Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bu yasa tup bebek yapıp sonrada erken doğum yapıp ikizlerini hastanede yitiren bir cift olayıdan sonra gundeme gelmişti cok iyi hatırlıyorum. Doktorların cogu bu yasanın sacma oldugunu herkese uygulanamayacağını soylemislerdi. Özellikle 30 yaş ustu olup gebelik şansı azalan ciftlerde en az 3 embriyo konulmasının uygun olacağını soylemislerdi üstelik yaşla beraber transfer edilecek embriyo sayısının artmasının uygun oldugun soylemişlerdi demekki hukumet bildigini okumus. Aymesin hayırlısı olsun bu sitede nisasum vardı onunda erken menepoz probleminden dolayı tek yumurtası olmustu tup tedavisinde sadece tek embryo transfer, yapmışlardı maşallah hamile kaldı ve kızını dogurdu topac gibi tatlı bir kız allah sanada nasip eder canım sıkma canını.
 

ALLAH IM bizlerede nasip eylesin
 
kızlar ne derler vardır ya bi söz cemaat ne derse desin imam bildiğini okur buda öyle oldu bu yasayı çıkaranlarında içinde olsaydı bi çocuksuz tüp bebeklere işi kalan biri anlardı çıkmazdı ama tok açın halinden anlamıyo işte her zamanki gibi ... allahtan ümit kesilmez kızlar

NASıPTE VARSA GELıR ŞAMDAN YEMENDEN
NASıPTE YOKSA NE GELıR ELDEN...

nasipte varsa elbet nasip edecek rabbim hepinize bide bu bakanlığın yaptığına stres yapıp üzülmeyin nolur inşallah herşey yolunda giderde bi taneylede nasip eder rabbim isterse

hepinize hayırlı geceler...
 

canım aşılama bölümünden şubat ayında aşılama yaptıracaklar forumundan bir kaç arkadaş 4444 duasını okuyacağız bize katılırmısın.. Okurmusun
 

ama okuyabileceseniz çünkü bunda sayı önemli. Okurum diyip okumamak olmamalı bu cuma başlayacğız haftaya cumaya kadar bitirmiş olacağız.

Niyetimizde şu olacak.... Allah ım tüm isteyenlerle birlikte bana ve bu duada bana eşlik edenlere tez zamanda anne olmayı hayırlı kıl. Dualarımızı kabul eyle yarabbim amin.
 
canını sıkma herşey olucağına varıyor bizim stres yapmamamız lazım rabbim verirse o birtanesinden de verir ne olur tedavide olan arkadaşlar stres yapmayalım az olan şansımızı dahada azaltmayalım

günaydın canlar bana mesaj yazan arkadaşlarım tek tek alıntı yapamadım çok sağolun hepiniz. Beni düşündüğünüzü biliyorum çok üzüldüm gerçekten bu olay beni mahvetti ama toparlanmalıyım zaten az olan şansımı daha aza indirmemeliyim Allahın izniyle inşallah o tek embriyom benimle yola devam etmeyi başarır tek duam şimdi bu yönde transfer günümede az kaldı zaten perşembe sabah saat için arıycaklarmış Allah hakkımda hayırlısını nasip eder inşallah yapılacakta başka bişey yok.

Ama dün maillerimi attım tabiki peşini bırakmadım en azından benden sonraki arkadaşlarım için onların belki yüzü güler inşallah başarılı olabilmişizdir.
 
günaydın canlar....bende mail attım inş bir sonuç alırız bizden yana...aymesim canım rahat ol melegin bırakmıcak seni ben inanıyorum tatlım
 

canım evet sen sakin olacaksın şansını azaltamyacaksın
allahın izni ile her şey gönlünden geçen gibi olsun
bebğin seninle yola devem etsin
iinşşşşşşşş

ama bu işin peşini bırakmayacağız
infertilite bir sorun
ister kobul etsinler ister kabul etmesinler
bu yoldaki insanlarda mutşlaka tepklerinizi ortaya koyacaklar
 
günaydın canlar....bende mail attım inş bir sonuç alırız bizden yana...aymesim canım rahat ol melegin bırakmıcak seni ben inanıyorum tatlım

günaydın canım
inşşşşşşşşşşşşşşşş
 

canım kaçıncı gun yapcaklar transferini kaliteli olması için transfer gununu uzatacaklarmışş banada öyle dedi doktorum
 
fadikçimm bu arada ben adet oldum dun yarın iğnelere başlıyoruz yarın inşallah rabbimin izniyle olacak inşallah
 
[SIZE=+0][/SIZE]Kızlar radikal gazetesindeki haberi kopyaladım size. Devlet bazı kararlar alırken yaş sınırı koyması çok saçma her bireyin üreme kalitesi yaşla değil. Bazı hastalar 40 yaşında olmasına rağmen çok doğurgan olurken bazılarıda 30 yaşına gelmeden doğurganlığı azalıyor. Embriyo sayısı tarnsferine bence hastanın yaşından çok doğurganlık faktörü olmalı. Bu konunun bence yargıya taşınması lazım. Ancak bu şekilde iptal edilebilir.

35'inden gençlere embriyo sınırlaması
Tüp bebek tedavisine verilen devlet desteğinin azaltılmasının ardından, bir kısıtlama da Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. 35 yaşından genç hastalara transfer edilecek embriyo sayısı 1 ile sınırlandırıldı.


[SIZE=+0][/SIZE]

BETÜL KOTAN



Sağlık Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Üremeye Yardımcı Tedavi Yönetmeliği’, önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle, 35 yaşından genç hastalara transfer edilecek embriyo sayısını ‘1’ ile sınırlandırdı. Bakanlığın bu kararı, sosyal güvencesini kullanmadan, kendi cebinden harcayarak tedavi görmek isteyen hastaları da kapsıyor. Yönetmeliğe göre, tüp bebek tedavisine başvuran kadın, cebinde parası olsa bile isteği sayıda embriyoyu istediği kadar deneme yapmak şartıyla transfer ettirerek gebelik şansı arayamayacak.
Sağlık Bakanlığı’nın sınırlama gerekçesi, ‘çoklu gebeliklerin önlenmesi’.
Tüp Bebek Merkezleri ise “Embriyo sınırlaması yüzünden eşler çocuk sahibi olabilmek için daha fazla deneme yapmak zorunda kalacak” iddiasıyla Bakanlığa tepki gösterdi.

Müstakil merkezlere yasak!
Yönetkelikle tüp bebek merkezlerinin, müstakil olarak kurulamayacağı, bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum uzmanlık dalıyla erişkin ve yeni doğan yoğun bakımı bulunan hastanelerde bir ünite olarak açılabileceği de belirtiliyor. Tüp bebek uygulaması ve diğer üremeye yardımcı tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme amacıyla da olsa hiç bir basın ve iletişim aracıyla reklam yapılamayacak. Ciddi bir kalıtsal hastalıktan kaçma hali hariç, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı embriyo seçimi ve transferi yapılamayacak.
 
günaydın şekerlerr........
 
fadikçimm bu arada ben adet oldum dun yarın iğnelere başlıyoruz yarın inşallah rabbimin izniyle olacak inşallah

hadi hayırlısı canım...herşey güzel olur inşallah....
_____________________________________

günaydın kızlara.s.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…