Erkek bebekleri olanlar sünnet yaptırmak hakkındaki düşünceleriniz lütfen..

*sennur*

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
279
0
96
Kayseri
Arkadaşlar bebeğini aranızda sünnet yaptıran varmı...eğer varsa nasıl geçti...söylenilen gibi hemen geçtimi...yani çabukmu iyileştiler...benide tecrübelerinizle bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Eşim yaptırmak istiyor..bana kalırsada 1.5 2 yaşına kadar bari brklrsin..bezinden kurtulsun..yürüyor olsun diyorumm...

bana kalsa doğduğunda yaptırcaktım, ama eşim ve aileden bikaç kişi pek sıcak bakmadı..yine de çok geçirmeden düşünüyorum bakalım, kısmet..

ben küçükken düşünmüyorum valla kıyamıyorum oğluşuma biraz büyüsün 5-6 yaşında anca

biz de biraz önce randevu aldık. lokal enesteziyle yapalım derse yaptıracağız..ne kadar erken olursa o kadar iyi bence..aşıdan geldik kopardı yaygarayı.iki aylıkken ağlamamış bile..keşke o zamanlar yaptırsaydık diyorum şimdi..biz baya bir dr danıştık kimi 6 aydan sonra diyor.kimi ne kadar erken olursa iyi diyor

hepinize teşekkür ederim..dün bizimde aşımız ve dr muayenemiz vardı..dr ısrarla ne kadar erken o kadar iyi diyor..birde bahar mevsimleri en uygun zaman diyor...idrar yolları enfeksiyonu içinde hemen olması iyiymiş...kıyamıyorum bende oğluma yaaa...çocuk cerrahı dr la bi konuşalım bakalım nasıl yapılıcak...anestezi yapıyorlarmı...iyileşmesi ne kadar sürer..ayrıca bezi sarılınca değmezmi sürekli..huzursuz olur gibi geliyo bana..

canım oğluşu geçtiğimiz ctesi günü sünnet olan bir anne olarak yazıyorum sana bizde dr un ile aynı düşüncedeydik havalar güzel oğlan henüz dönemiyor eli orasına gitmiyor falan diye iyikide öle düşünüp harekete geçmişiz bir burada yani kocaelide ürolog tavsiye ettiler bende oraya gittim ön muayenesini oldu ve ctesiye gün aldık dr 5 gün yıkanmayacak banyo yaptırıp getirin dedi tok olsun dedi ayrıca sünnetten sonra nasıl krem sürüleceğinden bahsetti gün geldi çattı sabah erkenden hazırlandık ha tabi gece elimize kına yaktık :) hastanede yapılacağı için yatış işlemleri yapıldı prosedür öyleymiş sonra dra haber verildi beklemeye başladık buarada acıktı dra sorup yine emzirdim sonra hemşire gelip soydu bebeğimi dr bize 1 numara büyük bez getirin dedi bende 5 numara götürdüm 4-5 adet vardı yanımda hemşire penisine uyuşturucu bir krem sürdü 15 dk beklenmeliymiş ama bu arada oğluşumu alıp aşağıya ameliyathaneye götürdü bezinin birisinide yanına verdik bir pikeye sardılar ve götürdüler toplamda 45 dk da geldi ama gelişini anlatmak istemiyorum :( asansörden ağlama sesi geliyordu lokal oldu oğlum ama tabiki ağrıyı hissediyorlar birde korkmuş yavrum hemşire fitil yapmaya çalışınca daha çok ağladı ağladıkça fitil geri çıktı bir süre böyle mücadele edildi ben tabi dayanamadım beni dışarı çıkardılar fitili aldıktan sonra 5 dk içinde rahatladı uyudu tabi kucağımıza alamıyoruz alsak bile oraya dikkat etmek gerekiyor hep yatar pozisyonda bu duruşta en sevmediği duruş olduğu için almamak en iyisi neyse canım 1 saat kadar uyudu sonra uyandı keyfi yerine gelmişti bir kez daha emdi ve hastaneden çıktık antibakteriyel bir pomad verdi ağrısı olursa die tamol şurup ve agumentin antibiyotik 12 saatte bir verilecek dedi ölçüsü en düşükte. çok şükür hastaneden çıktığımızdan beridir huzursuzluğu bile olmadı ağrı kesiciyi sadece ilk gece verdim fitilin üzerinden 12 saat geçince. antibiyotik 5 günlüktü o da bitti hala daha kucağımıza alırken dikkat ediyoruz verdiği kremi bolca ama booolllca sürüyoruz ki yapışmasın bitti hatta gittik yine aldık kremi sürerken penisin üst kısmından hafifce basarak dışarı çıkarıyoruz ki yapışmasın dikişli oldu sünnetimiz zaten makbulu buymuş ipleri görüyorum kendisi atacakmış yani dikiş alma yok ctesi yine gidices kontrole.
ha birde dr ilk 1-2 gün penisin üstüne bişi gelmesin deymesin diye şu ince plastik bardaklar varya onu dibinden kestirdi ve ağız kısmı tene gelecek şekilde tıbbi plaster ile yapıştırıldı her altını açtığımızda değiştirdik bu bardaklı korumayı artık yapmıyoruz. bilmem anlatabildim mi? bir sorun olursa bana yaz
ama dr una herşeyi sor
şimdiden geçmiş olsun

ctc çok teşekkür ederim..benim oğlumda salı günü sünnet olacak.dün gece uyyuyamadım.çok güzel anlatmışın.çok şükür atlatmışınız..bizde kolaylıkla atalatırız inşallah

kızlar benimki 7 günlükken oldu hiç anestezi olmadan hiç ağlamadı olurken.olduktan sonra da acı ihissetmedi.zaten taze olunca hemen iyileşti.o zaman çok korkmuştum tüm gece uyumamştım ama iyi ki olmuş diyorum şimdi çünkü oğlumun canı çok tatlı değil aşı olurken ağlamak hemşire tartarken bile kıyamet koparıyo.:)

bizde bir aylıkken sünnet ettirdik. yarım saat içinde oldu bitti herşey. hastaneye gittik önce elinden kan aldılar, sonra amliyathaneye götürdüler ameliyathane soğuk olur diye üstünü ve şapkaısnı çıkarmadım sadece tulumun altını çözmüşlerdi. neyse yarım saat sonra geldi. yavrum benim korkmş içlenmiş içini çekti çekti ağladı kucağımda. daha 29 günlüktü.. ben kendimi çok dayanıklı sanıyordum ama içini çekmesine bile dayanamdım hala aklıma geldikçe gözlerim doluyor.

pansumanlarını yapmaya dayanamadım hep annem yaptı sağolsun.sonrasında çok şükür bir sıkıntısı olmadı. fitil ve pomad uyguladık 4.gün banyo yaptırdık. hatta fitiller sayesinde gazı mazıgitmiş rahat rahat uymuşutu:). şimdi de iyiki yaptırmışım diyorum büyüyünce çok daha zor. genelde küçük bi operasyonmuş gibi görülse de bence sünnet başlı başına bir ameliyat. aklı ermeden korkmaya başlamadan olması çok daha iyi.

yavrulari sünnet olanlar gözünüz aydin olmusta bitmis negüzel ya, bende kiyamiyorum ama bu yaz sünnet ettirmeyi düsünüyoruz ins.

sünnet hikayemizi yazmamışım geri kalmayayım hemen anlatayım sırnaşık şey
hamileyken hep yeni doğan sünnetini savunurdum..bebeğim olunca kıyamadım ama darlık olduğu için fazla geçiktirimedik.
sünnetten bir gün önce tahlil için gittik hastaneye..kan tahlili yapılacaktı..ben idrar tahlili diye gittim.ay ne safım..yoksa gitmezdim..oğlum çok ağladı tam dört denemeden sonra alabildiler kanını..bebek hemşiresiydi ama zorlandı..bizim minnoş biraz tombiş olunca damar bulmak zor oldu..ay o ağladı ben ağladım..
neyse öbür gün oldu gittik hastaneye geçtik odamıza.bu arada kuzenim 9 yaşında o da sünnet olacak.aynı odaya aldılar ikisinide..bizimkine minicik bir ameliyat önlüğü verdiler atletini çıkarmadan giydirdik..hemşire geldi elinde minik bir serum.benim gözler ayrıldı..bizimki lokal olacak o nerden çıktı diye..bebeklere lokal yapılmıyor genel olacak dedi.başladım ağlamaya oğlum uyuyor kucağıma almaya çalıştım.kaçıracaktım oğlumu beni çıkardılar dışarı..senağlama ben dışarda oğlum içerde ağlıyor..beni kandırdılar anlıyacağınız..bende ne salağım üç saat aç olacak dediler kan tahlili istediler yine anlamadım genel anestezi olacağını..oğlum aç olduğu için susturamadılar tabi.ağlayarak gitti ameliyat haneye.sesi uzaklaştı..duyulmaz oldu.tam 20 dk bekledik.bana 20 saat gibi geldi.dua ettim ağladım..ne zormuş ALLAH bebeşlerimizi ciddi sorunla düşürmesin hastaneye...sonunda ağlayarak çıktı..kucağıma verdiler hemen..hala tam ayılamamış sararmış..ağlıyor. senağlama susturamadık ne yaptıysak.annem ben oğlum üçümüz bir başladık ağlama..kurduk koroyu...topladık hastaneyi başımıza..sonunda gözlerini açtı sustu....uyudu uzun bir süre...iki gün açık kalsın altı dedi dr.daha çabuk iyileşirmiş..açık kaldı bir gün suladı heryeri..çok gazlı bir bebek olduğu için gazdan çok çektik bir gün sonra kapatmak zorunda kaldı..aslında sünnet sonun olmadı hemen normale döndü ama gazını çıkarmak çok zor oldu..
ben bebek sünnetine karşıyım..aynı zamanda sünnet olan kuzenim hiç zorlanmadı..aynı sürede iyileştiler.eğer bir sorun yoksa ben büyük yaptırın derim...
ne çok yazmışım yaaa...

geçmiş olsun kızlar ben hiç cesaret edemiyorum eşim çok istiyor ben istemiyorum kıyamıyorum ben ona minicik pipişine düşündükçe ağlayasım geliyor valla

yaaa, bende kıyamıyorum oğluşuma. geçen ay 3 yaşına girdi, biz 4-5 yaş gibi düşünüyorduk ama duyduğuma göre piskoloji açısından ya 2 yaşından önce yada 6 yaşından sonra yapılması daha iyiymiş. 6 da çok geç gibi geliyo bana. ne yapcaz bilmem. kararsız kaldım yaa, çok zor

sünnet olanlara gecmiş olsun....

6 geç degil bence..şimdi çok etkilenir..kuzenim 9 yaşında oldu hiç bir sorun yaşamadı..dosyası elinde girdi ameliyathaneye..çok tatlıydı..
darlık varsa bir ana önce yaptırın derim..şimdi oğlum rahat rahat suluyor ortalığı...bir problem yoksa da 6 yaş sonrası en ideali gibi geliyor bana...

eşim ne kadar ısrar ettiysede oğluma kıyamadım vallahi....dayanamam ben...sonuçta ameliyat bu...ne o antibiyotikler filannn...daha küçücük bunlar ya...ben seneye havalar ısınınca düşünüyoruym..eşiminde sesi kesildi biraz...şimdilik atlattık yani:)

cnm bende 30 mayısta sunnet ettırdım. cok korkuyodum her anne gıbı. hatta operasyon sırasında yanında bile duramadım. toplamda 25 dakıka surdu. cıkısta gayet keyıflıydı. ılk gun bıraz zor gectı agrısı oldu sanırım ama fıtılı verınce rahatladı. tam olarak gecmesı 10-14 gun suruyor. ama bız 1 hafta sonra yurutece bıle bındırdık. bence kucukken yapılması en ıyısı. buyuyunce hem ıkna etmek zor hem sunnet sırasında tutmak. olduda bıttıye geldı boyle :)

biz de biraz önce randevu aldık. lokal enesteziyle yapalım derse yaptıracağız..ne kadar erken olursa o kadar iyi bence..aşıdan geldik kopardı yaygarayı.iki aylıkken ağlamamış bile..keşke o zamanlar yaptırsaydık diyorum şimdi..biz baya bir dr danıştık kimi 6 aydan sonra diyor.kimi ne kadar erken olursa iyi diyor

merhaba ben aranıza yeni katıldım,benim oğluşum 4 aylık ben de sünnet ettirmeyi düşünüyorum ama nerede ve hangi yöntemle yaptıracağıma karar veremedim siz nerede yaptıracaksınız

radyo frekansı ile sünnet yöntemini duyan, gören, bilen varmı arkadaşlar bir ay oldu ben hala bebişimi nerde nasıl sünnet ettirceğime karar veremedim,nooooolur bana yardım edin

Back
X