• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşimin buluştuğumuzda harcadiği paranin lafini yapmasi

gizlikullanici11

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2022
18
38
3
28
Erkek arkadaşim çok para biriktiremeyen biri. Ve evlenmek istediğini söylüyor. Bende ona her firsatta madem evlilik düşünüyosun para biriktir savurma diyorum. En son ona böyle dediğim için onun erkekliğini zedelediğimi söyledi. Ve bi de "lütfen beni yanliş anlama ama seninle buluştuğumuzda 600 700 lira harciyorum para biriktirememe sebeplerimden bi taneside bu" dedi.Neye uğradiğimi şaşirdim ben zaten sırf parası çıkmasın diye ayda en fazla iki kere buluşuyorum. Ki hesabıda hep ona ödeten biri değilim bende ödüyorum. Onu böyle tanımıyodum cömert biri olarak görüyodum hep. Söylediği şeyi ben mi yanliş anladim yoksa zoruma gitmesi normal bi konu mu sizce ?

Bence zoruna gitmelik bir durum yok. Bana daha çok "bak bana para biriktir,çok para harcıyosun diyosun ama ne zaman buluşsak cebimden şu kadar para gidiyor. Nasıl biriktireyim?" anlamında demiş gibi geldi.

Daha ucuz yerlerde buluşun mesela,gelen hesabı ona bırakmadan daha fazla ödemeye çalış. Hep bir yerlere gitmek zorunda değilsiniz hava güzel olduğu zamanlarda parka falan da gidebilirsiniz piknik tarzı. Evden yiyecek,içecek bir şeyler alıp.

Bizde erkek arkadaşımla buluşuyoruz o öder hesabı genelde 2 kahve 1 tatlı yeriz 100 bilemedim 150 öderiz. Yemeğe gideriz 250 öderiz max. Elindeki artan parayı o da birikim yapar. Benim maaşım zaten evlilik için para biriktirdiğimizden direkt olarak birikime gider temel ihtiyaçlarımı alırım içinden bi o kadar. Sizin ki aşırı bir ödeme ayrıca siz de birikim yapıyor musunuz?

Bizde erkek arkadaşımla buluşuyoruz o öder hesabı genelde 2 kahve 1 tatlı yeriz 100 bilemedim 150 öderiz. Yemeğe gideriz 250 öderiz max. Elindeki artan parayı o da birikim yapar. Benim maaşım zaten evlilik için para biriktirdiğimizden direkt olarak birikime gider temel ihtiyaçlarımı alırım içinden bi o kadar. Sizin ki aşırı bir ödeme ayrıca siz de birikim yapıyor musunuz?
İnanin biz yemek bile yemiyoruz. O arabanin yakitini falanda hesaplamiş

Yapması gerekeni yapıyor ki sen de ödüyormuşsun. Parası artmıyorsa onun sorunu başka iş de yapsın. Hep ona harcatan bir tip olsan haksızsın diyeceğim de sen de ödüyorsun neyin hesabı bu? Buluşmalarınızı ayda bire indirin ne diyeyim tek yol bu.

Bir erkeğe parasını nasıl harcaması gerektiği konusunda yönlendirme yapmak, onların algısında çoğu zaman erkekliğine saldırı gibi olabiliyor.
Dışarıda buluşmak evet pahalı ama bunu minimum seviyeye çekmek biraz da sizin elinizde.
Yeri gelir bir buluşmada 5 bin lira da harcanır, 100 lira da. O kısma bir şey diyemem ama siz yine de bu konuda yönlendirme yapmayın.
Erkek arkadaşınız bunu başınıza kakmak için değil, kendini ifade edebilmek için söylemiş gibi geldi bana yazdıklarınızı okuyunca.
İçini ve iç yüzünü siz biliyorsunuz elbette.
Çok da alınganlık yapmayın. Koşullar çok zorlu. Birçok insan şu an sadece hayatta kalmaya çalışıyor.

Tanıdığım keşke hiç tanımak istemediğim dediğim tiplerin ortak özellikleri bir şeyleri alıp hediye edip etiketleri ile göndermeleri, istemeden hediye almaya çalışmaları, zorla iyilik yapmaya çalışmaları, gösteriş yapar gibi gözümün içine baka baka bir şeyleri ödemeye çalışmaları gibi abartı hareketler bir de kendilerine hediye alınmasını sağlamaya çalışan herifler. Hepsi toplanıp çöp olmalı.

Karşınızdaki de siz de çok para harcamayın. İyice izleyin. Para biriktirsin, siz de biriktirin. Ama iyi izleyin

İnanin biz yemek bile yemiyoruz. O arabanin yakitini falanda hesaplamiş
Normal. O da bir gider. Ben evlenirken onun parasi benim birikimim diye bakmadim. Ne almak gerekiyorsa aldim kendi birikimimden. O biriktirsin sunlari alsin ben biriktireyim bunlari alayim diye dusunmedim.

Ancak benim dikkatimi ceken ben asla para gitmasin diye ayda 2 defa gorusmeyi goze alamazdim. Bence insan surekli gorusmesigi insanla evlenmemeli. Ayda iki kez gorusmekten hergun gorusmeye gecince baya zor olabilir. I

Erkek arkadaşim çok para biriktiremeyen biri. Ve evlenmek istediğini söylüyor. Bende ona her firsatta madem evlilik düşünüyosun para biriktir savurma diyorum. En son ona böyle dediğim için onun erkekliğini zedelediğimi söyledi. Ve bi de "lütfen beni yanliş anlama ama seninle buluştuğumuzda 600 700 lira harciyorum para biriktirememe sebeplerimden bi taneside bu" dedi.Neye uğradiğimi şaşirdim ben zaten sırf parası çıkmasın diye ayda en fazla iki kere buluşuyorum. Ki hesabıda hep ona ödeten biri değilim bende ödüyorum. Onu böyle tanımıyodum cömert biri olarak görüyodum hep. Söylediği şeyi ben mi yanliş anladim yoksa zoruma gitmesi normal bi konu mu sizce ?
Bu adamdan bir cacık olmaz haa diyelim ki eskaza evlendiniz 600 liranı lafını yapan adam size hayatı zehir eder.

Yani bi restorana gidip çift olarak yemek yiyip bir kadeh bisey içince zaten minimum 500-600 ediyor artık.
Her buluşmada da döner yenmek ha yenir tabi ama her buluşmada değil kaldı ki çift kişi döner yedin kola içtin 250-300 tutar et dönerse bi de
Koskoca insanlar her seferinde piknik yapıp çimende de oturamaz öğrenci gibi liseli gibi
Bi süre sonra keyif vermez
Bu hayatta niye yaşıyoruz sadece nefes almak mı yasamak
Keyif almak , keşfetmek, yemek içmek bu denli pahalı olmamalıydı ..
Dün akşam yemeğine cıktık iki makarna iki kadeh ucuz şarap 830₺ tuttu
hal böyle olunca elbet sık sık yapamıyoruz artık ama aynı makarnayı evde yapmak istesem aynı şarabı içmek istesem eve alacağım tüm malzemeler yine aşağı yukarı aynı tutuyor..
Şu günler geçsin bir an önce.

Az buluşuyorsunuz fakat acısı çıkıyormuş..

Evliliği düşünüyorsanız daha dikkatli olabilirsiniz. Şartlar maalesef ki evlenecek olan çiftleri ve aileleri çok zorluyor.

Dışarı çıktığınız vakit kahvenizi termosa koyup yanına da birer sandiviç yapabilirsiniz. Önemli olan keyifli vakit geçirmek.

Kadınlar böyle konularda daha iktisatlı.. O 600 - 700 'e biraz daha ekleseniz gram altın alırsınız

İki simit alıp şöyle çimene oturalım derseniz de olay bu… 😄

Eklentiler

• E227ABEE-035F-4AFA-9D55-25CC3B7F09A1.webp
    E227ABEE-035F-4AFA-9D55-25CC3B7F09A1.webp
    49,8 KB · Görüntüleme: 120
Back
X