Erkek İnfertilitesi Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi Yaşanmış hikayeler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

fthnslgl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
1
0
36
Ankara
Arkadaşlar öncelikle araştırdım buna benzer bi konu bulamadım.

öncelikle eşinde sorun olan bunuda testlerle ortaya çıkarılan arkadaşlar bu konuda yaşadığı süreci uyguladığı tedavileri ve özellikle sonuçlarını bu bölümde paylaşabilirlerse hem bizler hemde bu konuda araştırma yapan arkadaşlar için iyi bir referans olur diyebilirim. bir nevi anket olur.

Kurallarıda kısaca söyleyeyim (Site yöneticiside izin verirse)
1.Asla yorum yapılmasın
2.Sebep sonuç ilişkisi olsun
3.Tavsiye,uygulanmamış ve sonuçlanmamış tedaviler veya kulaktan dolma bilgiler gönderilmesin
4. Sadece problemin kaynağı, Doktorun tavsiye ettiği tedavi biçimi, ve tedavi sonucu gelinen son durum (buradan öğreneceğimiz yapılan tedavinin ne kadar etkili olduğu)bunun için problemin kaynağını ayrıntılı olarak verebilirsek (test raporunun ayrıntısını ekleyebilirsiniz daha sonrada tedavi sonucundaki test raporunun ayrıntısını eklenirse aradaki farkı arkadaşlarda görür ve bilgi alır).

şimdiden iyi paylaşımlar bu topiğin çok önemli olduğunu düşünüyorum ne zaman olursa olsun şimdiye kadar bu süreçten geçmiş ve sonuç almış veya alamamış ne kadar arkadaşlar varsa eşindeki problemleri yaptıkları tedavi uygulamalarını (Bitkisel, İlaçsal, gıdasal ne olursa) ve sonuçlarını (mutlaka sonuçlarınıda gönderelim (olumlu veya olumsuz) sonuçsuz yorum yapmassak naha iyi netice alabiliriz) gönderebilirlerse çok faydalı olabileceğini düşünerek ilgili arkadaşlardan bu konuya hassasiyet göstererek cevap yazmalarını istiyorum.

cevap yazarkende her arkadaş cevabının altına kuralları koyarsa diğer arkadaşlarda ona göre cevap yazarlar diye düşünüyorum.

Not: (Eşimin tedavi süreci devam ettiği için ben şimdilik yazamıyorum yaklaşık 1 ay sonra bitecek o zaman yazarım )
Şimdiye kadar sadece 1 arkadaştan cevap gelmiş lütfen paylaşımda bulunalım herkes için faydalı olacak

Son düzenleme:
biz 5yillik evliyiz ilk 6ay korundum sonrada 1 yil boyunca cocuk istedik ama olmadi tabi ve kadin doktorum esiminde muayane olmasi gerektigini söyledi ve biz hastaneye sperm vermeye gittik tabi esim nedense benden problem var kesin diyordu neyse verdik ben almanyada yasadigim icin doktor ertesi gün aradi maalesef esinde problem var dedi fazla zaman kaybetmeyin tüp bebek yapin dedi tabi hic olmazda demiyorum olabilir dedi normal yollan.Bizde fazla üstünde durmadik taki 3yil gecene kadar o zaman isin ciddiyetini analadim zaten bendede adet düzensizligi vardi doktora her ay gitmeye basladik ilaclar vitaminler v.s alman doktor 1yildan sonra esimde varikozel var dedi ve sol taraftan ameliyat oldu 10dakikalik bir ameliyat.ameliyattan önce sperm sayisi 1milyonun altindayken ameliyattan sonra spermler 2.5milyona ulasti tabi yeterli sayi degildi biz gecen yil ibrahim saracogluna gittik esim geci boynuzu suyunu icemedigi icin saracoglu bize pekmezini verdi esim onuda zar zor icti yani üstünde durmadi test yaptik ayniydi sonrada her basladigimiz kür mesela havuc bir hafta icerdi birakirdi yani neye basladiysam her adet olusumda esim daha icmezdi ilaclari hatta türkiyede bir tanidigim testeron habi ve ari sütü habini bir ay kullanip esi hamile kalmisti bizede yolladilar tabi esim onuda bir ay kullandi ama adet olunca birakti.
ve en son 8 ay önce esim eve geldi is yerinde bir arkadasi her gün geci boynuzu suyunu iciyormus bir yildan beri ictigini söyledi ve esi hamile kalmis onada tavsiye ettigini söyledi ama tabi en az bir yil ic bunu demis bende sabahi gittim aldim tabi normalde hayatta icemez kusardi neyse esim 72gün dayandi icti ama 72gün sonra söylenmeye basladi fazla üstünde durmuyordu artik midesi kaldirmiyordu ve biz test yaptik 80ninci günde ve sonuc 2.5milyon olan sperm 5milyon olmustu bizde sadece sayi problemi vardi ama yinede dayanamadik tüp bebek yaptik bendede sorun oldugu icin olmaz dedik ve hersey cok iyiydi ama iki tüp bebekte negativ yani tutunmadilar bana.simdide 3üncüsünü yapiyorum bu ay ama ilk defa dondurulmuslarlan olacak Allahin izniylen.ben kürlere cok inaniyorum ama esim inanmiyordu taki keciboynuzu suyunu icene kadar kendisi sayiyi görünce inandi tabi o sayida az dedi olmaz dedi birakti herseyi.Rabbim bu yolda olanlara yardim etsin cok kötü bir durum suanki sayimiz tekrar 2.5milyon oldu kürü birakinca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…