Erkek arkadaşımın yeğeni okulu bırakmış :(

] neden bilmiyorum ama sanki yakından tanıyor gibi üzüldüm
tam hata yapılabilecek yaşlar işte, birisi iteklemez doğruyu göstermezse hal böyle oluyo

Şimdi erkek arkadaşımla konuştum yeğeniyle konuşmuş neden okulu bırakmak istedin diye? Canım istemiyor gitmek, ne yapayım? diyormuş. Şaşırdım verdiği cevaplara, sakinliğine diyor. Senin konuştuğun çocuk nerde okuyor demiş, sizin okulda mı? Yok demiş, sonrada ben kimseyle konuşmuyoruma getirmiş lafı, erkek arkadaşım da inkar etmemesini, doğruyu söylemesini isteyince, bizim okulda değil şu okulda okuyor demiş, ama çocukla aynı mahalle de oturuyomuş. Erkek arkadaşım sonra yengesini istemiş telefona, yenge niye hemen tastiknamesini aldınız demiş, görmüyor musun konuşmalarını okumayacağım diyor, okula rapor götürmeye gittik, hocaları ne kadar çok konuştu ikna edemediler, canım istemiyor diyormuş.

Yapacak bir şey kalmadı, tastiknamesini verdiler demiş, erkek arkadaşımın morali çok bozulmuş ama, çok üzgün.

Son düzenleme:

ben olsam zorla gönderirdim. .
çocukla konuşmayı denesin erkek arkdaşın.
eğer o okumuyorsa onunda payı büyüktür bu konuda

Anne evlere şenlikmiş..

Ben olsam o okul bitirilecek diye sert konuşurdum, sonra da okulu sevdirmek, dersi sevdirmek için bir şeyler yapardım. Bir doktora getirirdim ne bileyim uğraşırdım en azından, 17 yaşındaki çocuğun iki dudağının arasından çıkan lafa bakarak hareket etmezdim. Dediğim gibi yanlış yapmaya en müsait yaş, bu yaşta okumak, okumamak gibi önemli meseleleri çocuğa bırakmakta ne demek? Cidden benimde aklım almıyor.

anne çeyiz telaşında , pekte umrunda değil çocuğun okuyup okumaması . .

ben olsam zorla gönderirdim. .
çocukla konuşmayı denesin erkek arkdaşın.
eğer o okumuyorsa onunda payı büyüktür bu konuda

Erkek arkadaşım şuan mali müşavir sınavı için kursa gidiyor canım, bir halası okuyamamış o dönemde de maddi durumları iyi değilmiş, anne, babanın işine gelmemişte olabilir, o da şuan açık öğretimden okuyor. Yani bir şekilde iyi kötü okumuşlar, okuyorlar. Konuşmuş aldığı cevap, canım istemiyor, ne yapayım? Hala şoktayım diyor..

peki kızın anne babası okumuş insanlar mı ?

Kız da ortaokuldaki samimi arkadaşımı gördüm

Her gün gelirdi yok ben yapamayacağım, aman okumasam ne olur, benim param var zaten, sevgilime vakit ayıramıyorum diye offlardı, pufflardı.

Lise 2ye kadar dayanabildi, ailesinin maddi durumu çok çok iyiydi ona güvendi ayrıldı okuldan.

Ailesi de ikna edemedi 2 yıl dayanabildiler kaprislerine..

Geçen gün ortak bir arkadaştan aldım haberini

Evlenmiş, çocuğu olmuş boşanmış, şu an başka biriyle evliymiş

Ancak her gün kavga kıyamet, dayak..

Buarada kız 21 yaşında.

Ailesinin de maddi durumu kalmamış.

Kız gündeliğe gidiyormuş.

Hayat işte..

peki kızın anne babası okumuş insanlar mı ?

Annesi ilkokul, babası ortaokul mezunu.
Benim anne, babam da okuyamamış, babam 13 yaşında tek başına istanbula çalışmaya gelmiş, dükkanlar da yatmış. Ama ne bileyim, bize hep okumayı aşıladılar. Böyle bir şey deseydim kabul etmeyeceklerinden adım gibi eminim..
En azından çok uğraşırlardı vazgeçirmek için..

Bu yaşta kişinin verdiği kararlar mantık dışı olduğundan, mantıklı düşünemediğinden aileye çok büyük sorumluluklar düşüyor, hani en azından uğraşmaları lazımdı, arkadaşınızın durumu da beklenen son olmuş, sevgiliye vakit ayıramama yüzünden okul mu bırakılırmış? Eminim şimdi çok pişmandır.

Son düzenleme:

Canım deli gibi pişman ama artık yapacak bir şeyi yok, umudu yok..

Düşün 21 yaşında 2 evlilik, bir çocuk.

Meslek desen yok, işi desen yok.

Her gün kocasının dayağı.

Off off..

Zamanında çok uyardım dinlemedi beni.

5 yıldır da görüşmüyordum ama yine de üzüldüm..

İşte tam da o kararı ortaokulu bitirince vermiştim. Ben okumayacağım. Annemin de işine geldi tabii artık evde çeyiz yapabileceği, ev işi öğreteceği, dantel ördüreceği bir kızı var. Kimse de sen ne yapıyorsun demedi, belki babam sadece üzüldü biraz. Onun dışında kararımın yanlış olduğu, neden okula devam etmem gerektiğini anlatacak kimse olmadı. O yıllarda sosyal fobim gelişmeye başlamıştı zaten adım adım 34 kilo olan halime dönüşmeye başlamıştım. Sonra ne mi oldu? Ben evlenmek, çeyiz yapmak için yaratılmamışım. Dantel, çeyiz vs. o kadar boş geliyordu ki. Hele ben ortaokul mezunu olarak nasıl yaşardım? Hemen liseye açıköğretimden yazıldım ve bitirdim ayrıca meslek kurslarına gdip bir meslek ve iş sahibi oldum. Ama bir çok şeyde geç kaldım. Yaşıtlarım mesleklerinde uzman olmuşken ben daha yeni başlıyordum. Bu geçkalmışlık hissiyle ilk kararım kadar salak bir karar daha verdim. Üniversite için adım dahi atmadım. Memur olmaya çalışmak dahi aklıma gelmedi, nasıl gelsin ki? Zaten kapalı bi kutuydum ailem bu konuda hiç bir adım atmadı. Sadece tavsiye verseler bile bir yolum olurdu. Yoksa insanlar neden okur ki? Haberim bile yok.

Demek istediğim o ki insanlar çocuklarına yol göstermezlerse ne yapacağını nereden bilsin? Hayatın gerçeklerinden haberi bile yok. Ona nasıl bir kötülük yaptıklarını dahi bilmiyorlar. Şimdi ebeveynleri kararına saygı duydukları için onlara minnettar bile olabilir. Ama ben ailemi hala bu konuda affedemiyorum.

o yaştaki insanlar fazlasıyla hayattan bihaberler.diplomanın önemini anlamıyorlar.dersleride zayıfsa toparlamak için uğraşmamıştır.ailesinin durumu iyi olsa bile paraya ihtiyaçları olmasa bile acilen kuaförün çırağı olarak ya da tekstilde işçi olarak işe sokmaları lazım.12 saat ayakta kalıp azarları işitince okuluna geri dönecektir.ailesi kızlarını seviyorsa bu yaşta(muhtemelen 16,17 dir.) evlenmesine müsaade etmemeliler.çünkü evlenince asla okuluna geri dönmez.eğitimi olan insanlar bile iş bulmakta zorlanırken ortaokul mezunu nerede iş bulacak.bulsa da alacağı para asgari ücreti geçmeyecek.o sebeple işe sokmaları gerek.burnu sürtülmeli ki okumanın değerini anlasın.

hülyadem arkadaşım evet dediginde haklısın bu yaş onlara toz pembe gelir ama konu sahibinin bahsettigi kızın okulu bırakmasındaki en büyük sebep anne ve babasıdır anne ve babasının ihmalleri yüzünden bu kız bugun okulu bırakmıştır anne ve babası konu sahibinin söyledigi gibi zaten sorumsuzlarmış yani okulu bırakmasına ailesi dünden razı kızları okulda okurken bile okuluna gidip ne ögretmenleriyle görüşmüşler nede toplantılarına katılmışlar sorumsuzca davranmışlar yani ben burada kızı degil ailesini hatalı buldum.Ailesi kızla yeteri kadar ilgilenseydi bugun kız okulu bırakmazdı.

Son düzenleme:
Yazik olmus ama liseyi biraktigi zaman degil. Lise bitirseydi gurur mu duyardiniz? Zaten butun dersleri zayif bir insan nasil liseyi bitirecekti ki, bitirse ne bilecekti? Bombos bir insan olacakti yine. lise mezunu denginde birsey bilmeyecekti.
Yani su zamana kadar herkesin akli neredeydi? Te en bastan yol gosterilmesi, egitilmesi gerekiyordu bu kisinin. Ilkokulda filan mesela. Bastan asagi degistirilmeliydi bazi seyler. Butun dersleri zayif bir insan liseyi bitirse ne farkeder... Zaten belliymis fazla okuyamayacagi. Balik bastan kokar demisler. Neyse, bundan sonra hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…