• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşın ailesi

AngelicaPickles

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
6.206
8.824
448
Bir sorum var, özellikle erkek arkadaşı veya oğlu olanlardan cevap bekliyorum. Erkek arkadaşım haftasonu için ailesinin köy evine gidecek. Havalar güzelleşti, keyifli olur diye beni de davet etti ama aile yapılarının nasıl olduğu hakkında pek bir fikrim yok. Sizce daha 4-5 aylık bir ilişkide ailesiyle birlikte bir haftasonu geçirsem annesi beni yanlış anlar mı? Sizin oğlunuz olsa ne düşünürdünüz eve gelen kız hakkında? Bİr de sizce nasıl davranmam lazım eğer gidersem?

Benim erkek arkadasim yabanci Amerika da yasiyoruz. Ama ben evlerine Christmas icin gittigimde annesi zaten soylemisti eski kafaliyim ben ayri odalarda yaticaksiniz dedi. Ben gelmeden durumu biliyordum zaten hic gocunmadim. Zaten Turk aile yapisindan da aliskindim o yuzden hic sorun olmadi. Ayri odalarda kaldiktan sonra bence yanlis anlamazlar.

Kesinlikle yapma böyle birşey..!!

1. 4-5 aylık bir ilişki,
2. Aranızda resmi birşey yok,
3. "Buraya geldiyse daha önce de başka yere gitmiştir" düşüncesini yaratabilirsin..
4. Ne kadar güvenirsen güven, erkeklere güven olmaz.. Kafasında soru işaretleri besler , ruhun bile duymaz...
5. Ailesi yüzüne gülse dahi, seninle ilgili çok olumlu şeyler kalmaz bence.. Çünkü sen oğlunun kız arkadaşısın, ve evlerine tatile gelebilen birisin :34:
6. İleride , olsun ya da olmasın, hakkında koz olarak kullanılabilecek, lafı edilebilecek hiçbir şey yapmamanı tavsiye ederim... Sen üzülürsün, sen sıkıntı yaşarsın.. Gerek yok bence gitmene.. Ağırlığını koru.. Taş Yerinde Ağırdır...

Bence gitme canım. Tabi bu benim fikrim. İlk tanışmanız evde olursa senin için daha iyi olur hem ailesinin nasıl insanlar olduğuna bakarsın tanımış olursun (ısınırsın yada soğursun) enazından bi görmüş olursun. Ona göre hareket edersin sonrasındada. İlk tanışmaya köy evlerine gidersen kendini yabancı gibi hissedebilirsin rahat olamazsın. Hemde ailesi daha yeni tanıştılar hemen gelmiş demek ki herkese karşı böyle diye düşünebilir hakkında. Ailesini bi kenara koy sevgilin bile bunları düşünür içten içe anlamazsın bile. Tabi bu aile yapısına bağlı ama en kötü ihtimalleri düşünmek gerekir. Kendini biraz ağırdan al bana kalırsa. Önümüz yaz zaten havalar dahada güzel olucak mutlaka birlikte güzel geçiriceğiniz zamanlarınız olucaktır bunun gibi fırsatlar elinize geçiçektir muhakkak acele etme derim.

Son düzenleme:
bence henuz cok erken.
erkek arkadasin seni davet etmekte bir beis gormedigine gore ailesi de kotu dusunmeyebilir.
ama bunun ilerisi de var. bazen insanlar o kadar acimasizlasabiliyorlar ki... daha sonra arkandan laf bile yapabilirler.
en iyisi olabildigince koz vermemek.

Erkek arkadaşım için problem olacağını zannetmem kimlerin evine gitmiştir kimbilir şeklinde? Çünkü öğrencilik hayatı yaşıyoruz daha, toplu organizasyonlar yapılır, hep beraber gidilir biryerlere ya da ne biliyim akşam biryerden dönüyorsak kimin evi en yakınsa onda kalınır. Sorun etmez böyle şeyleri, ama ailesi bambaşka düşünüyor olabilir tabi de, asıl olarak çok sık gitmiyor zaten eve, en fazla ayda bir haftasonu filan görüyor ailesini, o yüzden oğullarıyla özlem gidermek istiyor olabilirler, beni görünce nerden çıktı şimdi bu diye düşünsünler istemiyorum.

Son düzenleme:
yanlış anlamaya musait aile yapıları çok fazla evet ama durum böyle olsaydı sevgilin seni davet etmezdi diye düşünüyorum. Çok sempatik aileler var hiç yanlış düşünmeyip eğlenmesine bakan ;) önyargılıda olmamak lazım içinden geçen karara ayak uydur :40:

Her halükarda gitmemen daha hayırlı gibi görünüyo canım :ssz:

Son düzenleme:
bence de gitme ya henüz çok erken, ben 1 sene sonra gittim evlerine ama o zaman bile sıkılıyodum normalde hiç sıkılmam ama kasıyosun işte.. gerçi sonradan alıştım hatta şu an beraber yaşıyoruz ailesiyle (= yani 1 aylık sevgili olsak bile yine de yanlış düşünmezlerdi tanıyınca anladım.. erkek arkadaşının ailesi de anlayışlı karşılicaktır ki, erkek arkadaşın bunu bildiği için davet etmekte sakınca görmemiş,ama yinede ağırdan almak daha iyi olur..

Bir sorum var, özellikle erkek arkadaşı veya oğlu olanlardan cevap bekliyorum. Erkek arkadaşım haftasonu için ailesinin köy evine gidecek. Havalar güzelleşti, keyifli olur diye beni de davet etti ama aile yapılarının nasıl olduğu hakkında pek bir fikrim yok. Sizce daha 4-5 aylık bir ilişkide ailesiyle birlikte bir haftasonu geçirsem annesi beni yanlış anlar mı? Sizin oğlunuz olsa ne düşünürdünüz eve gelen kız hakkında? Bİr de sizce nasıl davranmam lazım eğer gidersem?

bence gitmemelisin

ben erken oldugunu düşünüyorum henüz kişiyi tam tanıyamamışken birde ailesini tanımaya uğraşma hem yanlış anlaşılabilirsin çünkü annesini tanımıyorsun sana belli etmezler ama annen için nasıl kız annesi böyle kızını gönderiyo gibilerinden şeyler duyarsın üzülürsün gerek yok

kusura bakma ama bir şey daha söyleyecem bu köy evinde ailesiyle olduğunu bile bilemezsin belki sen gelirsin diye ailemle gidicem demiştir ama baska amaç içinde olabilir..o kadar şey okuyup görüyoruz ki şüpheci oluyorum ister istemez

Son düzenleme:
arkadaşların geneliyle hem fikiriz sanırım.
bende gitme derim..4-5 ay bir ilişkide emekleme
zamanları..henüz erkek arkadaşını bile tanımıyorken
aile ortamına girmen çok erken..zamanında bu hatayı yapmıştım.
vakti zamanı gelince zaten ailesini tanıyacaksın.ama o zaman
bu zaman değil..bence:31:

gitme bencede.
iş ciddileşince gidersin.
şimdi kadın ne rahat kız çıktı geldi bak diye düşünecek.
ileride sıkıntı yaratabilir bu durum.

benim oğlumun 8 senelik kız arkadaşı var.geçen sene bize yakın yerde üni kazanınca geldi tanıştık.şimdi de ara ara gelip kalır.aslında gelip kalmasına ben karşıydım ama alıştık.yerine göre 3. çocuğum olarak görüyorum.ama sizin ilişkiniz çok çok yeni.bana göre gitsen bile kalmamalısın:34:

Bence de gitme. İşte "yanlış anlarlar, hafif kız olduğunu düşünürler, ayıp olur" filan diye değil. Erkek arkadaşların, nişanlıların, eşlerin aileleriyle mesafenin korunmasında fayda olduğu için. Daha 4-5 aydır birlikteymişsiniz. Şu aşamada tanışmaya gerek yok. Evlendikten sonra ilk başlarda koyduğun bu mesafenin ne kadar işe yarayacağını anlayacaksın. Daha şimdiden insanların sana gelin kız gözüyle bakmasına hiç gerek yok.
Ha ama ciddi düşünmediğin bir çocuksa normal bir arkadaşında kalmaya gidiyor gibi düşünüp güzel bir haftasonu geçirmek için gidebilirsin.

benim oğlumun 8 senelik kız arkadaşı var.geçen sene bize yakın yerde üni kazanınca geldi tanıştık.şimdi de ara ara gelip kalır.aslında gelip kalmasına ben karşıydım ama alıştık.yerine göre 3. çocuğum olarak görüyorum.ama sizin ilişkiniz çok çok yeni.bana göre gitsen bile kalmamalısın:34:

en dogru ve gercektı tavsıye erkek annesı olan birinden gelir

Oğlumun kız arkadaşı bize geldi hatta gece bizde kaldı,ne düşüneceğim çok memnun oldum.O çok sıkıldı tabii ama vakit geç olunca gönderemedik,bizim bırakıp gelmemizde yorucu olacaktı.Annesi yanlış anlayacak birisi olsa oğlu sizi davet etmezdi bence,gidin derim ben..

bencede gitme sonra iş ciddiye bindiginde cok laf olur erkekler cıkarken böyleşeyleri dert etmez ama olurda onunla evleirsen oooooooooo onun üzerine cok lafdöner tecrübe ben yasadın hem ben sadece aksam yemeklerine gitmiştim bu kız bu saatte ne arıyo burda demişler sonra tartıstımda kaynanayla sen zaten gece sokkaklarda geziyodun erkeklerle die adımı cıkardı akrabaların arasında

bence gitmemelisin

ben erken oldugunu düşünüyorum henüz kişiyi tam tanıyamamışken birde ailesini tanımaya uğraşma hem yanlış anlaşılabilirsin çünkü annesini tanımıyorsun sana belli etmezler ama annen için nasıl kız annesi böyle kızını gönderiyo gibilerinden şeyler duyarsın üzülürsün gerek yok

kusura bakma ama bir şey daha söyleyecem bu köy evinde ailesiyle olduğunu bile bilemezsin belki sen gelirsin diye ailemle gidicem demiştir ama baska amaç içinde olabilir..o kadar şey okuyup görüyoruz ki şüpheci oluyorum ister istemez

Kusura bakmam tabiki, genel olarak hayatta süpheci olmanın işe yarayacağına inanırım bende, ama başbaşa gitmek istese zaten söyler çünkü rahatsız olmayacağımı bilir. (Sanırım bu iş ciddiye binince oğlan annelerine söylenmemesi gereken birşey:1::1:) Muhtemeln aile etkinliğine dahil etmeye çalışmasının sebebi haftasonu sıkılmamaktır, İlgilenip yorumladığın için teşekkür ederim buarada.

yercekimlikaranfil

Bence de gitme. İşte "yanlış anlarlar, hafif kız olduğunu düşünürler, ayıp olur" filan diye değil. Erkek arkadaşların, nişanlıların, eşlerin aileleriyle mesafenin korunmasında fayda olduğu için. Daha 4-5 aydır birlikteymişsiniz. Şu aşamada tanışmaya gerek yok. Evlendikten sonra ilk başlarda koyduğun bu mesafenin ne kadar işe yarayacağını anlayacaksın. Daha şimdiden insanların sana gelin kız gözüyle bakmasına hiç gerek yok.
Ha ama ciddi düşünmediğin bir çocuksa normal bir arkadaşında kalmaya gidiyor gibi düşünüp güzel bir haftasonu geçirmek için gidebilirsin.

Şimdi doğruya doğru tanımadığım insanların beni yanlış anlayıp arkamdan konuşmalarını da istemem :1: ama benim asıl çekindiğim nokta ileride kayınvalidem olucak şimdiden aramı iyi tutayımdan çok, aile etkinliklerine dahil olursam annesini rahatsız eder miyim? di. Gelen yorumlara bakılırsa her açıdan gitmemem daha doğru olacak sanırım. Yorumun için teşekkürler

Egem

benim oğlumun 8 senelik kız arkadaşı var.geçen sene bize yakın yerde üni kazanınca geldi tanıştık.şimdi de ara ara gelip kalır.aslında gelip kalmasına ben karşıydım ama alıştık.yerine göre 3. çocuğum olarak görüyorum.ama sizin ilişkiniz çok çok yeni.bana göre gitsen bile kalmamalısın

Egem gerçekten hemen hemen yaşıt sayılabilecek yaşta bir oğlun olduğu için senin tavsiyeni çok ciddiye alıyorum bu konuda.:1:

Diğer yorumlarda birkaç istisnai ve şanslı örnek dışında gitme yönünde olduğuna göre sizi dinleyeceğim.İlgilenip fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler hepinize :16:

Back
X