- 18 Nisan 2017
- 3.473
- 7.695
- 108
- Konu Sahibi incognito35
Son derece argo ama duruma cuk oturan bi atasözü var acıma yetime döner koyar .....
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bırak bu dalavereciyi basbayağı seni kandırıyor.merhaba arkadaşlar
30 yaşımdayım, erkek arkadaşım 26.
Benim çok problemli bir ilişkim var. 8-9 ay önce falan tanıştık. Sürekli ayrılıp, barıştık.
Bu ilişkinin yanlış olduğunu biliyorum, ama bırakamıyorum bu çocuğu tamamen. Bende bağımlı kişilik bozukluğu varmış. 2 yıldır psikolojik tedavi görüyorum. Düzelmeye çalışıyorum ama zor bir süreç.
Aşırı hassas bir insanım kıyamıyorum kimseye. Çok zor bir hayatı var. Maddi sıkıntıları var acayip. Sürekli alkol tüketiyor. Borç batağında kız kardeşi evlenecek. Borç verdim 2.400 tl. İşten ayrıldı 1 ay önce. Bu kadar sıkınıntının içinde bende problem çıkarmak istemiyorum ona. Dün gece instagram hesabına girdim bir sürü çekici kadın takibine almış yine. Benim ne kadar kıskanç bir insan olduğumu biliyor. Kim bu diye sorduğumda takibe takip yapıyorum diyor. Onlar bunu ekliyormuş güya.. bu da geri takibe alıyormuş..baktım kozlar bunu takip etmiyor.. hiçbir şekilde problemlerimizi konuşamıyoruz. Hemen tamam deyip kestirip atıyor, artık tahammülüm kalmadı benim.. kendime de çok kızıyorum niye hala iyi davranıyorum bu çocuğa diye.. canım çok sıkkın..içim daralıyor aklıma geldikçe.
merhaba arkadaşlar
Benim çok problemli bir ilişkim var. 8-9 ay önce falan tanıştık. Sürekli ayrılıp, barıştık.
Bu ilişkinin yanlış olduğunu biliyorum, ama bırakamıyorum bu çocuğu tamamen. Bende bağımlı kişilik bozukluğu varmış. 2 yıldır psikolojik tedavi görüyorum. Düzelmeye çalışıyorum ama zor bir süreç.
Aşırı hassas bir insanım kıyamıyorum kimseye. Çok zor bir hayatı var. Maddi sıkıntıları var acayip. Sürekli alkol tüketiyor. Borç batağında kız kardeşi evlenecek. Borç verdim 2.400 tl. İşten ayrıldı 1 ay önce. Bu kadar sıkınıntının içinde bende problem çıkarmak istemiyorum ona. Dün gece instagram hesabına girdim bir sürü çekici kadın takibine almış yine. Benim ne kadar kıskanç bir insan olduğumu biliyor. Kim bu diye sorduğumda takibe takip yapıyorum diyor. Onlar bunu ekliyormuş güya.. bu da geri takibe alıyormuş..baktım kozlar bunu takip etmiyor.. hiçbir şekilde problemlerimizi konuşamıyoruz. Hemen tamam deyip kestirip atıyor, artık tahammülüm kalmadı benim.. kendime de çok kızıyorum niye hala iyi davranıyorum bu çocuğa diye.. canım çok sıkkın..içim daralıyor aklıma geldikçe.
merhaba arkadaşlar
Öyle bir hayatımız Yok ama haklısın serseri ve aşağılık. Söylediklerinizi dikkate alacağım
2 yıldır nasıl tedavi görüyorsunuz siz yahu, terapi değil sadece ilaçlı tedavi mi? Terapistinizin bunları konuşup kontrol altına alması lazımdı, hiç tedavi görmemiş gibisiniz. Yani gerçi bağımlı kişilik bozukluğu bitemez, bu bir kişilik özelliğidir. Tıpkı birinin boyunun fazla uzun olması gibi. Ama bu kişiyle olan iletişiminizi terapistiniz kontrol altına almalıydı ve size de kontrol yollarını öğretmeye yavaştan başlamalıydı.
Benim de boyle kangren olmus bir iliskim vardi. Anlattiklarinin hepsini yasadim, borc verdim tabiki geri vermedi, baska kizlarla gorustu aldatmadigina ikna etti, surekli iciyordu. Sozum sana degil benim yaptigim tamamen salaklikti. Birgun durup dururken (o kadar yaptigi seyden sonra cok da durup dururken sayilmaz ama) napiyorsun askim diye mesaj atti sanane napiyorsam yapiyorum, bundan sonra da naparsam yapayim seni ilgilendirmez defol hayatimdan diye cevap yazdim. Onun cevabini beklemeden her yerden engelledim.
2 hafta sonra baskasindan teklif aldim simdi evli mutlu cocukluyum :)
Once kafanda tamamen bitir sonra noktayi koy. Ama kararli ol, hersey senin elinde!!
Seks hayatın da yoksa ne demeye çekiyorsun bunu? Çıkarın ne?
2 yıldır tedavi gördüğünüz halde bu durumda olmanız normal değil. Psikoloğunuzun iyi olduğundan emin misiniz? "O kadar tedavi görüyorum, neden hala yol alamıyorum?" dediğimizde ne diyor? Bu arada, psikologla terapi yerine psikiyatriste gidiyorsanız, iyileşememe sebebiniz bu olabilir.
Özel psikoloğa gidiyorum. Ayda 500e yakın para ödüyorum üstelikailenden kimse destek olmadığı için iyileşme sürecin uzuyor dedi
![]()
Psikoloğum engelle onu seni kullanıyor dedi.. kaç kere engelledim ama aradan 1-2 hafta geçince tekrar kaldırdım engeli.. psikoloğum mu iyi değil ben mi tedaviye yanıt vermiyorum anlamadım![]()
Yok maalesef.. ailemle yaşıyorum. Maddi olarak onlara bağımlıyım. Kendi paramı kazanmaya başladım ama yolun daha çok başındayım..Sehir degistirme sansin yok mu birkac ayligina o da ise yarayabilir belki
Öyle yönlendirmekten ziyade daha çok "neden engelleyemediğinizle" ilgili sizi yüzleştirmesi gerekiyordu, yani altında yatan sebebi kendi kendinize keşfedip onu engellemeyi siz istemeliydiniz. Birinin demesiyle engelleyecek olsanız zaten buraya konu açtığınızda yorum yazan her insanın engelle demesiyle engellemeniz lazımdı. Psikoloğunuzu kötülemek istemiyorum ya da yanlış yönlendirdiğini falan iddia etmiyorum elbette ama "Ha engelle sen onu ya" deyip geçiştirmesi çok da terapiyle bağlantılı değil. 2 yılda bir şeylere farkındalık kazanmalıydınız, ben pek farkındalık kazandığınızı göremedim açıkçası.
Haklısınız çok yol alamadım.. ben kaç kere söyledim. Hiç düzelmeyecek gibi hissediyorum, sanki hiç değişmedim, hiç bir faydası Yok sanki dedim. Sabır ve istikrar istiyor terapi, yavaş olması daha sağlıklıymış, bu arada ailemden alamadığım onayı sevgiyi ondan bekliyormuşum, onun tarafından reddedilmekten korktuğum için, sevilmemeyi göze alamadığım için engelleyemiyormuşum.Bana daha etkili şeyler söylemesi lazım ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz
![]()
Evet farkındayım pek bi ilerleme kaydedemedimTerapi sürecinizi bilemem ama ilerleme kaydetmemişsiniz. Ha bağımlı kişiliğiniz bambaşka bir kişiliğe bürünecek mi, hayır. Ama işlevsiz düşünceleriniz dahi aynı kalmış, üzerinde hiçbir ilerleme kaydedilememiş. Bunu siz de hissediyorsunuz herhalde. Terapiyi bırakma hakkınız vardır, size iyi gelmediğini düşünüyorsanız bırakabilirsiniz.
Evet farkındayım pek bi ilerleme kaydedemedimteşekkür ederim destekçi olduğunuz için
![]()