şimdi okuyup ne yapacağız diyordur muhtemelen ama ileride çalışma hayatına atıldığında yolda görse selam bile vermeyeceği adamın emrinin altında çalışınca okulunun kıymetini anlar.
Fazlasıyla içine kapanık, çekingen bir tip, ailece tanışmaya geldiklerinde bir kere konuşmadı oysa baya uğraştım rahat olmaları için, sizin giibi düşünüyorum bir gün çok pişman olacak..
Bu yeğen kız mı erkekmi arkadaşım.Aslında ben biraz ailede de hata buldum okulu bırakmak istiyorum deyince neden hemen gidip tasdiknamayi almışlar çocuklarını ikna etmek için ne yaptılar acaba gerekirse bir uzmandan yardım almaları gerekirdi zayıfı çok bence bahane degil eger bir ögrenci sınıfta kalıyorsa hemen ögrenciyi suçlarlar ders çalışmadı zayıfı çok gibi bahaneler olur oysaki bir çocuk sınıfta kalıyorsa anne ve babaya bir çok görev düşer acaba bu çocuk okula giderken anne ve baba yeteri kadar ilgilendimi çocuk okula gidiyor acaba hiç okula gidip haftada bir gün ögretmenleriyle görüştüler mi toplantılara katıldılar mı yoksa başıboşmu bıraktılar inan arkadaşım okulun yolunu bilmeyen veliler tanıyorum aman banana diyen veliler bile oluyor okursa da kendine okumazsada kendine diyorlar.
Kız mıileride pişman olur ya işverenlerin çoğu bile en az lise mezunu arıyor umarım geç olmadan farkeder gençliğinin verdiği duyguyla hatalar yapmaz.
Bende anne ve baba da suçu görüyorum kendi adıma konuşursam annem sizin okumanızdan başka bir şey istemem derdi, ne çay demlemeyi, ne de çorba yapmayı bilirdim. Ailemin öncelikleri farklıydı. Bizde erken evlenmek her şeyden önce garip karşılanırdı bize o yaşlarda ailemiz, çocuk gözüyle bakardı.
Sevgilimin yengesi ve abisi üzülerek söylüyorum ki sorumsuz tipler, toplantıya bile çoğu zaman gitmezlermiş, dediğiniz gibi okumuyor, çalışmıyor, hep aynı bu diyorlarmış. Kapının dibindeki okula bile geç kalıyormuş yeğeni, eğer bu dönemde zayıfın gelirse okuldan alıcam, işe vericem demiş babası, ayrıca parayı da çok seviyor abisi, benim gözlemlediğim..
Bir kere ben erkek arkadaşıma bir psikiyatra götürün, bir problemi olabilir demiştim abisinle konuşmuş ne sorunu olacak onun diyormuş. Belki dikkat eksikliği var? Olamaz mı? Yani bilmiyorum ama en büyük suç bence de aile de.
Yeğeni 13 yaşından beri, ev hanımları gibi yemek yapıyormuş, tatlılar, börekler, sulu yemekler.. Annesi hem ben iş istemiyorum ki ondan diyormuş, hemde bir şey yapmadığında söyleniyormuş. :26:
Hiç unutmam, biz daha flörtümüzün ilk yıllarında bana mektup yazmış yeğeni, erkek arkadaşım getirmişti. Bende kız kardeşi ve ona hediye göndermiştim. Benim aldığım şeyi çeyizine saklamış, yaşı da 11-12 falandı. Çok şaşırmıştım o zaman, evlilik gibi konulara, ev işlerine, falan çok meraklı.
Şimdi o kız adına daha da üzüldüm sorumsuz anne ve baba anne ve baba biraz daha ilgili olsaydı bugun bu kız gayet başarılı olurdu ama onlarında umurlarında degil 11 yaşında çeyiz merakı ben 26 yaşındayım inan doğru dürüst çeyizim yok evlenecegim zaman yaparım iş ailede bitiyor o kızın bir an önce yardım alması gerek
Geçmişi hatırladım bir anda..
Benim ki daha farklıydı ama ben 7 yaşımda para kazanmaya başladım evde incik boncuk..lise 1 e gidiyordum daha birinci dönem karnesini bile almadan arkadaşlarıma uydum neymiş okuyup ne olacakmış çalışınca çok para kazanıyormuşsunAma benim ailem hiç istemedi çok üzüldüler ama ben vazgecmeyince zorla kabul ettiler Sonra çok pişman oldum liseyi açıktan okudum çocuk gelişimi şimdide üniv okuyorum yine açıktan..ama çok isterdim o günler geri gelsin benimki resmen ailem zor durumda para kazanıyım diye fedakarlık oldu Ahh ahh keşke o kız yanımda olsada anlatsam ona
Daha önceden bilseydim, ben gider konuşurdum eğer bir şeyleri değiştirecektiyse..
Ailesi acele edip tasdiknamesini almasaydı keşke, belki bir kaç gün içinde fikrini değiştirirdi.
Eğitim ilk ailede başlar arkadaşım ...
Eğitimi hiç almamış birisi ne anlar ki.
Kaldıki sevgili durumu olabilir demişsin , gereksiz bir tip belki ?
Belki kızı o zorladı bırak okulu diye , belki vaat verdi kandırdı ?
Sen hiç mi sormazsın çocuğuna nedir, ne değildir diye ..
Büyük sorumsuzluk arkadaşım, kusura bakma sevgilinin abisi ama ...
ailesi bunu bekliyormuş zaten..Şimdi kısmette bulurlar kıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?