Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ARKADAŞLAR YARIN TRANSFERİM VAR SABAH GİREMEYE BİLİRİM 10.30 MERKEZDE OLUN DEDLER
BEN VE BENİMGİBİ OLAN BEBEK İSTEYEN BEKLEYEN HERKES İÇİN DUA EDİN
BU GÜN MORALİM BOZUKKEN BANA ÇOK DESTEK OLDUNUZ RABBİM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN HEPİNİZE TEŞEKÜR EDİYORUM
ALLAHIM HEPİNİZİN GÖNLÜNDEN GEÇENİ NASİP ETSİN
İİNŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım benim transferin hayırlı olsun, inş. ALLAH hamile olmanı ve bebişini kucağına almayıda nasip etsin, dualarım senin için, kendim için ve bizim gibi bebiş hasreti çeken herkes için......

ARKADAŞLAR YARIN TRANSFERİM VAR SABAH GİREMEYE BİLİRİM 10.30 MERKEZDE OLUN DEDLER
BU GÜN MORALİM BOZUKKEN BANA ÇOK DESTEK OLDUNUZ RABBİM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN HEPİNİZE TEŞEKÜR EDİYORUM

canım Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin moral çok önemli yarın bebeğimi alıp geleceğim de kendi kendine eşinle hep olucak diyin ve bebişini alınca olumsuz bakmayıp hep onunla konuş olucak inşallh rahat ol Allha.emntol.başarılar

slm kızlar annem baya rahatsız anneme bakıyorum, fırsat buldukça girebilirsem yazılanları okumaya çalışıyorum, geçmişi pek okuyamadım ama NEVROSKY TULıNY ve YETER arkadaşlarım anneme geçmiş olsun dilekleriniz için çok sağolun, başka arkadaşlarda söylediysede görmediysem kusura bakmasınlar, herkesten ALLAH razı olsun, iyiki varsınız iyiki burası sayesinde sizleri tanımışım....

yetercim insallah hayirli sonuclar alirsin canim, zor yollardan geciyoruz insallah sonunda mukafatlarimizi alicaz....

ceren hic evde test yaptinmi?ben yurt disindayim ama bence saglik ocagi yapar yinede bi git sor, insallah olmustur....

fadikten hala haber yok ama belki bi gece kalirim demisti, insallah bi sorun cikmamistir, ...
nevroda bugun doktora gidecekti yanilmiyosam....

carides aramiza hosgeldin hakkinda hayirlisi olsun canim, daha bir yil infertilite demek icin erken bence, insallah dogal yoldan gelir bebegin..

yetercim insallah hayirli sonuclar alirsin canim, zor yollardan geciyoruz insallah sonunda mukafatlarimizi alicaz....

ceren hic evde test yaptinmi?ben yurt disindayim ama bence saglik ocagi yapar yinede bi git sor, insallah olmustur....

fadikten hala haber yok ama belki bi gece kalirim demisti, insallah bi sorun cikmamistir, ...
nevroda bugun doktora gidecekti yanilmiyosam....

carides aramiza hosgeldin hakkinda hayirlisi olsun canim, daha bir yil infertilite demek icin erken bence, insallah dogal yoldan gelir bebegin..

yaptım kardeşim pozitif çıktı :)inşallh yarın sağlık ocağına gidicem inşall hyaparlar

kızlar sağlık ocağı kanda gebelik testi yaparmı ya hast.randevualmadan yapmıolar sanırım bilginiz varmı yarın gebelik test günüm transfer 12.gün
canimm yaparlar diye biliyorum ben..
ayy insallah idrardaki pozitifi kandada göreceksin canimmm zemuszemus

canimm benimm tüm dualarimiz seninle...
Rabbim insallah melegini sana bagislasin,simsiki tutunsun meleginde sana...
güzel haberler alalim sendende insallah...
moralini yüksek tut canimmmm,olcak insallahhhh alkisalkisalkis

slm kızlar annem baya rahatsız anneme bakıyorum, fırsat buldukça girebilirsem yazılanları okumaya çalışıyorum, geçmişi pek okuyamadım ama NEVROSKY TULİNY ve YETER arkadaşlarım anneme geçmiş olsun dilekleriniz için çok sağolun, başka arkadaşlarda söylediysede görmediysem kusura bakmasınlar, herkesten ALLAH razı olsun, iyiki varsınız iyiki burası sayesinde sizleri tanımışım....
canimm gecmis olsun annecigin icin...
Allah acil sifalar versin insallah.. :Saruboceq:

selaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

yabanim hadi gozunuz aydin canim, takilma sayilara bebegin yerli yerindemi, sagligi iyimi onemli olan o...insallah allahim kucagina saglikla almayi nasip eder....

yetercim bence hic onemli degil eger zsamani geldiyse tek embriyo ve kalitesi dusukte olsa tutar....

cucum demek yarin bebegide goreceksin, ah canim ne guzel....

ben bugun hastaneyi tekrar aradim, ama hemsire bilgi vermedi.. zaten butun sonuclar gelmemis, gelenlerde normal gibi gorunuyo ama siz en iyisi transfer oncesi ilk ekografiye geldinizde doktorunuza sorun dedi...
evet transfer diyorum cunki adetim gelir gelmez son dondurulmuslarimizi denicez...
bugun test aldim cuma gunu test yapmayi dusunuyorum, yine negatifi gorucem ama olsun test yapmaktan kendimi alikoyamiyorum sempatiksalakcinni
ustelik haftasonu yakinlarimizin dugunu var ona gore hareket ederim zemuszemus

canimmm cuma günü kac gün gecmis olacak?
insallahhhhhh pozitif cikarrr :Saruboceq:
negatif ciksa bile yola devam bitanem,dondurulmusla sansin devam edecek..
ben inaniyorum ki bu buhar isi sende cok seyi degistirip en kisa zamanda bebisini getirecek aysecimm :lepi:
bu arada Allah nasip ederse evet yarin gidiyoruz doktora...insallah sorun yoktur ve sagliklidir,keseyi görürüz:Saruboceq:
en kisa zamanda seninde böyle telaslar yasamani diliyorum canimmmyerimseniben

cerencim, insallah kandada pozitif cikarda yarin halay cekeriz..

cucum benim en son adet tarihim 12mart gibi olmali, yani normalde cumartesi adet olmam gerek, tabi bi kac gun gecikebilir, pko bu cilvesi nazi var bayanssulusmile
aldigim test adet tarihinden iki gun once yapilabilir diye yaziyo, merak iste bi yapacam, olmazsa sonuna kadar yola devam :lepi:

slm kızlar annem baya rahatsız anneme bakıyorum, fırsat buldukça girebilirsem yazılanları okumaya çalışıyorum, geçmişi pek okuyamadım ama NEVROSKY TULİNY ve YETER arkadaşlarım anneme geçmiş olsun dilekleriniz için çok sağolun, başka arkadaşlarda söylediysede görmediysem kusura bakmasınlar, herkesten ALLAH razı olsun, iyiki varsınız iyiki burası sayesinde sizleri tanımışım....
cğlığına.anım geçmiş olsun anene en kısa zamanda kavuşur inşallah sa
canım diğer topiğede yazdım allah yardımcın olsun dualarım seninle.
ben geldim kızlar çok şükür kalp atışlarını duyduk.ama normalde ilk usgde 1 hafta geriden geliyordu geç döllenme dedik.bu gün 7+2 çıkması gerekirken 6+4 çıktı niye böyle çıkıyor anlamış değilim.doktor şimdilik bi sorun yok dedi ama şu rakamlar huzursuz etti beni.

gözün aydın canım allahım tamamına erdirsin inşallah...

cerencim, insallah kandada pozitif cikarda yarin halay cekeriz..

cucum benim en son adet tarihim 12mart gibi olmali, yani normalde cumartesi adet olmam gerek, tabi bi kac gun gecikebilir, pko bu cilvesi nazi var bayanssulusmile
aldigim test adet tarihinden iki gun once yapilabilir diye yaziyo, merak iste bi yapacam, olmazsa sonuna kadar yola devam :lepi:

hadi bakalim canimmm,insallah pcosu bu ay sende yerlebir edersinn...:lepi: ve 9 ay adet göremezsinnnnnn :Saruboceq: kaydirigubbakcemile3
hersey bebek icin sonucta demiiii :lepi:

Bana hastane rapor vermişti. 20 gün. Yumurta toplandığı günden itibaren. Önemli olan transfer sonrası. Aslında herşey kısmet biliyorsun. Bir olay anlatayım..

Ben tüp bebek tedavisine başladığımda benimle birlikte 3 kişi daha aynı gün tedaviye başlamışlardı. Orada bekleme sürecinde onlarla tanıştım ve kontrol günlerimiz aynı olduğu için bu arkadaşlığı bu süre zarfında daha da ilerlettim. :asigim:

Bir arkadaşımın maddi durumu iyi değildi. Kendisi çalışmıyor , sadece eşi çalışıyordu. Başka gelir kaynakları olmayan bu çiftin evleri de kiraydı. 12 senelik evlilikleri boyunca bebekleri olmamıştı. Bunca sene anca ayırabildikleri ve biriktirdikleri ile tüp bebek yaptırmaya karar vermişlerdi. Yaşı 35 olan bu arkadaşımın kilosu fazla , üstüne troid rahatsızlığı da mevcuttu. Eşinin spermleri de az , hareketsiz ve şekilleri bozuktu. :teselli:

Geldik gittik , geldik gittik. Yumurta toplama günü geldi çattı. Benden 9 , bir arkadaşımızdan 12 , bir arkadaşımızdan 18 , bu arkadaşımızdan ise sadece 3 yumurta toplanmıştı. Daha o gün umutsuzluk düştü arkadaşımızın içine. Bizim sayıları düşündükçe bu işin olmayacağına inandırmıştı kendini. Ben böyle bir denklemin kurulamayacağını , bunun nasip kısmet olduğunu , umudunu kaybetmemesi gerektiğini aşılamak için çok mücadele verdim. O gün ve o gün ayrıldıktan sonra sürekli telefonla arayarak onun ümitlerini yeşertmeye çalıştım. :1hug:

Ertesi gün öğleden sonra bizi döllenen yumurta adedini bildirmek için aradılar. Biraz zaman geçince yine aradım arkaşımı. Hüngür hüngür ağlıyordu. Sadece 1 tane yumurtası döllenmişti. Ve acaba o transfer gününe kadar dayanabilirmiydi. Acaba o bu duyguyu yaşayamadan daha en başında mı kaybedecekti bu mücadeleyi. Hem de bunca yıl beklemiş ve zar zor tedavi uygulamayı gerçekleştirebilmişken. Diğer arkadaşlarımdan da haberi almıştım ondan önce. Onu en son aramıştım. Çünkü hiç döllenmedi lafını duyacağım diye korkuyordum. Bir arkadaşımın 17 , bir arkadaşımın 10 , benim de 6 yumurtam döllenmişti. Haliyle sordu beni ve onları. Ve daha da üzüldü. Dayanacak dedim , o tek başına bu sınavı geçecek dedim. Kendimi de onu da bunu inandırmak için dökmediğim dil kalmadı. :asigim:

Bir sonraki gün transfer için çağırmışlardı. Oraya gittiğimde diğer iki arkadaşı görmüştüm. Ancak bu arkadaşımı görememiştim. Bizlere ameliyat önlüklerimiz giydirilmişti. Her an sırayla içeri alınabilirdik ve o hala ortalarda yoktu. Olmadı mı , o yumurta da gitti mi diye umutsuzluğa kapılmaya başlamıştım. Sürekli odadan çıkıyordum. Gözüm koridordaydı. Benim gözlerim uzağı pek net göremez. Gözlüğüm vardı ama kullanmıyordum. Baya zaman sonra yine çıkıp koridora baktığımda onu gördüm sanki. Ama gözler de seçmiyor yaa. İsmini haykırdımm bir çığlık. Hemen geldiler kızdılar tabi haliyle. Oymuş , koştu geldi. Şükürler olsun oymuş. Şükürler olsun o embriyo onu terketmemiş. Onu da orda bekletiyorlarmış. Bizim yanımıza göndermemişler. Neler neler düşünmüştüm. Az sonra gireceğim transfere bir yanım eksik girecektim. Bir kayıp vermeye tahammülümüz yoktu. Sarıldık birbirimize sımsıkı. Ağladık. senağlama

Ona yine moral verdim transferden önce. Olacak dedim. Ne olur sen de inan ve al onu dedim. O da o kadar inanmak istiyordu ki söylediklerime. Çaresizce ağzımdan çıkacak iki güzel , iki pozitif söze muhtaçtı. Onu transfer öncesi görmekle hem kendime hem de ona moral olmuştum.

Transferlerimiz yapılmıştı. Aşağıya beklemeye almışlardı bizi. Aynı odada yatıyorduk dördümüzde. Bir arkadaşımız kıpırdamadan yattı hep 4 saat boyunca. Bir arkadaşımızı öksürük tuttu. Bu arkadaşımın da daha yarım saat geçmeden tuvaleti geldi. Beni de hem öksürük tuttu hem 1 saatin sonunda tuvaletim geldi. Hepimiz güzel güzel şeyler konuştuk. Hep birbirimize destek olduk. O zamanlar 3 embriyo transferi vardı. Üçümüze üçer tane transfer edilmişti. Ona ise 1. O bunu biliyordu ya gülemiyordu şöyle içten , sevinemiyordu. Buruktu bir yanı. Şansı 1/3 tü onun gözünde. Biz hep ona destek olmaya çalıştık , kendimizi unutup , ona yoğunlaştık. :teselli:

4 saatin sonuna evlerimize gittik. Hergün haberleştik. Bilhassa onu ghiç aksatmadım. Her gün , hatta bazı günler günde birkaç kere aradım. Bu aramaların birinde beni hayrete düşürecek bir olay duydum kendisinden. Eşi yeri gelip vardiyalı çalışan birisi. Ve evde olduğu zamanlar da fosur fosur uyuyan , olmadı kahveye giden bir insan. :mymeka: Yani transferin oldu bir işin ucundan tutayım yorulma diyen bir insan değil. :mymeka: Yine bir gün işten çıkıp eve geldikten sonra yemek yiyip yatıp , sonra kalkıp yine yemek yiyip kahveye giden bu şahsı arkadaşım telefonla aramış. Evde ekmek kalmamış. Kendisinden ekmek almasını istemiş. Sanırım bu bir suç. Adam eve geldiğinde vay efendim sen neden beni arkadaşlarımın yanında hem de oyun oynarken arayıp rahatsız ediyorsun diye hırpalamış. Kadını alıp yere çarpmış. Üstüne bir de sehpa fırlatmış. :mymeka:

Tabi bu nasıl insan diyebilirsiniz. Bu kadın bu insanla nasıl evli kalıyor diyebilirsiniz. Veya bu adamdan nasıl çocuk yapmayı düşünüyor da diyebilirsiniz. Ben de dedim içimden. Ama ona bu esnada bunu demeye dilim varmadı. Onun teselliye ve desteğe ihtiyacı vardı. O adam da zaman içinde böyle değilmiş. Zamanla bu hale gelmiş. Çocuğu olmamasını da çok kafaya takıp bunu gurur yapıp hem kadından çıkarıyormuş hırsını. İşte bu süre zarfında otta boktan sebeplerle arkadaşım böyle olaylara bir kaç kere daha maruz kalmıştı. Ve diyordu hep. Kesinlikle olmaz. Olmamıştır. Bu kadar eziyete , şiddete , strese , moral bozukluğuna dayanamaz. Benim gibi test de yapmadı kendisi. O güne kadar bekledi. Ben hep olacak desem de artık o formalite icabı gelmişti kan testine.

Önce onu çağırdılar sonuç için. Ben de kapı aralığından gözlüyordum olanı biteni. Ağlıyordu hüngür hüngür. Allahım dedim olmadı mı. Ben ona idrar testlerimden de bahsetmemiştim. Onunla birlikte yaşamak istiyordum bu heyecanı. O da benimle birlikte yaşasın istiyordum. Ama o içeride neler oluyordu. Eşi ona sarılmıştı. Evet eşi gülüyordu. Arkadaşım ağlamaya devam ediyordu hıçkıra hıçkıra. Biz de eşimle birbirimize sarıldık o an. Başladım ben ağlamaya. :a015: Oldu oldu diye bağırmaya başladım. :sm_cool: Tabi yine müdahale geldi çalışanlardan. Odadan çıktı ve hemen boynuma atladı. Birlikte dakikalarca ağladık. senağlama

Beni çağırdılar ama benim durumumu görünce ertelediler diğer arkadaşa geçtiler. O gün ben , o ve bir arkadaşımız daha pozitif sonucu aldık. Maalesef bir arkadaşımıza kısmet olmadı. Ona çok üzüldük. Onun için de üzüntümüzden ağladık. O arkadaşımız 18 yumurtası toplanıp , 17 yumurtası döllenen ve birinci kalite 3 embriyo transfer edilen , aramızda en şanslı görülen arkadaşımız idi. Ama olmadı işte. Benim 2 tane 1. kalite 1 tane 2. kalite transfer edilmişti. O mucize yaratan arkadaşımın ise sadece 1 adet olan embriyosu vardı. Ve o da 2. kalite idi. Ama Rabbim ol demişti. :Saruboceq:

Diyoruz ki transferden sonra yatsak mı. İzin mi alsak. Afedersin sıçmasak mı. Rabbim ol deyince olmuyor mu , oldu işte. Hem de o kadar şiddete , strese , eziyete rağmen. 1 tane de olsa o yavrum tutunmayı bildi. Kalite de neymiş dedi ikinci sınıf olmasına inat. :lepi:

Arkadaşımın hamileliği de zor geçti. Maddi durumları iyi olmadığından çoğu tetkikini yaptıramadı bile. Doktora gidecek parası bile yoktu. Ama yavrusu sağlıkla büyüdü. 8 aylıkken kesesini patlatıp ceeee dedi annesine. Hemen doğumunu yaptı , 1 hafta kadar küvözde kaldı bizim melek. Sonra sağlıkla ailesine teslim edildi. O şimdi çok güzel bir kız. O şimdi çok tatlı bir bebek. O mucizelerin mucizesi. O annesinin bir tanesi. :nazar:

Araları da düzelmiş çok şükür arkadaşımla eşinin. Çocuk çok değiştirmiş. Artık çok güzelmiş herşey. Şükürler olsun. Arkadaşımın hayatı bir anda değişti. O an o miniğin güçlü olup yaşama tutunmasıyla başladı. Güzel yaptı ailesinin hayatını da. :ecrin_bebek:

İşte bunu da sizlerle paylaşmak istedim. Yaş , sorun , embriyo adedi , kalitesi , yaşam standartı , evlilik hayatının sağlığı , dinlenmek , sürekli yatmak.. Hepsi teferruat , hepsi solda sıfır. Bizler besmelesiz yerimizden kalkmazken defalarca şiddete uğrayan birisinin bebeği bile kalabiliyor onunla. Moralimizi yüksek tutmak için karşımızda bir şaklabanlık yapmayan eşlerimizin yanında bir de psikolojik baskı uygulayan , yediği lokmayı zehir eden , hiçbir işe elini uzatmayan bir eşin de bebeği ona inat tutunabiliyor hayata. Rabbim yeterki ol desin. :Saruboceq:

Biz yine de moralimizi yüksek tutalım , beslenmemize dikkat edelim. Doktor tavsiyelerine uyalım. Bol bol dua edelim. Belki şansımızı katlarız. Ama olmayınca da kendimizde suç aramayalım. Çünkü olacak olduktan sonra her şekilde oluyor. Olmayacaksa ne yapsak boş. yerimseniben

Tüp Bebek tedavisi çok duygusal bir yolculuk. Bu yolda hepinizin yüzünün gülmesini diliyorum. Dualarım sizinle. İnşallah sizlerin de mucizeleri sizlere sımsıkı tutunur. :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

Cnm yazdıklarını hayal ederek (sanki bende orda izleyiciymiş gibi) sonuna kadar okudum. Çok duygulandım. Arkadaşlarınla sıkı sıkıya sarılman çok hoş gerçekten. Kendinden önce o arkdaşını düşünmen daha da hoş. Hamile olduğun halde hala bu foruma girip yazman bile çok güzel gerçekten.Çok teşekkür ederim canım bana da destek olduğun için.
Bir akrabamın çocuğu olmuyordu ben bekardım o zamanlar. Bekar kafayla diyordum ki o zamanlar çok sorun deil bence takma sağlığın sıhhatin yerinde ona bak diyordum.Başa gelince çekiliyormuş gerçekten.İnan ilk öğrendiğimde ağlama nöbetleri falan geçirdim herşeye alınıyordum. mafoldumben Öğreneli 3 ay oldu daha hala çok yeniyim ama eskiye oranla çok ağlamıyorum . Sanırım biraz kabullenmeye başladım. Ama hala çok yeniyim forumda 5-10 yıldır tedavi olanları görünce tırsıyorum. Şu an hiçkimse bilmiyor yada ondan rahatım anlayamadım. Çevremdekilerden çok etkileniyorum bana ikidebir bebek soranların yanına gitmek istemiyorum. Kaçıyorum onlardan. Siz bu konuda nasıl davrandınız?:kedi:

sağolun arkadaşlar iyiyki varsınız yeterim inşaLLAH BEbişin seninle olacak buna inan
yabanım hadi gözün aydın kalp atışlarını duymuşsunuz rabbim kucağınıza almayı nasip etsin
cucu sende tanışırsın minik kelebeğinle hayırlı haberlerle gel inşallah

ecemnur canım herkes aynı davranuşlarla karşılaşıyor hele ben hamile birini görünce o kişide benim halimi bilince sanki kıskanıyomuşum zannediyor benimle hiç konuşmöuyor bende senin gibi üzülüp duruyorum o yüsden o insanlardan uzak durucan ve seninde dediğin gibi bu durumu sadece başına gelen anlar rabbim kimseye yaşatmasın

ecemnur canım herkes aynı davranuşlarla karşılaşıyor hele ben hamile birini görünce o kişide benim halimi bilince sanki kıskanıyomuşum zannediyor benimle hiç konuşmöuyor bende senin gibi üzülüp duruyorum o yüsden o insanlardan uzak durucan ve seninde dediğin gibi bu durumu sadece başına gelen anlar rabbim kimseye yaşatmasın

Evt doğru sölüyorsun canım. O tür insanlardan uzak duruyorum artık. Birde durmadan her gördüğünde ne zaman doğurcan sorusu? Evlendiğimden beri beni rüyasında hamile olarak gören çok. Ağız aramanın ikinci bahanesi. Neden benim olmuyor diye başkasının da olmasın diyeyimki. Allah sevdiği kullara dert veririmiş.Bunu da aşacağız inşallah. Derdini veren Rabbim dermanını da verecek Allahın izniyle.

Nevro sorun yokmuş canım şükür..

a.s. Şeniz

merhaba kızlar aymescim inşallah koparırsın izni ve güzelce dinlenirsin evinde bebişinde sııkıca tutunur
yetercim duyar duymaz moralinin bozulması çok normal güzelim ama nevronun yazdığı gibi gelsin aklına hemen o yazı ve olcaksa bitaneylede olur de ve inan inşallah sana sıkı sıkı tutunur güzelim
size kendimden bahsedeyim dün doktora gittim yumurtalarım gayet iyi klomenle yeterli uygunluğa gelmişler ama doktor eşimin tahlilini görünce şok oldu bukdar düşükle çatlatma yapsakta boşuna olur dedi hiçbişey yapmayalım dedi sizin çareniz tüp bebek dedi bende eşime tekrar test yapılmasını isteedim biray sonra tekrar yaptırın ozaman dedi sonrada tüp bebek için çalışmalara başlarız dedi bu değerlerle tüp bebekte zor dedi olmssa ameliyatla alırız sperm dedi çok canım sıkıldı çokkk bunların hepsinin tek başına omuzlamak anlatacak biri bile bulamamk okdar kötü bişeyki rabbim kimseyi yanlız koymasın dr.eşimin varikosel ameliyatının kkötü geçmiş olabilceğini söyledi yada kanallarında bir tıkanıklık olabilceğini bakalım şimdiki durum yine yine beklemek ayrıca benim hormon tahlillerimde bişery görmedi normal dedi rabbim cümlemizin yardımcısı olsun

Eşinin sperm testini yenilemeden birşeye adım atmayacaksınız canım zaten. Hele bir daha versin bakalım. Yanlışlık mı var. Bir anda böyle düşüş olması da normal değil. Ki doktorun tüp bebekle bile zor demesine şaşırdım. Çok güzel motive etmiş. Sen bunlara takılma bitanem. Bir ay daha sabır. Dediğim gibi o sonuçları da bir alalım o zaman şapkamızı önümüze koyarız. Ben Rabbimin büyüklüğüne inanıyorum doğal yoldan olmayacaksa da tedavi ile gönderir sana. :Saruboceq:

hoş geldin canım iyi olmana sevindim...

Sağol bitanemm. Şeniz

yaaaaaaaa sen nasıl bir şeysin yyaa
hem gülüyorum hemde ağlıyorum
canım hepiniz sağolun allah razı olsun
inşşşşşşş her şey güzel oacak
inşşşşşşşşşşşşşşşşş

İnşallah bitanemmm. :Saruboceq:

ben geldim kızlar çok şükür kalp atışlarını duyduk.ama normalde ilk usgde 1 hafta geriden geliyordu geç döllenme dedik.bu gün 7+2 çıkması gerekirken 6+4 çıktı niye böyle çıkıyor anlamış değilim.doktor şimdilik bi sorun yok dedi ama şu rakamlar huzursuz etti beni.

Çok şükür bitanem. :nazar: Bunlara takılma. Neden biliyomusun. İlk başlarda bunlar çok şekilsiz oluyorlar. kaydirigubbakcemile3 Bunların ölçümleri yapılırken 1 mm şekli farklı alsan hafta oynar. Hele bir de küçük olunca o hassaslık mm'nin de altına iniyor. Şeniz

sana aldırmaz; öyle hemen de çıkıp gelmez sana, sen onu ne denli bekliyor olsan da.

senin beklemen: b...ir boşunalık duygusudur yalnızca;gerçekler içinde hayallerin; olup-bitenler içinde olamayacakların düşlenmesi -boyuna ve boşuna bir düşüş- oysa o, gelişmektedir. sana doğru. sen hiç bilmeden -beklerken, bilmeden.

senin beklediğindir o; ama sen, bilmiyorsundur. gelmeyeceğini sanarsın. yıllar geçtikçe,hatta, hiç gelmeyeceğini bildiğini sanarsın -yıllar geçer, emin olduğunu da sanarsın,artık hiç gelmeyeceğinden
hani çiçekler vardır -sanarsın, hep tomurcuk kalacaklar (öylesine uzun sürmüştür ki gelişmeleri, serpilmeleri, olgunlaşmaları); oysa, gün gelir, inanamadığın bir hızla, pırıl pırıl açıverirler ya -işte, öyle: birdenbire geliverir yaşamının anlamı.

:1hug: :asigim: Melankolini yerim ben senin. Çok güzeldi bitanem. a.s.

ben bugun hastaneyi tekrar aradim, ama hemsire bilgi vermedi.. zaten butun sonuclar gelmemis, gelenlerde normal gibi gorunuyo ama siz en iyisi transfer oncesi ilk ekografiye geldinizde doktorunuza sorun dedi...
evet transfer diyorum cunki adetim gelir gelmez son dondurulmuslarimizi denicez...
bugun test aldim cuma gunu test yapmayi dusunuyorum, yine negatifi gorucem ama olsun test yapmaktan kendimi alikoyamiyorum sempatiksalakcinni
ustelik haftasonu yakinlarimizin dugunu var ona gore hareket ederim zemuszemus

Haydi yap bakalım bir test. Çıkmaz demeyin şansınızı deneyin , Milli Piyango , hesabııııııı. kaydirigubbakcemile3 Kız belki senin bilete de büyük ikramiye vurmuştur bu ay. Haydi inşallahhhhhh. :Saruboceq:

Canım bütün herkes burda senin için dua ediyor olacağız. Sen sakin ol ve bebeğinle birlikte olmanın keyfini çıkar. Duaların , dualarımız , sevdiklerinin duaları kabul olur inşallah. :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

mrb arkadaşlar 28 yaşındayım 3 yıllık evliyim 1 yıl doldu. bebek yok eşimin sperm sayı hareketlilik vs gayet iyi ama morfoloji %3 çıktı 1. derece varkosel çıktı tek tarafta. benim tetlerim yapıldı herşey iyi. Henüz ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. nasıl bi yol izlemeli beklemelimiyim aşılama mı tüp bebekmi mikro enjeksiyonmu iyi bu durum da? lütfen yardımcı olurmusunuz. şimdiden sağolun:)

Canım morfolojide sorun olduğu tamam ama sayı vehareketlilik ile birlikte değerlendirilmeli. Mesela 20 milyon bir spermdeki %3 morfoloji ile 60 milyon spermdeki %3 morfoloji bir olmaz. Ve hareket de bu şekilde. Sen spermiogramınızı yaz istersen.

Canım annenin tam olarak neyi var. Kıyamam yaa. Allah acil şifalar versin. Annelerimiz canlarımız bizim. :asigim: a.s.

Cnm yazdıklarını hayal ederek (sanki bende orda izleyiciymiş gibi) sonuna kadar okudum. Çok duygulandım. Arkadaşlarınla sıkı sıkıya sarılman çok hoş gerçekten. Kendinden önce o arkdaşını düşünmen daha da hoş. Hamile olduğun halde hala bu foruma girip yazman bile çok güzel gerçekten.Çok teşekkür ederim canım bana da destek olduğun için.
Bir akrabamın çocuğu olmuyordu ben bekardım o zamanlar. Bekar kafayla diyordum ki o zamanlar çok sorun deil bence takma sağlığın sıhhatin yerinde ona bak diyordum.Başa gelince çekiliyormuş gerçekten.İnan ilk öğrendiğimde ağlama nöbetleri falan geçirdim herşeye alınıyordum. mafoldumben Öğreneli 3 ay oldu daha hala çok yeniyim ama eskiye oranla çok ağlamıyorum . Sanırım biraz kabullenmeye başladım. Ama hala çok yeniyim forumda 5-10 yıldır tedavi olanları görünce tırsıyorum. Şu an hiçkimse bilmiyor yada ondan rahatım anlayamadım. Çevremdekilerden çok etkileniyorum bana ikidebir bebek soranların yanına gitmek istemiyorum. Kaçıyorum onlardan. Siz bu konuda nasıl davrandınız?:kedi:

Canım ben bebeğimi kucağıma aldım bile. 4,5 aylık oldu çok şükür. Darısı başına inşallah hayırlısıyla ve sağlıkla. Bu topiği ben açmıştım. Ve burada büyük bir aile olduk. Burayı , arkadaşları bırakmak olmaz. Ailemi bırakamam. Hatta bir süre zorlu hamilelik dönemlerimin sonlarında ve doğumdan sonra ilk aylarda hiç gelemedim. Arkadaşlarımdan ayrı kaldığım için çok üzgündüm. Çok şükür ki artık düzenli olarak girebiliyor , sizlerden haberler alabiliyorum. Biz mutlu sona ulaşanlar bu yolda yürüyenlerin koluna girip onlara destek olmaya devam ediyoruz. Ve yanımıza her gelen bunu sürdürecek. İnşallah sen de başkalarının koluna girer destek olursun. İnşallah sen de bebeğine artık kavuşursun. O insanları .... et. Ben hiç takmıyordum. Terslemiyordum ama sallıyordum bişiler. Bize moral lazım. Hem bazı insanlar art niyetli. Sanki bir şeyler sezince üzerine üzerine geriyorlar zayıf noktanı yakalamış oluyorlar ya. Hiç ekmeklerine yağ süremem valla. Geçiştir bir şekilde. Şeniz

iyi geceler...

yeterim Allah yardımcın olsun canım..
yarın miniğini alıcan ve sımsıkı tutucan inş..

dilem inş pozitif sonuç çıkar çok şaşırırsın canım..

carides hoşgeldin..
sorun yoksa beklemeniz daha iyi..
tedavi iyi de çok yorucu inan..
morfolojinin %3 olması çok kötü bir durum değil..
sayı ve hareket iyiyse çalışmalara devam..
inş tez zamanda gelir bebeğin..

eryasu acil şifalar diliyorum canım..
inş çabuk iyileşip ayağa kalkar annen..

bende yarın yokum kızlar..
manisaya annemin yanına gidip gelicem..
hepinizi çok öptüm..

günaydın kızlar günün ilk günaydını benden olsunnnn uyku tutmadı ne yapayım.

dün doktorda kontrolüm vardı kızlar öykümü gördüm iyi allaha şükür kilosu gelişimi maşallah çok iyi ama öykümün boynuna bir kere kordonu dolanmış. ilk defa bugün nst ye girdim kalp atışları kontrol edildi gayet iyi dedi şimdilik sorun yok takip edicez hareketlerini 2. kez dolanırsa risk demektir dedi. 15 gün sonra tekrar kontrolüm var ama ben 15 gün nasıl bekleyecem bilmiyorum tam 30. haftamı doldurmuşken şimdi de bu çıktı.minik uğurböceğim biraz daha dayanmalı biraz daha katlanmalı içerde kalmaya yaramazlık yapmadan bir ke daha dolanmadan o kordona inşallah sonuna kadar gidebiliriz kucağıma almak nasip olur. her zaman olduğu gibi kızlar gene dualarınıza ihtiyacımız var bizim için dua edin olurmu bişi olmasın uğurböceğim öyküme.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

yetercim bugün transferin var allah yardımcın olsun bebişini kap gel inşallah 9 ay boyuncada seni hiç bırakmaz canım. allahım emeklerini boşa çıkarmaasın canım

Back
X