• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek çocuğu anneleri bi bakın n'olur :(

Merhabalar;
Direk konuya giricem 05.05.2012 doğum tarihli bir oğlum var , tuvalet egitimi işini halletmek istemiştim geçen yaz bi 10 gün kadar ugrasmistim, hic de basarili olamamistik ve tatil plani yuzunden yarim birakmak zorunda kaldim, evim dogalgazli o yuzden kis olmasinin bi sıkıntı oluşturmayacağından dolayı arayi daha fazla acmadan tekrar başliyim dedim.....1 ay olduuuu ve bir adim ilerleme yok.. ! Inanın o kadar doldum ki şu an ağlamaklı gözlerle yazıyorum bi ara sadece bi 2 -3 gun kadar guzel soylemisti ama sadece çişini o zaman "iste tamam, galiba halledicez"demistim kendi kendime ama sonra nolduysa bırakti 1 aydir ne cisini soluyo ne kakasini .. bazen yuz ifadesi degisiyo soruyorum "oglum bak kakan mi geldi? Hadi gel gidelim senle tuvalete yapalim su dokelim bebegim hadi " diyorum "hayir anne kakam çişim yok " diyo üzerinden 1 dk. Gecmeden bakiyorum ki yapmis ve ne yalan soyliyim 1 aydir oylesine doldum ki artık altına yaptıgı zamanlar çok sinirlenir oldum aşırı tepkiler veriyorum 3-5 gündür kızıyorum bagiriyorum cezalandiriyorum çok yıprandım nolurr bana bi akıl verin yaaaa sagdan soldan yapışanların da haddi var hesabı yok "bi ogretemedin su çocuğa " deyip duruyolar kaynanam bi yandan, eltim bi yandan, annem bi yandan çildirma noktasindayimmm... :KK43: :KK43: :'(

cnm ben yarım saatte bir tuvaleti olsun olmasın götürüyordum. çişini yaptırıyordum. yalnız altını kesinlikle bağlamıyordum. bir haftayı bile bulmadan alıştı. kendi söylemeye başladı.

ha bu arada altına kaçırdığı zamanlar oluyordu. hemen değiştiriyordum picamasını ve oğluma bişi söylemiyordum

Merhabalar;
Direk konuya giricem 05.05.2012 doğum tarihli bir oğlum var , tuvalet egitimi işini halletmek istemiştim geçen yaz bi 10 gün kadar ugrasmistim, hic de basarili olamamistik ve tatil plani yuzunden yarim birakmak zorunda kaldim, evim dogalgazli o yuzden kis olmasinin bi sıkıntı oluşturmayacağından dolayı arayi daha fazla acmadan tekrar başliyim dedim.....1 ay olduuuu ve bir adim ilerleme yok.. ! Inanın o kadar doldum ki şu an ağlamaklı gözlerle yazıyorum bi ara sadece bi 2 -3 gun kadar guzel soylemisti ama sadece çişini o zaman "iste tamam, galiba halledicez"demistim kendi kendime ama sonra nolduysa bırakti 1 aydir ne cisini soluyo ne kakasini .. bazen yuz ifadesi degisiyo soruyorum "oglum bak kakan mi geldi? Hadi gel gidelim senle tuvalete yapalim su dokelim bebegim hadi " diyorum "hayir anne kakam çişim yok " diyo üzerinden 1 dk. Gecmeden bakiyorum ki yapmis ve ne yalan soyliyim 1 aydir oylesine doldum ki artık altına yaptıgı zamanlar çok sinirlenir oldum aşırı tepkiler veriyorum 3-5 gündür kızıyorum bagiriyorum cezalandiriyorum çok yıprandım nolurr bana bi akıl verin yaaaa sagdan soldan yapışanların da haddi var hesabı yok "bi ogretemedin su çocuğa " deyip duruyolar kaynanam bi yandan, eltim bi yandan, annem bi yandan çildirma noktasindayimmm... :KK43: :KK43: :'(

benimki 2011 aralık doğumlu hala öğretmedim. acelen ne yazık ceza meza niye veriyorsun. erkek çocuğu 3ü doldurmadan zor öğrenir diyor eskiler. seninkiler niye öyle acele ettiriyor anlamadım.

Sizede pes benim türkcem kıt değil ama sizi

Hıc size cevap verecek durumda değil aynı şeyleri size iade ediyorum sadece, muhatabım siz değilsiniz ayrıca sadece konu sahibine yardım etmek istedim lütfen yorumlarınızı kendinize saklayın
O zaman benden alıntı yapma!!!!!!!! Üslubunuda düzelt yoksa seni kiblemek zorunda kalacağım.

Her 15-20dk bir lazimliga oturtmustum,altina degilde lazimliga her yaptiginda odul verdim(gulen yuzlu yapiskan veriyordum veya buzdolabina liste yapmistim wcyecyapinca gulen yuz altina yapinca uzgun yuz cizdim )
Cisi wcye yapmaya baslamisti ama kakayi altina yapiyordu oofffff ne zordu
15.gun klozet icin cocuk aparati aldim

ogunden sonra bidaha hep wcye tapti tavsiye
ederim

Bagirip sinirlenip sakin cocugu korkutma sinra cook uzun sure ugrasmak zorunda kalirsin
Birde bezi cikarttimi bidaha baglama alistirma kulodu al
Simdilik biraz sabir hersey duzelecek
15gunde kackere agladim kac kere vazgecmeye kalktim ama hic ogluma yansitmadim sende sakin ol

Bide baslayinca birakma ama eger birakacaksan nisanda falan basla cocukta sende biraz sakinlesmis olursunuz

Son düzenleme:
O zaman benden alıntı yapma!!!!!!!! Üslubunuda düzelt yoksa seni kiblemek zorunda kalacağım.
Önce siz kendi üslubunuza bakın ben size sataşmadim siz başlattıniz bana türkcemin kıt olduğunu siz söyleniz bende kendimi savundum ayrıca ne isterseniz yapın sataşmayı siz başlattıniz iyi okuyun lütfen benimle emir kipiyle konuşamazsıniz

Merhabalar;

bütün yorumları okumadım ama tek söyleyebileceğim daha 2 yazıylada iki yaşında bir bebeğe "aşırı tepkiler" veriyorum diyorsunuz.bu aşırı tepki şiddetin yumuşak bir anlatımı değildir umarım.kimseyi takmayın çocuk sizin çocuğunuz.iki oğlum var.şuanda küçük olanın hazır olana kadar altını değiştirmekten ne rahatsız olacağım nede hala bezli mi dediklerinde kafa takıp ufacık çocuğa bağıracağım.oturup annem beni sevmiyor diye ağlayan bir çocuk düşüncesi bile beni üzdü.
bırakın başkalarını mutlu etmeyi kendi çocuğunuzu mutlu edin.ve internetten tuvalet eğitimi nasıl olur araştırın.kaynana ve eltiye sormayın.

Neden bu kadar stres yaptınız anlamadım? benim oğlum eylül 2012 doğumlu.3 ay önce bezi çıkardım. Erken olduğunu biliyordum ama oğlum sinyaller vermeye başlamıştı. Mesela kakası geldiğinde anne kakam geldi diyordu. Wc ye yapmak istiyordu. Bezine çiş yaptığında değiştirmemi istiyordu. Bu sebeplerle başladım.
Bezi sabahtan çıkardık. Öğle uykusuna yatırırken de bağlamadım. Hasta bezi serdim yatagına. Oyuncaklı lazımlık aldım. 2 gün denedim. 2 gün boyunca yerlere yaptı. Bir kere bile tuvalete ya da lazımlığa oturmadı. Yani istemedi.
Hemen bıraktım. Beze döndüm.
Şimdi 25 aylık. Önümüzdeki yaza kadar beklemeyi düşünüyorum. O ne zaman isterse o zaman olsun. Aceleye ne gerek var. Yazık kendinizi de çocuğu da boşa yıpratmayın bence.
Cevredekilerin söylediklerinin ne önemi var? bana aile içinde bir kez söyledi görümcem ve kayınvalidem.Hala beze mi yapıyor. Ne zaman alıştırıcaksın?
ben de oğlum ne zaman isterse o zaman dedim. Sonrasında hiç yorum duymadım bu konuda.
Bu kadar basit!

erkek çocuğu kızlara göre daha geç öğreniyor, ben ikizlerime 2 yaşına girdiklerinde lazımlık aldım kızım ilk dk. oturdu ve yaptı o gün bugündür hiç altına kaçırmadı bile. fakat oğlumla halen uğraşıyorum şubatta 3 yaşına girecekler oğlum ilk başlarda kakasından vazgeçmek istemiyordu.. tuvalete yapmak istemiyor dediği o benim kakam veremem :) bazı çocuklar için çok değerli olurmuş kendilerine ait olanlar..
çok şükür ki şimdi arada pantolonuna kaçırsa da oda alıştı sayılır. fakat bizde en büyük etken kardeşinin klozete oturması oldu diyebilirim.
arkadaşımın oğlu var 3,5 yaşında halen söylemiyor oda krizlere giriyor fakat bu dönem çocuktan çocuğa değişiklik gösteriyor..
kızmayın, sinirlenmeyin, hele ceza asla vermeyin çok küçükler henüz zamanı geldiğinde oda söyleyecektir.

Merhaba canım tuvalet konusunu bilemiyorum ama izmire taşınıp taşınmadığını merak ettim açıkçası eşini ikna edebildinmi :KK51:

Merhabalar;
Erkek annesi değilim ama bir kız çocuğum var 26 aylık. 1 ay önce bende denedim ama basarılı olamadım.2.5 yaşını bekliyorum. Kızmak fayda sağlamaz, hazır değil demekki daha. Kendinizide , oglunuzu da yıpratmayın.
Başkalarını da boşverin. Her çocuk bir değil, hepsi aynı anda aynı gelişimi gösterecek diye birşey yok.

bir oğlan annesi olarak söyleyim erkeklerin tuvalet eğitimi her çocuk bir değil ama daha zor ve uzun sürüyor
benim oğlan 3,5 yaşında 1 ay uğraş sonucu öğrendi arkadaşım sabır gerek birde çocuğun hazır olması

Back
X