Erkek bebeğe pembe kıyafet paradoksu

Buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi. Kayınvalidem doğacak erkek bebeğime beyaz üzerine kenarları pembe dikişli, bazı yerleri kırmızı mavi puantiyeli hastane çıkışı ile toz pembe güvenli yatış yastığı almış ve gönderdi.

Erkek reyonundan aldığını eltimin ve kvmin arkadaşlarının çok beğendiğini söyledi...

Ben giydirmekte kararsızım ve kv ne olacak burada (Balıkesir) herkes böyle giydiriyor dedi.

Eşim pembe hariç hiç bir renk kalmamış mı acaba diye sinirlendi.

Sizce giydirmeli miyim? siz ne düşünürdünüz?
ALLAH aşkına ne farkeder giydir gitsin ben ikizlerime gydirdim mavi renk illa kız diye pembe giymek zorunda değil

Yani düşününce bebek dogunca kıyafetlerıni gıydırınce pembe. Battaniyesi pembe. Tanımayan biri kız mı bebegınız hayırlı olsun dıyebılır öyle sanabılır. Yani neden durumum yokmuş gıbı pembe gıydyrıyım ki gıder mavi alırım. Yada ılk kardesı kız olurda almayıverırsınız. Bence gıt bi daha al. Kıyafet battanıye cok olsun zarar etmez. Ayrıca renklere cok laf eden olmuş bence bı erkegın cinsıyet gelişiminde renklerın önemı vardr uzmanlar bile dıkkat edın dıyor. Buda ayrı konu.

ben olsam giydirmezdim sanırım.. bebeklerin cinsiyeti genelde belli olmuyor, kıyafete göre anlıyoruz kız ya da erkek olduğunu.. ama alınıp üzülecek bir şey de yok, onlar geldiğinde giydirirsin herkesin gönlü olur işte boşver..

Buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi. Kayınvalidem doğacak erkek bebeğime beyaz üzerine kenarları pembe dikişli, bazı yerleri kırmızı mavi puantiyeli hastane çıkışı ile toz pembe güvenli yatış yastığı almış ve gönderdi.

Erkek reyonundan aldığını eltimin ve kvmin arkadaşlarının çok beğendiğini söyledi...

Ben giydirmekte kararsızım ve kv ne olacak burada (Balıkesir) herkes böyle giydiriyor dedi.

Bi kete giydir üstünde görsün sonra eşini bahane edrrsin ;) bebek hem boşver

Bence burda kızcağız çocuğuna pembe giydirmeyi sorun etmemiş. Tabii ki kişiliğini etkilemez, bu mantıksız. Sadece bu durum small beden giyen birine gıcıklık olsun diye large alırsın ya , ona benzemiş. Kız da bunu kafaya takıyor. Konu bebeğin kişilik gelişimi değil yani

Ben bebegime dogdugundan beri siyah, gri ve ekru giydiriyorum hep.tercih meselesi.
Herseyi cok bilen etraf cok elestiriyo ancak cocuk benim kime ne ki..
pembe kirmizi abuk sabuk tütüler , kafasindan büyük taclar tokalar bana cok komik geliyor.sizin icinize sindiyse giydirin gitsin.hem kayinvalidenizin de hevesi kirilmamis olur.:anneadayı:

Chicco'da sanırım çok güzel unisex yenidoğan tulumları vardı, ekru üzerine yeşil-pembe desenli.
Önce yadırgadım, sonra çok beğendim alayım dedim ama ihtiyacım yoktu.

Ama unisex de olsa daha çok kız kıyafeti gibi açıkçası.

Amerikada araştırmalar pembenin erkeğe uygun mavinin kıza uygun olduğunu göstermiş 1917 yıllarında.. önceden beyaz iken perakendecilerin çıkardığı bişey..
Almanya'daki bahsettiğiniz durum da ayrı tabi..
Yok yani erkeklerin pembe giyersem eşcinsel sanırlar korkusu burdan kaynaklı demek istedim

Renklerin cinsiyeti olmaz, bunlar hep ürün satmak için pazarlama taktikleri, ingilizce biliyorsanız aşağıdaki videoyu izleyin, tavsiye ederim. Ben pembe renkle büyümedim, abimin küçülenlerini giydim, hiçbir şey de olmadı.
Birşeyi kural olarak kabul etmeden önce geçmişini nedenini nasılını araştırmayı alışkanlık edinirsek bu tarz şeylere takılmayız, hem de ilginç şeyler öğrenmiş oluruz, ben çocukluğumdan beri merak eder bakarım.

Asıl dert eden ben değilim eşim pembe hariç her renk olurdu niye annem bana bu düşüncesizliği yaptı diye sinirlendi.. art niyet aramıyoruz..

benim takıldığım ise büyük insanların rengi yoktur evet kırmızı değil pembe pantolon giysin kimse onlara cinsiyetini sormaz.. ama bebeklerin erkek mi kız mı olduğu sadece kıyafetlerinden anlaşılıyor yeni doğanlar için söylüyorum özellikle bunu.. onun içinde herkes kız bebek diye sevecek... ben hayır erkek demek durumunda kalıcam diye düşünüyorum..

Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin gerisi elbette mühim değil.. sağlıkla olsun pespembe kıyafetle de dolaştırırım.. ben 2 kayıp yaşadım tedaviyle olan bebeklerimi kaybettim.. evlat nedir bilirim..

Bende bunu yazacaktım. Renk sorun değil ama bebeklerin yüzüne bakınca cinsiyeti anlaşılmıyor. Bn erkek mi kız mı kıyafetten anlarım mesela. Ama evde giydirebilirsin.

canım kıyafet bu ister giydir ister giydirme nedir yani

İyi de zaten beyaz üzerine pembe dikiş demişsiniz. Beyaz yani kıyafet? Pembe olan yastık sanırım, ki o sorun değil.

Ne olacak ki? Kıyafet komple pembe olsa hadi neyse ama çok sorun edilecek birşey yok bence. Zaten kızı olanlar pembeye, oğlu olanlar maviye boğuluyorlar, çok sıkıcı...

Ben oğluma her renk giydirmeyi düşünüyorum, artık çok modern kıyafetler var. Hastane çıkışını tutup da mavi asla almam mesela, sinir oluyorum o tür kalıplara...

Eşin de çok karışmasın ya hu :)

Rengin yasi cinsimi olur ozmn kiz cocuklari kadinlar yada siyah mavi kirmizi giymesn hersey de bir ayrim ya

Böyle saçmasapan şeyleri kızıma asla öğretmedim asla. Beş yaşında. Öğretilemesine de izin vermedim. Anananne babanne uyardım. Katı toplumsal cinsiyet rollerinden uzak kalması açısından. Ama gelgelelim ki okulda öğrenmiş. Öğretmenin söylediğini hiç sanmıyorum. Bilinçsiz ailelerin yetiştirdiği arkadaşlarından öğrendiğine emin gibiyim. Pembe mavi meselesini söylüyor. Onu geçtim geçen hafta erkeğe benzeyen ama kız olan bi çocukla parkta oynuyor. Çocuğun kız olduğunu öğrenince ama kızlar kısa saçlı olmaz ki ama kızlar arabalı tişört giymez ki diyor. Ben şok ben sinir. Çocuğa da üzüldüm. Suriyeli bir çocuk ama Türkçe biliyor. Ben öğretmedim böyle saçmasapan şeyler ama işte daha bir günlük çocuğuna pembe giydirmek istemeyen ailelerin çocuklarından öğrenmiş işte. Cidden sinirleniyorum bu duruma. Biz ki eşimle eşim pembe giymediği halde evde giymesi için pembe tişört aldık, ev işlerini kızımın anlayacağı şekilde paylaşım yaptık, çocuk bakmanınyalnız anne işi ooolmadığını öğrettik vs ama... yok ya birileri gelip kalıplaşmış düşüncelerini küçücük çocuğuna aktararak taaa gelip başkasının çocuğuna bile aktarabiliyor. Sosyal öğrenme her zaman iyi olmuyormuş demek. Konuya gelince bırakınız giysin efendim. Aaa bu öcü pembe renk, aslan oğlum giyemez demeyin de babanesi almış ne güzel diyin ya.............

Back
X