• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşimin buluştuğumuzda harcadiği paranin lafini yapmasi

Bu adamdan bir cacık olmaz haa diyelim ki eskaza evlendiniz 600 liranı lafını yapan adam size hayatı zehir eder.
Tespitiniz çok abartılı olmadı mı ? Bunlar evlenmeyi düşünen bir çift üslup bozulmadığı sürece böyle konuşmalar olabilir. Üstelik konu sahibi biraz üstelemiş..

Erkek arkadaşim çok para biriktiremeyen biri. Ve evlenmek istediğini söylüyor. Bende ona her firsatta madem evlilik düşünüyosun para biriktir savurma diyorum. En son ona böyle dediğim için onun erkekliğini zedelediğimi söyledi. Ve bi de "lütfen beni yanliş anlama ama seninle buluştuğumuzda 600 700 lira harciyorum para biriktirememe sebeplerimden bi taneside bu" dedi.Neye uğradiğimi şaşirdim ben zaten sırf parası çıkmasın diye ayda en fazla iki kere buluşuyorum. Ki hesabıda hep ona ödeten biri değilim bende ödüyorum. Onu böyle tanımıyodum cömert biri olarak görüyodum hep. Söylediği şeyi ben mi yanliş anladim yoksa zoruma gitmesi normal bi konu mu sizce ?
Para sorumluluğu başkasının söylemi ile çok zor alınır; evliliklerde bile başkı başına sorun bu para harcama meselesi. bu zamana kadar birikim yapmadıysa, anne babası bunu pışpışladıysa bide daha zor (kendi ilişkilerimden biri geldi aklıma da o yüzden böyle dedim sinir oldum şiödi hatırlayınca bile 🙄😁).
Ayda iki kez görüşme, günlük harcamayı muhtemelen yarı yarıya ya da en kötü 2/3 e 1/3 şeklinde de ödüyorsunuz anladığım kadarı ile. Ya parası yok, ya cimri ya da işte parasının sorumluluğunu başladı ile paylaşmayı sevmiyor, hazır değil falan.. evlilik için önemli bir ipucu ama; birbirinii uzaktan telepati yoluyla tanıyacak değilsiniz heralde. Sizi haklı buldum ben ama üslubunuza dikkat edebilirsin biraz hassas konu

Erkek arkadaşim çok para biriktiremeyen biri. Ve evlenmek istediğini söylüyor. Bende ona her firsatta madem evlilik düşünüyosun para biriktir savurma diyorum. En son ona böyle dediğim için onun erkekliğini zedelediğimi söyledi. Ve bi de "lütfen beni yanliş anlama ama seninle buluştuğumuzda 600 700 lira harciyorum para biriktirememe sebeplerimden bi taneside bu" dedi.Neye uğradiğimi şaşirdim ben zaten sırf parası çıkmasın diye ayda en fazla iki kere buluşuyorum. Ki hesabıda hep ona ödeten biri değilim bende ödüyorum. Onu böyle tanımıyodum cömert biri olarak görüyodum hep. Söylediği şeyi ben mi yanliş anladim yoksa zoruma gitmesi normal bi konu mu sizce ?
Bugün çok tuhaf bi olay yaşadım. Aileler vasitasiyla biriyle tanışacaktım. Görücü usülü gibi bişey diyelim. Kafede buluştuk muhabbet etmeye başladik ve çocuk evliliğe çok uzak olduğunu, çok korktuğunu, böyle bi yükümlülüğün altına girmeye cesareti olmadığını söyledi Madem evliliğe uzakti bizim orada ne işimiz vardi? Onun ailesi bizim konuşmamiz için çok fazla ısrarcıydı. Ailesi konuşmamizi istemeseydi benim o çocuktan haberim bile olmayacaktı. Bi nevi onlarin israriyla konuşmayi kabul ettim. Çocuk ailesinin baskısıyla mı görüşmeye geldi sizce? Ya da beni mi beğenmedi? Kafamda deli sorular
Yaklaşık 20 gün önce (13 Aralık 2022) görücü usulü biriyle tanıştığınızı ve kişinin evlilik düşünmediğini belirttiğiniz bir konu açmıştınız. Yahu ne ara erkek arkadaşınız oldu da ayda en az iki kere buluştunuz ne ara birbirinize para hesabı yapacak kadar samimi oldunuz?:skandal:

Bu adamdan bir cacık olmaz haa diyelim ki eskaza evlendiniz 600 liranı lafını yapan adam size hayatı zehir eder.
Ya pardon ama ne alaka? Şu dönemde her buluşmada 600 TL az para mı?
Hem de sevgililikte.
Nolması gerek mesela cömert gözükmesi için parası yoksa borca mı girsin?
Kaldı ki konu sahibi birikim yap diye baskı yaptığı için söylemiş adam.
Adamı tanımadan etmeden "cacık olmaz" yaftası yapıştırmak ne kolay

Ya pardon ama ne alaka? Şu dönemde her buluşmada 600 TL az para mı?
Hem de sevgililikte.
Nolması gerek mesela cömert gözükmesi için parası yoksa borca mı girsin?
Kaldı ki konu sahibi birikim yap diye baskı yaptığı için söylemiş adam.
Adamı tanımadan etmeden "cacık olmaz" yaftası yapıştırmak ne kolay
Konu sahibi her buluşmada mekan niçin ısrar etse haklı olabilirsiniz. Ama insan evlenmeyi düşündüğü kızla ayda 2 defa buluşup 600 lira para harcadı diye bunun lafını etmez. 600 tl harcayacağı yere gitmesin o zaman.

Konu sahibi her buluşmada mekan niçin ısrar etse haklı olabilirsiniz. Ama insan evlenmeyi düşündüğü kızla ayda 2 defa buluşup 600 lira para harcadı diye bunun lafını etmez. 600 tl harcayacağı yere gitmesin o zaman.
Konu sahibi hakkı olmadığı halde birikim yap diyorsa o da gayette lafını eder. Ayrıca kendi başına gitmiyor ya konu sahibini de götürüyor. Madem öyle daha uygun yerlerde takılmaları için yönlendirebilir konu sahibi hani birikimi düşünüyormuş ya. Birikimden önce harcama yaptırmasın💁🏻‍♀️

Konu sahibi hakkı olmadığı halde birikim yap diyorsa o da gayette lafını eder. Ayrıca kendi başına gitmiyor ya konu sahibini de götürüyor. Madem öyle daha uygun yerlerde takılmaları için yönlendirebilir konu sahibi hani birikimi düşünüyormuş ya. Birikimden önce harcama yaptırmasın💁🏻‍♀️
Tabi ki yönlendirebilir ama adam 600 lira harcıyor diye mi para biriktiremiyor yani? Kaldı ki gerçekten bu yüzden biriktiremiyor diyelim, yine de söylemesi hoş değil. 600 lira nedir ki yani aralarında konu oluyor. Bu cimrilik belirtisi bana göre.

Tabi ki yönlendirebilir ama adam 600 lira harcıyor diye mi para biriktiremiyor yani? Kaldı ki gerçekten bu yüzden biriktiremiyor diyelim, yine de söylemesi hoş değil. 600 lira nedir ki yani aralarında konu oluyor. Bu cimrilik belirtisi bana göre.
600 TL az bi para değil. Hele ki şu devirde.
O yüzden asla cimri olduğunu düşünmüyorum.

Benim sevgilim beni birikim yapmam konusunda uyarıp dursa ben daha ağır konuşurdum.

Yaklaşık 20 gün önce (13 Aralık 2022) görücü usulü biriyle tanıştığınızı ve kişinin evlilik düşünmediğini belirttiğiniz bir konu açmıştınız. Yahu ne ara erkek arkadaşınız oldu da ayda en az iki kere buluştunuz ne ara birbirinize para hesabı yapacak kadar samimi oldunuz?:skandal:
Bu iki numaralı elaman olabilir 😂😂😂

İnanin biz yemek bile yemiyoruz. O arabanin yakitini falanda hesaplamiş
Arabayla gezmeyin mazot pahalı. Akbilleri doldurun öyle gezin. Gerçi ona da zam gelmiş:)). Evden sandviç hazırlayın veya simit alın . Bi yerde de oturup çay ya da kahve için. Bu şekilde 250-300 tl harcarsınız. Yanii bulunduğumuz dönem çok pahalı malesef. Erkek arkadaşınız dönemin ne kadar pahalı olduğunu söylemiş bence öyle kaba bir şekilde de söylememiş. Adam asgari ücret alıyorsa maaşın 8 de biri aylık birliktr geçirdiğiniz vakitte gidiyormuş zatem. Ee sizden de para çıkıyormuş. Bence böyle parasal açıklamalar için alınganlık yapmayın. Çünkü hayat çok pahalı ve ev geçindirince bu konular daha belirgin hale geliyor. Evlilik taraflardan biri ne dese de alınsam acaba yarışı değildir. Buna ortak bir çözüm bulup nasıl ekonomi yapabilirsiniz onu konuşmalısınız

Nereye gıdıonuz kı 700 tllık gözünü sevdıgım.

600 TL az bi para değil. Hele ki şu devirde.
O yüzden asla cimri olduğunu düşünmüyorum.

Benim sevgilim beni birikim yapmam konusunda uyarıp dursa ben daha ağır konuşurdum.
Cimrilikte göreceli demek ki ☺bana göre adam cimri. Adam arabanın yakıtını hesaplamış.

Son düzenleme:
Back
X