Merhaba, bizim de yaklaşık 15 aydır olmuyor. Ben tüm tetkiklerimi yaptırdım bir sorun bulamadılar ama eşimin sperm değerleri sizinkine benzer sayılır. Sperm sayısı 13 milyon ve ileri hızlı %22 total hızlı ise %50 nin üzerinde olması beklenirken bizde %48. Morfolojide ise sorun yok, %8 görünüyor. Bir süredir zeynep kamilde tedavi için tetkik yaptırıyoruz. En son eşimin spermiyogram sonuçlarıyla ürologa gittik aynı hastanede. Aşılama/tüp bebek önerilmiş uygundur raporu yazdı. Yani bu değerlerle doğal yoldan olması için bekleyip zaman kaybetmeyin bence. Devlette tüpten önce aşılama yaptırma şartı var ama ben bilgi için özel tüp bebek merkezleriyle görüştüm. Onlar 1 yıldan uzun süredir olmuyorsa aşılama önermiyoruz dediler. Erkek faktörü olması aşılamadaki başarı oranını düşürüyor dediler. Aşılamanın başarı oranı zaten düşük erkek faktörüyle iyice düşüyor

Bu zaman zarfında ovülasyon takibi(ovülasyon testtleriyle), özel kayganlaştırıcı jeller, eşim için pekmez ve proxeed gıda takviyesini kullandık ama henüz bizde bir etkisi olmadı hiçbirinin. Bu forumdan başka bir arkadaşın eşinde de benzer değerler vardı. O da uzun süre aşılama takviyeler vs. uğraşıp sonunda tüp bebekle muradına erdi.
Sizde durum nedir? Bir değişiklik var mı ya da bir karara vardınız mı? Değerlerimiz ve sorunumuz benzer görünüyor. Ben de bizdeki değerlere yakın ve hız ile sayıda sorun yaşayan kişilerdeki süreci merak ediyordum hep

Takipleşip haberleşelim lütfen. Bilgi alışverişinde bulunur, yardımlaşırız