• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın annesiyle tanışacağım

uniter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2012
61
1
36
İzmir
önümüzdeki salı sevgılımın annesıyle tanısacagım. Mutevazı ama hoş giyinecegım. Güzel, az miktarda makyaj yapacagım. Ama annesi hamarat kızları sevıyormus. Elimden temizlik ve yemeğe dair her şey gelir, cok güzel yaparım. Ben onlara gıdınce güzel bir çay demlemek istiyorum ama çay demlemeyı bılmıyorum... Nedense hiç beceremiyorum. Nasıl cok güzel cay demleyebılırım?

Hamarat, cekip ceviren bir kadın oldugumu anlaması ıcın ne yapabılırım?

Cok kültürlü ve sözü gecen bir kadın, ogluna da kendısı gıbı dominant birini istiyor, ben de oyleyım aslında, sozum gecer hep. Yasadıgım yer bakımından pasaklı cahil biri sanmıs beni.. Ama oyle degilim. 2 gunde bir odamı dip köşe temizler, günlük duşumu alırım. Siyaset ve toplumsal konularda da yeterınce bılgı sahıbıyım.

Acaba kendimi dogru tanıtabılecek mıyım bilmiyorum. İlk defa aşık oldum. Yanlış tanınmak ıstemıyorum.. Tavsiyeler verin lütfen arkadaslar :(((

bence ne isen öyle davran.tamm biraz tedbırlı davranabılırsınde onlar istiyo sevecek diye kendini yıpratma.sen duzenlı tertıplı biriysen oylesindir.eger onların istedıgı gıbı olmaya calısırsan ileride sorun yasanabılır.hep onların istedıgı davranıs ve harekette bulunmanı isterler.sen ol dogal ol.gorusmen daha rahat gecer bence

Yanlış tanınmak istemiyorsan kendin olacaksın canım :34:

Zaten olmadığın birini oynamaya kalkarsan , eğreti durur ve sevimli bir görüntü oluşmaz.

Rahat ol ama dengeli bir rahatlık olsun .

Ortam ve muhabbet seni nereye götürüyorsa bildiğin kadar katıl , bilmediğin konularda fazladan yorum yapmaya çalışma.

Bence ilk kez gittiğin bir evde fazlaca mutfağa dalma , bence tabii bu ,Hamarat gelin istiyor olabilir ama bu ilk günden ev sahibi gibi olmanı gerektirmez.

Not: Demliğe (3 kişi olacaksanız ) 3 kaşık çay koy , tomurcuk çay varsa 1 tatlı kaşığı kadar ekle . Kaynamış suyunu koy (musluk suyu olmasın), altını kıs . 25 dakikada demini almasını bekle :68:

bence ne isen öyle davran.tamm biraz tedbırlı davranabılırsınde onlar istiyo sevecek diye kendini yıpratma.sen duzenlı tertıplı biriysen oylesindir.eger onların istedıgı gıbı olmaya calısırsan ileride sorun yasanabılır.hep onların istedıgı davranıs ve harekette bulunmanı isterler.sen ol dogal ol.gorusmen daha rahat gecer bence

Tabii ki. Ama somut bir sey sunmak ıstıyorum. Kalkıp yerlerı sılecek degilim. hizmete de kosmam :( . Soyle sohbetten once guzel bir cay demleyebilseydim keske tek ıstedıgım buydu.

Öncelikle şunu söylemeden edemeyeceğim Çok şekersin:1:
Çay demlerken altına suyu üstünede çayı koy, çayı biraz ısla ,alltaki su kaynadıktan sonra üstteki çayın üzerine doldur altına tekrar su koy. Kaynayınca demli çay hazır:34:
Diğer bir konuya girince kendini sormadıkça anlatma. Bildiğin konularda fikrini söyle. Gözlem yap müstakbel kayınvaliden nelerden hoşlanıyor kavramaya çalış oradan vur:1:
Doğallığını koru. KArşındakinin istediği insan değil kendin ol. Laubali olma ama soğukta olma. Ufak espiriler yapabilirsin.
İlla hamaratlığımı göstereceğim diyorsan. Çayların boşalmasını, bulaşıkları yani olabilecek o anki işleri atmaca gibi beklemelisin:52:
Vallahi başka bir şey bulamadım canım. Heyecan yapma okadar. Zaten zaman çok çabuk geçecek hiç bir şey anlamayacaksın.:34:

Yanlış tanınmak istemiyorsan kendin olacaksın canım :34:

Zaten olmadığın birini oynamaya kalkarsan , eğreti durur ve sevimli bir görüntü oluşmaz.

Rahat ol ama dengeli bir rahatlık olsun .

Ortam ve muhabbet seni nereye götürüyorsa bildiğin kadar katıl , bilmediğin konularda fazladan yorum yapmaya çalışma.

Bence ilk kez gittiğin bir evde fazlaca mutfağa dalma , bence tabii bu ,Hamarat gelin istiyor olabilir ama bu ilk günden ev sahibi gibi olmanı gerektirmez.

Not: Demliğe (3 kişi olacaksanız ) 3 kaşık çay koy , tomurcuk çay varsa 1 tatlı kaşığı kadar ekle . Kaynamış suyunu koy (musluk suyu olmasın), altını kıs . 25 dakikada demini almasını bekle :68:

Deneyecegim bunu cok sağolun. Oyle bir cay yapayım ki dedıgı her seyi unutsun ıstıyorum :-)) biraz çay tiryakisi çünkü. Ben mutfaga gecis ortamını da ayarlarım :---). Cok gerildim mideme agrılar girdi ya kotu dusunmeye devam ederse dıye

Öncelikle şunu söylemeden edemeyeceğim Çok şekersin:1:
Çay demlerken altına suyu üstünede çayı koy, çayı biraz ısla ,alltaki su kaynadıktan sonra üstteki çayın üzerine doldur altına tekrar su koy. Kaynayınca demli çay hazır:34:
Diğer bir konuya girince kendini sormadıkça anlatma. Bildiğin konularda fikrini söyle. Gözlem yap müstakbel kayınvaliden nelerden hoşlanıyor kavramaya çalış oradan vur:1:
Doğallığını koru. KArşındakinin istediği insan değil kendin ol. Laubali olma ama soğukta olma. Ufak espiriler yapabilirsin.
İlla hamaratlığımı göstereceğim diyorsan. Çayların boşalmasını, bulaşıkları yani olabilecek o anki işleri atmaca gibi beklemelisin:52:
Vallahi başka bir şey bulamadım canım. Heyecan yapma okadar. Zaten zaman çok çabuk geçecek hiç bir şey anlamayacaksın.:34:

Cok akıllıca cıkan bardakları temızleme işi. Bunu mutlaka yaparım. Cooook tesekkurler :--) alnımın akıyla cıkacagım bu işin içinden. Sevgılım de cok destek oluyor. Tüm zayıf noktalarını saydı annesının :--)

Kendi yaptiginiz bir keki goturun. Cayla beraber iyi olur. Tatli yeyin tatli konusun. :34: Cay konusunda Turk cayina, paket caylardan iki tane karisinca daha canli oluyor.

Son düzenleme:
Kendi yaptiginiz bir keki goturun. Cayla beraber iyi olur. Tatli yeyin tatli konusun. :34: Cay konusunda Turk cayina, paket caylardan iki tane karisinca daha canli oluyor.

Bunu da deneyecegim. Yarın çay günüm benim. Kek cok ıyı fıkır yaaa :( hep heyecandan aklıma gelmıyor bunlar. En guzel yaptıgım seylerden bırı kek. Ama uyku tutmadı heyecandan :( siz demeseniz unuturdum bunu da.

Cok akıllıca cıkan bardakları temızleme işi. Bunu mutlaka yaparım. Cooook tesekkurler :--) alnımın akıyla cıkacagım bu işin içinden. Sevgılım de cok destek oluyor. Tüm zayıf noktalarını saydı annesının :--)

Oooo ooooo siz en kuvvetli işbirliğini yapmışsınız zaten :34:

Yukarıda kankam güzel bir öneride bulunmuş , eli boş gidilmez ya zaten , pastaneden bir şey götürmek yerine , kendi yaptığın kek ya da kurabiyelerden götürebilirsin

Ay kizlar cok tatlisiniz ya demekten kendimi alikoyamadim.Insan böyle guzel tatli hayirli konular görunce ici aciliyor.Keske herkesin bir tek böyle derdi iosa.Canim umarim hersey gönlunce olur,mutlu mesut olursunuz INSALLAH.

• Çay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli.

• Çay iyi su ile yapılır.
    • Kireçli, madenli, klorlu su ile çay olmaz
    • Çayın suyu mutlaka yumuşak huylu, kireç sertliğinden uzak, tatlı bir su olmalı.
  • Porselen demlik tercih edilmeli.

• Madenî, hele alüminyum demlikte iyi çay olmaz.

• Demlik önceden ısıtılmalı.

• Temiz demlik içine beher bardak için iki çay kaşığı çay (2-2,5 gram) konulur. 2 bardak suya 1 çay bardağı çay konulacağını, 1 çay bardağı kuru çay ile 7 bardak çay içebilecek kadar dem elde edebileceğimizi de unutmayalım.
  • Su tam kaynama noktasında iken hemen alınıp demliğe aktarılmamalıdır.

• Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C'den birkaç derece aşağı sıcaklıkta olmasına dikkat edilmelidir.

• Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalıdır.
  • Demleme esnasında demliğin üzerine temiz bir bez konulmalıdır.

• Demliğin ağzı alüminyum folyo ile huni şeklinde kapatılmalıdır.
  • Demleme esnasında demlik katti surette sallanmamalıdır.

• Çayın demlenme süresi yabancı çaylarda 5-7 dakika Türk çaylarında çayın kalitesine göre 10-15 dakika arasında olmalıdır.
    • Demleme müddeti çayın cinsine ve içenin zevkine göre değişir, aromanın tam elde edilmesi için bu süre Türk çaylarında 20-25 dakikaya kadar çıkartılır, yabancı çaylarda ise 10-15 dakikayı aşmamalıdır.

• Demlenmeden sonra, dem ile posa birbirinden ayrılmalıdır. Dem porselen bir kaba aktarılmalıdır.

• Demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir.

Alıntıdır . Kolay gelsin canım :ssz:

canım bence çay demleme işine falan girişme. evin hanımı o. sen sadece bardaklar boşaldıysa çayı doldur, çıkan bulaşıkları mutfağa götür, mesela servise yardım et
ben 3 senelik gelinim hala kayınvalidemin mutfağına karışmam kendi annemde de öyle. yemek yapmam. ama salata yapar,sofrayı kurarım, bulaşıkları toplarım. ne bileyim ben mutfakta bişey yaparken birisinin karışması hoşuma gitmez. belki kayınvalide adayında böyledir

kek güzel yapıyormuşsun,kek yapıp götür elinde boş gitmemiş olursun

Bence ilk kez gidiyorsun ve çay demlemek sana düşmez. Servise falan yardım edebilirsin, biten çayları tazelersin belki ama çayı sen demleme. Kek veya kurabiye götürmek güzel fikir kesinlikle. Ama ona kendini beğendirmek için şöyle olayım böyle yapayım işlerine girme asla, kendin olman yeterlidir.

ilk kez gittiğin bir evde ev işi veya çay yapma.. arkadaşların dediği gibi boşalan bardakları doldurmayı teklif edersin, ama fazlasına girişme.. bir de kusura bakmazsan birşeyi merak ettim.. elimden yemek ve temizlik gelir, her türlü şeyi yaparım demişsin de çay konusunda neden takıldın? çok basit bir işlemdir de ondan sordum :34:

evet cok haklısınız da o bana bir seyler yaptıracak gibi :=))) önceden olmuş cunku. e hadi bir kahve yapalım bir çay yapalım gibisinden. o an rezil olmayı hiç istemiyorum. çok da zor beğenen biriymiş. ama kendi yaptığım keki götüreceğim ====))) umarım her sey güzel gider. olanı biteni anlatırım. teşekkür ederim hepinize ==)

ilk kez gittiğin bir evde ev işi veya çay yapma.. arkadaşların dediği gibi boşalan bardakları doldurmayı teklif edersin, ama fazlasına girişme.. bir de kusura bakmazsan birşeyi merak ettim.. elimden yemek ve temizlik gelir, her türlü şeyi yaparım demişsin de çay konusunda neden takıldın? çok basit bir işlemdir de ondan sordum :34:

:( inanın ben de bilmiyorum bir türlü ayarlayamıyorum. zaten ben hiç içmem çay ve kahve. anlayamıyorum oldu mu olmadı mı :( genelde olmuyormuş yaptığım çay..

ilk defa gideceğin bir evde mutfağa girip çay demlemen hoş değil..
arkadaşların dediği gibi kek götürürsün..kv.çayı sen demle demediği sürece sen karışma..
kimse söylemeden çay yapıp bardakları yıkarsan kendini beğendirmeye çalışıyomuşsun gibi lur..hoş zaten öylede:)
yinede kek ve biten çayları tazelemen yeterli..zamanla tanır seni zaten

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back
X