• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek Gibi Bir Kızla Kız Gibi Bir Erkek

Sey diycem ya.
Kiz gibi erkekler cok igrenctir ama yaaa.
Erkek dedgin kirli sakalli olur.
Eskiden buzda dans adli programda bi egitmen vardi. Adamin burnu minicikti, kavisli ve cok cok guzel bi burundu, keske benim olsa dedim.
Cidden benim olsaydi, hem ben yeni burnumu cok severdim, hemde o adam o kdar itici durmazdi.
Öyle kiza benzemiyor ama guzel bir yuz ve fizige sahipti

Kadinsi bir guzellige sahip olmayan biriyim . Yasim gelmesine ragmen evliligi hic dusun(e)medim.
Bir gun cok guzel bir adam cikti karsima. Sehirlerarasi bir yolculukta ayni kitabi okuyorduk koridor kenarinda. Kisa bir sohbetimiz oldu kitap hakkinda. Aradan bi kac saat gecti mola verdik. Otobusun seferini tamamlamasina iki uc durak kalmis bu yuzden cok az kisi kalmistik, yanimdaki kisi de inmisti ben de cam kenarina gectim. Birden yanima oturup benim hakkimda sorular sormaya basladi. Elim ayagim buz kesti. İlk defa bir erkekle boyle konusuyordum. Zar zor sorularina cevap verebildim. Kim oldugumu Ne yaptigimi nereli oldugumu falan sordu.. En son seni daha fazla tanimak istiyorum Seninle konusabilir miyiz diyerek numarami istedi. Ben kabul edemem dedim ve otobus degistirdim
Korkulacak bir insan degildi konusmasi cok duzgun tahsilli biriydi nereli oldugunu nerede calistigini ailesini her seyi anlatmisti nedense.. otobus degistirmem sacmaydi belki ama ilk defa boyle bir seyle karsilasiyordum ilk defa bir erkek benimle konusuyordu. Bense o an hem utaniyor hem kendimi ilgilenilmenin verdigi bir heyecan icinde buluyordum. Kotu biri olmadigini biliyordum ama benim cesaretim yoktu. Kactim kisaca.
Bu durum benim kalbimi cok yaralamisti. Cirkinligim sebebiyle boyle seyleri hayal etmezken uc sene bu olayi o adami dusunup durdum. Onun yaptigi da dogru degildi aslinda normal biri olsa unuturdum belki, ama o kadar guzel bir yuzu vardi ki o yuzu hic unutamadim. Kadinin ozelligidir guzellik. Ben bir istisnaydim. Bu surecte erkeklerin durumunu cok iyi anladim. Cirkin bir kiz olarak bir erkek ruhuna burunmus gibiydim. Guzelligin hayraniydim. Belki konussaydik uzun surede kisiligini begenmeyebilirdim. Guzelligini golgeleyecek bir sey ogrenmek istememistim zaten. Ne kadar desek de onemli olan ic guzellik diye ilk tanisma dis gorunusle oluyor. Eger icine yolculuk yapamiyorsan disina takilip kaliyorsun. Guzelligin icinde oldugu icin, guzelligin onun icin bir onemi yoktu heralde, zaten ona sahipti. Bende aradigi baska birseydi ama kompleksten baska bir seyim yoktu, ne kendimi ona yakistirabildim ne de onu unutabildim. Boyle nice guzel olan kiz arkadaslarimi dusundum, yuz kisinin isteyip bir kisinin aldigi.. Eski zamanlardaki gibi araciyla olmuyor herkes birbirini goruyor konusabiliyor simdi ya. O geride kalan Doksan dokuz kisinin kalp agrilarini yasamis gibi oldum. Aslinda bu rahatligin bir coklarini rahatsiz ettigini anladim. Bu kadar basit seylerle vakit oldurenlere sasirirdim eskiden. Halbuki insanin elinde degilmis..
Önyargılarından şişmiş şişmiş ve patlamak üzere olan bir balon gibisin..
İlk olarak kendine karşı önyargı dolusun "Ben çirkinim, ben kompleksliyim, beni kim ne yapsın.."
İkinci olarak tanımadığın insanlara önyargı dolusun "Yaptığı doğru değildi, normal biri değildi, bende aradığı başka birşeydi.."
Herşeyden önemliside geleceğe karşı önyargı dolusun "Konuşsaydık kişiliğini beğenmeyebilirdim.."
Belki gerçekten tipinden karakterine kadar seni beğenmişti, belki şaşıp kalacağın kadar normal biriydi, belki konuşsaydınız kişiliğine hayran olacaktın.. Hayatını kendini olumsuz düşüncelerinin arasında eritip yok ediyorsun. Bu şekilde asla mutlu olamazsın. Sana iki tavsiyem var;
1- Önce sen kendini sev ki herkes seni sevsin, önce sen kendine saygı duy ki herkes sana saygı duysun..
2- Bardağı her zaman dolu tarafından görmeye çalış, negatiflik hayır getirmez, pozitif ol.

özel mesaj atacaktım fakat öyle bir seçenek göremedim profilinizde?

Kadinsi bir guzellige sahip olmayan biriyim . Yasim gelmesine ragmen evliligi hic dusun(e)medim.
Bir gun cok guzel bir adam cikti karsima. Sehirlerarasi bir yolculukta ayni kitabi okuyorduk koridor kenarinda. Kisa bir sohbetimiz oldu kitap hakkinda. Aradan bi kac saat gecti mola verdik. Otobusun seferini tamamlamasina iki uc durak kalmis bu yuzden cok az kisi kalmistik, yanimdaki kisi de inmisti ben de cam kenarina gectim. Birden yanima oturup benim hakkimda sorular sormaya basladi. Elim ayagim buz kesti. İlk defa bir erkekle boyle konusuyordum. Zar zor sorularina cevap verebildim. Kim oldugumu Ne yaptigimi nereli oldugumu falan sordu.. En son seni daha fazla tanimak istiyorum Seninle konusabilir miyiz diyerek numarami istedi. Ben kabul edemem dedim ve otobus degistirdim
Korkulacak bir insan degildi konusmasi cok duzgun tahsilli biriydi nereli oldugunu nerede calistigini ailesini her seyi anlatmisti nedense.. otobus degistirmem sacmaydi belki ama ilk defa boyle bir seyle karsilasiyordum ilk defa bir erkek benimle konusuyordu. Bense o an hem utaniyor hem kendimi ilgilenilmenin verdigi bir heyecan icinde buluyordum. Kotu biri olmadigini biliyordum ama benim cesaretim yoktu. Kactim kisaca.
Bu durum benim kalbimi cok yaralamisti. Cirkinligim sebebiyle boyle seyleri hayal etmezken uc sene bu olayi o adami dusunup durdum. Onun yaptigi da dogru degildi aslinda normal biri olsa unuturdum belki, ama o kadar guzel bir yuzu vardi ki o yuzu hic unutamadim. Kadinin ozelligidir guzellik. Ben bir istisnaydim. Bu surecte erkeklerin durumunu cok iyi anladim. Cirkin bir kiz olarak bir erkek ruhuna burunmus gibiydim. Guzelligin hayraniydim. Belki konussaydik uzun surede kisiligini begenmeyebilirdim. Guzelligini golgeleyecek bir sey ogrenmek istememistim zaten. Ne kadar desek de onemli olan ic guzellik diye ilk tanisma dis gorunusle oluyor. Eger icine yolculuk yapamiyorsan disina takilip kaliyorsun. Guzelligin icinde oldugu icin, guzelligin onun icin bir onemi yoktu heralde, zaten ona sahipti. Bende aradigi baska birseydi ama kompleksten baska bir seyim yoktu, ne kendimi ona yakistirabildim ne de onu unutabildim. Boyle nice guzel olan kiz arkadaslarimi dusundum, yuz kisinin isteyip bir kisinin aldigi.. Eski zamanlardaki gibi araciyla olmuyor herkes birbirini goruyor konusabiliyor simdi ya. O geride kalan Doksan dokuz kisinin kalp agrilarini yasamis gibi oldum. Aslinda bu rahatligin bir coklarini rahatsiz ettigini anladim. Bu kadar basit seylerle vakit oldurenlere sasirirdim eskiden. Halbuki insanin elinde degilmis..

Bugün 2.okuduğum kitap tadında konu
Neyse yorumumu gene yapayım ben ,demekki birşeyler sezmiş beğenmiş ki tanımak istemiş bu açıdan bakın
Siz kendinizi o açıdan değerlendirebilirsiniz ama karşınızdaki bir bakışınızdan etkilenmiş olabilir .
Özgüveninizi toplayın lütfen kimse mükemmel değildir her güzelin vardır elbet kusuru
Bu sadece size özgü birşey değil diye düşünün rahatlayın.

kendi zevklerimi keşfettikten sonra güzelliğin çok göreceli olduğundan emin oldum.
çünkü kendini çok çirkin sayabilecek bikaç erkekten hoşlanmışlığım oldu.
nedense tipik yakışıklılar hiç hoşuma gitmez.
erkekte uzun burun, kalın kaş falan severim mesela.
ya da yüzü çirkin ama geniş omuzlu bi erkekten hoşlanabilirim.
ortalamanın üstünde bi güzelliğim olduğu söylense de hiç öyle aman yanıma yakışsın takıntım yoktur.
çoğu zaman ruh önemlidir benim için, ya da bana hissettirdiği güzellikler.
gerçi eşimin de çok yakışıklı olduğunu söylerler,ama onun da şişkoluğunu sevmiştim.
aman ne yakışıklı deyip vurulmadım.
sana da benim gibi biri denk gelebilir yani, boşuna insanları katagorize edip üzülme :)

velhasıl: hiç kimse çirkin değildir, kendine biraz özen gösteren herkes güzeldir.

Ben bir kadin olarak bile guzel kadinlardan gozlerimi alamazken erkekler için bu durumu tahmin edemiyorum
. simdi diyeceksiniz ki huyu guzele kirk yil. e yuzu guzellerin hepsinin huyu kotu mu? yuzu guzelin huyu kotu oluyor diye bir kaide mi var. aksini dusunuyorum ve diyorum ki guzellerin ozguvenleri var, daha basarili daha yetenekli oluyorlar bu yuzden kompleksli olmuyorlar, aynanin basinda saatlerce ugrasmiyorlar. daha sosyal daha insancil daha oturakli daha saglikli oluyorlar, ve gunumuzde guzel kiz sayisi daha fazla eskiye nazaran secerek evlenmenin daha fazla olmasindan olabilir. eskiden onda ikiyken simdi onda dokuz.
kim curuk gozuken bir sebze meyveyi alir ki? empati yapiyorum, cirkin olsun benim olsun diyordur bir guzel tarafindan reddedilmis kazik yemis vs. olabilir gonul yarasi vardir bense avunmak icin kullanilan biri olacagim. evlilikte cirkinin baska acilardan cekilebilir olmasi bekleniyor iyi yemek yapmasi sesini cikarmamasi hata yapmamasi vs. ben arzu edilen bir kadindan cok razi olunan biri olacagim. ve secildigim icin hep minnettar olacagim. hep bir eziklik hep bir kiskanclikla hem kendime hem karsimdakine zulmedecegim buyuk ihtimal.
o yuzden herkes dengi dengine olmali. mantigim hep bunu diyor fakat kalbimin carpmasina engel olamiyorum.

Saçmalık değildi bu içini döktün. .ihtiyacın vardı yazdın. Kimse seni eleştiremez bu yüzden. Sana fikir veren yardım etmeye çalışan insanlar var burada unutma..

Yahu gercekmi yoksa bir kitaptan alıntı falanmi?

Anlamsız mı ben mi anlamıyorum
biraz daha çalış bence üzerinde....

fazlaca hikaye olmuş ve inandırıcılığını yitirmiş..
olmadı baştan

Back
X