Erkek arkadaşımın yeğeni okulu bırakmış :(

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.525
3.930
448
Haberi yeni aldım ve kendi kardeşimmiş gibi üzüldüm, bir anda okulu bırakıcam, okumayacağım demiş, ailesi de hemen gidip tasdiknamesini almışlar. Lise 2. sınıftaydı, 1 senede kalmıştı. Gerçekten anlam veremiyorum gençliğe? Tek işleri güçleri okumak olmalıyken, başka şeylere yöneliyorlar. Neredeyse tüm dersleri zayıfmış. Bu konuda ailelere çok iş düşüyor, çocuklarını yönlendirmekle ilgili..

Sanırım bir sevgilisi var, çünkü telefonunu köşe bucak saklıyormuş, erkek arkadaşım 2 gün sonra ben evlenmek istiyorum diye gelmezse şaşırmam diyor. Yeğenine sadece, umarım bir gün pişman olmazsın demiş, lise mezunu bile değil..

şimdi okuyup ne yapacağız diyordur muhtemelen ama ileride çalışma hayatına atıldığında yolda görse selam bile vermeyeceği adamın emrinin altında çalışınca okulunun kıymetini anlar.

şimdi okuyup ne yapacağız diyordur muhtemelen ama ileride çalışma hayatına atıldığında yolda görse selam bile vermeyeceği adamın emrinin altında çalışınca okulunun kıymetini anlar.

Fazlasıyla içine kapanık, çekingen bir tip, ailece tanışmaya geldiklerinde bir kere konuşmadı oysa baya uğraştım rahat olmaları için, sizin giibi düşünüyorum bir gün çok pişman olacak..

Bu yeğen kız mı erkekmi arkadaşım.Aslında ben biraz ailede de hata buldum okulu bırakmak istiyorum deyince neden hemen gidip tasdiknamayi almışlar çocuklarını ikna etmek için ne yaptılar acaba gerekirse bir uzmandan yardım almaları gerekirdi zayıfı çok bence bahane degil eger bir ögrenci sınıfta kalıyorsa hemen ögrenciyi suçlarlar ders çalışmadı zayıfı çok gibi bahaneler olur oysaki bir çocuk sınıfta kalıyorsa anne ve babaya bir çok görev düşer acaba bu çocuk okula giderken anne ve baba yeteri kadar ilgilendimi çocuk okula gidiyor acaba hiç okula gidip haftada bir gün ögretmenleriyle görüştüler mi toplantılara katıldılar mı yoksa başıboşmu bıraktılar inan arkadaşım okulun yolunu bilmeyen veliler tanıyorum aman banana diyen veliler bile oluyor okursa da kendine okumazsada kendine diyorlar.

Fazlasıyla içine kapanık, çekingen bir tip, ailece tanışmaya geldiklerinde bir kere konuşmadı oysa baya uğraştım rahat olmaları için, sizin giibi düşünüyorum bir gün çok pişman olacak..

Kız mı ileride pişman olur ya işverenlerin çoğu bile en az lise mezunu arıyor umarım geç olmadan farkeder gençliğinin verdiği duyguyla hatalar yapmaz.

Bende anne ve baba da suçu görüyorum kendi adıma konuşursam annem sizin okumanızdan başka bir şey istemem derdi, ne çay demlemeyi, ne de çorba yapmayı bilirdim. Ailemin öncelikleri farklıydı. Bizde erken evlenmek her şeyden önce garip karşılanırdı bize o yaşlarda ailemiz, çocuk gözüyle bakardı.

Sevgilimin yengesi ve abisi üzülerek söylüyorum ki sorumsuz tipler, toplantıya bile çoğu zaman gitmezlermiş, dediğiniz gibi okumuyor, çalışmıyor, hep aynı bu diyorlarmış. Kapının dibindeki okula bile geç kalıyormuş yeğeni, eğer bu dönemde zayıfın gelirse okuldan alıcam, işe vericem demiş babası, ayrıca parayı da çok seviyor abisi, benim gözlemlediğim..

Bir kere ben erkek arkadaşıma bir psikiyatra götürün, bir problemi olabilir demiştim abisinle konuşmuş ne sorunu olacak onun diyormuş. Belki dikkat eksikliği var? Olamaz mı? Yani bilmiyorum ama en büyük suç bence de aile de.

Yeğeni 13 yaşından beri, ev hanımları gibi yemek yapıyormuş, tatlılar, börekler, sulu yemekler.. Annesi hem ben iş istemiyorum ki ondan diyormuş, hemde bir şey yapmadığında söyleniyormuş. :26:

Hiç unutmam, biz daha flörtümüzün ilk yıllarında bana mektup yazmış yeğeni, erkek arkadaşım getirmişti. Bende kız kardeşi ve ona hediye göndermiştim. Benim aldığım şeyi çeyizine saklamış, yaşı da 11-12 falandı. Çok şaşırmıştım o zaman, evlilik gibi konulara, ev işlerine, falan çok meraklı.

Okulu bırakıcam dediyse önce bir oturup konuşulur, nedeni sorulur, okulu bırakmaması gerektiği anlatılır, hiç mi bir şey yapamadılar al bir doktora götüri hemen tasdiknameyi almak yerine..

Şimdi o kız adına daha da üzüldüm sorumsuz anne ve baba anne ve baba biraz daha ilgili olsaydı bugun bu kız gayet başarılı olurdu ama onlarında umurlarında degil 11 yaşında çeyiz merakı ben 26 yaşındayım inan doğru dürüst çeyizim yok evlenecegim zaman yaparım iş ailede bitiyor o kızın bir an önce yardım alması gerek

Geçmişi hatırladım bir anda..
Benim ki daha farklıydı ama ben 7 yaşımda para kazanmaya başladım evde incik boncuk..lise 1 e gidiyordum daha birinci dönem karnesini bile almadan arkadaşlarıma uydum neymiş okuyup ne olacakmış çalışınca çok para kazanıyormuşsun Ama benim ailem hiç istemedi çok üzüldüler ama ben vazgecmeyince zorla kabul ettiler Sonra çok pişman oldum liseyi açıktan okudum çocuk gelişimi şimdide üniv okuyorum yine açıktan..ama çok isterdim o günler geri gelsin benimki resmen ailem zor durumda para kazanıyım diye fedakarlık oldu Ahh ahh keşke o kız yanımda olsada anlatsam ona

Kızın mı? Ailenin mi?..
Bence hepsinin..
Bende bu yaşımdayım çeyizin ç' sini bilmem, o yaşta anneme çeyiz deseydim benimle bir hafta konuşmazdı herhalde..

Eğitim ilk ailede başlar arkadaşım ...
Eğitimi hiç almamış birisi ne anlar ki.
Kaldıki sevgili durumu olabilir demişsin , gereksiz bir tip belki ?
Belki kızı o zorladı bırak okulu diye , belki vaat verdi kandırdı ?
Sen hiç mi sormazsın çocuğuna nedir, ne değildir diye ..
Büyük sorumsuzluk arkadaşım, kusura bakma sevgilinin abisi ama ...

Daha önceden bilseydim, ben gider konuşurdum eğer bir şeyleri değiştirecektiyse..
Ailesi acele edip tasdiknamesini almasaydı keşke, belki bir kaç gün içinde fikrini değiştirirdi.

Daha önceden bilseydim, ben gider konuşurdum eğer bir şeyleri değiştirecektiyse..
Ailesi acele edip tasdiknamesini almasaydı keşke, belki bir kaç gün içinde fikrini değiştirirdi.

ailesi bunu bekliyormuş zaten..Şimdi kısmette bulurlar kıza

Annesi soruyormuş, varmış belli, anlat diyormuş laf alamıyormuş ağzından kesinlikle önceleri erkek arkadaşım çok üzerinde dururdu. Abisi siz karışmayın deyince, geri çekti kendini artık ilgilenmiyorum diyor. Sessiz duruyor ama aslında öyle değil diyor, birileri görmüş bir çocukla cafe' de, ben değilim diyormuş sürekli, zaten büyük bir ihtimal sevgilisinin dolduruşuna geldi.

Başka bir konuda da mesela, okul durumu hakkında kendi evde olduğu halde sevgilime sen gidersin, gidersin, sen git diyormuş ki, sevgilim iş yerinden izin alıp gidecek, değişik bir baba..

Hem ev işi istemediğini söyleyip hem de kızı iş yapmayınca söylenen bir anne modeli var karşımızda...
Belki de dediği gibi erkek arkadaşınızın bi süre sonra evlenmek istiyorum diye gelecek karşılarına ve büyük ihtimal bu evliliği kaçış olarak görecek...
Aile yapısı nasıl bilemem ama bu yaşta yapılan evlilik ya da okul bırakma olayları genelde bireyin birşeylerden kaçış planı oluyor

ailesi bunu bekliyormuş zaten..Şimdi kısmette bulurlar kıza

Kısmeti var büyük bir ihtimalle, uzun süredir biriyle konuştuğu düşünülüyor. Ve tahminimce bu kişi okullu değil..
Evlenmek istiyorum dese, kimse engel olmaz çünkü anne ve babası da erken evlenmiş, hatta etraflarında yine bir çok kuzen, eş dost çocukları erken evlenmekte. Kuzenler en fazla 20.

Erkek arkadaşımın ablası 26 yaşında bekar, evde kaldı gözüyle bakıyorlarmış.

diyecek hiç bir şey bulamıyorum Allah akıl fikir versin...
millet 40 yaşından sonra okumaya kalkar bu da okulu bırakıyor. umarım pişman olur da kaldığı yerden bir şekilde devam eder demekle yetiniyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…