Bebek Beslenmesi erkek bebek anneleri bana yardımcı olurmusunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

birsen2505

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2009
137
1
116
İstanbul
merhabalar herkese
hanımlar yardıma ihtiyacım var benim 5 aylık bi bebeğim var ve tek başıma büyütmeye çalışıyorum annem çok uzak gelemiyo kaynanamda yakın ama gelmiyo ve benimde ilk annelik deneyimim bilmediğim bi çok şey var
bugün komşum geldi ve erkek bebeklerin cinsel organının zeytin yağıyla içinin temizlenmesi gerektiğini söyledi bende bugün denedim bebeğimin çok hoşuna gitti
neyse çok uzattım
bana bu gibi konularda yardımcı olurmusunuz
neler yapılmalı
bildiklerinizi paylaşırmısınız lütfen

merhabalar
bende 1 erkek ve bir kız çocuk annesiyim
ama oğlumda hiç böyle birşey uygulamadım
hatta şuan ilk defa duydum diyebilirim bu zeytinyağıyla temizleme olayını
bence sağlıkla ilgili olan herşeyi dr ağzından duymak lazım diye düşünüyorum
sevgilerle

neymiş o canım ya içini nasıl temizliyorsun anlamadım.zarar da verme de bilmeden.bi doktora sormalısın bence

eski, ninem usulü yöntemlere kulaklarını kapa canım...eminim ki oda iyi niyetten söylemiş.. eskilerde pişik kremleri falan olmadığından zeytinyağıyla idare ediyorlarmış.. sen rahat ol.. meleğinin altını her açtığında ıslak mendillere sığınmadan (nasılsa yaz ,hava sıcak yani..) banyoda poposunu falan yıka, kurula gerekiyorsa kremini sür vede bezle.... işte olay bu... sana ve bebeğine sevgiler..

canım benimde 18 aylık oğlum var ve hiç böyle bişey duymadım evet arkadasın dediği gibi yaz geliyo yıka kurula daha küçük olduğu için pişik kreminide kullan hiç bişey olmaz dra danışmadan böyle bişey uygulama bence

bende duymadım saglık ocagına kontrole gotuyorsunuz doktorunuza sorun bence..her duydugunu denemeyınn

Buradaki 100 kişi sana doğru yapmışsın devam et dese bile doğru olduğunu nerden bileceksin.Bir sürü kişi yanlış biliyor olabilir.Oğlumun doktoru sakıncalı demişdi 20 sene önce :))) ama her şey o kadar çok şey değişiyorki çocuk doktoruna veya Aile hekiminize danışın.Sağlık konusunda kulakdan dolma bilgilere itibar etmeyelim.

zeytinyağı sürmek tehlikeli değil pişik için ama arkadaşın anlattığı sanki başka bir şey içini temizliyorum diyor pipisinin içini mi acaba ilginç yani.evet altını yıkamak çok iyidir ama soğuksa hava ıslak pamuk da kullanılabilir ve sonra zeytinyağıyla yüzeysel yağlanabilir hiçbir zararı yok sonuçta doğal ama içini bilemem tabii

evet zeytinyağı sürülebilir popoya filan ama bu pipinin içine sürüyomuşş

Merhaba benim oglum 7aylik ben cinsel organini hic kurcalamama taraftariyim cunku bebeklerin altlari bezle kapali oldugundan zaten orada nevar diye merak ederlermis ben altini temizlerken yanlislikla elim bile degse hosuna gidiyor ama ben hic orali olmuyorum altini kapiyorum bikac zaman sonra zaten kesfedicek bunu erkene almanin bir manasi yok,bide bebegin sunnet derisini ileri geri oynatiyorlarmis bazilari bunada gerek yok sakincali doktor zaten muayenede bakiyor.neyse iyi geceler bol sans:)

benimde oglum var zeytinyagıyla temizlendigini duymadım. pipi derisinin arasına beyaz birseyler birikiyormus onu temızleme amacıyla demiştir. bana saglıkocagındaki ebe pamukla temizle demişti ama ben 6aylıkken zaten sunnet etirdim iyikide ettirmişim batık varmış

kadın doğru söylemiş,ben yaşadım biliyorum.bunu bana doktorumuz önerdi.erkek bebekler sünnet olmadan önce çiş yaptıkça o sünnet derisinin içine sarı sarı kir birikiyor.bazı bebeklerin sünnet derisi pipisine yapışık oluyor,çok fazla geri ittirilemiyor.bu yüzden o sarı kirler bazen enfeksiyona neden oluyor.kızarıklık şişlik olabiliyor.bebeği yıkarken sünnet derisini hafif hafif geri ittirip içindeki bu sarı kalıntıları nazikça yıkayarak temizlemek gerekiyormuş.benim oğlumda enfeksiyon olduğunda doktoru söylemişti.hatta yıkamadığın günler günde bir kez sünnet derisini geri ittirip içine normalde kullandığın pişik kreminden sür yapışmasın demişti.komşun zeytinyağını bu yüzden önermiştir.neticede bu sorun yüzünden planlamadığımız bir zamanda sünnet ettirmek zorunda kaldık

dogru söylüyorsun ablamın ogluna o bırıkmeden dolayı sunnet olcaktı nerdeyse dr aglata aglata bezıyle temizlemiş gecmiş zeytinyagıda dogal bişey sonuçta

kastettiğiniz şey pipisinin ucunu geriye doğru sıyırıp zeytinyağı sürmek yada temizlemek sanırım..onun amacı derinin zamanla yapışmasını önlemek..bizim doktorumuz da göz merhemi yazdı bize..günde bir kez kez sürün yapışmasın dedi..zeytinyağının da amacı odur..zararı olmaz heralde ama dikkat edin enfeksiyon kapmasın..

4 aylık oğlum var öyle bişey söylemedi dr ayrıca yeğenim var ondada görmedim saçma geldi bana dr bakıyor her muayinede birde bildiğim dahada büyüyünce bakmakmış gerçekten pislik kaçıyormuş

bunu da ilk defa duydum pişik yüzünden bile popoya zeytinyağı sürülmez. arkadaşlar asitli olduğu içinmiş bunu bende pişik sorunu yaşadığımda doktorum "zeytinyağı asitli,çişi de asitli popya daha zarar verebilirsin"demişti her duyduğumuzu önce araştıralım

benım de 1,5 yasında bır oğlum var ve kesinlikle yapma oyle bırsey.
bencok guzel bir kıtapta okudum pipinin ucunun kesinlikle temizlenmemesi gerektiğini,onun kendisini temizlediğini yazıyordu.sakın oyle yapma

Bu konuyu okuduğumun ertesi günü kontrolümüz vardı. Doktora sordum. Aldığım cevap şu:

"Kesinlikle hayır! Dıştan pişik kremi, zeytinyağı, Bephanten filan sürülebilir. dıştan sürsen de deri zaten emer. Bir faydası olmaz, zararı da olmaz, istiyorsan sür. Ama sen "içine süreyim mi?" diyorsun, sakın ha çok zararlı. İçini açmak için deriyi geriye itmen lazım. İterken gözle görülmeyen kılcal damarlar kanayabilir. Hem bebeğin canı yanar hem de zarar görür pipisi. Onu sünnet derisi yapışmasın mantığıyla söylemişler ama en iyi deri yapıştırıcısı kandır, eğer kılcal damarları kanatırsanız esas yapışma o zaman olur ve acil sünnete gelirsiniz." dedi.

Güncel olarak doktormuzdan bire bir aldığım bilgi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…