Erkek arkadaşın anne-baba ve hatta sülalesiyle tanışmak :s

eccecik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2012
38
0
86
Tekirdağ
Kızlar uzun zamandır üye olmadan kk'nün takipçisiydim, neyi merak etsem cevabını burda buluyordum. Sonunda üye oldum ve benim de yardıma ihtiyacım var. Sorunumla ilgili tecrübelerinizi yada önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

23 yaşındayım sevgilimde 27 yaşında 3.5 aydır bi birlikteliğimiz var. Erkek arkadaşım daha 2. aydan tutturdu annem seninle tanışmak istiyor diye. Bende erken olduğunu söyledim ama bi türlü laf anlatamıyorum ve haftaya dayısının kızı evleniyor... Beraber düğüne gitmeyi naptı netti ikna etti. Şimdi düğünün bütün gündemi değişecek, gelin ve damat yerine tüm gözler üstümüze çevrilcek :( Erkek aradaşımın annesi, babası, dayısı, teyzesi, halası, komşusu, ıdısı dıdısı. . . hepsi orda olcak :S Düşündükçe geriliyorum. Çok girişken biriyim ama nasıl oluyorda bu konuyu bu kadar kafaya takıyorum anlayabilmiş değilim.

Kızlar nasıl davranayım ellerini mi öpeyim tokalaşayım mı, gelin moduna mı gireyim yoksa pek yüz göz olmayayım mı. Bide erkek arkadaşım takım elbiseli olcak ben elbise mi giysem yoksa pantolon bluz mu ? İlk tanışma için direk sülalesini görmek avantaj mı dezavantaj mıdır?

Sorular sorular sorular... Cevaplarınızı heycanla bekliyorum.

ben bızım 3. yılımızda tanıstım.
tanısmak iyi de işte okul bıtınce haydı istemeye gıdelım oluyorlar. evlenmeyı cok ıstıyorum ama benım evlenmem ıcın daha bır suru seye ıhtıyacım var
sımdıkı aklım olsa daha gec tanısırdım belkı de hıc tanısmazdım.
dugune cok abiye bır kıyafet olmasa da elbıseyle gıt bence. ben annesıne x teyze demıstım oyle gorustuk

Bence daha çoook erken ama siz bilirsiniz elbette
Sonuçta 3,5 aylık ilişki size ne kadar güvence veriyorki
Ben olsam hemen gelin moduna girmezdim sanırım ama çok soğukta davranmazdım
Kıyafet olarakta ne çok abiye ne çok sıradan bi elbise giyebilirsin

tanısmak iyi de işte okul bıtınce haydı istemeye gıdelım oluyorlar. evlenmeyı cok ıstıyorum ama benım evlenmem ıcın daha bır suru seye ıhtıyacım var
dugune cok abiye bır kıyafet olmasa da elbıseyle gıt bence. ben annesıne x teyze demıstım oyle gorustuk

Bende tanışma taraftarı değilim ama emrivakiyle evet dedim. Bi yandan diyorum en başında tanımış olurum azda olsa, bi yandan da kendime kızıyorum kesin tavrımı koymayıp gelirim dediğim için. Umarım Allah utandırmaz. Cevabın içinde ayrıca teşekkür ederim rabbim gönlüne göre versin inş. senin de

cnm bnde birlikteliğimizin 4. ayında tanışmıştım ailesiyle ve ramazandaydı iftara gitmiştim....

hiç te pişman değilim bu duruma ne olacakki yani...5 yıl çıktık şimdi de 2 yıllık evliyim ve 7 yıldır tanımış oluyorum ailesini bna göre artı bi durum.....

hee gelin moduna girmedim ama hiç öyle bayram seyran aramadım,düzenli gitmedim sonuçta sevgiliydim anca 3 ayda bir gittim....

annesine teyze dedim babasına da amca:) ne yani anne baba diyemezdim hoop diye....büyük oldukları için ellerini öptüm.....

sen düğüne abiye bişeyler giyme sakın...şöyle şık kumaştan siyah çok ta açık olmayan mümkünse diz kapağında kalem bi elbise giy...kolları kalın askılı olabilir.fön çektir hafif makyaj tamamaaam:))))

hadi hayırlısı:)

Bu Kadar Erken Yüz Göz Olmaya Gerek Yok..
Zamanı Gelince Mecbur Oluyorsun.. :1:

Bence daha çoook erken ama siz bilirsiniz elbette
Sonuçta 3,5 aylık ilişki size ne kadar güvence veriyorki
Ben olsam hemen gelin moduna girmezdim sanırım ama çok soğukta davranmazdım
Kıyafet olarakta ne çok abiye ne çok sıradan bi elbise giyebilirsin

Seninle aynı fikirdeyim bencede çok erken ama ısrarlar üstüne gelirim demiş bulundum. Hatta biraz daha ertelemek için son anda bi bahane bulup gitmemeyi bile düşünüyorum. İkimizinde önünde okul askerlik gibi bi engel olmadığdan olsa gerek kendimizi kaptırmış durumdayız. Hemen bi ciddiyete dökme yolunda karşı tarafta. Ailelerimizin bir çok ortak tanıdığı var aldığım duyumlar, erkek arkadaşımın bana karşı tutumları güven veriyor. Ama nasıl davransam napsam bilemedim :(

cnm bnde birlikteliğimizin 4. ayında tanışmıştım ailesiyle ve ramazandaydı iftara gitmiştim....

hiç te pişman değilim bu duruma ne olacakki yani...5 yıl çıktık şimdi de 2 yıllık evliyim ve 7 yıldır tanımış oluyorum ailesini bna göre artı bi durum.....

hee gelin moduna girmedim ama hiç öyle bayram seyran aramadım,düzenli gitmedim sonuçta sevgiliydim anca 3 ayda bir gittim....

annesine teyze dedim babasına da amca:) ne yani anne baba diyemezdim hoop diye....büyük oldukları için ellerini öptüm.....

sen düğüne abiye bişeyler giyme sakın...şöyle şık kumaştan siyah çok ta açık olmayan mümkünse diz kapağında kalem bi elbise giy...kolları kalın askılı olabilir.fön çektir hafif makyaj tamamaaam:))))

hadi hayırlısı:)

Birazda olsa içime su serptin teşekür ederim. Umarım dediğin gibi benim için artı bi durum olur.
Annemi 3 yıl önce kaybettim, sanırım kimseye bidaha anne diyemem. . . Teyze demek şimdilik isabetli ortak karar :) Babayla pek muhattap olmam düğün olduğu için :))
Balık etliyi birazcık aşıp balina ete doğru gittiğimden dolayı siyah elbise can yeleğim olacak sanırım. Tekrar teşekkürler.

ben 3 gün sonra ablasıyla 1 hafta sonra da ailesiyle tanışmıştım:1::1::1:
gerçi benimki bayaaa bi erken oldu derken bi bakmışız ki 5 ay sonra nişanlandık bi baktık 11 gün sonra evleniyoruz :1:

bence ellerini öp tabiki aile büyüklerinin doğal görün kasma kendini 3,5 ay da demek ki erkek arkadaşının kafasında bazı şeyler oturmuş ki seni tanıştırıyor hemde ailesinin düğününe götürüyor

bende etraftan gördüğüm kadarıyla benimde deneyimim var tabi bu konuda olabildiğince geç tanışmak hatta hiç tanışmamak daha iyi

henüz çok yeni bir birlikteliğiniz var. belki yaşından dolayı erkek arkadaşınız hemen ciddiyete sürüklemek istiyor ya da annesi.

fakat bu tanışma düğünde mi olacak ? çok abes.

ayrıca buradaki bayanların da tecrübelerine kulak ver. ben senin yerinde olsam düğüne de gitmezdim.ne kadar geç o kadar iyi tanışmak için.

hangi sıfatla gideceksin onun kız arkadaşı sıfatıyla. tanışma için düğün uygun değil kaldı ki bütün akrabaları olacak sen herkesle tanışma ZORUNLULUĞUNDA olacaksın.

daha uygun zamanda ilişkin senin için de ciddi anlamda ilerliyorsa zaten tanışırsın. bu kadar erken tanışmaya ne lüzum var.

kötümser olmak değil niyetim bir de bilmezsin insanları aaaaaaa ne rahat kızmış düğüne gelmiş vs. yorumları da cabası olur.

düğüne gitmeye kararlı isen şayet sade bir elbise giyebilirsin. annesi ile de sizli bizli hitap şekli ile konuşursun.

ben 3 gün sonra ablasıyla 1 hafta sonra da ailesiyle tanışmıştım:1::1::1:
gerçi benimki bayaaa bi erken oldu derken bi bakmışız ki 5 ay sonra nişanlandık bi baktık 11 gün sonra evleniyoruz :1:

bence ellerini öp tabiki aile büyüklerinin doğal görün kasma kendini 3,5 ay da demek ki erkek arkadaşının kafasında bazı şeyler oturmuş ki seni tanıştırıyor hemde ailesinin düğününe götürüyor

Waoow senin ki baya bi hızlıymış başım döndü :)
Allah muhabbetinizi arttırsın inş. bi ömür mutlu olun.

El öpmekten pek hoşlanmıyorum ama neyse laf ettirmeyelim arkamızdan. Off bindik bi alamete gidiyoz kıyamete, sonumuz hayırlı olur umarım.

henüz çok yeni bir birlikteliğiniz var. belki yaşından dolayı erkek arkadaşınız hemen ciddiyete sürüklemek istiyor ya da annesi.

fakat bu tanışma düğünde mi olacak ? çok abes.

ayrıca buradaki bayanların da tecrübelerine kulak ver. ben senin yerinde olsam düğüne de gitmezdim.ne kadar geç o kadar iyi tanışmak için.

hangi sıfatla gideceksin onun kız arkadaşı sıfatıyla. tanışma için düğün uygun değil kaldı ki bütün akrabaları olacak sen herkesle tanışma ZORUNLULUĞUNDA olacaksın.

daha uygun zamanda ilişkin senin için de ciddi anlamda ilerliyorsa zaten tanışırsın. bu kadar erken tanışmaya ne lüzum var.

kötümser olmak değil niyetim bir de bilmezsin insanları aaaaaaa ne rahat kızmış düğüne gelmiş vs. yorumları da cabası olur.

düğüne gitmeye kararlı isen şayet sade bir elbise giyebilirsin. annesi ile de sizli bizli hitap şekli ile konuşursun.

Annesi, babası, babaannesi, sevgilim resmen arge çalışması içine girmişler kulağıma hep geldi. İyi sonuç almışlar herhalde benimle tanışmak istiyorlar sürekli :)
Erteledim erteledim çok üsteleyince kabul etmek zorunda kaldım tanışmayı. Sülalesini bi arada en başından görmek avantajlı olacak gibi gelmeye başladı bana. İyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum bilemedim bi türlü.
İlk kanaatim, mantıklı olan gitmemekti e sizin yorumlarda kafam karıştı. Ama gidicem diye söz verdim önem veriyorum ona :(

Annesi, babası, babaannesi, sevgilim resmen arge çalışması içine girmişler kulağıma hep geldi. İyi sonuç almışlar herhalde benimle tanışmak istiyorlar sürekli :)
Erteledim erteledim çok üsteleyince kabul etmek zorunda kaldım tanışmayı. Sülalesini bi arada en başından görmek avantajlı olacak gibi gelmeye başladı bana. İyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum bilemedim bi türlü.
İlk kanaatim, mantıklı olan gitmemekti e sizin yorumlarda kafam karıştı. Ama gidicem diye söz verdim önem veriyorum ona :(

erkek arkadaşına önem vermeni anlıyorum ama tatlı bir dille konuşur başka uygun bir zamanda annesi ile dışarıda bir yerde görüşürsün. tüm bakışlar sende olacak herkes inceleyecek seni. ben sözlü olduğum halde kuzeninin düğününe gitmiştim. bircok akrabası ile orda tanıştım ve halimi görmen lazımdı.

annesi ailesi tanışmak ister tabii.:1::1: benim kayınvalidem de görümcem de biz daha arkadaşken tanışalım diye kumpas yapıyorlardı ama ben gayet başarılı ve mantıklı konuşarak ertelettirmiştim.

tanıştıktan sonra ne zaman yüzük takcaza gelcek sonra düğüne...... vs vs.. :27::27: emin ol .. aileler girince güzel olmasına oluyor ama zorlukları da oluyor. :31:

erkek arkadaşına önem vermeni anlıyorum ama tatlı bir dille konuşur başka uygun bir zamanda annesi ile dışarıda bir yerde görüşürsün. tüm bakışlar sende olacak herkes inceleyecek seni. ben sözlü olduğum halde kuzeninin düğününe gitmiştim. bircok akrabası ile orda tanıştım ve halimi görmen lazımdı.

annesi ailesi tanışmak ister tabii.:1::1: benim kayınvalidem de görümcem de biz daha arkadaşken tanışalım diye kumpas yapıyorlardı ama ben gayet başarılı ve mantıklı konuşarak ertelettirmiştim.

tanıştıktan sonra ne zaman yüzük takcaza gelcek sonra düğüne...... vs vs.. :27::27: emin ol .. aileler girince güzel olmasına oluyor ama zorlukları da oluyor. :31:

Canım sende beni önemseyerek düşüncelerini söyledğin için teşekkür ederim. Gayet mantıklısın. Artık haftaya naptığımı gidip gitmediğimi, gitsemde başımdan geçenleri bir bir anlatıcam burdan ;)

Canım sende beni önemseyerek düşüncelerini söyledğin için teşekkür ederim. Gayet mantıklısın. Artık haftaya naptığımı gidip gitmediğimi, gitsemde başımdan geçenleri bir bir anlatıcam burdan ;)

Rica ederim canım :16::16:

ne olursa olsun sevmek sevilmek güzel , özel. Haberlerini bekliyorum

bende etraftan gördüğüm kadarıyla benimde deneyimim var tabi bu konuda olabildiğince geç tanışmak hatta hiç tanışmamak daha iyi

evet canım bencede.
konu sahibi canım duruma gore hareket edersin .Allah kolaylık versin

Kızlaaaar sonunda tanışmaya gittim, yeni geldim eve :1:

Arabayla evin avlusuna girer girmez annesi, halaları, babaannesi, dedesi karşılamaya çıktı :1: El mahkum istemeden de olsa ellerini öpmek zorunda kaldım.
O kadar utandım ki o an elimi kolumu sığdırcak yer bulamadım.
Halalar düğüne hazırlanmak için babaannenin evine gitti. Bizde sevgilimle annesine gittik, hoşbeş derken ben titriyodum resmen :) Annesi kızım rahat ol bizde insanız felan diye rahatlatmaya çalıştı.
Derken babası geldi, çok merak ediyoduk seni hoşgeldin felan diye sıcak davrandı. Hep bişiler anlatıp heycanımı yenmemi sağladı. Ne kadar da yakışıyosunuz dedi babası yerin dibine girdiğim an o andı :1:
Annesi zorla sofraya oturttu yemek yedik. Ben kuaförde fön için biraz fazla beklediğimden geç gittim. Annesi dk 1 gol 1 laf soktu :( Sen gelcen diye çok bekledik yemeği yedik biz artık bekleyemedik seni, gelmicen sandık dedi imalı imalı. O an hem üzüldüm hem çok sinirlendm bişi demedim :(
Neyseki yemek faslını atlatıp düğüne gittik beraber. Orda da anneannesi, teyzeleri ve dayılarıyla tanıştım. Not: Anneanesine bayıldım alıp içime sokasım geldi çok tatlı biriydi.
Düğünde resmen gelin damattan çok bize baktılar :( kasıla, utana, sıkılada olsa bu faslı çok şükür atlattım. :16:
Şuanlık izlenimlerim fena sayılmaz, sizlerede önceki yorumlarınız ve önerileriniz için tekrar tekrar teşekkür ederim kızlar.

Back
X