• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek çocukların bu kadar yerileli ne kadar oldu??

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.414
5.183
358
39
Herkese merhaba. Benim bir oğlum var ve şu an ikinci çocuğuma hamileyim bu tamamen sürpriz bi gebelikti sağlık sorunlarımızdan dolayı doktorların bile nasıl olur diye şaşırıp kaldığı mucize gibi bir bebek. Bu bebeğiminde erkek olduğunu öğrendim ama resmen insanlar hevesimi kursağımda bıraktı. Cinsiyeti soranlara söylediğimde herkesin suratında yaaaa buda mı erkek keşke kız olsaydı işte kız evlat hayırlı evlat gibi gibi... sözler söylediler. Hatta senin için çok üzüldüm keşke kız olsaydı diyenlerin sayısı da bi hayli fazla. Eşimde çok kız istiyordu benim için farketmez diyordum hayırlı evlat olsun sağlıklı olsun yeter diyordum ama insanların sözleri çok canımı sıktı. Zamanında kız çocuklarına yapılan şu an erkek çocuklarına yapılıyor onu farkettim bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Herkeste şöyle bir mantık var kız evladın olursa ilerde sana bakar erkek evlattan hayır gelmez ama yok benim anneme erkek kardeşlerim bakıyo kayınvalideme eşim bakıyor bilmiyorum bebeğimin sevincini kursağımda bıraktılar...

Sağlıkla alın kucağınıza
İlerde bana bakar diye evlat cinsiyeti kafasında düşünenler azalarak bitse keşke
Çocuğun olmaz neden yok derler
Olur 2.ne zaman derler
O da erkek olur aa keşke kız olsaydı derler
İsim koyarsın çok mu aradın derler
Kısacası susmazlar
Kulakları böylelerine ömürlük tıkamak lazım
1 tane bebeği kucağına alıp kokusunu içine çekmek için gözyaşı dökenler var buna bende dahilim. İnsanlar cinsiyet sorgular olmuş Allah ıslah etsin.

2 oğlum var Allah bağışlasın. 'Aa kız olmadan olmaz, bir tane de kız yap' muhabbetinden bıktım
Herşeye müdahil olmayı seviyoruz biz millet olarak. 2 kız olsaydı erkek çocuk yap bir tane de derlerdi kesin
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Evladın kızı erkeği olmaz hayırlısı olur demişler. Rabbim size ikinci evladınızı nasip etmiş, bırakın milletin ne söylediğini bu durumun keyfini çıkarın.

Benimde 3 kızım var her türlü saçmalığı duydum. Teselli edenlerden, acıyanlara kadar. Hayır cinsiyetçi bir insanda değilim üstelik her bir çocuğumu istediğim için dünyaya getirdim. 4. Çocuğu istersem yine cinsiyet farketmeksizin istediğim için yaparım ama insanlarda oğlanı mı arıyorsun algısı var maalesef.

Herkese merhaba. Benim bir oğlum var ve şu an ikinci çocuğuma hamileyim bu tamamen sürpriz bi gebelikti sağlık sorunlarımızdan dolayı doktorların bile nasıl olur diye şaşırıp kaldığı mucize gibi bir bebek. Bu bebeğiminde erkek olduğunu öğrendim ama resmen insanlar hevesimi kursağımda bıraktı. Cinsiyeti soranlara söylediğimde herkesin suratında yaaaa buda mı erkek keşke kız olsaydı işte kız evlat hayırlı evlat gibi gibi... sözler söylediler. Hatta senin için çok üzüldüm keşke kız olsaydı diyenlerin sayısı da bi hayli fazla. Eşimde çok kız istiyordu benim için farketmez diyordum hayırlı evlat olsun sağlıklı olsun yeter diyordum ama insanların sözleri çok canımı sıktı. Zamanında kız çocuklarına yapılan şu an erkek çocuklarına yapılıyor onu farkettim bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Herkeste şöyle bir mantık var kız evladın olursa ilerde sana bakar erkek evlattan hayır gelmez ama yok benim anneme erkek kardeşlerim bakıyo kayınvalideme eşim bakıyor bilmiyorum bebeğimin sevincini kursağımda bıraktılar...
Milletin cocugu hayirsizsa benim oğlanin ne sucu var o daha tekmeleme asamasinda der guler gecerim ,ya insan kiz cocuk ister anlasilir bir durum fakat cinsiyeti meydana cikmis bir bebek hakkinda boyle olumsuz yorum yapmak ön yargidan baska bir sey degil ne yasadilarsa artik...iki kardes buyusun aslan gibi yaninda dursun heheheeyytt tmm neyse yukseldim ben

Ozetle hayurli evlat olsun insaAllah 😊

Evlenmeyene ilerde yanlız kalacaksın evlen çocuk yap , evlenip bir tane yapana ikinciyi yap Kardeşi olsun biri bakmazsa biri bakar , iki erkek veya kızı olana 3.kesin kız olur veya oğlan, bu kalıp kelimeleremi canınızı sıktıniz ? 10 tane çocuğum olsa birine güvenmem Allah kimseye muhtaç etmesin ..

İnsanımız hadsiz. Özellikle olup bitmiş şeyler konusunda moral bozmak konusunda üzerine yok. Oğlum vardı bir de kızım olsun diyebilir bir insan bunu anlarım. Ama hayırsız olur, yok sana bakmaz gibi abuk düşüncelerle cinsiyet seçenlere hiç hoş bakamıyorum. Üstüne bir de bu hastalıklı düşüncesini başkasına dayatmaya çalışanlara iki kat gıcığım. Arkadaşımın bir oğlu vardı, ikinci bebeği oldu. Bir oğlum var bir de kızım olsun çok istiyorum derdi. İkinci de erkek oldu. Yaa ne güzel, bildiğin yerden gelmiş zorlanmazsın, tecrübelisin. Arkadaş olurlar birbirlerine dedim. Bunu demek çok mu zor? Herkesin illa ikisinden de mi olmalı?
2 kızınız olsaydı muhtemelen yine aynı şeyi yaşayacaktınız bu arada. Üçüncüyü yap belki oğlanı bulursun diyeceklerdi. Piyango gibi.! 😅
Hayırlı olsun sağlıkla büyütün yavrularınızı.

Sağlıkla alın kucağınıza
İlerde bana bakar diye evlat cinsiyeti kafasında düşünenler azalarak bitse keşke
Çocuğun olmaz neden yok derler
Olur 2.ne zaman derler
O da erkek olur aa keşke kız olsaydı derler
İsim koyarsın çok mu aradın derler
Kısacası susmazlar
Kulakları böylelerine ömürlük tıkamak lazım
1 tane bebeği kucağına alıp kokusunu içine çekmek için gözyaşı dökenler var buna bende dahilim. İnsanlar cinsiyet sorgular olmuş Allah ıslah etsin.
Allah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat versin size de inşallah...

zihniyete bakın ya. Çocuk istemezsin ya da olmuyordur sürekli konuşurlar. Çocuğunuz olur hem ikinci diye tuttururlar. İkinciyi yaparsın cinsiyetini beğenmezler. Bir bitmediniz gerçekten. Siz hiç canınızı sıkmayın mucizenizin keyfini çıkarın. Allah size ve evlatlarınıza sağlıklı mutlu ömürler versin sizleri iyi insanlarla karşılaştırsın.

İnsanlar her şeye bir kusur bulmayı sever. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin gerisi boş.sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca anne adayı var anne olayım diye adaklar adayan çekmediği çile kalmayan anne adaylarımız var. Bunu düşünün ve şükredin. Evlat hayırlı olsun da kız erkek hiç fark etmez. Kız evladı var anasını kesiyor erkek evladı var anasının ayağının altını öpüyor .

Bizim toplum boyle kabul etmek lazim.
Aslında çok da şey beklememek lazım.
En eğitimlisinden en cahile maalesef renkler böyle.
Benim kaynanam da kız olsaydı sana yardım ederdi ev işlerinde dedi.
Kadının işi gücü ev işi olduğu için başka derdi yok.
Bir başkası da olsa bunu der.
iki oğlana kız yok mu?
Kız olsa oğlan yok mu?
Sanki yemek siparişi veriyoruz.

Back
X