Sizi anladığını söylediğiniz kişinin eski mesajlarını çıkardım getirdim, kendisi pek bayılır fırsatını bulunca Türk erkeğine hakaretler yağdırmaya ki az buz hakaret değil, sonra da "Nefret suçu işlemeyelim, kimse bir gruba hakaret edemez" filan yazar. :))) İkiyüzlülük denilen şey tam olarak bu oluyor.
Memlekette çeşit çeşit insan var ve diyorum ki bunu tüm bir toplumun cinsiyetine mal edemezsiniz.
Erkeklerin yaptığı genellemelerle ilgilenmem için, benim yanımda yöremde yapılıp üzerine böyle yorum getirebilmem gerekiyor, yoksa x erkek gitmiş Türk kadınları çok rererö demiş, naapim onun sığlığı bana niye dert olsun? :)
Burası karma bir forum olsaydı da gelip bir erkek "Türk kızları" ya da işte "Kadınların kezbanlığı" vb bir konu açarak genelleseydi, size verdiğim tepkinin aynısı ile karşılaşırdı. Ama gidip youtube'da x bir video altına bir şeyler yazılmış, aman şu haberin altına "Orada ne işi varmış o saatte?" yazmışlar, napalım var böyle insanlar ki bunu kadınlar da yapıyor bu erkeklere özgü bir şey değil. Mesela size body shaming yapan bir grup yorumcuyu göstereyim, bir magazin haberinin altına gelen yorumlar:
Eki Görüntüle 2970804
Eki Görüntüle 2970805
Bakın, görüyor musunuz bir insanın fiziksel görünümünü aşağılayanları; kadınlar da aşağılamış erkekler de.
Şimdi ben bunu tutup erkeklere mal edeyim mi? "Türk erkekleri kadınların fiziksel görünümünü aşağılıyor!!"
Yok böyle bir cinsiyet ayırımı, genellemesi. Kadın cinayetlerine "Hak etmiş" yazan erkek bulduğunuz kadar kadın yorumcu da bulup çıkarabilirim. Bu bakış elbette hepimize dert olabilecek bir bakış, ama bir cinsiyetin suçu, olduğu gibi onun günahı değil. Ayrıca bu yorumların hangi birini dert edinelim, edinelim de? Ayarsız çok insan var internet aleminde ve bir o kadar da böylesi yorumlara tepki gösterenler. Hangi birini dert yapalım da konu konu açalım? :)
Gerek yok.
Bir şey istemişsiniz de demedim.
Konu açmışsınız, yorumladım bu hakka sahibim, keyfim de böyle istedi.
Benle neyin tartışmasını sürdürüyorsunuz onu da anlamış değilim, iyi bir internet kullanıcısıyım ve internette olanı da iyi gözlemlerim, sizin derdinizi dile getiriş biçiminizi oldukça toy ve sığ buldum, bunu da belirttim. Görüyorum ki pek çok kişi de benim konunuzda takıldığım noktaya takılmış. Eh şu halde insan dönüp kendine bir bakmalı "Bu kadar kişi bana böyle yazdı, benim anlamadığım bir nokta var herhalde" diye. Tabii bunu da herkes başaramaz.