Erkek Evlat Ayrımı

ninibe

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2007
269
71
298
Merhaba bayanlar, ilk defa böyle bi konu açıyorum. Belki saçma gelecek düşüncem, aslında dert bile denemez ama iyi kötü yorum yaparsanız sevinirim.
Orta halli bir ailenin çocuğuyum, bir erkek kardeşim var, ciddi bir ilişkisi var muhtemelen yakında baş göz edilecek. Babam bize çok şükür yokluk göstermedi. Sağolsun epey tutumludur. Ben evliyim ve 10 yıllık evliliğimde eşimle çalışıp, 2+1 bir ev aldık şu an tek çocukla sığabiliyoruz ama geleceğe dair planlarımız da daha büyük bir eve çıkmak var. Aslında ilk evi alırken kimseden maddi yardım beklemedik, edende olmadı. Şimdi kardeşim evlenirse babam 2. evi olan 2+1 evini kardeşime de küçük gelir diye satıp geniş ev alma fikri var. Ve elinde mesleği olan kardeşim ya iş bulamazsa diye yıllar önce aldığı küçük arsasını satıp iş kurma fikirleri var. Benim bozulduğum nokta neden bu kadar tölerans tanınıyor her şey kucağına dökülüyor, hiç sorumluluk verilmiyor. Ben şimdi bu düşüncelerimi söylesem mal da gözü var olucam, bu durumdan rahatsızım ve zaman zaman da üzüldüğüm oldu. Erkek evlat neden bu kadar kayırılır. Bu rahatsızlığımı onları kırmadan nasıl belli edebilirim.

bence bu düşüncelerını dile getirme hem kıskanc hemde mal düşkünü gibi görünebilirsin..
anlatmak ıstedıgın seyı anladım,haklısında ama bazı yerlerde yada bazı düşüncelerde diyim,kız yuvadan uçunca artık kocasının görevidir onu gecındırmek ev alır araba alır artık ne yaparsa..erkek ailesının görevidir bu gibi..
bende kendı oglumdan sorumluyum gibi:)
yani mantık ararsan yok tabi ama eger öyle görmüş ve öyle büyümüşlerse maddı konularda kız erkek ayrımını yapıyorlar malesef

Keşke bir yolu olsa ama üzgünüm yok. Siz ne kadar kibar ince bir şekilde ifade ederseniz edin bu ayrımı yapacak kafada olan insanlar sizi anlamayacak sizin gözünüzün malda olduğunu düşünecekler. Ancak yaşayıp öğrenebilirler.

belli etmeden soylemenin bir yolu yok ne yazikki, muhakka mal duskunumusun diyecekler.
baban siz evlenirken hicmi birsey yapmadi.
madem bir ev bir arsa var birini birinize birini digerine verseymis, uygunu bu olurmus. ama ne yazikki biraz boyle aileler.
hos benim esimin ailesi de tam tersi :) ogulden ne koparirsak kardir diyolar, bu ogul benimki ne yazikki.

Biliyorum ki bunu dümdük söylersem kötü olacağım, kardeşim de pişkin pişkin her fırsatı değerlendirecek çünkü rahat bir adam. Direk söylemesem de mesela yakında oturmam istedikleri için burdan bir ev al dediklerinde istediğim yerden alabilirim en fazla bunu yapabilirim. Babamın sülalesinde kız evlada birşey verilmez gibi bir mantık var bunu seziyorum zaten, annem ise babasından kalanların alma mücadelesini veriyor beni yine de anlamıyor. Neyse yinede onu şımartsınlar ben hayırlı evlat olurum.

tavrını koy

Bunda bir şey yok ki benim annem her zaman 3 kızım bir yana oğlum bir yana diye yanımızda derdi.

Aile yapısına göre değişiyor, bizimkilerin mantığı kızına da oğluna da eşit davranmak. Hatta ben pozitif ayrımcılık yapın falan deyip şakaya bile vurduğum oluyor hiç de açgözlü bu kız dedikleri olmadı. Tabi ikimizde bekarız. Bence annenizle ya da babanızla konuşun hangisi daha ılımlı ve mantıklıysa durumu tatlılıkla anlatın.

Bence söylemeyin, bir şey de beklemeyin.
Benim ailemin evi, arabası ve yazlığı var. Evi büyük kardeşime, yazlığı ve arabayı da küçüğe bırakma planları var. Annem laf arasında söyleyince şaşırmıştım. Savunma olarak da senin kocanın ailesi de oğluna alsaydı ev ne yapalım demişti.
Edindikleri mallar kendi tasarruflarında, bugün her şeyi satıp biz dünyayı geziyoruz deseler ne denebilir? O yüzden çok takmayın.

Maalesef kızlar bu konularda hep eziliyor. Bakın biz de aynı durumdayız. Tek kızım üstelik. İki erkek kardeşim var. En ufak bir konuşmada sen okudun hakkını fazlasıyla aldın derler bana. Şehrin en güzel yerinde şu an 300 bin değerinde bir ev köyde çay bahçeleri yıllık 25 bin gelir ve ben kyk burslarıyla ünv okudum diye hiçbirinde hakkım yokmuş. Düşünebiliyor musun okudum atandım diye düğünümde bana on gramlık bir bilezikten başka birşey takmadılar. Ama oğluna neler taktı babam. Şimdi diğer kardeş evlencek onun altınlarını yapma derdindeler. Üstelik 4 bin tl maaş alıyor.

Babamın 32 evinden birini dahi istemedim, erkek kardeşlerimin evleri tabi ki hazır. İstemem, beklemem. Lafını etmem, kendi elimle yaptığım daha kıymetli, ama keşke düşünce yapılsrı böyle olmasaydı. Pek çok zorluğu çekmek zorunda kalmazdım.

Uygun bir dille anlatabilirsin. Ben olsam anlatırdım. Eğer ailem beni gerçekten tanıyorsa söylediklerimin kıskançlıktan değil, kırgınlıktan olduğunu anlardı zaten. Nefret ediyorum ülkemizdeki bu erkek evlat ayrımcılığından.

Bizde erkek cocuk olmamasina ragmen o kayırılma durumunu ben gordum...maddi olarak degildi manevi olarak kayırıldıklarini gordum...haa madem kayırmayı cok iyi biliyosunuz diyerekten 1 senedir gorusmuyorum...bisey kaybettigimi de dusunmuyorum...ileride vicdan azabi duyup kendi kendilerini yesinler...ben kimsenin umurunda degilsem kimse de benim umurumda degil...

ilerde ailenin sana muhtaç olacağı durumlar olacaktır. o zaman kayırıp ev aldığınız erkek kardeşimden isteyin ne istiyorsanız diyeceksin. şimdi birşey yapamazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…