• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın geleceği için sorun olur mu ? Önemli...

narantikibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
4.691
2.426
173
Öncelikle merhaba...

Benim erkek arkadaşım 2 sene önce trafik kazası geçirdi dalağın patlaması sonucunda dalağı alınmak zorunda kalındı ve kaburgasında kırık var.Araştırdığımız kadarıyla yanlış bilgi edinmediysek bu travmaya bağlı dalak yokluğu içine giriyor kaza geçirmesi sebebiyle ve sanırım bu durumda askere gidemeyecek.Bu muaflık durumu iş konusunda zorluk çıkarır mı merak ediyorum.Sonuçta iş için askerlik önemli işveren illa askerlik yapmış olsun mu diyor yoksa askerlikle ilişiği olmaması yeter mi ? Bir de sağlık sorunu olunca iş göremez diye bir ön yargı oluşur mu ?

Bilgisi olan lütfen paylaşırsa memnun olurum...

Askerliğini yapmış, tecilli ya da muaf olması gerekiyor. Yani işe girmesinde bir sakınca yok. İşe alımda ön yargı olur mu olmaz mı kısmına ise mesleğini bilmeden cevap veremeyeceğim. Masa başı bir işse sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama fiziksel bir işse doktoru daha iyi bilir. Yani çabuk yorulması ya da ağır kaldıramaması gibi durumlar varsa etki edebilir.

öncelikle çok geçmiş olsun, Allah sıhhat versin. İşyerleri, işe aldıkları adamın 1-2 sene sonra askere gidicem diye ayrılmasını istemezler. yani askerliğini yapmış insanları işe almaları bundan dolayıdır. Dolayısıyla askerlikle ilişiği olmaması yeterlidir.
tabi çalışacağı yer, sağlık sorununu soracaktır. çalışmasına engel mi diye, engel olmadığına kanaat getirirse askere gitmiş gitmemiş ona bakmaz.

Askerliğini yapmış, tecilli ya da muaf olması gerekiyor. Yani işe girmesinde bir sakınca yok. İşe alımda ön yargı olur mu olmaz mı kısmına ise mesleğini bilmeden cevap veremeyeceğim. Masa başı bir işse sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama fiziksel bir işse doktoru daha iyi bilir. Yani çabuk yorulması ya da ağır kaldıramaması gibi durumlar varsa etki edebilir.

elektronik teknikeri olacak işinde sorun yaratır mı hiç bilmiyorum umarım öyle bir şey olmaz teşekkürler.

geçmiş olsun öncelikle

genelde eleman aranirken askerlik yapmiş eleman istenmesinin sebebi uzun vadede çaliştırmak içindir
yani şöyle askere gitmemiş bi genç işe girer 1 sene olmadan askere gideceği tutar,işyeri zor durumda kalır yeni eleman bulmak zorundadir çünkü
askere gitmiş olmasini bunun için tercih ederler

öncelikle çok geçmiş olsun, Allah sıhhat versin. İşyerleri, işe aldıkları adamın 1-2 sene sonra askere gidicem diye ayrılmasını istemezler. yani askerliğini yapmış insanları işe almaları bundan dolayıdır. Dolayısıyla askerlikle ilişiği olmaması yeterlidir.
tabi çalışacağı yer, sağlık sorununu soracaktır. çalışmasına engel mi diye, engel olmadığına kanaat getirirse askere gitmiş gitmemiş ona bakmaz.

teşekkür ederim Allah kimseye yaşatmasın.Yani doktordan çalışmasına sakınca yoktur diye rapor aldığında sorun olmaz yani dimi dalak olmaması çok büyük bir sorun gibi görünmüyor araştırmıştık normal hayatına devam edebiliyorsun sonuçta her hangi bir destekle olmuyor hiç bir şey inşallah sorun çıkarmazlar yorum için de ayrıca teşekkürler

geçmiş olsun öncelikle

genelde eleman aranirken askerlik yapmiş eleman istenmesinin sebebi uzun vadede çaliştırmak içindir
yani şöyle askere gitmemiş bi genç işe girer 1 sene olmadan askere gideceği tutar,işyeri zor durumda kalır yeni eleman bulmak zorundadir çünkü
askere gitmiş olmasini bunun için tercih ederler

teşekkür ederim

Muaf tutulur arkadaşınız , sorun çıkmaz.

teşekkür ederim umarım öyle olur çünkü bazı yazılanlarda işveren sen sağlıklı değilsin askerden muafsın sağlık durumu yüzünden diye işe almıyorlarmış bu bütün şeyler için geçerli değildir inşallah

Back
X