Erkek arkadaşımın içinde bulunduğum iğrenç duruma yaklaşımı

Erkek arkadasin sadece bir aydir beraber oldugun bir insan, yani aranizda yillara dayanan bir bag yok,paylasilan cok fazla sey yok,
dolayisiyla senin dertlerini yüklenmek zorunda degil!
Eger hakikaten bir cözüm bulmak istiyorsan ne yapman gerektigini daha önceki yorumumda yazdim.Sevgilin psikolog degil ki,bir cözüm üretsin, acik acik yazmis dinlemek istemedigini.Neden bu olayi sürekli gündeme tasimak yerine bulundugun ilde sana yardim edebilecek insanlari arastirmiyorsun?Böylesi daha kolayina geliyor olabilir,ama madem basina bir olay geldi o halde bunu cözmek icin ne yapabilirim sorusunu sormalisin kendine.Bulundugum psikoloji elbette kolay degil,ama erkek arkadasina kum torbasi muamalesi yapman seni bir adim ileriye tasimaz. Sürekli bulundugun durumun ne kadar üzücü oldugunu kendine fisildayip kendine acimana gerek yok, bir cözüm ariyorsan yapman gerekenler belli.Yok ben burada aglayip sizlayip birileri benim icin birsey yapsin diye bekliyorum diyorsan,sunu bilmelisin,sen birsey yapmazsan hic birsey degismez.Hasta oldugumuzda bir yerimiz agridiginda gidip bir aspirin aliriz, yani sorun:bas agrisi cözüm: agri kesicidir.Senin sorununda : Tecavüz ve getirdigi yikim psikolojisi......Cözüm: Psikolog/sosyal hizmet uzmanindan yardim alman.
Bir erkegin yaptigi kötülügü baska bir erkegin sefkat hissiyle telafi edemezsin.Sonucta biri sana kötülük yapti ve erkekti.
Elbetteki bunu etrafindaki diger erkeklere mal etmen gerekmiyor,ama asil meseleyi (=Tecavüze ugradin) unutup,denize düsen yilana sarilir misali bir baska erkege sarilmakta ne oluyor? Eger birine sarilmak istiyorsan önce kendine sarilacaksin, ya da gercekten cok sefkate anlasilmaya ihtiyacim var diyorsan annene saril, bir uzmana anlat.Ayrica “erkek arkadasim bana istedigim ilgiyi vermiyor” mealine gelen bir basliktan ziyade “ben kendimi iyilestirmek icin ne yapmaliyim?” seklinde bir baslik acman gerekiyordu.
Ama görüyorum ki sen kendini bir kenara atmis,baska bir insanin davranisini hayatinin merkezi yapmissin.Asil meseleyi,asil tedavi edilmesi gereken sorunu görmezden gelmekle bir yere varamazsin.Hayatindaki en önemli kisi sensin,eger kendini ve kendi sorunlarini geri plana iter hep baskalarini hayatinin merkezi yaparsan,hayatin boyunca aci cekersin.
Simdi yapman gereken en önemli sey bir an önce bu durumu asmaya calismak.
Ya da erkek arkadasindan baslayarak herkesin sana vah vah demesini beklemek.

Esinbanu arkadaşımızın dediklerine aynen katılıyorum kesinlikle psikolog yardımı almalısın ve erkek arkadaşına aşırı bağlılığın bir hayatı başka hatayla düzeltmeye çalışmaktan öteye gitmez.Biliyorum çok zor ama önce kendinde düzeltmelisin herşeyi başlarından beklersen bunu sorunun kökleşip kronikleşmesinden öteye gitmez. Umarım her şey yoluna girer.

Birde erkeklerin bu konuda ki görüşlerini almak için başka forum sitelerine sıkıntımı yazdım :) konuyu okur okumaz ikisinden de banladılar, üzerine demi hastamısın sen yazmışlar banlama sebebi olarak... nasıl hissetmem gerekiyor... acaba harbiden hasta mıyım artık ben :S

Erkek arkadasin sadece bir aydir beraber oldugun bir insan, yani aranizda yillara dayanan bir bag yok,paylasilan cok fazla sey yok,
dolayisiyla senin dertlerini yüklenmek zorunda degil!
Eger hakikaten bir cözüm bulmak istiyorsan ne yapman gerektigini daha önceki yorumumda yazdim.Sevgilin psikolog degil ki,bir cözüm üretsin, acik acik yazmis dinlemek istemedigini.Neden bu olayi sürekli gündeme tasimak yerine bulundugun ilde sana yardim edebilecek insanlari arastirmiyorsun?Böylesi daha kolayina geliyor olabilir,ama madem basina bir olay geldi o halde bunu cözmek icin ne yapabilirim sorusunu sormalisin kendine.Bulundugum psikoloji elbette kolay degil,ama erkek arkadasina kum torbasi muamalesi yapman seni bir adim ileriye tasimaz. Sürekli bulundugun durumun ne kadar üzücü oldugunu kendine fisildayip kendine acimana gerek yok, bir cözüm ariyorsan yapman gerekenler belli.Yok ben burada aglayip sizlayip birileri benim icin birsey yapsin diye bekliyorum diyorsan,sunu bilmelisin,sen birsey yapmazsan hic birsey degismez.Hasta oldugumuzda bir yerimiz agridiginda gidip bir aspirin aliriz, yani sorun:bas agrisi cözüm: agri kesicidir.Senin sorununda : Tecavüz ve getirdigi yikim psikolojisi......Cözüm: Psikolog/sosyal hizmet uzmanindan yardim alman.
Bir erkegin yaptigi kötülügü baska bir erkegin sefkat hissiyle telafi edemezsin.Sonucta biri sana kötülük yapti ve erkekti.
Elbetteki bunu etrafindaki diger erkeklere mal etmen gerekmiyor,ama asil meseleyi (=Tecavüze ugradin) unutup,denize düsen yilana sarilir misali bir baska erkege sarilmakta ne oluyor? Eger birine sarilmak istiyorsan önce kendine sarilacaksin, ya da gercekten cok sefkate anlasilmaya ihtiyacim var diyorsan annene saril, bir uzmana anlat.Ayrica “erkek arkadasim bana istedigim ilgiyi vermiyor” mealine gelen bir basliktan ziyade “ben kendimi iyilestirmek icin ne yapmaliyim?” seklinde bir baslik acman gerekiyordu.
Ama görüyorum ki sen kendini bir kenara atmis,baska bir insanin davranisini hayatinin merkezi yapmissin.Asil meseleyi,asil tedavi edilmesi gereken sorunu görmezden gelmekle bir yere varamazsin.Hayatindaki en önemli kisi sensin,eger kendini ve kendi sorunlarini geri plana iter hep baskalarini hayatinin merkezi yaparsan,hayatin boyunca aci cekersin.
Simdi yapman gereken en önemli sey bir an önce bu durumu asmaya calismak.
Ya da erkek arkadasindan baslayarak herkesin sana vah vah demesini beklemek.

Sanırım harbiden hastayım bu şekilde insanların bana gelmesini beklediğim için. Harbiden ya bu pencereden bakınca... söylediğin kelimelerin hepsinde yüzde yüz haklısın, sığınmak neden benden güçsüz olduklarını bildiğim insanlara yada bana benden daha fazla değer vermeyeceklere . Yüzde bin beş yüz haklısın. Bu şekilde bakmamı sağladığın için teşekkür ederim. Dediğin gibi hasttalıkta bende mevvcut hastalığı yenmek için ilaç almaya gidecek güçte... gerçi korkutuyor biraz ama olsun getirilmesini bekleyip kahretmekten iyidir.

bence4 erkek arkadasınızın sizi dinlemediğinden cokiçinde bulunduğunuz durumu dert etmeniz gerekmezmi

Ah be arkadaşım birde kendimi iyi anlatabilsem. Ben erkek arkadaşımın beni dinlememesini dert etmiyorum. yani dışarıdan bakınca öyle duruyor tabi. Erkek arkadaşım bulunduum durumda normal bir sewgiliden öte bir hal almıştı, simgeleşmişti, tek destek dayanak gibi bişi oldu. korkmadığın tek insan we kendini açabildiğin tek insanin sana yeterince destek wermemesi durumunu dert ediyordum. ama buradaki arkadaşlarında yönlendirmesiyle..... amaaaaaaaaaan amaaaan ona da amaaaan, benim derdimi dert edecek kim war benden başka.... ondan da vazgeçtim artık, benim en büyük destek ve dayanağım yine benim. Bu foruma yazdım yazalı bunu görmeye başladım. Sağolasınız....

Birde erkeklerin bu konuda ki görüşlerini almak için başka forum sitelerine sıkıntımı yazdım :) konuyu okur okumaz ikisinden de banladılar, üzerine demi hastamısın sen yazmışlar banlama sebebi olarak... nasıl hissetmem gerekiyor... acaba harbiden hasta mıyım artık ben :S

Bu durumu ilgi secmek icin kullanmaya basladigini görüyorum, ki bu da iyiye isaret degil.
Evet saglikli düsünemiyorsun, bu olaydan sanki komik bir olay gibi bahsediyorsun, bir de bu durumu
kullanmaya kalkarlar seklinde endiselerin olmaksizin bir de erkeklerle paylasiyorsun.
Sana yazdigim bu son yorum,bu olayi daha fazla yazip/anlatip ilgi cekmek icin kullanmana alet olmayacagim.
Iyi degilsin ve acilen bir uzmana basvurmalisin.

Bu durumu ilgi secmek icin kullanmaya basladigini görüyorum, ki bu da iyiye isaret degil.
Evet saglikli düsünemiyorsun, bu olaydan sanki komik bir olay gibi bahsediyorsun, bir de bu durumu
kullanmaya kalkarlar seklinde endiselerin olmaksizin bir de erkeklerle paylasiyorsun.
Sana yazdigim bu son yorum,bu olayi daha fazla yazip/anlatip ilgi cekmek icin kullanmana alet olmayacagim.
Iyi degilsin ve acilen bir uzmana basvurmalisin.

Oldukça mantıklı yazıyordunuz, hoşuma gitmişti de ne ilgisi çekmek ben sadece kadın oldum iyice farkındamısın... bunu bilmek erkeklerin gözünde nasıl bir yere sahipler benim gibi insanlar duymak istedim,onlardan medet umduğumdan filan değil, pc başından yazıyorum bu durumumu nasıl kullanabilirler, siz kullanabilirmiydiniz erkek olsanız. çok mantıklı yazmıştınız bu son yorum acayıp bir hale geldi. yani aniden içimde kendime dair bir inanç oluşmuşken geri silip eksileri yüklemek gibi. Tanımadığım insanların ilgisine nasıl bir ihtiyaç duyabilirim ben bunu kullanıcam olsam çewremdekilere kullanırdım susmazdım. neye alet olmaktan bahsediyorsunuz Allah aşkına...

sana seni doğurandan başka ortak olmaz boş yere kürek çekme

Kaderzede sen seni doğuranın omuzlarına bu sırrın yükünü werebilir miydin... sözde çok kolay bu söylediğin ama sözde.... yapamazsın. bilinçliyim bende psikologa gitmem gerektyni yazarak zaman kaybettiğimi hatta yanlış yorum yapıldığında ki çok fazla yanlış yorum yapılıp beni daha kötü duruma sürükleyen sözler oldu, bu sonucu doğuracağını adım gibi iyi biliyordum. ama anlatamıyorum yemin ederim birisinin gözlerinin içine bakıp profosyonel bir kişide olsa anlatmaya cesaret edemiyorum, ölüm gibi. sanki tekrar o anı yaşayacak gibi :( değil bunu anaya babaya anlatmak.

Bu ne ya! Onu yazma bunu çizme! o beni incitir bu beni yıpratır filan!
Yargılamayın,irdelemeyin sadece destek olun!!
Oldu canım başka arzun?
Binlerce üyesi olan bi forum burası..Kimse kimsenin ruhunu okşamak zorunda değil..Aklımıza bişey takıldı mı sorarız,bize ters düşen bişey varsa açıklama bekleriz,soru işaretleriyle dolu bi konudan hiç hoşlaşmayız..
Tecavüze uğraman felaket bi durum..
Bi kızın bi kadının hatta hayvan bile olsa başına gelen her canlının yaşayacağı en büyük acı olsa gerek...
Erkek arkadaşına bi kriz anında ağzından kaçırdığını istemeden söylediğini anladım ben..o yüzden ne diye ilk ona anlattın demiycem ama bu kadar hukuk mücadelesi veren ve bunu ailesinden gizlemeyi başaran biri olarak,bence bi uzman desteği de alabilirdin..Erkek arkadaş dediğin ,çok yeni arkadaşın, bir dinler 2 dinler güzelim..üçüncüsünde işte böyle tıkar kulağını..Bırak erkek arkadışı filan şimdilik...tek destekçim o diyosun,bu çok normal çünkü bi ona anlatmışsın..ailene anlattın da destek olmadılar mı? uzmana gittin de kapıdan mı çevirdi yani? o çocuk senin travmlarına her dakka kafa yorucak kadar bağlımı sana? ölüyomu aşkından da tek sorunu senin tecavüze uğramışlığın olsun...hayat böyle adaletsiz işte..insana tek destekçisi ailesi..yanlış limana demir atmışsın sen...erkek arkadaşın 40 gün sırtını sıvazlasa yine de annenin 2 dk saçını okşaması kadar rahatlatmaz ruhunu...

"Aileme anlatamam o yönde akıl vermeyin" gibisinden bi laf etmişsin ilk yazında,iznin olursa uzmana git diycem..
Unutmadan burda yapılan iyi kötü eleştirilern hepsi konu sahiplerinin lehinedir..İnsana bakmadığı bi pencereden görüş alanı açar..dışardan bakan insanlar kötü bi olayı yaşayan mağdurlardan çok daha mantıklı ve tarafsız düşünürler..

her yazılana bişey diyosun bilmıyorum ama acıkcası sanki biraz gırgırmı yapmak istedin anlamadım ya başka sorunların var böyle seyler düşünüyosun çünkü farklı geldin biraz kusura bakma

insan bi kocasıyla tartışsa üzüntünden bazen ne hale geliyoki sen böyle bşşeyi normalmiş gibi anlatıyosunn canın geyık istedise bi sürü konu var git orda yap geyiğini anlam veremdim ya da gercekten piskolojın bozuk kurgu yapıyosun

Bu ne ya! Onu yazma bunu çizme! o beni incitir bu beni yıpratır filan!
Yargılamayın,irdelemeyin sadece destek olun!!
Oldu canım başka arzun?
Binlerce üyesi olan bi forum burası..Kimse kimsenin ruhunu okşamak zorunda değil..Aklımıza bişey takıldı mı sorarız,bize ters düşen bişey varsa açıklama bekleriz,soru işaretleriyle dolu bi konudan hiç hoşlaşmayız..
Tecavüze uğraman felaket bi durum..
Bi kızın bi kadının hatta hayvan bile olsa başına gelen her canlının yaşayacağı en büyük acı olsa gerek...
Erkek arkadaşına bi kriz anında ağzından kaçırdığını istemeden söylediğini anladım ben..o yüzden ne diye ilk ona anlattın demiycem ama bu kadar hukuk mücadelesi veren ve bunu ailesinden gizlemeyi başaran biri olarak,bence bi uzman desteği de alabilirdin..Erkek arkadaş dediğin ,çok yeni arkadaşın, bir dinler 2 dinler güzelim..üçüncüsünde işte böyle tıkar kulağını..Bırak erkek arkadışı filan şimdilik...tek destekçim o diyosun,bu çok normal çünkü bi ona anlatmışsın..ailene anlattın da destek olmadılar mı? uzmana gittin de kapıdan mı çevirdi yani? o çocuk senin travmlarına her dakka kafa yorucak kadar bağlımı sana? ölüyomu aşkından da tek sorunu senin tecavüze uğramışlığın olsun...hayat böyle adaletsiz işte..insana tek destekçisi ailesi..yanlış limana demir atmışsın sen...erkek arkadaşın 40 gün sırtını sıvazlasa yine de annenin 2 dk saçını okşaması kadar rahatlatmaz ruhunu...

"Aileme anlatamam o yönde akıl vermeyin" gibisinden bi laf etmişsin ilk yazında,iznin olursa uzmana git diycem..
Unutmadan burda yapılan iyi kötü eleştirilern hepsi konu sahiplerinin lehinedir..İnsana bakmadığı bi pencereden görüş alanı açar..dışardan bakan insanlar kötü bi olayı yaşayan mağdurlardan çok daha mantıklı ve tarafsız düşünürler..

Sizler Zaten mağdur ve kırgın, yargı ve eleştri kaldıramayacak, sert sözlere gelemeyecek kadar yıpranmış birisine sert konuşmayı yargılamayı eleştirmeyi doğru buluyorsanız sorun değil adı üstünde insanlık. Ben sadece istediğimi belirtim tercih yine yazana aitt kimsenin elini kırdığım yok yazmasın diye, yazsınlar diye açmışım ama önemli olan senin kendine ne yakıştırdığın insanlık namına. Sert yazmak istiyorsan halı hazırda sertliği kaldıramadığını belli eden birisine yaz tabi, her kıran söz bir ah demektir bu ahı kaldırmanın korkusu yok ise benim için sorun yok.

Diğer sözlerine gelirse haklısın arkadaşım, yazdıklarının hepsinin bilincindeyim sadece bilincim nerde ondan bi haberim :(

insan bi kocasıyla tartışsa üzüntünden bazen ne hale geliyoki sen böyle bşşeyi normalmiş gibi anlatıyosunn canın geyık istedise bi sürü konu var git orda yap geyiğini anlam veremdim ya da gercekten piskolojın bozuk kurgu yapıyosun

off.... yahu bunun neresinden kurgu çıkar ... yuh dıyorum artık yuuuuuuuuuhh harbiden yuh be!!!!! eet psikolojim bozuk kafayı yedim... hadi sen yazma o zaman yorma o güzel parmaklarını yoran çok güzel insanlar war zaten... Allah aşkına be yeter sıkıntımı açtım bir dert açmadım bir dert insanmısınız destekmi oluyorsunuz yoksa hemcinsinizin uğradığı şey çok hoşunuza gitti azıcıkta biz uğraşalım mı dıyorsunuz.... yalwarırım susun inanmıyorsanız susun kaldıramıyorum susun.... yazdığıma pişman ettiniz beni tşkr ederim ... Bu son yazışım oluyor artık bu siteye.....

Bana yazmış olan ve gerçekten kafamı toplamama yardımcı olan güzel insanlar, yorumlarınız için wakıt ayırdığınız için çok teşekkür ederim...

Beni suçlayan artık bunda nereden suç çıkardınız onuda bilmiyorum ya... Teşekkür ederim... susmam gerektiğini öğrettiniz psikologmuş sankı oda insan değil ne bilim sizden farklı olmadığını sizin gibi cumlelerini har wurup harman sawurmayacağını karşımda oturup hayatı bir tek kendisi biliyormuş gibi her lafımdan bir yanlış çıkartmaya çalışmayacağını bana bakıp omzunu açacağına gözlerini dikip sorgulamayacağını... yazmış birisi ilgiye ihtiyacın war alet olmucam diye ,tabiki ihtiyacım war boyle bişi yaşayıpta ihtiyaç olmamak eldemi, derdını anlatmak isteyip bir omuza dayanmak isteyip kendi kendine engel olup dayanamamak kolaymı sanıyorsun dayak yiyerek birisinin senle beraber olmasını, tek bir vucutten ibaret olduğunu görmeyi ruhunu açmayı birilerinin ruhunu görmesini dilemenin ama kimsenin görmediğini bilmenin bilincini kolay mı sanıyorsun tek başına olmanın nasıl bişey olduğunu yargılayan gözler arasında.... o olaydan beri ağlamamıştım döktürdünüz sonunda bana gözyaşlarımı tşeekkür ederim. Artık ne omuzdan beklentim kaldı nede başka birşey oysaki çok güzel uyanmıştım bugün.

Bu buraya yazılmış olan son mesajımdır. Beni ağlatan son bir kaç yoruma; yazık be derim.... Ama destek olup gerçekten temiz kalbini açanlar war ya hepinize sonsuz teşekkürümü dilerim her şey gönlünüzce olsun sizler Allah'a emanet olsun.

Bu hastalıklı ruh buradan da göçer... ha ama belki fakedir sizler çok üzülmeyin .....

Sizler Zaten mağdur ve kırgın, yargı ve eleştri kaldıramayacak, sert sözlere gelemeyecek kadar yıpranmış birisine sert konuşmayı yargılamayı eleştirmeyi doğru buluyorsanız sorun değil adı üstünde insanlık. Ben sadece istediğimi belirtim tercih yine yazana aitt kimsenin elini kırdığım yok yazmasın diye, yazsınlar diye açmışım ama önemli olan senin kendine ne yakıştırdığın insanlık namına. Sert yazmak istiyorsan halı hazırda sertliği kaldıramadığını belli eden birisine yaz tabi, her kıran söz bir ah demektir bu ahı kaldırmanın korkusu yok ise benim için sorun yok.

Diğer sözlerine gelirse haklısın arkadaşım, yazdıklarının hepsinin bilincindeyim sadece bilincim nerde ondan bi haberim :(

ne dememizi bekliyosun anlamadım ki! daha ilk yazında ailene anlat demeyin anlatamam,yargılamayın,sorgulamayın eleştirmeyin kaldıramam deyip bizi zincirlemişsin zaten..Erkek arkadaşının kulağına tıkayışına,duymak istemiyorum demesine ne diyelim ki? duymak istemiyo demekki artık..:68:hem 1 ayda hangi ara kriz geçirdin de anlattın ona,hangi ara sana destek oldu bu kadar,sonra ilgisizleşti konuya...
Burda senin açman konu,yaşadığın bu felaketi 1 aydır tanıdığn bi yabancıya anlatman ve sonrasında onun konuya olan ilgisizliği olmamalıydı...tek destekçin olması da çok normal dediğim gibi..başka bilen yok çünkü...
Tecavüze uğradım ve depresyondayım desteğinize ihtiyacım var deyip,derdini anlatarak paylaşsan çok daha faydalı olurdu senin için..
Tek destekçim 1 aylık erkek arkadaşım artık kulağını kapıyo napcam?
yapma bişey..destek olana hürmet,olmayana saygı duycan yapcak bişey yok..elin yabancısı sonuçta..
Hukuk mücadelene devam et..
Uzman desteği al..
Tabi bana kalırsa ailenle de paylaş artık ama senin tercihin tabi..

ne demememizi beklıyosun ya allah yardımcın olsun ailene söyle yok doktora gıt yok o yok bu yok ne diyelim gırgır gecıyosun demekki deriz napalım

şimdi bir örnek vericem ama yanlışmı dicem doğrumu bilemedim... Fatmagülü kerim çok sahiplendi ama fatmagülün abiside destek cıktı ilk önce ailesi yaniii, bence ailenle paylaşmalısın. uğraşlarını anlatmalısın. Sonra el oğlu sana yardımcı olur ailenin bilmediğini oda biliyorsa kafasında soru işaretleri olabilir allah yardımcın olsun canım..

bence sen cok guclu, kendini ve duygularini cok iyi analiz edebilen bir kizsin. Bu yonune inan hayranlik duydum.
Hic psikologa gittin mi bilmiyorum. Bu insanlar ozellikle senin gibi yarasi acikta gezenlere en hassas sekilde ve tamamen tarafsiz yaklasmanin egitimini almis insanlar. Hic bir sekilde yargilandigini hissetmeyeceksin. En buyuk destegin erkek arkadasin olamaz cunku o sana karsi tarafsiz olamaz asla, nasil davranmasi gerektigini de bilemez. Aradigin dayanagi bu forumlarda da bulamazsin, yarana merhem suren de olacaktir, ustune basip gecen de.
ben olsam ben de aileme soyleyemezdim dogru yanlis bilemiyorum. Ama sen kendin icin birsey yap, iyilesmek istediginin farkindayim, yolunu da biliyorsun, mutlaka gorus bir psikologla. yasadigin travmayla bas edebilmek ve ayaklarinin ustunde hayatina kaldigin yerden devam edebilmek icin sana oyle yontemler onerecek ki keske daha once baslasaymisim diyeceksin. Gucun daim olsun, davandan sakin vazgecme, isine ve iyilesmene saril. Sevgilerimle.

Back
X