Erkek arkadaşımın kredi kartı çalındı ve çalanlar harcama yapmışlar.Şimdi yüklü borcu ödeyemiyoruz ?

nuripapacium

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
915
148
123
31
Erkek arkadaşımın kredi kartı çalındı ve çalanlar harcama yapmışlar.Şifreyi bilen birisi çalmış ve harcama yapmış hemen.Şehir de değiştirmiş.Erkek arkadaşım çalındığını fark ettiğinde bir hafta kadar geçmişti.Kartı kapattılar ama ödemeyi kendisinin yapmadığını bu kadar süre geçtiği için ispatlayamadı. Şimdi o yüklü borcu ödeyemiyoruz. 5-6 bin kadar borç var ve erkek arkadaşımın ev kirası, elektriği, suyu, sigorta işleri, ödediği kredi borcu vs derken borcun asgarisini ödeyecek parası bile kalmıyor. Asgarisi de taksitsiz alışveriş yapıldığı için epey yüksek.2000 civarı diye biliyorum en son gelen asgarisi. Neler yapabiliriz fikir verebilir misiniz? Ben çalışan biri değilim bu arada. Öğrenciyim

Ne malum çalındığı ? Senden de para bulmani istedimi ? Yakın bi arkadaşımın başına geldi aynı olay sonu ne çalınan kart var ne de borç hem de yapan kocası kızın babasından para bile istetti.

Yani babama bile guvenmem

Erkek arkadasinizin normal harcamasi bin liralar duzeyinde degilse bankanin aramasi gerekirdi.

Bir insanin 1 hafta kredi kartini kullanmamasi da zaten o duzeyde kullanmadigini gosterir yuksek ihtimalle.

Butun bunlar haricinde, sizin odemeniz gereken veya odeyemediginiz bir durum yok ortada. Oncelikle bunu farkedin.

Hemen yarın en yakın savcılığa gidiyorsunuz
Bir dilekçe yazıyorsunuz, çalınan kartın seri numarasını, hangi tarihte çalındığını ve yapılan harcamaları dilekçeye yazıyorsunuz.
Son gelen ekstreyi de ekleyip şikayette bulunuyorsunuz
Ayrıca bankaya da dilekçe yazıyorsunuz
Borcu da ödemeyin savcılık gereken işlemi yapacaktır

Erkek arkadasinizin normal harcamasi bin liralar duzeyinde degilse bankanin aramasi gerekirdi.

Bir insanin 1 hafta kredi kartini kullanmamasi da zaten o duzeyde kullanmadigini gosterir yuksek ihtimalle.

Butun bunlar haricinde, sizin odemeniz gereken veya odeyemediginiz bir durum yok ortada. Oncelikle bunu farkedin.
Farkındayım ama yardımcı olmak istemiş olamaz mıyım ?

Hemen yarın en yakın savcılığa gidiyorsunuz
Bir dilekçe yazıyorsunuz, çalınan kartın seri numarasını, hangi tarihte çalındığını ve yapılan harcamaları dilekçeye yazıyorsunuz.
Son gelen ekstreyi de ekleyip şikayette bulunuyorsunuz
Ayrıca bankaya da dilekçe yazıyorsunuz
Borcu da ödemeyin savcılık gereken işlemi yapacaktır

gidip sorduğunu söylemişti bana.harcayanı bulsak bile kartı senin o kişiye vermediğin ne malum vs demişler

Farkındayım ama yardımcı olmak istemiş olamaz mıyım ?

Olabilirsiniz. Bu sizin odeyememenizin yanlis bir ifade oldugu anlamina gelir. Siz odemekle yukumlu degilsiniz, ancak bagimsiz bir borca yardim etmek istiyorsunuz.

Erkek arkadasinizin 2000 geliri ama 12000 limiti mi var da asgarisi o duzeyde geliyor? Veya nasil farketmiyor calindigini 1 hafta boyunca? Hepsi online harcama mi? Yoksa imza ile islem yapmak zorundalar ve ispatlamasi oldukca kolay.

Kartını senin vermediğini nerden bilelim demişler.İspatlamak çok zor

Gayette kolay kartın seri numarasından nerelerden çekim yapıldığı tespit edilir sonra o market dukkan vs herneyse kamera kayıtlarına bakılır. Süreç böyle böyle devam eder yani ispat zor değil ama ugrastirir

Olabilirsiniz. Bu sizin odeyememenizin yanlis bir ifade oldugu anlamina gelir. Siz odemekle yukumlu degilsiniz, ancak bagimsiz bir borca yardim etmek istiyorsunuz.

Erkek arkadasinizin 2000 geliri ama 12000 limiti mi var da asgarisi o duzeyde geliyor? Veya nasil farketmiyor calindigini 1 hafta boyunca? Hepsi online harcama mi? Yoksa imza ile islem yapmak zorundalar ve ispatlamasi oldukca kolay.
Kredi kartının şifresini bilen biri çaldığı için imzaya gerek kalmamış.Araba yedek parçası vs alınmış.Kıyafet alınmış sanırım tam hatırlamıyorum

Savcılığa sormuş sanırım

yahu sormayacak kayıtlara geçecek bir dilekçe yazacak..
ayrıca savcılık öyle birşey demez..
bankalarda yüklü miktar harcamalarda mesaj atar şu kadar harcama yapıldı işlem size ait değilse vs vs.. diye
bu erkek arkadaşınız pek inandırıcı gelmedi bana.

Gayette kolay kartın seri numarasından nerelerden çekim yapıldığı tespit edilir sonra o market dukkan vs herneyse kamera kayıtlarına bakılır. Süreç böyle böyle devam eder yani ispat zor değil ama ugrastirir
Bunlar bizimde aklımıza geldi ama adama kendi isteğiyle vermediğini ispatlayamaz işte.

yahu sormayacak kayıtlara geçecek bir dilekçe yazacak..
ayrıca savcılık öyle birşey demez..
bankalarda yüklü miktar harcamalarda mesaj atar şu kadar harcama yapıldı işlem size ait değilse vs vs.. diye
bu erkek arkadaşınız pek inandırıcı gelmedi bana.
Parça parça harcamış olabilir.Bir fikrim yok o konuda

Kredi kartından anlamam da normalde 5000 liralık alışveriş yapmıyorsa banka bunu farkedip uyarmıyor mu?
Mesela ben maaş kartımdan maaşımı çektiğim anda mesaj geliyordu.

Kredi kartının şifresini bilen biri çaldığı için imzaya gerek kalmamış.Araba yedek parçası vs alınmış.Kıyafet alınmış sanırım tam hatırlamıyorum

Kredi kartinin sifresini bilen kim calmis? Mesela en yakin arkadasi mi calmis?

Yardim etmeye niyetlenmeden once duzgunce arastirin. Savciliktan oyle bir cevap alacagini sanmiyorum. Zira hukuki islemler icin yonlendirme yapilmasi gerekir. Sunu nereden bilelim demeleri pek mantikli degil.

Back
X