neden bilmiyorum ama sanki yakından tanıyor gibi üzüldümİleri de onu bekleyen sorunları şimdi göremiyor, görmesini bekleyemem, normal buluyorum daha ergenlik evresinde, biz çok mu farklıydık? Toz pembe hayaller, sevgilim yanımda olsun yeterler.. Şimdi o halime bakıp gülüyorum kendime.. O göremiyor ama ailesinin şuan bir şekilde göstermesi lazımdı. Evde babasının sözü daha çok geçer diye tahmin ediyorum evde sevdiği yemekler, sevdiği şekilde pişer. Ispanaklı yumurta yiyebiliyormuş ancak, yoğurtluyu sevmezmiş diye yoğurtla yenecek şekilde pişmez. Abisi bekarken de böylemiş, herkes huyuna gidiyormuş. Şimdi de böyleymiş ama, yengem hep onun sevdiği yemekleri yapar, onun sevdiği şekilde yapar diyor.
Kimse de yok ki, erkek arkadaşım konuşsa ne kadar dikkate alırlar bilmiyorum?
Büyük bir ihtimal öyle düşünüyorlar..
Kesinlikle, kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları lazım. Bu da ancak ekonomik özgürlükle olabilecek bir şey..
ben yıllar önce bi çocuk tarafından rahatsız edildim .
anneme anlatamadım benim hayatımı ciddi anlamda etkiliyodu .
okula gitmiyorum bıraktım dedim.
annem eğer kabul edip tamam kızım gitme deseydi şuan bambaşka bi konumda olabilirdim.
saolsun çok arkamda durdu uğraştı okula döndüm
ekonomik özgürlük bir kadın için en önemli etken.
Şimdi erkek arkadaşımla konuştum yeğeniyle konuşmuş neden okulu bırakmak istedin diye? Canım istemiyor gitmek, ne yapayım? diyormuş. Şaşırdım verdiği cevaplara, sakinliğine diyor. Senin konuştuğun çocuk nerde okuyor demiş, sizin okulda mı? Yok demiş, sonrada ben kimseyle konuşmuyoruma getirmiş lafı, erkek arkadaşım da inkar etmemesini, doğruyu söylemesini isteyince, bizim okulda değil şu okulda okuyor demiş, ama çocukla aynı mahalle de oturuyomuş. Erkek arkadaşım sonra yengesini istemiş telefona, yenge niye hemen tastiknamesini aldınız demiş, görmüyor musun konuşmalarını okumayacağım diyor, okula rapor götürmeye gittik, hocaları ne kadar çok konuştu ikna edemediler, canım istemiyor diyormuş.
Yapacak bir şey kalmadı, tastiknamesini verdiler demiş, erkek arkadaşımın morali çok bozulmuş ama, çok üzgün.
Anne evlere şenlikmiş..
Ben olsam o okul bitirilecek diye sert konuşurdum, sonra da okulu sevdirmek, dersi sevdirmek için bir şeyler yapardım. Bir doktora getirirdim ne bileyim uğraşırdım en azından, 17 yaşındaki çocuğun iki dudağının arasından çıkan lafa bakarak hareket etmezdim. Dediğim gibi yanlış yapmaya en müsait yaş, bu yaşta okumak, okumamak gibi önemli meseleleri çocuğa bırakmakta ne demek? Cidden benimde aklım almıyor.
ben olsam zorla gönderirdim. .
çocukla konuşmayı denesin erkek arkdaşın.
eğer o okumuyorsa onunda payı büyüktür bu konuda
Erkek arkadaşım şuan mali müşavir sınavı için kursa gidiyor canım, bir halası okuyamamış o dönemde de maddi durumları iyi değilmiş, anne, babanın işine gelmemişte olabilir, o da şuan açık öğretimden okuyor. Yani bir şekilde iyi kötü okumuşlar, okuyorlar. Konuşmuş aldığı cevap, canım istemiyor, ne yapayım? Hala şoktayım diyor..
peki kızın anne babası okumuş insanlar mı ?
Kız da ortaokuldaki samimi arkadaşımı gördüm
Her gün gelirdi yok ben yapamayacağım, aman okumasam ne olur, benim param var zaten, sevgilime vakit ayıramıyorum diye offlardı, pufflardı.
Lise 2ye kadar dayanabildi, ailesinin maddi durumu çok çok iyiydi ona güvendi ayrıldı okuldan.
Ailesi de ikna edemedi 2 yıl dayanabildiler kaprislerine..
Geçen gün ortak bir arkadaştan aldım haberini
Evlenmiş, çocuğu olmuş boşanmış, şu an başka biriyle evliymiş
Ancak her gün kavga kıyamet, dayak..
Buarada kız 21 yaşında.
Ailesinin de maddi durumu kalmamış.
Kız gündeliğe gidiyormuş.
Hayat işte..
Bu yaşta kişinin verdiği kararlar mantık dışı olduğundan, mantıklı düşünemediğinden aileye çok büyük sorumluluklar düşüyor, hani en azından uğraşmaları lazımdı, arkadaşınızın durumu da beklenen son olmuş, sevgiliye vakit ayıramama yüzünden okul mu bırakılırmış? Eminim şimdi çok pişmandır.
o yaştaki insanlar fazlasıyla hayattan bihaberler.diplomanın önemini anlamıyorlar.dersleride zayıfsa toparlamak için uğraşmamıştır.ailesinin durumu iyi olsa bile paraya ihtiyaçları olmasa bile acilen kuaförün çırağı olarak ya da tekstilde işçi olarak işe sokmaları lazım.12 saat ayakta kalıp azarları işitince okuluna geri dönecektir.ailesi kızlarını seviyorsa bu yaşta(muhtemelen 16,17 dir.) evlenmesine müsaade etmemeliler.çünkü evlenince asla okuluna geri dönmez.eğitimi olan insanlar bile iş bulmakta zorlanırken ortaokul mezunu nerede iş bulacak.bulsa da alacağı para asgari ücreti geçmeyecek.o sebeple işe sokmaları gerek.burnu sürtülmeli ki okumanın değerini anlasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?