erkek arkadasimin kredi borcu var

mrv10

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2014
41
11
13
Balıkesir
hanimlar.mutlu bir beraberligim var.nasipse cumartesi gunu istemeye gelecekler.sevdigimin bugunlerdd tadinin biraz kacik oldugunu farkettim.agzindan laf alamadim bisey yok askim seni ozledim deyip gecistirmeye calisti.ben eninde sonunda agzindaki baklayi ogrendim tabi.bisure once yakin arkadasina kredi cekmis 15 bin tl.adam 1 ay odemis sonra ortadan kaybolmus.sevgilimin maasi suan 1000 tl.500u krediye gidiyor.yaza evlenmeyi dusunuyoruz.bana anlattiginda şok oldum neden sakladin dedim.anlatamazdim seni okadar seviyorumki bu mutlulugu bulmusken beni birakmandan korktum dedi.herneyse sevdigimin maasi ocak ayinda 1500 ya da 1800 civari olacak.evi var kira odemeyecegiz.bu borc icin ondan ayrilmayi keesinlikle dusunmuyorum.bisekilde ben de calisip destek olurum dedim.yalniz bidaha boyle yapmamasi gerektigini defalarca soyledim,uyardim.duygusallasti beni uzdugu icin o da cok uzuldu bunu hissettim.birbirimizi cok seviyoruz.yalniz ben duygusal oldugumdan ona verdigim tepki yani gerekirse ben de calisirim demis olmam abestmi kacti sizce,siz olsaydiniz tepkiniz ne olurdu?

Yoo neden abes kaçsın ki evlenirken ne denir iyi günde, kötü günde...Ama aklını başına devşirsin kimse için para çekmesin birdaha yoksa böyle kazığı yer...

Arkadasi için çektiğinden emin misin? Ben olsam suphelenirdim.
Eger gercekten öyleyse tabiki bu kadar borç için birakilmaz.Doğru yapmissiniz bence.Düğünü birkaç ay erteleyebilirsiniz.

aynen ben de oyle dedim.bana evlenme teklifi ettiginde seninleyim her daim sadeceiyi gunde degil kotu gunde de yaninda olucam omur boyu dedim.sonucta da oyle olmali.bu devirde dedim kardesine bile guvenilmez bidaha oyle bi hataya dusme dedim.agzimin payini aldim zaten dedi..

Borcu için ayrılmazdım ama demezdim öyle bir şey, madem dedin sen de ödeyeceksin derse, bir daha düşünün duygusallığını, normal şartlarda kabul etmemesi gerekir. Çalışırsanız, kendi düğün , ev vs. masrafınız için harcarsınız, arkadaşının borç ödemesi için değil. Beraber yaşamınız için onun eksik kaldığı yerde yetmek demek kötü gün. Para için sizin ondan ayrılabileceğinizi düşünmüş olması apayrı bir tartışma konusu.

para icin benim ondan ayrilacagimi dusunmedi.bu durumu benden sakladigi zamaninda soylemedigini dusundugum icin rahatsiz olup ayrilirim belki diye dusundu

Borcu var diye ayrilmak abes olur zaten , birbirinize destek olmalisiniz canim.
Ama dugune acele etmeyin daha fazla borcun altina girmeyin ..

Birde bence iyice ogren arkadasi icinmi cekmis krediyi ..

para icin benim ondan ayrilacagimi dusunmedi.bu durumu benden sakladigi zamaninda soylemedigini dusundugum icin rahatsiz olup ayrilirim belki diye dusundu

İlişki çeşitleri farklı farklı bir şey diyemem, sizin için öyleyse öyledir. Nişanlı olduğumuz zaman da eşim kendi hesap kitabını hesabını benle paylaşırdı, "sence kefil olayım mı?" diye fikrimi alırdı, başına böyle bir şey gelse de arkadaşının ne yaptığına dair ilk günden haberdar ederdi, bak böyle bir şey oldu diye, öteki türlü nasıl güvenip de evleneyim?

evet canım senin yerinde olsam bende aynısını söylerdim tabi ozamanki aklımla
ama şimdi nerdeyse 9 yıllık evliyim şimdiki aklımla ASLA böyle bişey söylemez vede yapmazdım
bilmem anlatabildimmi
ha çalıştım ama ev aldık araba aldık vs vs. bence şimdiki aklımla söylüyorum bilmediğin borçları ve gereksiz fazla sorumlulukları sakın yüklenme derim

bana o an kefil olayim mi diye soramazdi cunku ozaman beraber degildik..
Beraber olduğu sürece başkasının adına olan kredi borcunu saklamış mı saklamış. Aşkından veya başka bir şeyden dolayı söylememiş işte. Bu bir gerçek, kabul edersiniz veya etmezsiniz kendinizin karar vereceği bir şey, ben yerinizde olsaydım, ben de destek olurum o borca demezdim, borcunu da ilk evlilik konusu açıldığı an bilmek isterdim.

15bin tl az bir meblâg değil.
bu devirde yeri geliyor insan babasına bile güvenemiyor.
kimmiş bu arkadaşı da güvenip onun için kredi çekmiş ya da kefil olmuş?
İlk mesajda kredi çekmiş dediniz sonra mevzu kefile döndü. artık durum her neyse.
madem bu borcu ödemeye mecbur. evlilik planlarınızı ona göre yapın.
bir de düğün masrafı ev kurma borcu vs vs yüklenirse sırtınıza, iyice bükülür beliniz.

arkadaşı kısmında şüphelendim..
arkadaşı için 15 kredi çekmiş..
arkadaşı 1 ay ödememiş sonra ödememiş..
erkek arkadaşınızda bunu kabul edip kuzu kuzu ödüyor..
siz olsaydınız kuzu kuzu ödermiydiniz?

ne güzel destek olmuşsunuz,durumu suistimal edecek bi yaklaşımı olmamış çocuğunda. iyi yapmışsınız...

herkezde zaten arkadasına cekıyor su kredılerı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…