Erkek arkadaşımın kredi kartı çalındı ve çalanlar harcama yapmışlar.Şimdi yüklü borcu ödeyemiyoruz ?

Kime sorduğunu bilmiyorum net.Ya polistir ya savcı yani

Herhangi bir ayrintiyla ilgili hicbir sey bilmiyorsunuz.

Yalnizca odenmesi gereken miktara yonlendirilmissiniz.

Sandiginiz gibi islemiyor surec. Kredi kartinin sahibi disinda kullanimi da belli standartlara ve yasalara bagli.

Yani yakin biri calmis? diyen biri sizi kandiriyor muhtemelen.

Dusunun kartiniz calindi. Binlerce lira harcama yapildi.

Erkek arkadasiniza soyle mi dersiniz

" Su kadar odememiz lazim, bana yakin biri calmis, ona senin vermedigin nereden malum dediler."

Size mantikli geliyor mu?

Öğrenciyim zaten.Benden para koparamaz ki.Bana öyle bir mesaj gelmiyor ayrıca.450 tl alışveriş yapmayan biriyim ama bir seferde 450 tl geçtim bana öyle bir mesaj gelmedi.Belki onada gelmedi.Babama da gelmiyor

Kartlarım sürekli aktif halde ayrıca abimde olan kartlarımda var ve her harcamasının bilgisi kartı çektiği anda mail kutuma düşüyor. Hani başkasının kullanımı adına konusuyorum su an.
Her banka yapılan harcamayı bilgilendiriyor.

Bankada tel no. Mail adresin vs. Güncel değildir onu bilemem. Ama bu güncelleme için bile arıyorlar bilgilerinizi güncelleyin diye.

Öğrencisinde eline illa para geçiyor bursun vardır ailen yollar yada isteyebileceğin birileri. Onun peşine düşmüştür o da belki?? Yarın sana borç bulabileceğin birileri yokmu diye sorarsa hiç şaşırmam.

Bu işin içinden başka bir şey çıkacak öyle hissediyorum. Laf söyletmek istemiyorsun belki ama sevgilin fazla güvenme bence.

Kartlarım sürekli aktif halde ayrıca abimde olan kartlarımda var ve her harcamasının bilgisi kartı çektiği anda mail kutuma düşüyor. Hani başkasının kullanımı adına konusuyorum su an.
Her banka yapılan harcamayı bilgilendiriyor.

Bankada tel no. Mail adresin vs. Güncel değildir onu bilemem. Ama bu güncelleme için bile arıyorlar bilgilerinizi güncelleyin diye.

Öğrencisinde eline illa para geçiyor bursun vardır ailen yollar yada isteyebileceğin birileri. Onun peşine düşmüştür o da belki?? Yarın sana borç bulabileceğin birileri yokmu diye sorarsa hiç şaşırmam.

Bu işin içinden başka bir şey çıkacak öyle hissediyorum. Laf söyletmek istemiyorsun belki ama sevgilin fazla güvenme bence.

Size samimi söylüyorum bize öyle bu harcama sizin mi değil mi diye mesaj ve mail gelmiyor kesinlikle.Bilgilerimiz güncel

Sizi saf sanarak bu soruyu sordum diyelim.elime ne geçecek bunu bana bir açıklar mısınız ?

Siz sevgilinizin borcunu odemekten ziyade bu borcun nasil olustuguna odaklanin.

Zira ogrenci oldugunuz halde alternatif cozum onerileri ariyorsunuz.

Halbuki sorunu tam ogrenmelisiniz. Sifreyi bilen kac kisi var? Karta ulasabilecek kac kisi var?

Bu isimlerle birlikte dilekce verilir ve odenme yolu ondan sonra aranir. Ogrenci sevgiliye boyle yetersiz bir aciklama yapilarak endise duymasi saglanmaz.

Pesin hukum veren sizsiniz. Size gore kart calinmis. Bana gore ise karta her sey olmus olabilir.

Arkadaslar ,eski bankaciyim ve tum harcamalarimi kredi kartimla yapiyorum ,konudaki isleyise oldukca hakimim,
Tum bankalar normal ustu bir rakamda mesaj atar hatta arar,
Diyelim bu olmadi sifreyi bilen kim alacak bir yakini ,
O kadar yuksek ner harcamasi olabilir ,beyaz esya telefon vs ,
Polise gidecek oradan savciliga is yeri kamerasilari kontrol edilecek ,aldigi urun nereye kime teslim edilmis faturasi kimin adina bunlar toplanir dava acilir ,
Erkek arkadasdin sana fena bir oyun oynuyor ,cok acik ortada,sevgilin baskasiyla dugun alis veridi bile yapmis olabilir

Siz sevgilinizin borcunu odemekten ziyade bu borcun nasil olustuguna odaklanin.

Zira ogrenci oldugunuz halde alternatif cozum onerileri ariyorsunuz.

Halbuki sorunu tam ogrenmelisiniz. Sifreyi bilen kac kisi var? Karta ulasabilecek kac kisi var?

Bu isimlerle birlikte dilekce verilir ve odenme yolu ondan sonra aranir. Ogrenci sevgiliye boyle yetersiz bir aciklama yapilarak endise duymasi saglanmaz.

Pesin hukum veren sizsiniz. Size gore kart calinmis. Bana gore ise karta her sey olmus olabilir.
Peşin hüküm veren ben miyim ? Bu kavramı öğrenip gelin bence

Hangi soruyu cevaplayamadım pardon ?

polise mi gitmiş savcılığa mı?
neden banka kartını iptal ettirirken bankaya ne yapması gerektiğini sormamış ?
neden dilekçe yazmamış hiçbir yere ?

hiçbir kamu kurumu görevlisi resmi bir dilekçe ile başvuruyu ne bilelim senin vermediğini diye yanıtlayamaz..
erkek arkadaşınız çok mu cahil ?
bankaya bile soramamış mı ne yapmam gerekiyor diye zira onlar zaten önce savcılığa dilekçe vermesi sonra kendilerine dilekçe yazması gerektiğini söylüyorlar..

Back
X