir travma olma ihtimaline zemin mi açmak istiyorsunuz?

Back
X