Erkek arkadaşın ailesi

ben bir yıldır beraberım sevgilimle ama sahsen böyle bır teklıfı kıbar bır sekılde gerı cevırırım, herseye atlamamak gerek öyle... bıraz mesafeyı korumalı..

canım eger yatıya davet edıldıysen kesınlıkle gıtme tabıkı de.hakkın da yanlıs dusuncelere sebep olursun .
belkı de denemek ıcın edılen bır teklıftı bılemessın .o yuzden sen agırlıgını koru .
aılesı gerı kafalı da olsa medenı de olsa daha 4-5 aylık ılıskı de yatıya kalmayı kımse hos gormez .
aynı sehırde ısenız ,tanısmak ıcın bır kahve ıcmeye gıdersın .
ama ,koy evı dedıgıne gore sehır dısı bır zıyaret olacak .
o zaman kesınlıkle gıtme canım ."aılem ızın vermıyor sehır dısına cıkmama "
dersın.o zaman sorun olmaz .

ek olarak sunu da eklemek ısterım ; her ne kadar cıddı bır boyutta bıle olsa ılıskı nısanlılık soz gıbı
ne olursa olsun ,yatıya kalmanızı onermem .her zaman saygı cercevesın de mesafeyı korumanızı tavsıye ederım .
aksı takdır de gercekten sıkıntı yaratıyor sonradan .benım arkadasımın basına soyle bırsey gelmıstı ;
arkadasımın aılesı mecburı sebepden dolayı sehır dısına cıktı .arkadasım da calıstıgı ıcın ıstanbul da kalmak zorun da kaldı .
annesı dayısına emanet ettı .ama dayısı bır sure sonra kalmasından rahatsız oldu .arkadasım da sozlusunun aılesın de kaldı .kendı
aılesnın bu durumdan haberı yoktu .1 hafta kaldı . .sozlusunun annesı oyle seker bır kadın kı yasıtı gıbı kafa dengı bır ınsan .
ama ne zaman ıs kotu oldu kadın da kotu oldu .arkadasım sozlusuyle tartısınca ayrılma durumuna geldı .
sozlusunun annesının de ıgrenc hakaretlerıne magruz kaldı .arkadasımı annesıne soylemekle tehdıt ettı (onlar da kaldıgı ıcın )
arkadasıma agza alınmayacak seyler soyledı ."aılen basın da yoktu da namusunun bekcılıgını ben yaptım .
ben sahıp cıkmasaydım kım bılır ne olurdun "gıbı ıgrenc hakaretler .anlayacagın canım mesafe her zaman ıyıdır .

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla gitmek istiyorsun ama unutma her ne kadar modern de görünse
sonuçta erkek annesi...

küçük kardeşim 26 yaşında başka şehirde,
8 aylık bir ilişkisi var ama biz hiç tanışmamıştık.
yazın kardeşim bize gelirken kız arkadaşını da davet etmesini söyledim bizde kalır diye.
annem çok büyük tepki vermişti bana,
yanlış birşey düşünmedi ama
daha arada resmi birşey olmadan elin kızının sorumluluğunu alamazsın demişti.

herkes söylemiş zaten bende katılıyorum gitme canım :50:
ilişkiniz çok yeni arada resmi bir durum yok şu durumda hem de şehir dışına şehir dışına yatılı gitmen hiç doğru değil
bu dönemlerde ne kadar ağır durursan o kadar değerin olur benden sana abla tavsiyesi canım:31:

arada resmiyete dökülen birsey yoksa gitmezdim.. yani bu benim fikrim. insan kendini biraz agirdan satmali.....
henüz birsey yokken eve girip cikan kizlara pek sicak bakilmiyor ne yazikki bu ülkede... evlenince bile insanin yüzüne vurabiliyorlar, yok iste evlenmeden bizim eve girip cikiyordu vs... yinede senin bilecegin bir sey

ben senin yerinde olsam gitmezdim açıkcası..
nasıl insanlar oldugunu bile bilmiyorsun ilk tanışmada yanlarında kalan bir kız için çok rahat geniş diye düşünebilirler..
küçük bir sorun çıktıgında ileride mesela, dünden razıydı zaten bizim evden çıkmıyodu gece yatmalar felan bunlar yüzüne vurulabilir..
hele bir nişanlan sözlen sonra zaten bize sormadan kendin karar verirsin :23:

ben de ilişkimiz 4 aylıkken gitmiştim, yanıma da kız arkadaşımı almıştım, çok çekinmiştim.. ailesini çok sevdim. şimdi 4. senemizdeyiz, nişanlandık. her aile bir değildir, o yüzden git veya gitme diyemem, ama her erkek annesi bunu yanlış anlayacak senin hakkında kötü düşünecek diye birsey yok.. benim abimin de kız arkadaşı gelir kalırdı annem çok memnun olurdu, aynı şekilde ben de bi sıkıntı yaşamadım.

ben erkek arkadaşımın ailesiyle 4 senelik beraberliğin sonucunda mesleğimi elime aldım ve öyle tanıştım..
O da istemeye geldiklerinde bizim evimizde tanıştık..
Şimdi nişanlıyız ve 1,5 ay sonra evleniyoruz..
İyikide önceden tanışmamışım..
sevgili olarak tanıştırılsaydım eminim ki beni ciddiye almıycaklardı henüz daha erken diye..
Ki kalsaydım hakkımda neler neler düşünürlerdi..:12:
İyki bu tür şeylere önem veriyorum sanada tavsiye ederim önem vermeni daha çok yeni çünkü:8:
bu öyle öğrenci evinde kalmaya benzemez cicim:ssz:
tanımıyorsun bile mantıklı davranmakta fayda var..

gitme.... benım kardesımde aynı seyı yaptı..... kardesım cok modern yapıdadır... acıkgörüşlü vs.... ama gel zaman gıt zaman... bu konu oldu... ileride ısıtılıp önüne gelmesını istemıyosan gıtme... gıdıp ne yapacaksın? hersey kesınmııı evlılık varmı? bence ılk onlar size gelmelı oda istemek için......

Bende diğerleri gibi gitme dicem canım. Daha gerçekten çok erken. Ben 2 senedir birlikteyken tanıştım sevgilimin ailesiyle ve merdivenleri kaç kez indim çıktım korkumdan. Hepsi çok iyi davrandılar ama annesi sürekli ' annen seni şimdi nerde diye biliyo ' gibi sorular sordu rahatsız oldum. Dahada gitmedim. Şimdi 4 sene oldu sevgilimin babası her 2 güne bi arıyo nerdeyse haftasonu gel diye ama gitmiyorum. Sende gitme bence.

Tabiki gidip tanismalisin bence. Hep birlikte zaman gecirmek guzel olur.

Ancaaak ben olsam gece kalmazdim. Sanirim sen kalacaksin. Hersey icin tesekkur eder donerdim. Bu konuda tutucuyum. Hem ne gerek var simdiden. Her sey zamaninda guzel. Zamani gelince zaten kalirsin. Sen bilirsin..

Kesinlikle yapma böyle birşey..!!

1. 4-5 aylık bir ilişki,
2. Aranızda resmi birşey yok,
3. "Buraya geldiyse daha önce de başka yere gitmiştir" düşüncesini yaratabilirsin..
4. Ne kadar güvenirsen güven, erkeklere güven olmaz.. Kafasında soru işaretleri besler , ruhun bile duymaz...
5. Ailesi yüzüne gülse dahi, seninle ilgili çok olumlu şeyler kalmaz bence.. Çünkü sen oğlunun kız arkadaşısın, ve evlerine tatile gelebilen birisin :34:
6. İleride , olsun ya da olmasın, hakkında koz olarak kullanılabilecek, lafı edilebilecek hiçbir şey yapmamanı tavsiye ederim... Sen üzülürsün, sen sıkıntı yaşarsın.. Gerek yok bence gitmene.. Ağırlığını koru.. Taş Yerinde Ağırdır...

Bende katılıyorum canım, hepsi muhtemel....

Erkek arkadaşının ailesinin yaşam koşullarını, yapısını,bakış açılarını,modernlik durumlarını az çok biliyorsundur
Buna göre davranabilirsin.

Ciddi düşünmüyorsan direk git sen yine cici kız olursun ne düşünürlerse düşünsünler :))

Ama ciddi düşünebileceğin biriyse ilerde yeri gelir iyi niyetlede olsa senin ailene bile söylenir..

"""Ben kimseye malzeme verilmemesi taraftarıyım.."""

Başbaşa gidin bi hafta on gün istediğiniz yerde takılın kendi aranızda beraber yaşayın vs
Nişanlın değil sözlün değil ailelerle ne işiniz var şimdiden boşver güzelim ya..

Bir sorum var, özellikle erkek arkadaşı veya oğlu olanlardan cevap bekliyorum. Erkek arkadaşım haftasonu için ailesinin köy evine gidecek. Havalar güzelleşti, keyifli olur diye beni de davet etti ama aile yapılarının nasıl olduğu hakkında pek bir fikrim yok. Sizce daha 4-5 aylık bir ilişkide ailesiyle birlikte bir haftasonu geçirsem annesi beni yanlış anlar mı? Sizin oğlunuz olsa ne düşünürdünüz eve gelen kız hakkında? Bİr de sizce nasıl davranmam lazım eğer gidersem?

kesinlikle gitme,hatta gitmeyi düşünme bile.çok hafif bir izlenim verirsin,ailesi ne yapıda olursa olsun kesinlikle bir gün ağızlarından duyarsın bunu" daha 4 aylık çıkarken bizle kaldın" diye.
tavsiye hatta rica,lütfen gitme...

benim de üniversite öğrencisi bir oğlum var...kız arkadaşlarını eve getirir ben seviniyorum aslında hiç değilse kimlerle zaman geçirdiğini gözlemlemiş oluyorum...benim için bir sakıncası yok hatta avantajlıyım diye düşünüyorum ama her erkek annesi benim gibi mi düşünür bilemem....ama kızımı hafta sonu kalmak için göndermem gündüz ailesiyle olmak şartıyla görüşmek için gidebilir ama kalmak için olmaz:20::20:

bence yapma derim. bunu ilerde koz olarak kullanabilirler. Yüzüne gülerler canim cicimli olursunuz, ama birgün gelir bunun icin demediklerini birakmazlar

Back
X