ERKEK ARKADASIMLA YASADIGIM SORUN

Wewerelost

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2018
16
3
6
27
Merhaba direk konuya giriyorum.
Iyi bir bolumde okuyorum. Erkek arkadasim is imkaninin cok cok az oldugu bir bolumde okuyor. Ailem de benim icin (oncelikle iyi bir ahlaki olan tabiki) iyi bolumde okuyan birisi ile olmami istiyor her ailenin istedigi gibi. Bu konuyu erkek arkadasimla onu kirmadan konusmaya calistigimda ben sinava tekrar girecegim cabalayacagim dedi. Cok mutlu oldum. Fakat hem universite dersleri hem sinava hazirlanma cok zor olacak bir cok insan yapamazsin ya okulu birakacak ya donduracak vb diyor. Ben de umutsuzluga kapildim. Sizin cevrenizde hem okul hem sinav goturebilen var mi? Bana ne tavsiye edersniz

Valla ben hem evlilik hem iş hem okulu bir arada goturebiliyorsam erkek arkadaşınızda götürebilir diye düşünüyorum

Eşimle tanıştığımda özel sektörde çok az bir maaşla öğretmenlik yapıyordu. Ben evlendikten kısa bir süre sonra atandım, benim maaşım onun neredeyse iki katıydı şu anda o Kendine bir kolej açtı, benim iki katımdan fazla para kazanıyor. Bu işler belli olmuyor. Çalışmayı seviyor mu o önemli bence

Bana tavrınız çocukça geldi. Ailenizin istediği bölümde biriyle sevgili olsaydınız madem öyle. Yapabilse ya da yapmak istese baştan gider o bölümleri okurdu. Sizin ailenizin istediği kalıba neden girsin ? Ha bence şu yoruma "piki" diyen insanda da problem vardır. İnsanları olduğu gibi kabul etmeli. Kimin ne kadar para kazanacağı, hangi işe gireceği belli olmaz.

diploma evet bazi kapilari acar ama bu demek degil ki siz basarili olacksiniz meslek hayatinizda.
Ben erkek arkadasinizin yerinde olsam okudugum bolumu bitirir ve yuksek yaparak baska dallara kaymaya calisirdim.
Okul zamani istedigi meslek alanindaki ozel kurslara giderek de ayrica sertifika toplamasi cok yararina olur.
Isteyene imkan cok yani, sirf universite diplomasi tek secenekmis gibi davranmaya gerek yok.

ayrica hic kendinizi kotu hissetmiyor musunuz?
Yani hani evlenecek konumda olan kisiler biraz daha maddiyatci yaklasiyorlar, bir sey diyemiyoruz, sonucta o evin gecindirilmesi lazim da,
siz sevgilisiniz ya, romantizmi tamamen oldurmuyor musunuz daha iliskinin basindan,
yazik uzuldum gercekten.

yandınız artık bu çocukla evlenirseniz
bunu sevgilinize söylememeliydiniz
ailenize cephe alabilir

Her mezun okuduğu bölümle ilgili bir iş mi yapıyor sanki? Sevgilinizin yerinde olsam bölüm değiştireceğim yeniden hazırlanacağım sınava dahi demezdim ben bankacılık mezunuyum abim Şube Müdürü yinede bankacılık yapmak nasip olmadı bulamadım iş. Yanlış buldum tavrınızı

Bu ne saçmalık ya..
Herkes doktor mühendis memur olacak diye bir kanun mu var.
İşte bu yüzden gelişmiyoruz biz. Etiket sevdası yüzünden. Gelişmiş ülkelerde gençlerin çoğu oranın meslek yüksek okulu derecesinde mezundur ve hiçkimse bunu sorun yapmaz. Bizde ise artık üniversite okumuşu geç bide bölüm bölüm sınıflandırıyoruz. Tabi ahlak ön planda :// sonra neden işsiz mezun ordusu var....
Öncelikle ahlaklı olacakmışmış pehhhh. Peki sen erkek arkadaşına bu ahlaksız konuyu açarken o aradığın ahlak neredeydi?
Bunu teklif edene defol git demek lazım. Eğer demezsen bu seferde okul ile tekrar hazırlanmak zor olur okulu bırakmak gerekir insanlar böyle söyyylüüyoreee diye ikinci hezeyanını döker.

ben sizin iyi bölümü cidden merak ettim

iş imkanının çok çok az olduğu bölümü de

zira ben üniversiteye hazırlanırken odyometri okuyan bir kız ile tanışmıştım

bu da ne ya demiştim içimden

hatta yazık olmadık bir şey okumuş diye de düşünmüştüm

kızın şu an özel işitme konuşma merkezi var

ben de geçerli mesleğimde her gün bir başıma çalışıp debeleniyorum

hangi işin hangi aşamada ne para getireceği bilinmez

ailenizin bunu söyleyiş şekli sizin bunu onaylayıp sevgiliye söylemeniz onun da hemen yeniden kazanayım moduna vs girmesi de garip yaşlar 20 altı muhtemelen daha çok kişi gelir geçer hayatınızdan

Kadin kadinin yine dusmani :) anlamadan dinlemeden yapilmis bir yorum daha. Kale almiyorum

Bu durumun gerçekleşmesi için pek ihtimal vermiyorum açıkçası...

Kadin kadinin yine dusmani :) anlamadan dinlemeden yapilmis bir yorum daha. Kale almiyorum
Beni niye kale almıyorsun??
Ahlak ön planda olmak üzere, tabi ahlak önemli olduğu için, ailen çocuğun bölümünü beğenmiyor, sende gidip başkasının aklıyla adama bölümünü değiştir, ama ahlakın daha önemli tabisiii diyorsun. Adam tamam diyor. Sonra başka bir grup çıkıyor ve yeahhh öyle kolaymı hem sınav hem okul, okulunu bırakması gerekiyoreerarooo falan diyor tabi senin akıl yine karışıyor. Ama tabi senin için ahlak önemli bına hepimiz hemfikiriz
Şimdi bunca saçmalık içinde, her önüne geleni kale alıyorsunda benim neyim eksik bacııımmm... Benide kale al bak darılırım sonra :)) hem bende ahlaklıyım, hatta en çok ben ahlaklıyım ulen

Eğer çocuk azimli ve çalışkan bir yapıda değilse geleceğe dair planları yoksa bence aileniz haklı.
Üniversiteden mezun olmadan yeni bir bölüme başlasın eğer buna karar vermişse.
Etiket etiket diye bazı arkadaşlar haksız bulmuş sizi ama ben o kadar da romantik olmamak gerektiğini düşünüyorum.
En azından adı belli bir mesleği olsun az kazanır ama oradan ilerler çalışkansa. serbest meslek erbabı olacaksa sermaye şart çünkü.

Ben ayrılmanızı tavsiye ediyorum. Aileniz önceliği iyi ahlak olsaydı okuduğu bölüme bu kadar takılmazdı. Her aile diye genelleme yapmanız yanlış olmuş. Erkek arkadaşınız okuduğu bölümü şimdi mi öğrendiniz? Okuduğunuz bölümleri de yazar mısınız sizin çok iyi erkek arkadaşınız iş bulma imkanı çok zayıf bölümünü merak ettim

İs meseleleri sansla alakali biraz da. Adam bakalim ne is yapacak,simdiden bilmek zor. Neden etkilemeye calisiyorsunuz ki? Birakin sevdigi bolumden mezun olsun,sevdigi isi yapsin. Hayat boyu koyun guder gibi onun her seyiyle ugrasmak cok zor olur.

Bölümler nedir

Ailen senin daha iyi, daha çok para getiren bir bölüm okuman ya da iş bulman konusunda ne yaptı peki?

Maddi olarak başka birine bağlı olman yerine kendi paran olsaydı, maddi olarak kendine güvenseydin inan bana buraya bu konuyu açmazdın. Aileler önce kızlarının birey oldugunu kabul etsinler, aile kursun kurmasın para ve gelir kaynağının kendilerinin olduğunu, kadınların da para getirebileceğini öğretsinler. Yoksa kızını evlendirecek zengin damat arayıp duruyorsun. Damadin meslegine harcayacaklari enerjiyi, senin kendine yetmene harcasalardi keske.
O cocugun yerinde olsam sizin kiziniz eve kac para getiriyor ki derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…