Erkek İki Yüzlülüğü

Aynı tarzda hareketi yapan yabancı kızı övüp Türk kızını gömen kişi iki yüzlü pşöıuor öyle mi? Haklısınız bencede ben iki yüzlü ne demek bilmiyorum.Hatta ben sizin bildiğiniz Türkçeyi'de bilmiyorum bence bunca yıl öğrenememişiz napalım :KK70: Sondaki espriye güldüm ama şakalar falan harika

Bilmediğiniz yaptığınız yazım yanlışlarından anlaşılıyor zaten 😊

İki yüzlü ne demek onu da bilmiyorsunuz evet. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Son kez bir örnekle deneyelim, başka da cevap yazmayacağım.

"Abi bak videodaki yabancı kızlar ne kadar rahat, sıcakkanlı. Türk kızları hiç böyle değil, hepsi kezban, asık suratlı. Keşke Türk kızları da böyle olsa"

❌ iki yüzlülük değil.

"Abi bak videodaki yabancı kızlar ne kadar rahat, sıcakkanlı. Ama bacım böyle olamaz, bacaklarını kırarım."

✔ iki yüzlülük.

Aynı mesaj içinde iki yüzlülük varsa ancak böyle olabilir. Onun dışında sadece karşılaştırma yapmaları, birini övüp diğerini beğenmemeleri iki yüzlülük falan değil ;)

Alakasını da kuramıyorsanız artık daha ne denir size bilmiyorum.

Çoğunluğa bakmadım, konunuzu okudum, yorumumu yaptım ve ardından gelen yorumları (Benzer bakışta olduğumuz yorumcuları gördüm) ve o yorumlara verdiğiniz tepkileri okuyarak sizi gözlemlemeye başladım. Bu sırada da benimle pasif agresif bir laf sokma yarışına girmeyi tercih ettiğinizi ve yazdıklarımın içeriğine, verdiğim görsel örneklere kadar kapalı olduğunuza tanık oldum.

Gözlemlerim sonucunda da bundan fazlasının benim için vakit kaybı olacağı sonucu çıkardım.
Size hayırlı dertlenmeler dileyip ufaktan kaçayım. :KK51:
Maşallah ya bugün ne kadar bilirkişi varsada buraya toplanmış.Bana "herkes başaramaz bunu" diyen,konuma "ne yapayım" yani yazan alttan alttan laf sokan sizsiniz ama pasif agresif ben oldum öyle mi? :KK70:
Harika gözlem yetenekleriniz kadar gözlem yeteneğim yok belki haşa size yaklaşamayız ama biz de bir kaç şey kapabiliyoruz aradan.
Ayrıca bu kişinin eski konuşmaları beni bağlamaz bana ne yani eski konularında ne demişse demiş.Şu anda benle aynı paydada buluşmasına engel mi bu?
Ya da eskiden diyelim ki erkek düşmanıydı şu anda fikirlerini değiştirmiş olamaz mı?
Haklı çıkıp,açık bulucam diye sapla samanı karıştırmaya gerek yok
Olaylara sadece kendi açısından bakıp tek akıllı,tek bilen kendiymiş gibi davranan ve bu nedenden ötürü karşısındakini küçük gören sadece kendi söylediklerini doğru kabul edip peşin hüküm veren insanlara gerçekten çok sinir olurum.
Lütfen bırakın bu egoist tavırları.Beni haklı görün kendinizi haklı görün sorun değil.Ama lütfen bırakın ben şöyle iyiyim,böyle iyiyim tavırları takınıp karşınızdaki aptal yerine koymayı. Bırakın siz başkaları övsün.

Son düzenleme:
Bilmediğiniz yaptığınız yazım yanlışlarından anlaşılıyor zaten 😊

İki yüzlü ne demek onu da bilmiyorsunuz evet. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Son kez bir örnekle deneyelim, başka da cevap yazmayacağım.

"Abi bak videodaki yabancı kızlar ne kadar rahat, sıcakkanlı. Türk kızları hiç böyle değil, hepsi kezban, asık suratlı. Keşke Türk kızları da böyle olsa"

❌ iki yüzlülük değil.

"Abi bak videodaki yabancı kızlar ne kadar rahat, sıcakkanlı. Ama bacım böyle olamaz, bacaklarını kırarım."

✔ iki yüzlülük.

Aynı mesaj içinde iki yüzlülük varsa ancak böyle olabilir. Onun dışında sadece karşılaştırma yapmaları, birini övüp diğerini beğenmemeleri iki yüzlülük falan değil :KK66:
Hanımefendi şu anda telefondan yazıyorum ve sitenin arayüzü hata verip duruyor.Kusura bakmayın makale yazar gibi yazamadığım için.Ben size zaten bir yorum içinde aynı hareketlerden dolayı Türk kızını gömüp yabancı kızları öven yorumlar olduğunu yazdım değil mi?
Keşke okusaydınızda bana tekrar aynı şeyleri yazdırmasaydınız.Bilmeden yorumda yapmamış olurdunuz hem.Daha karşısındaki insanın ne yazdığına bakmayan,anlamayan insanlar bana Türkçe dersi veriyor.
Tamam en çok siz biliyorsunuz,en okuduğunu anlayan sizsiniz.Vallaha yoruldum artık peşin hükümlü insanlara laf anlatmaktan.Selametle.

Son düzenleme:
İki yüzlülük olması için illa aynı erkeğin 2 videoya mı yorum yapması lazım ne alaka ya? Aynı yorum içinde Türk kızını gömüp,yabancı kızı öven tarzda yorum yapan erkek iki yüzlü olmuyor yani dimi? :)
Doğru ama iki yüzlü olması için illa erkeğin iki videoya yorum yapması lazım :)
Ya daha benim gördüğüm yorumları bilmeden bir de böyle şartlar koşuyorsunuz ya ne diyim :)
Zaten bende bu erkeklere iki yüzlü dedim merak etmeyin tüm erkekler iki yüzlüdür,kötüdür demedim sakin olun :)
Koyun buraya videoyu yorumları biz de görelim madem.

Biriniz alıntılayın da görsün konu sahibi, bini ingillimiş 😂

ya biri konu açınca biri hiç olmayacak yerden vuruyor sonra hınca hınç bir kaç kişi. peki neden. iyice b.kunu çıkarıyor bazıları. millet izin alsın konu açarken.

Kinse Ekşi Sözlük 'e girmiyor sanırım,adamlar cok alakasiz başlıklarda dahi kadınlara sövüyorlar.

Bir de kimse seninle ilgilenmiyor mu diyen olmuş.Bu ne ergence bir yorum , bu ülkede bir kadının beğenilmediği için yalnız kalma ihtimali mi var? Bu sitede bile kac kadına asılan erkek olmuş .

Evet bende bunu anlamıyorum durduk yere Türk kadını şöyle,Türk kızı böyle yok çirkin,yok kilolu,yok kıllı tarzı muhabbetlere denk gelmek bir kadın olarak beni üzer.Bundan doğal ne var ki? Hadi kendimi geçtim gelecek nesiller açısından düşününce bile üzücü insanlık olarak nereye gidiyoruz diye.Bazen burdaki insanları anlayamıyorum.Olur olmadık şeylere tepki gösteriyorlar.
Süslu Sözlük'te bir kızın şöyle yazdığını okumuştum.Ekşi Sözlük'e genc bir kızken girdiğimde ayak bilegi kalın kadın başlığını görmüştüm ve o zaman ayak bileğimi yıllarca takıntı yapmıştım .Genc kızlar buradaki 30 yslaş üstü kadınlar gibi özgüvenli olmayabilir ve hiçbir kadın fiziksel özelliğinden dolayı şu hakaretleri işitmek zorunda değil.

ya biri konu açınca biri hiç olmayacak yerden vuruyor sonra hınca hınç bir kaç kişi. peki neden. iyice b.kunu çıkarıyor bazıları. millet izin alsın konu açarken.

Birisi o kişilerden birine hep konu sahibine saldırıyorsunuz demişti,yok artık demiştim içinden,her zaman ters yorum yapmıyordur konu sahiplerine diye düşünmüştüm ama gerçekten hep konuyu konu sahibine saldırarak manipüle ettiğini gördüm.

Bizde de var bence aynı durum.
Gulüşken, sosyal, sıcak kanlı, rahat, cool giyimli erkekleri beğenip flört ederken; evlenirken efendi olsun, gülmesin, konuşmasın, gri eşofman giymesin, sosyal olmasın.

Sormayın bir konu açtım diye erkekler tarafından beğenilme korkum olduğu iddia edildi,ee açtında noldu yani napalım denildi,yok toysun,sığsın denildi neler neler.Ya hu burada marketler çok pahalı diye de konular açılıyor burada konu açılınca fiyatlar düşüyor mu onlarda açmasın o zaman dimi?

Süslu Sözlük'te bir kızın şöyle yazdığını okumuştum.Ekşi Sözlük'e genc bir kızken girdiğimde ayak bilegi kalın kadın başlığını görmüştüm ve o zaman ayak bileğimi yıllarca takıntı yapmıştım .Genc kızlar buradaki 30 yslaş üstü kadınlar gibi özgüvenli olmayabilir ve hiçbir kadın fiziksel özelliğinden dolayı şu hakaretleri işitmek zorunda değil.
Daha dün ekşi sözlükte bir sürü başlık gördüm buna benzer.Ama bana burada dün bir videoya göre neden yorum yapıyorsun ki deniyordu.Yahu sadece bir video değil işte internette,sosyal medyada,gerçek hayattada denk geliyorum dedim.Ee yani napalım senin kocan,sevgilin böyle değilse niye dertleniyosun dediler.
Yani hepimiz bu ülkede yaşamıyor muyuz ülkemizde kadına şiddet gittikçe artmıyor mu ben mi başka ülkede yaşıyorum? Bunu sorun etmem bu kadar abes mi ya?
Tamam kimisi dert etmez ona da lafım yokta dün bana çok saçma şekilde saldıranlar oldu burada.Sanırsın onların kocalarına,kardeşlerine saldırdım öyle bir savunma yani.
Eleştirmeninde adabı var.Kimsenin kişiliğime laf etmeye hakkı yok.Cevap verincede dikkat çekmeye çalışıyor dediler :D
Sizin yaptığınızda şu an erkekler gibi zorbalık diyorum.Ne alaka ya konuyu oraya nasıl bağladın,okuduğunuda anlayamıyorsun sen dediler bu seferde :D
Neyse Allahtan sakinledi konu :D

Bende öyle düşünmüştüm bir iki gıybet yaparız falan demiştim.Ama konuyu açtığıma pişman oldum.

Dedigin bir kisim erkek icin doğru. Bu iki yuzluluklerine neden olarak "onlarin kulturu oyle" diyorlar. Bir onceki yorumumda bundan bahsetmiştim ama Turkiyede kizlarin yetiştirilme şartlari belli, çoğu baski altinda yetişiyor ona bakarak onlar da boyle davraniyorlar. Tabi ki hepsi genelleme oluyor.

Bu kiyaslamaya ben de denk gelmistim ve izledigimde garipsedim aslinda. Kendilerinin Turk kadinlarini kotuledigi yetmiyor gibi bir de yanlarina çat pat Turkce konusmayi ogrenmis bir rus oturtup Turk kadinlari hakkinda sacma sapan yorum yaptiriyorlar filan. 😁 Asiri gereksiz tipler bunlar.

Son düzenleme:
Daha dün ekşi sözlükte bir sürü başlık gördüm buna benzer.Ama bana burada dün bir videoya göre neden yorum yapıyorsun ki deniyordu.Yahu sadece bir video değil işte internette,sosyal medyada,gerçek hayattada denk geliyorum dedim.Ee yani napalım senin kocan,sevgilin böyle değilse niye dertleniyosun dediler.
Yani hepimiz bu ülkede yaşamıyor muyuz ülkemizde kadına şiddet gittikçe artmıyor mu ben mi başka ülkede yaşıyorum? Bunu sorun etmem bu kadar abes mi ya?
Tamam kimisi dert etmez ona da lafım yokta dün bana çok saçma şekilde saldıranlar oldu burada.Sanırsın onların kocalarına,kardeşlerine saldırdım öyle bir savunma yani.
Eleştirmeninde adabı var.Kimsenin kişiliğime laf etmeye hakkı yok.Cevap verincede dikkat çekmeye çalışıyor dediler :D
Sizin yaptığınızda şu an erkekler gibi zorbalık diyorum.Ne alaka ya konuyu oraya nasıl bağladın,okuduğunuda anlayamıyorsun sen dediler bu seferde :D
Neyse Allahtan sakinledi konu :D
Burada tacize uğrayan bir kadın arkadaşı umursamadığı icin üzülüp konu açmıştı, ebiz n'apalım , biz de aynısını yaşıyoruz senin gibi abartmiyoruz dediler. Ben artık hiçbir şeye şaşırmıyorum o yüzden.

Burada tacize uğrayan bir kadın arkadaşı umursamadığı icin üzülüp konu açmıştı, ebiz n'apalım , biz de aynısını yaşıyoruz senin gibi abartmiyoruz dediler. Ben artık hiçbir şeye şaşırmıyorum o yüzden.
Yok artık ya.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundalar ama inşallah o yılan yarın bir gün onlarıda sokmaz.Biz onlar gibi ee napalım demeyiz ama.

Merhaba kızlar şimdi bu da dert mi amaan canın sıkıldı takacak şey arıyorsun galiba diyebilirsiniz ama gerçekten çok canımı sıkıyor bu olaylar artık 😂
YouTube'da Amerika'da Uber(bir nevi taksi şoförlüğü yani) şoförlüğü yapan genç Türk bir çocuğun videosuna denk geldim.Arabaya binen yolcularıyla videolar çekiyor yolculuk boyunca.E haliyle kültür farkı,yetiştirilme tarzı yabancılar bizden daha rahat insanlar kötü anlamda demiyorum bunu bu arada yanlış anlaşılmasın.Yorumlara bakıyorum istisnasız her erkek Türk kızlarını gömüp yabancı kızlar şöyle rahat,böyle sıcak kanlı Türk kızları niye böyle diye kötülemişler.Sonra buna benzer konsepli yine Türk birinin Türkiye'de çektiği bir videoya rastladım.Kızlarla ilk buluşmasını arabada yapıyor falan olayı çokta anlamadım neyse.O videodaki her kızada nerdeyse her erkek bildiğiniz gömmüş ve afedersiniz yollu demeye getirmişler.

Şimdi bu iki yüzlülük değilde nedir? Neden bizim erkeklerimiz hem rahat,sıcakkanlı kız isteyip hem de böyle kızlara kötü gözle bakarlar? Napalım ölelim mi yani ne istiyorsunuz bizden ya?Yüz versek bi türlü vermesek burnu havada. Vallaha çok sinirime dokunuyo artık bu iki yüzlülük hiç bir erkeğe güvenemez oldum artık bunları gördükçe.
Cunku turk kizlarinin yabanci erkeklere yuz verip kendilerine vermedigini dusunuyorlar(yani haksiz da sayilmazlar kendi cevremden gordugum kadariyla) ama turk erkegi cekilecek dert degil(biriyle evliyim:)) azcik gulsen yedi gun pesinden ayrilmaz hep bir beni memnun et cabasi! Ama elin almani fransizi oyle mi:) laftan sozden anlar seni adam yerine koyar:) (yine kisisel tecrubelerimden yola ciktim:)

Back
X