Erkek arkadaşımın kredi kartı çalındı ve çalanlar harcama yapmışlar.Şimdi yüklü borcu ödeyemiyoruz ?

Öğrenciyim diyorum hala para yardımından bahsediyosunuz
sen yapmasanda erkek arkadaşnın böyle bi beklentisi olabilr ailenden fln..
ne yapmalıyz diyorsun sana yapman gerekeni söyledğmzde erkek arkadaşm şunu yapmış olmamış bunu yapmış yardmcı olmamışlar diyorsun. oysa çok basit şeyler. dolandırılan bi insanın tutumu dha farklıdr. nyse Allah yardmcınz olsn

Ayrıca başlık neden çoğul calmislar yapmışlar hani is arkadaşı calmisti bence sen tepkilere göre ceviriyosun bu olayı da neyse

O değil de son ekstreyi bir görseydin keşke. Gerçekten öyle bir borç var mı, varsa nerelere harcama yapılmış, nerde ne zaman yapılmış hepsi çıkar ortaya. Gerçi sen şimdi onu da görmüşsündür kesin :KK66:

Söyledikleri tamamen doğruysa dahi dünyanın en aptal adamıyla birlikte olduğunun farkında mısın? Kimin çaldığını biliyor, ne zaman çaldığını biliyor ama şikayetçi olmak yerine borcu kabulleniyor. Hangi aklı başında insan yapar bunu?
Ben olsam şikayetçi olurdum.Onun olmamasına bir şey diyemedim ama

Ayrıca başlık neden çoğul calmislar yapmışlar hani is arkadaşı calmisti bence sen tepkilere göre ceviriyosun bu olayı da neyse

Hiç alakası yok.Yanlış yazmışım. Ayrıca burda senaryo yazmış olsam elime ne geçecek allah aşkına? Bana bir getirisi mi var verdiğiniz cevapların

nişanlısı yada eşi deilsin fazla karışma bu meseleye bnce. dha yardm etmediysen senden yardım bekliyor olabilr.
biraz karmaşık geldi bu söylediklern bankayla irtibata geçse heryer kamera adamdanda şikayetçi olsn tamamdr ama umarm sen haklısındır.. %100 doğru söylüyor die bşe yok.

Zaten bankayı aramış diyorum ya.Bunlar benimde aklıma geldi.Adamı biliyorsan alışveriş yaptığı mağazalardan kamera kayıtlarını iste dedim.O karttan senin alışveriş yapmadığın öyle çok kolay belli olur dedim ama benim vermediğim ne malum dediler Dedi.Onun yalancısıyım ben.

Sadece emekliyse 10000limiti nasil oluyor ailenin falan demis bir arkadas, ogrenciyim belgendirilebilir bes kurus gelirim yok ama 2000 tl limitli kredi karti cikarttim daha bir hafta once. Cerez gibi kart dagitiliyor sokaklarda, hic mi rastlamadiniz.
aktif bi sekilde kullandigim kartimi kaybettigimi anlamam 3 gun surdu, bir yil kullanmadigi karti nasil olur da anlamaz kaybettigini falan da diyenler olmus enteresan. Surekli acip acip cuzdaninizi kontrol edip kartlarinizi mi sayiyorsunuz?
Cok mantikli yorumlar da gelmis ici bombos yorumlar da, okurken ben fenalik gecirdim.

Ben sizden bir yardim bekledigini bir cikari oldugunu dusunmuyorum sevgilinizin.
Sadece ya cok saf, ya da karti calan arkadasiyla arasinda baska bir durum var adami ortaya cikararak fitili ateslemek istemiyor. Benim aklima bu tarz bir sey geldi.

Sadece emekliyse 10000limiti nasil oluyor ailenin falan demis bir arkadas, ogrenciyim belgendirilebilir bes kurus gelirim yok ama 2000 tl limitli kredi karti cikarttim daha bir hafta once. Cerez gibi kart dagitiliyor sokaklarda, hic mi rastlamadiniz.
aktif bi sekilde kullandigim kartimi kaybettigimi anlamam 3 gun surdu, bir yil kullanmadigi karti nasil olur da anlamaz kaybettigini falan da diyenler olmus enteresan. Surekli acip acip cuzdaninizi kontrol edip kartlarinizi mi sayiyorsunuz?
Cok mantikli yorumlar da gelmis ici bombos yorumlar da, okurken ben fenalik gecirdim.

Ben sizden bir yardim bekledigini bir cikari oldugunu dusunmuyorum sevgilinizin.
Sadece ya cok saf, ya da karti calan arkadasiyla arasinda baska bir durum var adami ortaya cikararak fitili ateslemek istemiyor. Benim aklima bu tarz bir sey geldi.

Tabi ki cerez gibi kart dagitiliyor.

Ama bir yil kullanilmayan karttan limit doldurulursa banka yuksek ihtimalle arar.

1 yil kullanilmayan kartin sifresini is arkadasinin bilmesi sizce mumkun mu?

Masallah ne kadar renkli hayatin var.
Marttan beri ucuncu erkek arkadasin
Ikinci birliktelik yasadigin kisi..
Yani sen insanlara biraz fazla inaniyor olabilirmisin?
Sevilmek ugruna herseyini feda ediyorsun bence. Ve bu cocugu cok uzun zamandir tanimiyosun eski mesajlardan anlasildigi bu.
Oyuzden bu yalanlarada kanma.. insanlara guvenme!

Tabi ki cerez gibi kart dagitiliyor.

Ama bir yil kullanilmayan karttan limit doldurulursa banka yuksek ihtimalle arar.

1 yil kullanilmayan kartin sifresini is arkadasinin bilmesi sizce mumkun mu?
Kullandigim bir karti sadece yuklu miktarlar icin kullaniyorum ve bir kere bile banka benle bir sekilde iletisime gecmedi.
Bence mumkun, kim bilir ne zamandir yanyana calisiyorlar.
Benim de sifremi yakin cevremdekiler biliyor, markete giderken siparis veriyorum mesela karttan geciyorlar. Her kartimin sifresi farkli degil zaten ki bence bu herkes icin boyledir.
Simdi o arkadaslarimdan biri benim cok kullanmadigim bir kartimi calip gidebilir gayet rahat kullanir.
Herkes kendinden dusunerek cok imkansiz gozuyle bakmis ama herkesin sifresi sır degil ya da ne bileyim herkese her harcama icin bankadan mesaj gelmiyor.

Kullandigim bir karti sadece yuklu miktarlar icin kullaniyorum ve bir kere bile banka benle bir sekilde iletisime gecmedi.
Bence mumkun, kim bilir ne zamandir yanyana calisiyorlar.
Benim de sifremi yakin cevremdekiler biliyor, markete giderken siparis veriyorum mesela karttan geciyorlar. Her kartimin sifresi farkli degil zaten ki bence bu herkes icin boyledir.
Simdi o arkadaslarimdan biri benim cok kullanmadigim bir kartimi calip gidebilir gayet rahat kullanir.
Herkes kendinden dusunerek cok imkansiz gozuyle bakmis ama herkesin sifresi sır degil ya da ne bileyim herkese her harcama icin bankadan mesaj gelmiyor.

Sizin herkesin her kartinin sifresinin ayri olmadigina emin oldugunuz genelleme ile diger genellemeler ayni duzeyde. Siz de kendinizden yola cikarak varsayiyorsunuz. Herkes diyorsunuz mesela.

Tabi ki her harcama icin mesaj gelmez.

Ancak is arkadasi? ile ne kadar suredir calistiklarini bilmiyoruz. Diyelim ki 3 senedir beraberler, o kisi de 1 yil once kullanilan kartin sifresini kaydetti ve su an kullandi.

Bunu ispatlamak yasal zeminde cok kolaydir ve sizin de ilk basvuracaginiz yol bu olmalidir.

Bu prosedurlerin aciklanmadigi bir durumda kartin limitinden de, kullanim sikligindan da, calanin kimliginden de suphe edilmesi cok normal.

Sizin herkesin her kartinin sifresinin ayri olmadigina emin oldugunuz genelleme ile diger genellemeler ayni duzeyde. Siz de kendinizden yola cikarak varsayiyorsunuz. Herkes diyorsunuz mesela.

Tabi ki her harcama icin mesaj gelmez.

Ancak is arkadasi? ile ne kadar suredir calistiklarini bilmiyoruz. Diyelim ki 3 senedir beraberler, o kisi de 1 yil once kullanilan kartin sifresini kaydetti ve su an kullandi.

Bunu ispatlamak yasal zeminde cok kolaydir ve sizin de ilk basvuracaginiz yol bu olmalidir.

Bu prosedurlerin aciklanmadigi bir durumda kartin limitinden de, kullanim sikligindan da, calanin kimliginden de suphe edilmesi cok normal.
Ben herkes dedim ama ''bence'' dedim.

Adam hirsiz, is arkadasinin kartini calan birinin kart sifresini kaydetmis olmasina cok sasirir miyiz?

Valla turkiye sartlarinda ben buna ispatlamak cok kolaydir falan diyemiyorum. Ne kadar ugrastiracaklarini ve bekleteceklerini tahmin bile edemiyorum. Kaldi ki bu surec cozulene kadar o borcun odenmesi gerekiyor. Borc her turlu odenecek, surec tamamlandigi zaman olay cozulurse banka parayi iade edecek.
Borcu durdurma yapmiyorlar diye biliyorum. Gecen gun yine bu tarz bi konu acilmisti o insanlar da borcu odeyecekler sonrasina bakilacakti.

Ben adam yuzde yuz masumdur yalan soylemiyordur da demiyorum da cok yuklenildi farkinda miyiz bilmiyorum ama.
Uyarilar mantikli evet ama baski yapip senin sevgilin dolandirici diye suratina bagiracaklardi kadinin neredeyse :)

Bana olay bu kadar buyutulecek bir seymis gibi gelmedi, anlattiklari cok utopik gelmedi.
Ben olsam ben de pesine duserdim birakmazdim ama o kadar rahat insanlar taniyorum ki durum bana yabanci gelmedi. Evine haciz gelecegini de bilse ugrasmak istemeyecek insanlar biliyorum bu da onlardan biri olabilir.
Sevgilisinin ogrenci oldugunu, ailesinin orta halli oldugunu bildigi halde bi adamin buna kalkisacagini dusunmuyorum.

Valla arkadaslar helal olsun hic bikmadan konuya cevap yazmissiniz. Okurken konu sahibine ben sinir oldum yahu. Ayni seyleri tekrar edip duruyosun arkadasim. Muhtemelen ban yerim ama duramicam. Gecmis konularina baktimda ikinci kez bulustugun sevgilinle beraber olmussun ilk konunda bahsetmissin. Ya cok safsin herkeze cabuk kanip aldaniyosun yada fakesin kafana gore konu acip can sıkıntısını gideriyosun. Cozum yolu aramak icin acmissin o kadar insan sana yardimci olmaya calisirken sen sert cevaplar verip sevgilini savunmussun. Bana gore sevgilin hamilelik suphesinden dolayi bu yalani uydurmus oyle bisey olursa bir suru borcum var evlenemem diyecek.
Ama senin icin onemli degil hamileysen evlenirsin beraber çalisip borcu oder gul gibi gecinir gidersiniz.

Back
X