Erkek bebek konusma

hicranhayal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2023
241
25
28
31
Merhabalar kızlar 23 aylık erkek bebeğim var ve 4 5 kelime anca soyluyo sizin bebekler ne zaman konuştu daha erken mi acaba etrafim da sen zaten onu anladigin için konuşmaya gerek gormiyo kreşe verirsen daha çabuk konuşur mecburiyetten diyo

İki yaşına gelmiş neredeyse yavaştan cümle kurması lazım artık
3 yaşına geldiğinde senin benim gibi konuşuyor olması lazım ideal şartlarda.
İşitme testini tekrar yaptırın ve vakit kaybetmeden gelişimsel pediatriye götürün.

Kreşe giden yeğenimiz nerdeyse 4 yaşından sonra konuştu. Kitap okuyor musunuz? Bence en önemli şey kitap sevmesi.

26 aylık oğlumun cümlesi yok, hayvan seslerini sorunca söylüyor. Kelimeleri var ama kullanmak istemiyor sanki. Normalde bildiği kelimeler baba, ver,aç, gel, bitti, gitti, mama, el, ağaç pek demiyor gün içinde hep sessiz.

Gelişimsel pediatriye yeşil alan açıldı gittik.
doktorun bize sorduğu ve önerdikleri;

- ekran kesinlikle sıfır olacak.

- Oyunlar etkileşimli oyun , örneğin sadece araba sürerek bir oyun değil, araba çarptı kaza oldu tamir edelim, ambulans gelsin gibi oyunu çoğaltarak ve birlikte eğlenerek ses tonumuzla dikkatini çekerek oynamak. 2 yaş için Etkileşimli oyun chatgptye yazın size örnekler versin .

- kalabalık aile olmadığımız ve yaşıtı çocuklar olmadığı için kreş önerdi haftaya başlayacak.

- ben şimdiye kadar hep bol bol kitap okudum seviyor ama oyunun önemi de büyük dedi işin açığı ben pek oturup oynayamazdım babası da pek oynamazdı sadece dışarda gezdirerek, parka götürerek vakit geçirirdi babasıyla şimdi biraz daha dikkat ediyoruz.

Bakalım kreş işe yarayacak mı bakacağız siz de doktorla bir görüşün

Back
X