• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşın ailesiyle samimiyet derecesi ne olmalı ?

Duyurtmasın o zaman. Nefret ediyorum bu tip erkeklerden.
Bu arada sizin mesafeniz gayet iyi. Zaten bizim toplumun çoğunda "gelin=her dediğimize evet diyecek köle" olduğu için, siz size uymayan hiçbir şeye evet demeyerek güzel yapmışsınız.
Erkek arkadaşınız karışmasın bir zahmet, o sizin abinizle kuzeninizle halısaha maçına gidiyor mu? Sizin Annenizle mıç mıç mı sürekli?
Şu bizim erkeklerin, kızarkadaşım\nişanlım\eşim benim ailemle kanka olsun, yediği içtiği ayrı gitmesin fetişizmi beni tüketti yemin ederim.
Tiksinçler.
Biraz sinirliyim üslubuma yansımış olabilir.

Doğru yoldasınız. İmtiyaz büyüyerek çığ olur, vermeyin.
Ya evet gercekten erkekler de öyle bir fetiş var. Samimi olunca noluyosa. Benim ailem henüz bilmiyor ama bilse de öyle samimi olmalarını istemezdim. Herkes sevdigiyle ailesi iyi anlassin ister. Ama erkekler bu konuda illa da samimi olmalilar diye düşünüyor galiba

Ya evet gercekten erkekler de öyle bir fetiş var. Samimi olunca noluyosa. Benim ailem henüz bilmiyor ama bilse de öyle samimi olmalarını istemezdim. Herkes sevdigiyle ailesi iyi anlassin ister. Ama erkekler bu konuda illa da samimi olmalilar diye düşünüyor galiba
Olur da evlenirsen, belirli sınırların varsa ve bunların ihlalinden hoşlanmayan biriysen; bu samimiyet olayı suistimal edildikçe çıldırırsın. İstisnasız hep suistimal edilir. Hele bizim toplumdaki erkek aileleri bu konuda meşaleyi ellerinde tutuyorlar. Hep daha fazlası hep daha fazlası.
Ben, bir iki kere pasta yapıp götürdüm Hep beraber yiyelim diye. Daha sonra yapmadığımda, oğlunu fişfişledi kaynana adlı yaratık, sanki görevimmişçesine.
O yüzden, kamp ateşine nasıl mesafeli yaklaşıyorsan öyle kal. Ne elin yansın ne de üşü.

Daha fazla samimi olmaya gerek yok bence.
Hatta bence fazla bile.
Ben tartışmalarımızın duyulmasını istemem mesela.

Erkek arkadaşınız ilişkiniz resmiyete dökülünce, hatta evlenince nasıl bir tavırda olacak acaba?
O zaman da "ablamla gezmeye git" diyecek mi, yoksa şimdi arada köprü olduğundan mı?

Mesafe iyidir hoştur pek güzeldir.

Bunun cevabi ailelerin ve sizin kulturunuzle alakali bence.
Bizim aileler biraz gelenekseller, isler resmilesince bir suru olay
O yuzden ben hic bu islere girmedim. Istemeye kadar kiz arkadasi sifati ile hic gorusmedim. Gerci aileler tanisiyordu bizde zaten. 8 yil boyle gezdik haha. Sonra isteme oldu ve bence iliskimizin en zor 6 ayi basladi, evlilige kadar. O onu der, bu suna darilir, sacma sapan isler. Ne gerek var. Sevgilinle gez toz, aile isleri gerginlik bence.

Tabi ailesi ile arkadas gibi olan arkadaslarim daha erken tanistirmayi tercih ettiler mesela. Dedigim gibi biraz yasam tarzi ile alakali.

Şahsen kayinvalidemi ilk defa istemede gördüm. Görümcemi ve kaynimi bir kac ay önce. Ama öyle sıkı fıkı bir durum olmadı. Bence biraz mesafeli durmakta hep fayda var

Aileme cok soguksun, ablamla gez bilmem ne daha sevgili haliyle simdiden boyle yapan insan evlenince hiç rahat vermez gibi geliyor bana anneme git, ablama git demeleri baskı halini alabilir zamanla...

Ayrica kavga edince ailesinin haberinin olmasi ve O'na kizmasi harika birsey degil. Kavgalarinizda devamli siz hakli olacak degilsiniz sonucta yarin birgun sizi de haksiz bulabilirler ve laf soyleyip karismalari o zaman da hoşunuza gidecek mi?
Boyle seyler cogunlukla ciftler arasinda kalmali diye dusunuyorum.

Benim dusunceler bu kadar

Bence yaptığın doğru soğuk değilsin olması gereken samimiyet çizgisindesin. Böyle kal

Merhabalar sevgili kk üyeleri burada hep evli-bekar hanımların sevgililerinin ve eşlerinin ailelerinden samimiyet göremediklerini okuyorum. Ben de samimi olmayı seven bir insan değilim ben mi hatalıyım diye sorgulamaya başladım. Erkek arkadaşımda ara sıra bu huyumdan şikayet eder. Neden ailemle samimi olmuyorsun diye. Bana da hem ortada resmi bir şey yokken samimi olmak doğru gelmiyor hem de samimi olunca ne kadar iyi insanlar olsalar da ister istemez beklenti yaratıcam belki dedikodu olur diye çekiniyorun
4 senelik erkek arkadaşım var ailesi iyi insanlardır.Gerek insanlık olarak,gerek kültür olarak. Beni de gerçekten severler,erkek arkadaşımla tartıştığımda annesi falan erkek arkadaşıma kızar , erkek arkadaşım ailesiyle aramda köprü vazifesinde çok iyidir .
Ama böyle sürekli hediyelesmeyi araşmayı doğru bulmuyorum ben. Biz de ilk adımı annesi ve ablası attı. Bana hediye almışlardı ben de aldım ablasinin cocugu oldu ona da aldım. Ne bileyim mevlüdünde yardım ettim. Bayramlarda annesini ararım.Annesi hasta olduğunda arayıp geçmiş olsun dedim ben hasta olduğumda o da beni aradı sağolsun. Ama bu kadar yani. Onun dışında yolda görünce selamlaşırız.
Erkek arkadaşım ablamla gezmeye gitsene dedi birkaç kere hayır dedim. Hep beraber şehir dışına gidelim dedi hayır dedim. Akrabalarıyla pikniğe çağırdı ona da hayır dedim. Bizzat beni ve erkek arkadaşımı çağırdıkları akraba yemeğine gittim bir defa, bir defa da mezuniyet yemeğine gittim. Ramazan'da ailesi sen öğrencisin gel biz de ye dediler istediğin zaman gel diye ısrar ettiler ama onda da sırf ayıp olmasın diye bir başında bir sonunda gittim.

10 ay nişanlı kaldım iki kere eşimin ailesine gittim

Ya ne bileyim burada herkes eltim,görümcem, kv beni sevmiyor bana diğerleri gibi davranmıyor alınıyorum diye konh acinca acaba dedim ben de erkek arkadasim hakli mi yani benimle samimi olmasalardi da benim umurumda olmazdi pek
Bu tabii kişiden kişiye değişir. Beni sevmeseler şahsen ben üzülürdüm. Çünkü eşim üzülürdü ve bunu görmek istemem. Ama evlendikten sonra zaten yakın olunuyor. Sevecek olan her türlü seviyor. Yeter ki küçük olarak sen saygılı ol, büyük olarak onlar sevgili olsun yeter.

Erkek arkadaşın ailesiyle samimiyet değil hiçbişi olmaz
Söz nişan dönemleri zaten bunlar için vardır
Konu kilit

Erkek arkadaşın tam kaçılacak erkek tipi bence. Ortada fol yok yumurta yok neden samimi olmuyorsun diye kızmalar akrabalarla piknikler bilmem neyler havada uçuşuyor, ne olacağını söyleyeyim mi?
Yarın öbürgün haftada 3-4 gün görüşmeniz beraber yemek yemeniz beklenecek, sana sormadan planlar yapılacak, eğer basit bir cevap canım istemiyor bile desen bu adam sana hayatı zindan eder gibi geliyor

Olacağınız kadar samimi olmuşsunuz zaten. Mevlütler, akraba yemekleri... Ne kadar mesafe kalmış ki?
Aileniz bilmiyormuş bile ilişkinizi.
Sizin ailenizin haberi yokken bu kadar içlerine girmeniz doğru değil bence. Gördüğünüz gibi, yüz vermişsiniz astarını istiyor.
Bugün sizin hesaba almadığınız ailenizi yarın onlar hesaba almadığında üzülürsünüz.

Olacağınız kadar samimi olmuşsunuz zaten. Mevlütler, akraba yemekleri... Ne kadar mesafe kalmış ki?
Aileniz bilmiyormuş bile ilişkinizi.
Sizin ailenizin haberi yokken bu kadar içlerine girmeniz doğru değil bence. Gördüğünüz gibi, yüz vermişsiniz astarını istiyor.
Bugün sizin hesaba almadığınız ailenizi yarın onlar hesaba almadığında üzülürsünüz.
Mevlüd son anda olan bir şeydi erkek arkadaşımla anlaşma yapmıştık ben bebeğin mevlüdüne gidersem o da benim istediğim yere gelecekti yarım saat durup durmadım. Akraba yemeği konusunda evet haklisiniz istemiyorum ama insanları da sürekli reddetmek ayıp olur diye erkek arkadaşımı ve beni özel olarak çagırdıkları için 3 defa gittim.
Lütfen üslubunuza dikkat edin suçlar gibi yazmışsınız. Annem biliyor. Babamın bilmemesinin sebebi ise tutucu olması yolda bir erkek arkadaşım selam verse bin türlü senaryo yazar. Ben de isterdim tanıştırmayı. Keyfimden,hesaba almadığımdan değil.

Merhabalar sevgili kk üyeleri burada hep evli-bekar hanımların sevgililerinin ve eşlerinin ailelerinden samimiyet göremediklerini okuyorum. Ben de samimi olmayı seven bir insan değilim ben mi hatalıyım diye sorgulamaya başladım. Erkek arkadaşımda ara sıra bu huyumdan şikayet eder. Neden ailemle samimi olmuyorsun diye. Bana da hem ortada resmi bir şey yokken samimi olmak doğru gelmiyor hem de samimi olunca ne kadar iyi insanlar olsalar da ister istemez beklenti yaratıcam belki dedikodu olur diye çekiniyorun
4 senelik erkek arkadaşım var ailesi iyi insanlardır.Gerek insanlık olarak,gerek kültür olarak. Beni de gerçekten severler , erkek arkadaşım ailesiyle aramda köprü vazifesinde çok iyidir .
Ama böyle sürekli hediyelesmeyi araşmayı doğru bulmuyorum ben. Biz de ilk adımı annesi ve ablası attı. Bana hediye almışlardı ben de aldım ablasinin cocugu oldu ona da aldım. Ne bileyim mevlüdünde yardım ettim. Bayramlarda annesini ararım.Annesi hasta olduğunda arayıp geçmiş olsun dedim ben hasta olduğumda o da beni aradı sağolsun. Ama bu kadar yani. Onun dışında yolda görünce selamlaşırız.
Erkek arkadaşım ablamla gezmeye gitsene dedi birkaç kere hayır dedim. Hep beraber şehir dışına gidelim dedi hayır dedim. Akrabalarıyla pikniğe çağırdı ona da hayır dedim. Bizzat beni ve erkek arkadaşımı çağırdıkları akraba yemeğine gittim bir defa, bir defa da mezuniyet yemeğine gittim. Ramazan'da ailesi sen öğrencisin gel bizde ye dediler istediğin zaman gel diye ısrar ettiler ama onda da sırf ayıp olmasın diye bir başında bir sonunda gittim.
.....
Bi yanlış anlaşılma olmuş tabii ki de kavgalarimizi baskalarina anlatmiyoruz.
Evde olduğunda bazen kavga ederken telefonla konusurken sesler yükseliyor kadın da kıza iyi davran,üzme şeklinde telkinler de bulunuyormuş.
Daha fazlasını yapsan gün gelir oğlumuza yapıştı diyebilirler herkes böyle değil tabiki ama ağırlığını koru aynen devam mesafe candır...

Erkek arkadaşın tam kaçılacak erkek tipi bence. Ortada fol yok yumurta yok neden samimi olmuyorsun diye kızmalar akrabalarla piknikler bilmem neyler havada uçuşuyor, ne olacağını söyleyeyim mi?
Yarın öbürgün haftada 3-4 gün görüşmeniz beraber yemek yemeniz beklenecek, sana sormadan planlar yapılacak, eğer basit bir cevap canım istemiyor bile desen bu adam sana hayatı zindan eder gibi geliyor
Kızma şeklinde değil ama arada lafı geçince üzüldüğünü belirtiyor. Ben de kendi akrabalarımla bile samimi değilim.Bana bir kötülükleri olduğundan değil ama hoşlanmıyorum samimiyetten.Bana akraba demek dedikodu kazanı demek gibi geliyor.
Bir de çok takıyor mesela.Ailesinin dikkat etmediği şeylere takılıyor. Bir keresinde ablasına x abla sen nasılsın demiştim daha sonradan neden siz demedin ablama o senden kaç yaş büyük demişti bana.Yani insanın arada ağzından kaçabilir ha siz demişim ha sen demişim her an dikkat edemem ki. Annesi de ablası da bu konuda çok anlayışlı özellikle annesi "biz seni sıkmak istemiyoruz yanlış anlama burada gelecek kapının olduğunu bil yeter" demişti.Bir de annesi ilk defa bir kız arkadaşıyla tanışmak istemiş o da çok doğru bulmuyormuş samimi olmayı.Ama erkek arkadaşım ille de samimi olmamız için uğraşıyor. Ailesinin bir beklentisi yoksa da beklentiye girecekler.Kırmadan etmeden bu durumu çözmek istiyorum.

Mevlüd son anda olan bir şeydi erkek arkadaşımla anlaşma yapmıştık ben bebeğin mevlüdüne gidersem o da benim istediğim yere gelecekti yarım saat durup durmadım. Akraba yemeği konusunda evet haklisiniz istemiyorum ama insanları da sürekli reddetmek ayıp olur diye erkek arkadaşımı ve beni özel olarak çagırdıkları için 3 defa gittim.
Lütfen üslubunuza dikkat edin suçlar gibi yazmışsınız. Annem biliyor. Babamın bilmemesinin sebebi ise tutucu olması yolda bir erkek arkadaşım selam verse bin türlü senaryo yazar. Ben de isterdim tanıştırmayı. Keyfimden,hesaba almadığımdan değil.

Mesajımın tam olarak neresinde suçlama gördünüz acaba? Ayrıca sizin hayatınız için sizi neden suçlayayım, bana ne ki? Şaka gibi gerçekten.
Çoğu yorum gibi "mükkkemmel bir mesafe" desem mutlu olacaktınız herhalde.

Bakın başlıkta ne yazıyor: Erkek arkadaşın ailesiyle samimiyet derecesi ne olmalı?
Fikir sormuşsunuz ya hani, cevap veriyorum: Olmamalı.
Sebebi de hemen şurada: Bir keresinde ablasına x abla sen nasılsın demiştim daha sonradan neden siz demedin ablama o senden kaç yaş büyük demişti bana.

Adam sizin istediğiniz yere gitmek için sizi mevlüte gitmeye zorluyor, ablalarıyla takılın diye baskı yapıyor, onlara olan hitaplarınıza kadar karışıyor ama siz atarı bana yapıyorsunuz :)
Buraya sizi mutlu edelim diye değil fikir almak için konu açıyorsunuz sonuçta.

Bugün "ablama neden 'siz' demedin" diyen adam yarın "anama neden canım anaamm demedin, babama neden öyle baktın" der; bugün "ablamlarla gezmeye gitsene" diyen adam yarın "neden 2 gündür ailemle görüşmüyorsun" der.
Mevlüt için pazarlık yapan adam "annemin kısır gününe gidip yardım etmemişsin ama annene uçarak gidiyorsun" diye kavga çıkarır.

Ortadaki adam bu potansiyeldeyken akraba yemeğini geçtim, aileyle tanışmak bile hata. Ailenize ayıp olacağına başkalarına ayıp olsun.

Ayrıca babanız o kadar tutucuysa karşı tarafla bu kadar yakınlaşmanız çok daha yanlış. Yarın en ufak bir şeyde "bu kız bekarken bizim evden çıkmıyordu, şimdi mi sorun oldu" derlerse ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Back
X