• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek Arkadaşımın Bakımsız Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

edazbu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2023
13
13
3
Arkadaşlar merhaba.Uzun süredir devam eden bir ilişkim var.Erkek arkadaşımı çok seviyorum çok iyi niyetli ve düzgün bir insan.Eli çok açıktır aramızda asla para lafı olmaz.Bütün boş zamanını bana ayırır ve sürekli benimle ilgilenir, ona hep güvenirim telefonunu falan elime almam bile.N e kıskançlığı vardır ne de kısıtlamaya çalışması.Bazen evine giderim yemek temizlik yaparız hep beni yormamaya çalışır bırak ben yaparım der.Yakın zamanda da evlilik teklifi etti ben de kabul ettim.Her anlamda ideal bir eş adayı ailem de çok seviyor onu.
Yalnız tek bir eksi yönü var.Biraz kendine karşı bakımsız ve tuvaleti vs kirli bırakıyor.Dışardan geldiğimizde vs ellerini yıkamaz ben gönderirim yıkaması için.Bazen dişlerini fırçalamaz ben hatırlatırım(ama buna dikkat ettiğimi öğrendiği için uyarmıyorum artık pek).Tuvaleti nasıl kullanacağını öğrenemedi ya da üşeniyor anlayamadım.İçtiği sigarayı mutfak lavabosuna vs atar.Ben denk geldikçe uyarıyorum fakat böyle şeylere özen gösterdiğim için evlilik fikrinden bir miktar soğuyorum açıkçası.
Çok pis bir insan değil fakat anlattığım gibi durum.1-2 defa güzel bir şekilde konuşmaya çalıştım,böyle şeylerden dolayı soğuduğumu söyledim kendisine ama çok ciddiye almadı.
Sizce ne yapmalıyım nasıl düzeltmeliyim ?

Bazı erkekler böyle alıştığı için pek bi değişim olacağını sanmıyorum, çünkü bazı alışkanlıklar ve dikkatler aileden edinilen şeyler, biraz da karakteri buna yatkın olması lazım. Lütfen yanlış anlama sevgilinin ailesine veya karakterine kötü bişey söylemedim.

Çok pis bir insan değil

Dışarıdan gelince elini yıkamamak, sifon çekmemek, mutfak lavabosuna izmarit atmak… daha napsın çok pis olmak için yahu.

Bu saydıklarınız küçükken öğretilen şeyler, eşşek kadar adama sifon çekmeyi öğretemezsiniz.

Dışarıdan gelince elini yıkamamak, sifon çekmemek, mutfak lavabosuna izmarit atmak… daha napsın çok pis olmak için yahu.

Bu saydıklarınız küçükken öğretilen şeyler, eşşek kadar adama sifon çekmeyi öğretemezsiniz.
Sifonu tabiki çekiyor :KK70: sadece klozet kapağını vs kaldırmıyor.Ben uyardıkça düzeltiyor bazı şeyleri.Annesi de çok temiz bir kadın aslında,üniversite dönemi falan böyle alıştı sanırım.Biraz dikkat etmiyor temizlik konusuna.Fakat dediğim gibi tek eksi tarafı bu olunca göz ardı edip düzeltmeye çalışıyorum.Çok zorrr

Sifonu tabiki çekiyor :KK70: sadece klozet kapağını vs kaldırmıyor.Ben uyardıkça düzeltiyor bazı şeyleri.Annesi de çok temiz bir kadın aslında,üniversite dönemi falan böyle alıştı sanırım.Biraz dikkat etmiyor temizlik konusuna.Fakat dediğim gibi tek eksi tarafı bu olunca göz ardı edip düzeltmeye çalışıyorum.Çok zorrr

Benim annemin bir arkadaşı var ama böyle 30 yıllık falan. İş kadını, görsen disiplin fala on numara.

Kadın sifonu çekmiyor. Evet, büyük büyük izlerini bırakıyor ama temizlik için gelen kadının işini beğenmeyip arkasından süpürge tutuyor.😬 55 yaş, 3 torun sahibi, fabrika yönetiyor ama yok, öğrenememiş. Mesela diskoya gitmiştik. Gelince soyunmadan direkt uyudu, sabah aynı şekilde işe gitti yaz günü o kıyafetlerle.😬

Ben o kadını tanıdığım için sonradan öğrenilemeyeceğini düşünüyorum. Bilmiyorum, en mantıklısı karşınıza alıp konuşmak. Utanırsa dikkat eder belki

Arkadaşlar merhaba.Uzun süredir devam eden bir ilişkim var.Erkek arkadaşımı çok seviyorum çok iyi niyetli ve düzgün bir insan.Eli çok açıktır aramızda asla para lafı olmaz.Bütün boş zamanını bana ayırır ve sürekli benimle ilgilenir, ona hep güvenirim telefonunu falan elime almam bile.Ne kıskançlığı vardır ne de kısıtlamaya çalışması.Bazen evine giderim yemek temizlik yaparız hep beni yormamaya çalışır bırak ben yaparım der.Yakın zamanda da evlilik teklifi etti ben de kabul ettim.Her anlamda ideal bir eş adayı ailem de çok seviyor onu.
Yalnız tek bir eksi yönü var.Biraz kendine karşı bakımsız ve tuvaleti vs kirli bırakıyor.Dışardan geldiğimizde vs ellerini yıkamaz ben gönderirim yıkaması için.Bazen dişlerini fırçalamaz ben hatırlatırım(ama buna dikkat ettiğimi öğrendiği için uyarmıyorum artık pek).Tuvaleti nasıl kullanacağını öğrenemedi ya da üşeniyor anlayamadım.İçtiği sigarayı mutfak lavabosuna vs atar.Ben denk geldikçe uyarıyorum fakat böyle şeylere özen gösterdiğim için evlilik fikrinden bir miktar soğuyorum açıkçası.
Çok pis bir insan değil fakat anlattığım gibi durum.1-2 defa güzel bir şekilde konuşmaya çalıştım,böyle şeylerden dolayı soğuduğumu söyledim kendisine ama çok ciddiye almadı.
Bunlar ailede öğrenilen seyler. Bu yasa kalmış olması çok üzücü. Yani korkarım şimdilik düzelmiş gibi yapsa da ilerde salıverir.
Temizlik bir kültür meselesi

Ne söylersem ikiletmez hemen yapar.Temizlik konusunda da rahatsız olduğum şeyi söylüyorum hemen düzeltiyor.Bu huyuna güveniyorum aslında biraz ve bunları düzeltene kadar asla onunla aynı ede yaşamayacağımı söyledim.Yapabileceğim en fazla şey bu çünkü her anlamda çok iyi biri her hareketi ile sevdiğini hissettirir bunun gibi bir sebep ile onu kaybetmek istemiyorum açıkçası.

Evlendikten sonra evin dünya kadar işi oluyor zaten. Benim eşim herşeyi temiz olduğu gibi düzgün bırakır ama yinede benim ev işleri asla bitmiyor pis bir adam olsa onun arkasını temizlemekten eve fırsat gelmez sevgililik için bilemem de evlilik için önemli 😵‍💫

Arkadaşlar merhaba.Uzun süredir devam eden bir ilişkim var.Erkek arkadaşımı çok seviyorum çok iyi niyetli ve düzgün bir insan.Eli çok açıktır aramızda asla para lafı olmaz.Bütün boş zamanını bana ayırır ve sürekli benimle ilgilenir, ona hep güvenirim telefonunu falan elime almam bile.Ne kıskançlığı vardır ne de kısıtlamaya çalışması.Bazen evine giderim yemek temizlik yaparız hep beni yormamaya çalışır bırak ben yaparım der.Yakın zamanda da evlilik teklifi etti ben de kabul ettim.Her anlamda ideal bir eş adayı ailem de çok seviyor onu.
Vücut bakımını da tam yapmıyordur ki bu adam? Kıl, tüy falan.sevişmiyor musunuz ?.benim de vardı böyle bir arkadaş.midem bulanıyordu.fena soğutuyor insanı.söyleye söyleye kafasında oturtmaktan başka ne yapabilirsin ki?

Böyle şeyler küçük uyarılarla atlatılabilir. Benim de eşimin bazı sevmediğim alışkanlıkları vardı (10 yıllık evliyiz), çaktırmadan çaktırmadan küçük yol göstermelerle hepsi halloldu. (Mutfak evyesinin içinde sünger bırakırdı mesela, ne biliyim çay içmiş çay poşetini tezgaha koyardı 😂)

Ama önemli olan şurası bence:
söyledim kendisine ama çok ciddiye almadı.
Yani sizin söylemenize rağmen, "soğuyorum" demenize rağmen ciddiye almaması.
Ya böyle kabul edeceksiniz ve siz onun peşinden çocuk bakar gibi etrafı temizleyeceksiniz, ya da bi noktada bitecek.

Söylediğiniz şeyler kabul edilecek şeyler değil ve değişmez şu an uyarılara itiraz etmiyor ama o evlendikten sonra öyle olmaz. Ayni yatagi paylaşacağınız insan nasil olmali bir düşünün iyi karar verin burda bir sürü konu var hepsine aynı soruyu soruyorum evlenmeden önce görmediniz mi?

Boyle devam ederse ayrilirim de.ozaman ciddiye alir.

Böyle şeyler küçük uyarılarla atlatılabilir. Benim de eşimin bazı sevmediğim alışkanlıkları vardı (10 yıllık evliyiz), çaktırmadan çaktırmadan küçük yol göstermelerle hepsi halloldu. (Mutfak evyesinin içinde sünger bırakırdı mesela, ne biliyim çay içmiş çay poşetini tezgaha koyardı 😂)

Ama önemli olan şurası bence:

Yani sizin söylemenize rağmen, "soğuyorum" demenize rağmen ciddiye almaması.
Ya böyle kabul edeceksiniz ve siz onun peşinden çocuk bakar gibi etrafı temizleyeceksiniz, ya da bi noktada bitecek.
söyledikçe düzeltiyor dedim zaten,ciddiye almıyor derken abarttığımı düşünüyor.Erkek kardeşimden de az çok biliyorum erkekler biraz böyledir malesef.

Bitecek kadar bir durum söz konusu değil,tuvaleti pis bıraktıysa çağırıp temizlettiriyorum çünkü :D Yavaş yavaş dikkat etmeye başlıyor ama ben biraz kesin çözüm arıyordum ama yok sanırım.Zamana bırakacağız,düzeltmezse annesiyle yaşamaya devam edecek :(

Erkek kardeşimden de az çok biliyorum erkekler biraz böyledir malesef.
Buna pek katılmıyorum ben ya, 48 yaşındayım tonla erkek arkadaşım oldu (arkadaş yani) ve birçok da sevgilim oldu. Erkeklere yapıştırılan bu "onlar biraz öyle olur ya" etiketi, onların işine geliyor. Sadece temizlik konusunda değil, her konuda. Tamamen yetiştirilirken arkalarının toplanması, hizmet edilmesi vs sebep oluyor diye düşünüyorum.

Benim eşimin annesi çamaşır da yıkatmış, astırmış, bulaşık da yıkatmış, yemek te öğretmiş oğullarına. Her yönden hayat ortağıdır bana eşim mesela, ona rağmen onun da ufak tefek kırılması gereken alışkanlıkları oldu, benim de. (Ben mesela yemek pişirdikten sonra dağılan mutfağı temizlemekten nefret ederim dfjhdjfh onu da eşimle yaşamaya başlayınca düzelttim)

Neyse siz uyardıkça düzeltiyorsa mis gibi olursunuz zaten, tasalanmaya hiç gerek yok.
Dediğiniz gibi, bu tip şeylere kesin çözüm pek olmuyor.
Bi de her insan görerek de öğreniyor. Siz kendinize bu kadar titiz ve düzenli oldukça, o da içinden "ya kadın hemen ellerini yıkadı, ben de yıkayayım" diye hafif bi utanmışlıkla bile olsa yaptıklarınızı yapmaya başlayacaktır zaten.

Buna pek katılmıyorum ben ya, 48 yaşındayım tonla erkek arkadaşım oldu (arkadaş yani) ve birçok da sevgilim oldu. Erkeklere yapıştırılan bu "onlar biraz öyle olur ya" etiketi, onların işine geliyor. Sadece temizlik konusunda değil, her konuda. Tamamen yetiştirilirken arkalarının toplanması, hizmet edilmesi vs sebep oluyor diye düşünüyorum.

Benim eşimin annesi çamaşır da yıkatmış, astırmış, bulaşık da yıkatmış, yemek te öğretmiş oğullarına. Her yönden hayat ortağıdır bana eşim mesela, ona rağmen onun da ufak tefek kırılması gereken alışkanlıkları oldu, benim de. (Ben mesela yemek pişirdikten sonra dağılan mutfağı temizlemekten nefret ederim dfjhdjfh onu da eşimle yaşamaya başlayınca düzelttim)

Neyse siz uyardıkça düzeltiyorsa mis gibi olursunuz zaten, tasalanmaya hiç gerek yok.
Dediğiniz gibi, bu tip şeylere kesin çözüm pek olmuyor.
Bi de her insan görerek de öğreniyor. Siz kendinize bu kadar titiz ve düzenli oldukça, o da içinden "ya kadın hemen ellerini yıkadı, ben de yıkayayım" diye hafif bi utanmışlıkla bile olsa yaptıklarınızı yapmaya başlayacaktır zaten.
Erkek kardeşim de öyledir,tek başına evi de temizler bulaşık da yıkar her işi yapar yani.Ama bazen dağınık ve pis olabiliyor.Erkek arkadaşım da aynı şekilde genellikle dağınıktır fakat haftada bir gün mutlaka temizlik yapar mutfağı vs iyice temizler.
Bazı arkadaşlar evli olsam "boşan" yazacaklar neredeyse :D tek çözümü karşıma alıp ciddi bir konuşma yapacağım ve aylarca gözlemleyeceğim,benimle evlenmek istiyorsa alışkanlık kazanması gerektiğinin farkına varmalı

Benim annemin bir arkadaşı var ama böyle 30 yıllık falan. İş kadını, görsen disiplin fala on numara.

Kadın sifonu çekmiyor. Evet, büyük büyük izlerini bırakıyor ama temizlik için gelen kadının işini beğenmeyip arkasından süpürge tutuyor.😬 55 yaş, 3 torun sahibi, fabrika yönetiyor ama yok, öğrenememiş. Mesela diskoya gitmiştik. Gelince soyunmadan direkt uyudu, sabah aynı şekilde işe gitti yaz günü o kıyafetlerle.😬
Ben o kadını tanıdığım için sonradan öğrenilemeyeceğini düşünüyorum. Bilmiyorum, en mantıklısı karşınıza alıp konuşmak. Utanırsa dikkat eder belki
. Bence gözleri bozuktur

Hayır kadın komple sifon çekmiyor. Anneme gelince sifonu çeker ama fırçalamaz mesela. Bir dönem onda kalmıştım, sifon çekmiyor kadın, duş almıyor ama evi her daim toplu ve temiz. Çok ilginç biri
"ele güne temiz" denir ona.
aman biri gelirse evi temiz bulsun, "kadınlığıma" laf gelmesin 😅 Ama kendim leş gibi gezebilirim sorun yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X