Erkek Hem Sever Hem Döver

Yalan mı sevip sevip dövüyorlar.
Mecnun olup öldürüyorlar.
Kadın gördüğünü söylüyor.
Bir de kadına, çocuğa el kaldırmayan, sevgiyle anlayışla sorun çözme yolunu bilenler var ama onlara erkek mi denir?
Hem kızlarımız da yumruğunu masaya vuran, benimsin uleeen, diye yeri göğü inleten, kıskancım kızım ben diyen beyleri el üstünde tutmuyor mu?
"Erkek dediğin..." diye başlayıp dizi dizi mağara adamı özelliği övmeler boşuna mı?

Siz de kadının vaktiyle belki de hala dayak yedigini bile bile üstten üstten dalga geçer üslupla konuşmuşsunuz.
siz şimdi kadına destek mi oldunuz?
Asla öyle bir şey yapmam yapmadım sadece bile isteye benim için söylediğini bildiğim için o şekilde konuştum yoksa benim annemde dayak yemişti babamdan niye dalga geciyim ki

Memleketteyken kaynanamla aramdaki muhabbet
(TV izliyorken konu konuyu açtı)
Kaynanam: Erkek hem sever hem döver
Ben: neden dovsunki hep sevsin :D (dalgaya vuruyorum alıştım artık sacmaliklarina)
Kaynanam: bir suçun olursa erkek döver diyor
Ben: o zaman bende oğlunun bir suçu olunca doveyim
Kaynanam: konuyu gecistiriyor ağzının içine konuşuyor.
Ben: hele bana bir fiske vursun oğlun o zaman görürsünüz. Hele bir cesaret etsin!
Kaynanam: tabi böyle konuşursun senin mesleğin var ben napsaydim dedi zamanında çok dayak yemiş

Ayrıca tartıştığı komşusu dayak yediği için mutlu olan aynı kadın kaynanam Bir kadını kocası öldürdüğünde haketmistir diyen bir kadın kaynanam
Ben anlamıyorum erkek annesi olunca neden oğulları bulunmaz Hint kumaşı gibi davranıyorlar
kendileride aynı sıkıntıları yaşamışlar ki ben eminim ben dayak yesem mutlu olur bu kadın

Neden bu kadar nefret kin dolu bu kadınlar
Biz birbirimiz desteklemessrk nasil şiddete kadın kurbanlarına dur diyebiliriz inanın artik kaynanama sinir olmaktan çok üzülmeye basladim
Benim annemde kaynana olmasa köküne kibrit suyu dicemde içim el vermiyor😀

Asla öyle bir şey yapmam yapmadım sadece bile isteye benim için söylediğini bildiğim için o şekilde konuştum yoksa benim annemde dayak yemişti babamdan niye dalga geciyim ki

‘dalgaya vuruyorum, alıştım saçmalıklarına’ yazan siz değil misiniz?
Kadın yarası olduğu bir konuda yanlış şeyler söylemiş de doğrucu davutluk size mi kalmış?
yazık nasıl ezildiyse, benim mesleğim yoktu yapamadım diye bitirmiş.

Gerçekten nasıl da doğru bir tespit yapmışsınız, kadın kadına destek olmuyor, halinden anlamıyor.
siz de en güzel örneğisiniz.

Çok zor değildi, ah be annecim hangi insan evladı dövülmeyi hak eder ki, allah muhabbet merhamet versin, demek.

Dedem tarafından dayak yiyen anneannem dedem ölünce, olsun başımda olsaydı da gene dayak yeseydim derdi. :olamaz:

Zor bu mantığı değiştirmek,düzeltmek. Anlatamıyorsun başka türlü de bir hayatın mümkün olduğunu.:KK12:

Memleketteyken kaynanamla aramdaki muhabbet
(TV izliyorken konu konuyu açtı)
Kaynanam: Erkek hem sever hem döver
Ben: neden dovsunki hep sevsin :D (dalgaya vuruyorum alıştım artık sacmaliklarina)
Kaynanam: bir suçun olursa erkek döver diyor
Ben: o zaman bende oğlunun bir suçu olunca doveyim
Kaynanam: konuyu gecistiriyor ağzının içine konuşuyor.
Ben: hele bana bir fiske vursun oğlun o zaman görürsünüz. Hele bir cesaret etsin!
Kaynanam: tabi böyle konuşursun senin mesleğin var ben napsaydim dedi zamanında çok dayak yemiş

Ayrıca tartıştığı komşusu dayak yediği için mutlu olan aynı kadın kaynanam Bir kadını kocası öldürdüğünde haketmistir diyen bir kadın kaynanam
Ben anlamıyorum erkek annesi olunca neden oğulları bulunmaz Hint kumaşı gibi davranıyorlar
kendileride aynı sıkıntıları yaşamışlar ki ben eminim ben dayak yesem mutlu olur bu kadın

Neden bu kadar nefret kin dolu bu kadınlar
Biz birbirimiz desteklemessrk nasil şiddete kadın kurbanlarına dur diyebiliriz inanın artik kaynanama sinir olmaktan çok üzülmeye basladim
Erkek sadece sevmeli öldüremez kaynananızı hiç sevmedim zamanında dayak yemiş kafasında bir yerler bozuk kalmış bence..oksijensizlikten bu durumda..çok sinirlendim

Siz de kadının vaktiyle belki de hala dayak yedigini bile bile üstten üstten dalga geçer üslupla konuşmuşsunuz.
siz şimdi kadına destek mi oldunuz?
Neden düştüğü kötü duruma başkası da düşsün isteyen birine destek olsun bir insan? Ben çok dahak yedim kimse cektigimi cekmesin derse tamma da ben yedim sustum yeri gelirse sende yersin diyene ben gram acimam.

Neden düştüğü kötü duruma başkası da düşsün isteyen birine destek olsun bir insan? Ben çok dahak yedim kimse cektigimi cekmesin derse tamma da ben yedim sustum yeri gelirse sende yersin diyene ben gram acimam.
Bildikleri hayat o. Sağllıklı düşünememeleri de bana göre normal.
başkaları da yaşayınca yaşadıklarını, suçluben değilmişim diyorlar belki de.

elbette destek olmak zorunda degil kimse.
Görmezden gelmeyi de seçebilir insan.
hatta cevap verip, bile bile damarına da basabilir.
Ama bunu yaptıktan sonra gelip kadın kadın destek olmuyor diye şikayet etmek komik oluyor :)

Kayınvalidene üzüldüm açıkcasi belliki çocukken ailesinden evlenince kocasından dayak yemiş ve bunun normal bir davranış olduğunu içsel olarak hatalıyım ki dayak yedim diye bir kabulleniş yaşamış ve de işi mesleği olmadığını için boşanmamis ve kendi evliği ile senin evliğini kıyaslıyor aslında sorunu kendisi ile pek takma piskolojik olarak sarsılmış ve şiddetin kendinde açtığı yaraları kabullenmiyor..

Kadina siddet sadece yatakta olur diyeydin😂😂😂agauahah yaw kendi secenegi yokmus iste yasadigi hayati normalmis gibi
Lanse ediyor.. kisaca zugurt tesellisi.. he de gec

Ayni benim kaynana. Kendisi zamaninda dayak yemis bizim de yememiz gerektigine inaniyor.
Diger eltilerimi bilmem de ben söyledim. Yanlislikla eli koluma değse kendini karakolda bulur diye.
Boyle kadinlara sinir oluyorum. Zamaninda sen de kendini ezdirmeseydin. Sen ezdirdin diye herkes ezdirsin mi? Hangi devirde yaşıyoruz?

Kendi zamanında yaşadığı için bütün kadınların da yasamasını istiyor herhalde. Belki de psıkolojık bi temeli olduğu icin böyle düşünüyordur. Kayınvalideniz böyle konuştuğunda ona olması gereken doğruları, hiç bir insanın böyle bir muameleyi haketmemesi gerektiğini anlatın çocuğunuza anlatır gibi.
Milletin üstüne titreyip canı gibi sevip büyüttüğü evlatlarına hiç kimse el kaldıramaz kıyamaz !!

Cehalet ve çaresizlik işte

Öyle demek işine geliyor ekonomik özgürlüğü vs de olmadığı için

Her kadın her kaynana böyle değil

Her erkek annesi de böyle değil

Olay yanlış bir genelleme olmuş sanki biraz

Aslında var yani anlatmadigim için öyle algiladiniz her ne olursa olsun oğluna toz kondurmaz oğlu mukemmel
Konuyu oğlan anasına getirerek siz de cinsiyetçilik yapıyorsunuz. Cinsiyetçiliğin kadını erkeği yoktur.
Şu oğlan anası sözü de beni deli ediyor.
Kadının mesleği yoksa, ailesi arkasında değilse bu eve gelme dediğinde, gidecek yerim yok der çeker. Sosyal bir devlet değiliz. Sığınmaevleri ne kadar desrek veriyor? Kim iş buluyor hemen? Üniversite mezunu kaç arkadaşım işsiz. Bunu kalkıp oğlan analığına bağlamak da cehalet konu sahibi.
Oğlum var, kadını erkeği yok hiç bir canlıya vurmasına tahammül edemiyorum. Ablamın kedilerini hoyrat severdi. Anlata anlata kendini frenleyerek sevmeyi öğrettim. Biri oğluma vurduğunda sen sadece durdur ve bağır bana dokunamazsın diye tembihlerim sen de bir tane vur asla demem. Şimdi beni oğlum var diye nasıl belli bir mantaliteye sokarsınız? Buna hakkınız yok!

Back
X