Daha önce olsa bile yine olabiliyormuş. Benim kızım olmuştu gece onun ateşinin sıcaklığına uyanmıştım soba gibi yanıyordu çocuk. Allah acil şifalar versin.Teşekkür ederim, daha önce el, ağız ayak hastalığı geçirdi aslında. Bilemiyorum. Hiç bu kadar düşmeyen ateşle uğraşmamıştım
Bizimde 3. Günümüz ateşi 40.5.Teşekkür ederim, daha önce el, ağız ayak hastalığı geçirdi aslında. Bilemiyorum. Hiç bu kadar düşmeyen ateşle uğraşmamıştım
Ne kadar kolay yaftalıyorsunuz öyle çaresiz kalan anneleri cahil diye!! Merak etmeyin, doktorumuz ateşi düşüremezsek fitil kullanabilecegimizi söylemişti zaten. Bu tıpkı ateşi çıkan çocuga doktora sormadan Ateş düşürücü vermek gibi bir şey tahmin edersiniz ki!! Vermek istemediğim için eczaneden almadım, mecbur kaldığım içim komşudan istedim. Benim sorum bizim gibi mecbur kalanlar içindi, anneliğimizi yargılayacaklar için değil .Çok geçmiş olsun. Bu aralar ateşli, ishalli hastalıklarda bir artış var. İki kızım da bu ay böyle bir badire atlattı. Yaşla fitilin bir alakası yok. Bir yaşındaki kızım geçen hafta hastanede yattı, doktoru fitil verdi, uyguladık.
Sizin konunuzdaki asıl yanlış komşudan fitil isteyip, kafanıza göre kullanmanız. Kusura bakmayın ama bu cahillik. Doktorun vermediği fitili siz niye gidip komşudan ediniyorsunuz? Acile kadar gitmişsiniz, doktora sorsaydınız ateşi düşmezse ne yapabiliriz filan diye. Çocuk doktorunuzun telefonu varsa, herhangi bir şey kullanmadan önce ona danışın lütfen, telefonu yoksa en azından bir sağlık ocağına sorun.
Ben de bilmediğim için sordum, sürekli erkek çocuğa fitil verilmez falan duyduğum için etraftan. Tedirgin olmam sebebiyle sordumDoktorunuza sormadan fitil kullanmayın.
Örneğin verdiğiniz ates düşürücü parasetamol içerikli ise, fitil de aynı içeriğe sahipse yüksek doz ve zehirlenme olur.
Recetenizi kim düzenlediyse ilacı da ona sormalısınız.
Bir de fitilin erkek-kız olarak bir farkı mı var?
Benin cahilliğime verin, bilmediğim için soruyorum...
Ben de bilmiyorum, bu yüzden sordumErkek çocuk olmasının ne alakası var fitille
Hangi etrafmiş o yaBen de bilmediğim için sordum, sürekli erkek çocuğa fitil verilmez falan duyduğum için etraftan. Tedirgin olmam sebebiyle sordum
Serum taktılar, fayda etmedi maalesef. Geceyi yine ateşli geçirdikFitil vermende bir problem yok ama keşke serum taktirsaydin çok rahatliyor çocuklar benimkiler de kusma ishal ve ateşten gittiğimizde hemen serum taktiriyorum hem su hemde besin sağlıyor ve ateşleri düşüyor ama devlet hastanesi yapmıyor bunu ne yazikki özel hastaneler daha iyi
Ne kadar kolay yaftalıyorsunuz öyle çaresiz kalan anneleri cahil diye!! Merak etmeyin, doktorumuz ateşi düşüremezsek fitil kullanabilecegimizi söylemişti zaten. Bu tıpkı ateşi çıkan çocuga doktora sormadan Ateş düşürücü vermek gibi bir şey tahmin edersiniz ki!! Vermek istemediğim için eczaneden almadım, mecbur kaldığım içim komşudan istedim. Benim sorum bizim gibi mecbur kalanlar içindi, anneliğimizi yargılayacaklar için değil .
Fitil kullanımı çocuklarda aynı paniğe yol açar, kız erkek farketmez. Dozu önemli, bu ne celal?Ne kadar kolay yaftalıyorsunuz öyle çaresiz kalan anneleri cahil diye!! Merak etmeyin, doktorumuz ateşi düşüremezsek fitil kullanabilecegimizi söylemişti zaten. Bu tıpkı ateşi çıkan çocuga doktora sormadan Ateş düşürücü vermek gibi bir şey tahmin edersiniz ki!! Vermek istemediğim için eczaneden almadım, mecbur kaldığım içim komşudan istedim. Benim sorum bizim gibi mecbur kalanlar içindi, anneliğimizi yargılayacaklar için değil .
Çok güzel açıklamışsınız, çok teşekkür ediyorumFitili günde maksimum 2 kez kullanın.
Erkek çocuğuna çoğu doktor önermiyor biliyorum ama mecbur kaldınız.
Daha büyük yaşlarda bilinçli olduğunda kesinlikle kullanmıyorlar, sizinkinin daha yaşı küçük, içiniz rahat olsun.
Aklıma bu kadar ateş yapan el ayak, 6. Hastalık, influenza(ki şuan salgın var) ve larenjit geldi.
Sanırım hepsine bakılmıştır, 3 gün tAm dolup ateş devam ederse çok daha detaylı testlerin yapılması lazım.
Çok geçmiş olsun...
hah söylemeyi unuttum, ibuprofen ve parasetamol içeren ateş düşürücüleri dönüşümlü kullanın.
Tek biri fayda etmiyorsa ateşi beklemeden 4 saatte bir sırayla bir onu bir diğerini.
Şuan fitilden sonra(pananox ise) yaklaşık 8 saat vermeyin, ibuprofen olandan devam edin akşama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?