Dedemden bunaldım artık

Annem babamla boşanma noktasına mı gelsin böyle şey ne kadar doğru ayrıca annemin işi Anadolu yakasında
Işimi bırakırım bakarım demedi mi? Aman ne boşanacak blof yapıyor.

E biz gitmeyiz o gitmesin yapacak bişey yok çekeceksiniz ne diyelim

Anneannem tipik bir oğulcu anneydi. Dayım kıymetli, dayım hep haklı, dayım naparsa doğru. Hakkını asla yiyemem, annem boşandığında anneme de bana da kol kanat gerdi, hep yanımızdaydı. Onu ayrı tutuyorum.

Sonra hastalandı, konuşup yemek yiyemeyecek şekilde yatalak oldu. Annem onlara taşındı, 3 sene altını almaktan mideden beslemeye her şeyi annem yaptı, annem baktı. Kıymetli dayım haftada 2 saat çay içmeye geldi, "sıkıldım" deyip kalktı gitti. Yengem anneme "yardımcı olmak" için yemek yaptı, dayım 15 dakikalık yola getirmeyip 70 yaşındaki dedeme "x yemek yaptı gelin alın" dedi. Buna rağmen anneannem o durumda bile dayıma laf ettirmedi.

Annem 60 yaşında, hala çocukluklarında bile dayımın oğluş diye kayırılmasının içinde açtığı yarayı, gücenmeyi geçiremiyor.

Anneannem son günlerinde pişman olsa (ki olmadı) ne, olmasa ne. 60 sene bu şekilde geçmiş.
Bizimkilerde erkek yok diye kayırma yok. Ama annemler toplandığında biri der ki seni koltuğun altında saklandığın yerden çıkarıp dövmüştü, öbürü der sokakta oynadın diye. Anı kıyaslama bu. Zaten 4 çocuk olma nedeni de erkek olur belki diye, dedem hep "Sakat olsun bir oğlum olsun." dermiş. Eşimin de eski eşimin de annane/babane/dede bakımlarında hep sorunlar gördüm. O yüzden bana göre genç ya da yaşlı, ana/baba,kardeş fark etmez hak ettiği kadar, onun sana verdiği değer kadar vereceksin. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Haketmeyen birine verilen fazla değer yüzünden ev huzurunuz bozuluyor bunu anladk hepimiz kk olarak hak da veriyoruz.Ama yapılacak şeyler belli bir sürü akılcı tavsiyler verilmiş ama sizin dinamiklerinize uymuyor bu tavsiyeler.O halde sık sık arkadaşlarda gece yatıya kalmak,biran evel bir işe girmek,evdeyken kulaklık takıp müzik açmak dünyayı sessize almak gibi opsiyonlar var.Başka soylenecek bir sey yok malesef.Allah size sabır versin

Yazık olur emekliliğine daha var ve memur
Annen nasıl bakıyor ki, evde değilmiş. O yokken dede bey ne yapıyor. Ben sandım ki anneniz ev kadını. Emekli olmadığına göre ve daha çok olduğuna göre en fazla 50 yaşında olmalı. Annenizin maaşı da var, apart en mantıklısı, yatmaya gidebilir. Annenin bırakacağını düşünmüyorum.

Annen nasıl bakıyor ki, evde değilmiş. O yokken dede bey ne yapıyor. Ben sandım ki anneniz ev kadını. Emekli olmadığına göre ve daha çok olduğuna göre en fazla 50 yaşında olmalı. Annenizin maaşı da var, apart en mantıklısı, yatmaya gidebilir. Annenin bırakacağını düşünmüyorum.
Sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyor öğle arası geliyor diğer şeylerini haftada 3 gün temizlikçi geliyor geceden yemek yapıyor böyle daha 43 yaşında 1 seneye eyt kaçırdı

Haketmeyen birine verilen fazla değer yüzünden ev huzurunuz bozuluyor bunu anladk hepimiz kk olarak hak da veriyoruz.Ama yapılacak şeyler belli bir sürü akılcı tavsiyler verilmiş ama sizin dinamiklerinize uymuyor bu tavsiyeler.O halde sık sık arkadaşlarda gece yatıya kalmak,biran evel bir işe girmek,evdeyken kulaklık takıp müzik açmak dünyayı sessize almak gibi opsiyonlar var.Başka soylenecek bir sey yok malesef.Allah size sabır versin
Zaten böyle yapıyorum evde asla duramıyorum tatile gidiyorum

Sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyor öğle arası geliyor diğer şeylerini haftada 3 gün temizlikçi geliyor geceden yemek yapıyor böyle daha 43 yaşında
Siz evde olmasanız diğer tüm kişisel işlerini dede bey yapabilecek. Kardeşiniz kursa gitsin, sizde iş bulun. En azından idare edersiniz. Annen çok genç. Babandan boşanda aç açıkta kalacak gibi değil zaten. Rest çekip gitse yemek vs size kalacak. Çok da annenizi kızdırmayın😁. Oturduğunuz ev evlendikten sonra alındıysa yani babanla ortaksa giderken yarısını da götürecek.

Siz evde olmasanız diğer tüm kişisel işlerini dede bey yapabilecek. Kardeşiniz kursa gitsin, sizde iş bulun. En azından idare edersiniz. Annen çok genç. Babandan boşanda aç açıkta kalacak gibi değil zaten. Rest çekip gitse yemek vs size kalacak. Çok da annenizi kızdırmayın😁. Oturduğunuz ev evlendikten sonra alındıysa yani babanla ortaksa giderken yarısını da götürecek.
Babama miras kaldı bu ev. Kardeşim okula gödiyor eve girmiyor. Annem dedeme güvenirse çok ağlar bana da kalmaz ev işi arada tehdit ediyorum sevgilime taşınıcam diye. İdare etmek istemiyorum ya enayi miyiz biz annem canının kıymetini bilmiyor babam da genç boşanıp başkasıyla evlenir aile draması yaşamak istemiyorum

Bizimkilerde erkek yok diye kayırma yok. Ama annemler toplandığında biri der ki seni koltuğun altında saklandığın yerden çıkarıp dövmüştü, öbürü der sokakta oynadın diye. Anı kıyaslama bu. Zaten 4 çocuk olma nedeni de erkek olur belki diye, dedem hep "Sakat olsun bir oğlum olsun." dermiş. Eşimin de eski eşimin de annane/babane/dede bakımlarında hep sorunlar gördüm. O yüzden bana göre genç ya da yaşlı, ana/baba,kardeş fark etmez hak ettiği kadar, onun sana verdiği değer kadar vereceksin. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Bizde de anneannem ve annem çok dayak yemiş özellikle anneannem dayak yer otururmuş kaynanası doldururmuş dedemin parası varmış o zamana göre işçiymiş annemin ablası ölmüş mesela hastaymış o zamanlar dedem yokmuş annemin babaannesi doktora götürtmemiş annemin halasına sandık almışlar diye para yok demiş. 2 yaşında bebek ölmüş bu insan bakımı hak etmiyor sokakta sürüne sürüne geberip gitmeyi hak ediyor. Küçükken babamdan korkardı bir şey yapamazdı ama teyzemin oğlunu 20 yaşında kocaman delikanlıyken dövdü sırf dayımın oğluyla kendi aralarında itişti diye zaten bir tanecik erkek dedi. Sonra o kuzenim vefat etti 3 sene içinde teyzem asla bakmaz. Annemde beyin yok başka açıklaması yok

Bizde de anneannem ve annem çok dayak yemiş özellikle anneannem dayak yer otururmuş kaynanası doldururmuş dedemin parası varmış o zamana göre işçiymiş annemin ablası ölmüş mesela hastaymış o zamanlar dedem yokmuş annemin babaannesi doktora götürtmemiş annemin halasına sandık almışlar diye para yok demiş. 2 yaşında bebek ölmüş bu insan bakımı hak etmiyor sokakta sürüne sürüne geberip gitmeyi hak ediyor. Küçükken babamdan korkardı bir şey yapamazdı ama teyzemin oğlunu 20 yaşında kocaman delikanlıyken dövdü sırf dayımın oğluyla kendi aralarında itişti diye zaten bir tanecik erkek dedi. Sonra o kuzenim vefat etti 3 sene içinde teyzem asla bakmaz. Annemde beyin yok başka açıklaması yok
Siz de annenize hiç üzülmeyin o zaman, kendi isteyerek bakıyorsa sonuçlarına da bırakın katlansın. Teyzeniz de bakmamakta çok haklı, 20 yaşında (ya da kaç yaşında olursa olsun) oğlanı ne hakla dövebilir? Ben bile 2 sayfa okudum şurda dedenize bilendim aşırı. Allah kolaylık versin size.

Siz de annenize hiç üzülmeyin o zaman, kendi isteyerek bakıyorsa sonuçlarına da bırakın katlansın. Teyzeniz de bakmamakta çok haklı, 20 yaşında (ya da kaç yaşında olursa olsun) oğlanı ne hakla dövebilir? Ben bile 2 sayfa okudum şurda dedenize bilendim aşırı. Allah kolaylık versin size.
Evet ama aynı evdeyiz ya eski mutlu günlerimizi özlüyorum

Evet ama aynı evdeyiz ya eski mutlu günlerimizi özlüyorum
Çok haklısınız ama maalesef sizin bireysel olarak yapabileceğiniz pek bir sey gozukmuyor. Evde oldugunuzda odanizdan cikmayin. Kendi evinizde hapis gibi olacaksiniz ama en azindan duymazsınız görmezsiniz.

Simdi disarilarda geziyorsunuz ama kış geliyor, bu kadar rahat olamazsiniz kışın. Odanizi sığınağa cevirmekten baska care maalesef yok.

Sizin her şeyden önce derin bir nefes alıp sakinleşmeye ihtiyacınız var.Dedenize haklı kırgınlıklarınız olabilir,ama domuz falan demek çok ayıp ya yapmayın,etmeyin.
Mal mülk mevzusu annenizle dedeniz arasında.Dedenizin mirasçısı anneniz sonuçta.O konuda babasını affediyorsa sizin yapabileceğiniz fazla bir şey yok.Laf söylemesine falan gelince boşuna dememişler yaşlılık ikinci çocukluk diye."He he aynen."diyecek,duymayacaksınız.Dedeniz "Şunu giyme."deyince giymiyor musunuz,giyiyorsunuz.Yorumlardan anladığım kadarıyla gayet cevap da veriyorsunuz.Boş verin gitsin.Benim annem de babam da dört kardeş ama anne babaya bakma,ilgilenme işini anne tarafında annem,baba tarafında babam yaptı hep.Her ailede böyle işler için bir "seçilmiş kişi" oluyor.Adil değil ama bu durum böyle yazık ki.Yetmiş kusür yaşındaki adamı sokağa atamayacağınıza göre onunla olan hayatınızı daha az gerilimli geçirmenin yollarına bakmalısınız.

İyi şeyler yazacaktım fakat okuyunca yazamadım.Anneniz bence taşınsın dedenizin yanına o ağlıyor sizin canınız çıkıyor babanız mutsuz birde profildeki dedeye bak Ay babanız yollasın ikisini de evden hiç merak etmeyin 3 güne döner anneniz hele bı kendi çeksin tüm derdini görsün en iyi çözüm bu .Anlamayana anlatmak

Yok böyle dedeye yaşlılık psikolojisi denmez gençken katran şimdi zehir denir kusura bakmayın kimseye kıymet vermemiş kızını oğlunu ayrıt etmiş yetmemiş karısına çektirmiş yetmemiş hala ağzından zehir saçıyor birde vefa yok hatır gönül bilmiyor isteyene buyur al sen çek denir .Bundan sevap cikmaz sinir hastası olmak çıkar insanlar Torunun borcu ne anneniz baksın adı baba olan fakat baba olamayan babasına .

Back
X