• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın gelecekteki mesleği…

Tulpar16

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2018
340
454
53
27
Merhabalar…
Erkek arkadaşımla 3 yıl önce lise son sınıfta tanıştık. Aramız çok iyiydi çok iyi anlaşıyorduk ama hiçbir şekilde sevgililik anlamında bir his yoktu içimizde. Geçen yıl bu zamanlar bir şeyler kaçırdı ağzından ama sevdiğini itiraf etmek gururuna dokundu ben de kaba davrandım ve seni
arkadaş olarak görüyorum asla öyle bir şey düşünmüyorum dedim ama daha sonra hoşlanmaya başladığımı fark ettim, onu çok kıskanıyordum. En sonunda nisan ayında oturup konuştuk bütün hislerini anlattı, düşündük taşındık sevgili olmamızın mantıklı olduğuna karar verdik. En yakın arkadaşımla sevgili olmuş oldum. Aşk sarhoşluğuyla okuduğu bölümü ve yapacağı mesleği çok fazla düşünmedim. Mesleği gereği gemide aylarca (3-4 ay) uzakta çalışıyor. Hatta gelecek yıl 6 aylık bir staja gidecek. Maaşı 3 bin dolardan başlıyor yani parası için yapılacak bir iş. O paraya o işe katlanılır. Ben de öğretmenlik okuyorum. Geçen gün bana katlanabilecek misin acaba hiç oturup ciddi ciddi konuşmadık dedi. Asla ondan ayrılmak istemiyorum onsuz bir hayat düşünemiyorum. En zor zamanlarımda beni ve ailemi yargılamadan hep yanımda oldu ve her zaman destekleyeceğini söylüyor yani sevgili olarak harika bir insan. Ama düşününce yapabilir miyim bilmiyorum çok zor bir şey. Evliliğin ilk 8-10 yılı yaparım sonra çocuğumuz olur, para biriktirip sana anaokulu açarız diyor. Bunun yanında ailemin mesleğinden dolayı onunla evlenmeme izin verip vermeyeceğini bilmiyorum. Kafam çok karışık sizce katlanılabilir bir durum mu?

Her şeyi her durumu detaylıca düşünün derim. Ona göre bir yol izleyin. Vazgeçmek zor olabilir ama sonu olmayan bir şeye başlamak doğru değil. Aileniz mesleğinden dolayı izin verir mi vermez mi diye düşünmeyin. Asıl sizin ne istediğiniz önemli.

Merhabalar…
Erkek arkadaşımla 3 yıl önce lise son sınıfta tanıştık. Aramız çok iyiydi çok iyi anlaşıyorduk ama hiçbir şekilde sevgililik anlamında bir his yoktu içimizde. Geçen yıl bu zamanlar bir şeyler kaçırdı ağzından ama sevdiğini itiraf etmek gururuna dokundu ben de kaba davrandım ve seni
arkadaş olarak görüyorum asla öyle bir şey düşünmüyorum dedim ama daha sonra hoşlanmaya başladığımı fark ettim, onu çok kıskanıyordum. En sonunda nisan ayında oturup konuştuk bütün hislerini anlattı, düşündük taşındık sevgili olmamızın mantıklı olduğuna karar verdik. En yakın arkadaşımla sevgili olmuş oldum. Aşk sarhoşluğuyla okuduğu bölümü ve yapacağı mesleği çok fazla düşünmedim. Mesleği gereği gemide aylarca (3-4 ay) uzakta çalışıyor. Hatta gelecek yıl 6 aylık bir staja gidecek. Maaşı 3 bin dolardan başlıyor yani parası için yapılacak bir iş. O paraya o işe katlanılır. Ben de öğretmenlik okuyorum. Geçen gün bana katlanabilecek misin acaba hiç oturup ciddi ciddi konuşmadık dedi. Asla ondan ayrılmak istemiyorum onsuz bir hayat düşünemiyorum. En zor zamanlarımda beni ve ailemi yargılamadan hep yanımda oldu ve her zaman destekleyeceğini söylüyor yani sevgili olarak harika bir insan. Ama düşününce yapabilir miyim bilmiyorum çok zor bir şey. Evliliğin ilk 8-10 yılı yaparım sonra çocuğumuz olur, para biriktirip sana anaokulu açarız diyor. Bunun yanında ailemin mesleğinden dolayı onunla evlenmeme izin verip vermeyeceğini bilmiyorum. Kafam çok karışık sizce katlanılabilir bir durum mu?
Bana pek aşıksın gibi gelmedi açıkçası.
Benim bir arkadaşımın nişanlısı gemici, yaklaşık 10 senedir beraberler seneye de düğünleri var. Birbirlerini oldukça seviyorlar bu sebeple senin kafandaki ama’lar onlarda hiç olmadı

Her şeyi her durumu detaylıca düşünün derim. Ona göre bir yol izleyin. Vazgeçmek zor olabilir ama sonu olmayan bir şeye başlamak doğru değil. Aileniz mesleğinden dolayı izin verir mi vermez mi diye düşünmeyin. Asıl sizin ne istediğiniz önemli.
başkasıyla olacağımı hayal dahi edemiyorum. ondan öncesi yok yok gibi hep onunla buluşmak istiyorum zaten bu yüzden düşünmeye başladım. Bu kadar çok görmek istediğim birini aylarca görmemem beni nasıl etkiler diye. Paradoks gibi

Bana dusunceleriniz bu durumu ilerde sorun olur mu acaba diye dusunmeniz cok mantikli geldi.

Benim tanidigim birisi ayni bu sekilde evlendi sonrasinda pisman oldu. Hala evliligini surduruyor ama mutsuz bir sekilde. Hamilelik surecini yalniz gecirdi. Cocuk oldu annesiyle buyuttu. Hasta olsa yaninda yoktu, ihtiyaci oldugunda uzaktaydi vs vs.

Eger kafanizda soru isareti varsa ciddi bir sekilde oturup dusunun her durumu tartin.

Bu arada , her sene toplamda 3-4 ay mi yoksa 3-4 ay kalip geliyor biraz kalip sonra tekrar mi gidiyor?

Yalniz yasamayi seven biri misin? Cocuk yokken katlanilir ama cocuk olunca her seyi tek basina idare edeceksin. Sana destek olabilecek birileri var mi? Annen, baban, ablan vs. Bir de bu meslegi surekli mi yapacak? Mesela para biriktirip daha sonra istifa eder ve baska bir is bakabilir aslinda. Su zamanda 3000 dolar cok iyi para ama birlikte olmadiktan sonra neye yarar ki.

Bana dusunceleriniz bu durumu ilerde sorun olur mu acaba diye dusunmeniz cok mantikli geldi.

Benim tanidigim birisi ayni bu sekilde evlendi sonrasinda pisman oldu. Hala evliligini surduruyor ama mutsuz bir sekilde. Hamilelik surecini yalniz gecirdi. Cocuk oldu annesiyle buyuttu. Hasta olsa yaninda yoktu, ihtiyaci oldugunda uzaktaydi vs vs.

Eger kafanizda soru isareti varsa ciddi bir sekilde oturup dusunun her durumu tartin.

Bu arada , her sene toplamda 3-4 ay mi yoksa 3-4 ay kalip geliyor biraz kalip sonra tekrar mi gidiyor?
4 ay gidiyor 2 ay kalıyor sonra tekrar 4 ay gidiyor. yani kontrat yapmasına bağlı istese 1 yıl da gitmeyebilir veya istese tüm yıl hiç gelmeyebilir ama bi giderse en az 3 ay garanti

Yalniz yasamayi seven biri misin? Cocuk yokken katlanilir ama cocuk olunca her seyi tek basina idare edeceksin. Sana destek olabilecek birileri var mi? Annen, baban, ablan vs. Bir de bu meslegi surekli mi yapacak? Mesela para biriktirip daha sonra istifa eder ve baska bir is bakabilir aslinda. Su zamanda 3000 dolar cok iyi para ama birlikte olmadiktan sonra neye yarar ki.
dediğim gibi 8-10 yıl yapıp ev araba alıp çocuk olduktan sonra farklı sektörlere atılmak istiyor. ve yalnız yaşamaktan çok zevk alıyorum çünkü aile evinde kişisel alanım sıfır. ailem bana çok destek olurlar (sadece babam) ama bana yaptıklarından dolayı ileride onlarla çok samimi olmak istemiyorum belki de bu durum bazı şeylere katlanmama neden olur. onlar beni seviyor ama ben kurtulmak için gün sayıyorum çok baskıcılar

Gemi mühendisleri gerçekten birkaç ay aileden uzak kalıyor. Benim bir tanıdığım yerel firmada daha düşük maaşa çalışıyor ve sadece yurtici seyahat ediyor diğeri ise yüksek ücrete dediğiniz gibi dolarla çalışıyor ama eşi doğum yapınca birkaç hafta kalıp sonra aylarca gemiye gitti. Bu ciddi bir durum o yüzden, iyi düşünün bence.

3 k az veriyorlarmis, benim tanidik yillik 100 k aliyor , ucak biletini sirket oduyor, 6 hafta gemide 6 hafta dunyanin istedigi yerinde, makine muhendisi
Kosullari iyilestirse 6 hafta 3/4 aydan daha iyidir bence

dediğim gibi 8-10 yıl yapıp ev araba alıp çocuk olduktan sonra farklı sektörlere atılmak istiyor. ve yalnız yaşamaktan çok zevk alıyorum çünkü aile evinde kişisel alanım sıfır. ailem bana çok destek olurlar (sadece babam) ama bana yaptıklarından dolayı ileride onlarla çok samimi olmak istemiyorum belki de bu durum bazı şeylere katlanmama neden olur. onlar beni seviyor ama ben kurtulmak için gün sayıyorum çok baskıcılar
O zaman cok uzun sure katlanacak bir durum degil. Zaten 5 seneye evlenseniz, 5 sene de evliyken calissa, duzeniniz oturmus olur. Zaten daha yasin 20. O zamana kadar her sey yoluna girer.

3 k az veriyorlarmis, benim tanidik yillik 100 k aliyor , ucak biletini sirket oduyor, 6 hafta gemide 6 hafta dunyanin istedigi yerinde, makine muhendisi
Kosullari iyilestirse 6 hafta 3/4 aydan daha iyidir bence
evet senin anlattıklarını o da anlattı ama kıdem arttıkça oluyormuş o ve 3k kötü şirketlerde yeni başlayan biri için. biz en kötü ihtimali
düşünüyoruz

Gemici babası olan bir arkadaşım vardı. Şu an düşündüğümde çok eksik kaldığını fark ediyorum, etkileri baya yoğun oluyordu onda. Çocukta böyleyse eşte de zor olmalı, tereddütlerinize hak verdim ben insanlar memur değil diye sevgililerinden ayrılıyor, aylarca uzakta olacak bir adamı eş diye kabul edebilir misiniz düşünmek en doğal hakkınız.

Bu tamamen sizin karakterinize bağlı bir durum. Yalnız kalmayı seviyor ve çocuk da olunca kendi başınıza idare edebilecek biri iseniz olabilir. Aile şartlarınızdan ötürü yalnız kalmak sizin için bir heves mi yoksa gerçekten kalabilir misiniz? İyice düşünün.
Öte yandan Türkiye şartlarında güzel bir maaş ve bir miktar birikim yapabilirsiniz. Daha çok gençsiniz. İdare edip sonra anaokulu fikri güzel bana göre.
Velhasıl kelam 12 yıllık evlilik tecrübesi olan biri olarak derim ki eğer gerçekten seviyorsanız katlanılmayacak bir durum değil.

Gemi mühendisleri gerçekten birkaç ay aileden uzak kalıyor. Benim bir tanıdığım yerel firmada daha düşük maaşa çalışıyor ve sadece yurtici seyahat ediyor diğeri ise yüksek ücrete dediğiniz gibi dolarla çalışıyor ama eşi doğum yapınca birkaç hafta kalıp sonra aylarca gemiye gitti. Bu ciddi bir durum o yüzden, iyi düşünün bence.
Esim gemi insaa mühendisi ama karada çok şükür...evet denizi seçen arkadaşları da var ve yüksek maaslarla gidiyorlar ama dediğiniz gibi düğün,doğum,ölüm vs hiçbirine katilamiyor ...senede 3 ay falan ülkede ve geri kalan zamanı dışarda ...evet maaş güzel ama çocuk olduktan sonra çok sıkıntı çektiler arkadaşlar...kadın en son ya ben ya işin dedi...arkadaş istifa etti karaya geçti de rahatladilar....

Ablacım öncelikle eğer ilişkiniz gerçekten ciddiyetle sonuclanacaksa oturup düşünülmesi gereken bir konu...esim gemi mühendisi ama benimki karada...ama genelde gittiginde yurt dışına 3/5 gün arası oliyor...çocuktan önce hiç sıkıntı olmuyordu hatta iyi oluyordu ama çocuktan sonra ben bile 5 güne dayanamıyorum...arkadaş senenin 9 ayı dışarda ve en son eşi resti çekti ya ben ya iş dedi... arkadaş istifa edip karaya geçti...evet maaşları çok iyi ama ikisndinde birini tercih edecek olan sensin

Merhabalar…
Benim eşimde bu şekilde çalışıyor. 5 yıllık bir ilişkimiz var. İki yıldır da evliyiz. Ben de öğretmenim. Evlenirken birbirimizin doğru kişi olduğundan çok emindik. Özlem dışında sorun yaşamadık. Her gidiş çok zor oluyor, ama dönüş zamanları bir o kadar güzel. Zaten dönem içerisinde öğretmenlerin tempoları yoğun olduğundan, çocuklar, etkinlikler yanlızlık çekmedim pek. Okul dışında ki zamanda da kendimi kişisel gelişimine verdim. Bizim uzakta ki süreçte de çok iyi idare ettiğimizi düşünüyorum. Uzaktan ilişki herkese hitap etmeyebilir. Mutlaka zorlukları var. Benim ailemde mesleğini duyunca istemediler ama ben çok nettim. Müdahale ettirmedim. Hatta bu konu eşim ve ailesi yanında hiç açılmadı ve konuşulmadı. Çocuk kısmı zor. Çocuk açısından da bağ kurması açısından özellikle ilk yıl babadan ayrı kalmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Biz şu an bu koşullarda düşünmüyoruz. Sevgilinizin doğru kişi olduğundan eminseniz süreç ilerliyor, birlikte üstesinden gelirsiniz. Zaten şu anda bu şekilde çalışıyorsa yapıp yapamayacağınızın sinyallerini alırsınız diye düşünüyorum. :)

Merhabalar…
Eşi yanında olanların hayatlarının da çok kolay olduğunu sanmıyorum. Benim eşim subay corona zamanında iki yıl eve gelemedi , normal zamanlarda da aylarca gidip gelmezdi . Ne hamilelik surecimde ne de doğumdan sonra yanımda olabildi. Şuan 6 yıllık evliyim çok zor günler de yaşadım ama evliliğimi koruyan şey birbirimizi seviyor olmamız. Birbirimizden sevgiden başka hiç bir beklentimiz yok. Mutluyuz şükür. Mutluluğun meslekle alakası da yok

Back
X