- 13 Eylül 2025
- 177
- 82
- 13
- 23
- Konu Sahibi rubycikokata
Annem babamla boşanma noktasına mı gelsin böyle şey ne kadar doğru ayrıca annemin işi Anadolu yakasındaAnnen babasıyla gitsin kalsın diyorum siz gitmeyin zaten evinizden niye gidiyorsunuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annem babamla boşanma noktasına mı gelsin böyle şey ne kadar doğru ayrıca annemin işi Anadolu yakasındaAnnen babasıyla gitsin kalsın diyorum siz gitmeyin zaten evinizden niye gidiyorsunuz
Işimi bırakırım bakarım demedi mi? Aman ne boşanacak blof yapıyor.Annem babamla boşanma noktasına mı gelsin böyle şey ne kadar doğru ayrıca annemin işi Anadolu yakasında
Bizimkilerde erkek yok diye kayırma yok. Ama annemler toplandığında biri der ki seni koltuğun altında saklandığın yerden çıkarıp dövmüştü, öbürü der sokakta oynadın diye. Anı kıyaslama bu. Zaten 4 çocuk olma nedeni de erkek olur belki diye, dedem hep "Sakat olsun bir oğlum olsun." dermiş. Eşimin de eski eşimin de annane/babane/dede bakımlarında hep sorunlar gördüm. O yüzden bana göre genç ya da yaşlı, ana/baba,kardeş fark etmez hak ettiği kadar, onun sana verdiği değer kadar vereceksin. Ne kadar ekmek o kadar köfte.Anneannem tipik bir oğulcu anneydi. Dayım kıymetli, dayım hep haklı, dayım naparsa doğru. Hakkını asla yiyemem, annem boşandığında anneme de bana da kol kanat gerdi, hep yanımızdaydı. Onu ayrı tutuyorum.
Sonra hastalandı, konuşup yemek yiyemeyecek şekilde yatalak oldu. Annem onlara taşındı, 3 sene altını almaktan mideden beslemeye her şeyi annem yaptı, annem baktı. Kıymetli dayım haftada 2 saat çay içmeye geldi, "sıkıldım" deyip kalktı gitti. Yengem anneme "yardımcı olmak" için yemek yaptı, dayım 15 dakikalık yola getirmeyip 70 yaşındaki dedeme "x yemek yaptı gelin alın" dedi. Buna rağmen anneannem o durumda bile dayıma laf ettirmedi.
Annem 60 yaşında, hala çocukluklarında bile dayımın oğluş diye kayırılmasının içinde açtığı yarayı, gücenmeyi geçiremiyor.
Anneannem son günlerinde pişman olsa (ki olmadı) ne, olmasa ne. 60 sene bu şekilde geçmiş.
Yazık olur emekliliğine daha var ve memurIşimi bırakırım bakarım demedi mi? Aman ne boşanacak blof yapıyor.
E biz gitmeyiz o gitmesin yapacak bişey yok çekeceksiniz ne diyelim
Annen nasıl bakıyor ki, evde değilmiş. O yokken dede bey ne yapıyor. Ben sandım ki anneniz ev kadını. Emekli olmadığına göre ve daha çok olduğuna göre en fazla 50 yaşında olmalı. Annenizin maaşı da var, apart en mantıklısı, yatmaya gidebilir. Annenin bırakacağını düşünmüyorum.Yazık olur emekliliğine daha var ve memur
Sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyor öğle arası geliyor diğer şeylerini haftada 3 gün temizlikçi geliyor geceden yemek yapıyor böyle daha 43 yaşında 1 seneye eyt kaçırdıAnnen nasıl bakıyor ki, evde değilmiş. O yokken dede bey ne yapıyor. Ben sandım ki anneniz ev kadını. Emekli olmadığına göre ve daha çok olduğuna göre en fazla 50 yaşında olmalı. Annenizin maaşı da var, apart en mantıklısı, yatmaya gidebilir. Annenin bırakacağını düşünmüyorum.
Zaten böyle yapıyorum evde asla duramıyorum tatile gidiyorumHaketmeyen birine verilen fazla değer yüzünden ev huzurunuz bozuluyor bunu anladk hepimiz kk olarak hak da veriyoruz.Ama yapılacak şeyler belli bir sürü akılcı tavsiyler verilmiş ama sizin dinamiklerinize uymuyor bu tavsiyeler.O halde sık sık arkadaşlarda gece yatıya kalmak,biran evel bir işe girmek,evdeyken kulaklık takıp müzik açmak dünyayı sessize almak gibi opsiyonlar var.Başka soylenecek bir sey yok malesef.Allah size sabır versin
Siz evde olmasanız diğer tüm kişisel işlerini dede bey yapabilecek. Kardeşiniz kursa gitsin, sizde iş bulun. En azından idare edersiniz. Annen çok genç. Babandan boşanda aç açıkta kalacak gibi değil zaten. Rest çekip gitse yemek vs size kalacak. Çok da annenizi kızdırmayınSabah kalkıp kahvaltı hazırlıyor öğle arası geliyor diğer şeylerini haftada 3 gün temizlikçi geliyor geceden yemek yapıyor böyle daha 43 yaşında
Babama miras kaldı bu ev. Kardeşim okula gödiyor eve girmiyor. Annem dedeme güvenirse çok ağlar bana da kalmaz ev işi arada tehdit ediyorum sevgilime taşınıcam diye. İdare etmek istemiyorum ya enayi miyiz biz annem canının kıymetini bilmiyor babam da genç boşanıp başkasıyla evlenir aile draması yaşamak istemiyorumSiz evde olmasanız diğer tüm kişisel işlerini dede bey yapabilecek. Kardeşiniz kursa gitsin, sizde iş bulun. En azından idare edersiniz. Annen çok genç. Babandan boşanda aç açıkta kalacak gibi değil zaten. Rest çekip gitse yemek vs size kalacak. Çok da annenizi kızdırmayın. Oturduğunuz ev evlendikten sonra alındıysa yani babanla ortaksa giderken yarısını da götürecek.
Bizde de anneannem ve annem çok dayak yemiş özellikle anneannem dayak yer otururmuş kaynanası doldururmuş dedemin parası varmış o zamana göre işçiymiş annemin ablası ölmüş mesela hastaymış o zamanlar dedem yokmuş annemin babaannesi doktora götürtmemiş annemin halasına sandık almışlar diye para yok demiş. 2 yaşında bebek ölmüş bu insan bakımı hak etmiyor sokakta sürüne sürüne geberip gitmeyi hak ediyor. Küçükken babamdan korkardı bir şey yapamazdı ama teyzemin oğlunu 20 yaşında kocaman delikanlıyken dövdü sırf dayımın oğluyla kendi aralarında itişti diye zaten bir tanecik erkek dedi. Sonra o kuzenim vefat etti 3 sene içinde teyzem asla bakmaz. Annemde beyin yok başka açıklaması yokBizimkilerde erkek yok diye kayırma yok. Ama annemler toplandığında biri der ki seni koltuğun altında saklandığın yerden çıkarıp dövmüştü, öbürü der sokakta oynadın diye. Anı kıyaslama bu. Zaten 4 çocuk olma nedeni de erkek olur belki diye, dedem hep "Sakat olsun bir oğlum olsun." dermiş. Eşimin de eski eşimin de annane/babane/dede bakımlarında hep sorunlar gördüm. O yüzden bana göre genç ya da yaşlı, ana/baba,kardeş fark etmez hak ettiği kadar, onun sana verdiği değer kadar vereceksin. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Siz de annenize hiç üzülmeyin o zaman, kendi isteyerek bakıyorsa sonuçlarına da bırakın katlansın. Teyzeniz de bakmamakta çok haklı, 20 yaşında (ya da kaç yaşında olursa olsun) oğlanı ne hakla dövebilir? Ben bile 2 sayfa okudum şurda dedenize bilendim aşırı. Allah kolaylık versin size.Bizde de anneannem ve annem çok dayak yemiş özellikle anneannem dayak yer otururmuş kaynanası doldururmuş dedemin parası varmış o zamana göre işçiymiş annemin ablası ölmüş mesela hastaymış o zamanlar dedem yokmuş annemin babaannesi doktora götürtmemiş annemin halasına sandık almışlar diye para yok demiş. 2 yaşında bebek ölmüş bu insan bakımı hak etmiyor sokakta sürüne sürüne geberip gitmeyi hak ediyor. Küçükken babamdan korkardı bir şey yapamazdı ama teyzemin oğlunu 20 yaşında kocaman delikanlıyken dövdü sırf dayımın oğluyla kendi aralarında itişti diye zaten bir tanecik erkek dedi. Sonra o kuzenim vefat etti 3 sene içinde teyzem asla bakmaz. Annemde beyin yok başka açıklaması yok
Evet ama aynı evdeyiz ya eski mutlu günlerimizi özlüyorumSiz de annenize hiç üzülmeyin o zaman, kendi isteyerek bakıyorsa sonuçlarına da bırakın katlansın. Teyzeniz de bakmamakta çok haklı, 20 yaşında (ya da kaç yaşında olursa olsun) oğlanı ne hakla dövebilir? Ben bile 2 sayfa okudum şurda dedenize bilendim aşırı. Allah kolaylık versin size.
Çok haklısınız ama maalesef sizin bireysel olarak yapabileceğiniz pek bir sey gozukmuyor. Evde oldugunuzda odanizdan cikmayin. Kendi evinizde hapis gibi olacaksiniz ama en azindan duymazsınız görmezsiniz.Evet ama aynı evdeyiz ya eski mutlu günlerimizi özlüyorum